Helou, vieläkö muistatte minut?

No morjentes! Onhan tästä ollut kuulkaas aikaa, kun postausta pistin maailmalle. Mitäpä sitä selittelemään. Meikäläisellä on perhe-elämä, täysipäiväinen työ, työmatkat yli tunnin suuntaansa ja klassiset kello 5.25 arkiaamuherätykset. Jo nuo edellä mainitut on pistänyt takin tyhjäksi, mutta on täällä tapahtunut yhtä sun toista muutakin. Jotain niin surullista, että pahojen ihmisten takia elämä täällä on muuttunut melkoisesti. Olen itkenyt helvatan paljon. Huutanut vessassa aamuyöllä hiljaa pää pyyhkeeseen painettuna. Viettänyt unettomia öitä, tuntenut suurta toivottomuutta, järkytystä, vihaa ja suoranaista raivoa. Miksi?

Mitäpäs sitä enempää avaamaan tässä vaiheessa. Yksi vaivainen sana teille, lukijat: Koulukiusattu. Olen vaan nyt poikki. Todella poikki.

Vähän vaikeaahan sitä on asetella tässä vaiheessa sanoja blogiin. Asia on sen verran tuore, että kaikki energia menee selviämiseen, selvittelyyn ja tukemiseen. Siitä syystä on vaikeaa kirjoitella muista kuulumisista, vaikka täällä on tapahtunut normaalejakin asioita ja niiden ansiosta myös jotenkin pysyy järjissään tämän maanpäällisen helvetin keskellä. Välillä tosin miettii sitä, pysyykö sittenkään järjissään. Kun sitä kokemusta koulukiusaamisen kohteena on, niin tietää ehkäpä vähän liikaa. Oma olo rehellisesti sanottuna ei tällä hetkellä kovin hyvä ole ja tätä lamaantumisen tunnetta on todella vaikea kuvailla. Ei minun omat haavani ole auenneet mitenkään. Tunnen vaan niin suurta tuskaa toisen puolesta.

Mitä muuta tänne kuuluu?

Flunssa kävi läpi koko perheemme, minä sen syyskuun alkupuolella kotiin toin ja nyt mies oli jo ihan sairaslomalla saman taudin takia toissaviikon. On se vaan kumma, että ennen vanhaan lapsena sitä kärvisteli korkean kuumeen kanssa päivän ja tuntui ainakin siltä, että sairastettiin nuhaflunssat nopeammin, mutta nykyään sitä ollaan veto veks pari- kolmekin viikkoa. Eikä kuumetta tule, joten ei sitä voi duunistakaan sitä kahta viikkoa olla poissa räjähtäneen fiiliksen takia.

Käytiin sentään koko perhe kattomassa muutama viikko sitten Se – Toinen luku ja tulipahan täystyrmäys koko perheeltä. Muutaman kerran säikähdettiin, mutta kaikkinensa leffan kanssa mentiin metsään niin pahasti, että omasta mielestäni kakkosen olisi saanut jättää julkaisematta. Huonosti käytetyt kolme tuntia (!), mutta olipahan ainakin jotain erilaista tekemistä viikonlopulle.

Risteilymatkojen saralla on yhtä sun toista. Kävin viikko sitten perjantaina työpaikkani nimissä tutustumassa Viking Linen uuteen After Work iltapäiväpiknikristeilyyn ja olpahan näppärä keskintö. Se on nääs niin, että perjantaisin Viking XPRS tekee kaksi kuuden tunnin piknikristeilyä, joista iltapäivävuorolla (klo 14.15 – 20.00) voi nauttia mukavasta merikokouksesta ja syödä sekä öhöm, juoda hyvin.  Risteilyn hintaan sisältyy piknikristeilyn lisäksi kokoustila koko matkan ajaksi ja sinne suolaista purtavaa (mm. tapasbuffet) sekä viiniä/olutta/virvokkeita niin, että napa ruskaa. Eikä siinä vielä kaikki. Hintaan kuuluu myös The Buffet -ateria, jonka voi vaihtaa salaattibuffetiin tai Wine & Dine -ateriaan. Näin ”kokousmatka”järjestäjänä täytyypi kehua, ettei mikään pöllömpi reissu tuommoinen reissu, kun hintaa tuolle kaikelle on sellaiset 48 euroa/hlö.

Oishan sitä päässyt yhteistyön merkeissä useampaankin kertaan Tallinnaan tämän syksyn aikana, mutta valitettavasti kalenteri näytti siltä, että oli aivan pakko kieltäytyä tarjotuista reissuista. Ei sitä kuitenkaan ihan merimatkoitta loppuvuonna jäädä, sillä viikon aikana tuli varattua muutama lisäristeily lähelle. Silja Europa kutsuu lokakuussa, marraskuussa pyörähdän juhlimassa synttäreitäni Mariellan Retroristeilyllä ja joulukuussa katsastan vielä Viking Linen Show & Dinner – Pohjolasta Manhattanille -shown Mariellalla. Mutta mutta, eipä siinä vielä kaikki. Risteilykeskus ja MSC Cruises kutsui äskettäin minut tutustumaan MSC Grandiosaan ihan tuoreeltaan ja sillä risteilenkin sitten Hampurista Southamptoniin marraskuussa. Suurella mielenkiinnolla astun kyllä aluksen sisään, sillä MSC:n laivoilla en ole ennen risteillytkään. Itse laiva on varmasti kuitenkin oikein miellyttävä, sillä ihastuin kesäisellä laivavierailulla MSC Grandiosan sisaralukseen MSC Meravigliaan.

Anyway, ennen edellä mainittuja risteilyjä pitäisi kummiskin hoitaa San Fransiscon miniloma, mutta tässä vaiheessa jotenkin ei jaksa moistesta reissusta innostua. Ei se johdu kohteesta, mutta kuten alussa kerroin, muut asiat ovat tällä hetkellä mielessä. Ei auta kuin toivoa, että kerrankin koulu puuttuu näihin asioihin. Kovat on ainakin lupaukset, mutta lupauksiahan ne vaan on.

Onko jollain positiivisia kokemuksia koulukiusaamiseen puuttumisesta? 

 

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Piyya sunnuntai, syyskuu 29, 2019 at 21:00

  Tulipa surullinen olo puolestasi ja huoli.
  Asia on niin vakava, että todellakin toivon siihen puututtavan. Neuvoja en osaa antaa, ainoastaan toivoa paremmasta ja ajatuksissa olet !

  • Reply Kthetraveller maanantai, syyskuu 30, 2019 at 08:51

   Kiitos Piyya. Elämme tällä hetkellä päivämäärästä toiseen. Tämä on sellainen projekti, joka sisältää koulun omia kokouksia ja meille on informoitu niitä päiviä. Jännityksellä odotamme noita päiviä. Toimivatko, niin kuin ovat luvanneet toimia vai jätetäänkö kaikki kuitenkin kesken, kun eivät jaksa/resurssit ei riitä. Yritän pitää nyt pääni kylmänä ja olla raivostumatta ennakkoon, mutta hiukkasenhan minua pelottaa, koska Suomi.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, syyskuu 29, 2019 at 00:06

  Voi ei, näin äidiltä toiselle haluaisin ammentaa roppakaupalla voimaa tämän läpikäyntiin. Mikään ei syö niin paljoa voimia kuin se, että lapsella ei ole kaikki hyvin. Kyllä ne reissut ja lukijat jaksaa odottaa. En osaa antaa neuvoja mutta onneksi olet puuttunut tilanteeseen. Ainakin lapsi tietää, että hänellä on tuki ja turva. Toivottavasti myös koulussa suhtaudutaan tähän vakavasti. Joskus tuntuu, että riippuu ihan ihmisestä siellä koulun päässä, että millaista tukea sieltä saa.

  Ja terveiset täältä San Franciscosta. Ehkä se on juuri sellainen hengähdystauko jota tarvit. Ja jos tarvit viinilasilliselle jotakuta kaveria joka kuuntelee, niin täällä olen. Tai muuten vaan neuvoja cityn valloitukseen. Ihanaa lomaa!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 29, 2019 at 12:27

   Kiitos Paula. Kyllä lapsi tosiaan tietää, että hänellä on tuki ja turva, emmekä todellakaan jätä tätä puolitiehen. En viitsi avata tätä asiaa enempää, mutta kyllä tässä olisi koululla peiliin katsomista ja sen takia ainakin tässä vaiheessa ymmärtävät tehdä (tai ainäkin väittävät tekevänsä) kaikkensa. Isoja projekteja nämä ovat, kun pyörä lähtee käyntiin.

   Kyllä tuo hengähdystauko tosiaan tulee tarpeeseen. Kiirettä meillä pitää, sillä suuntaamme kentältä suoraan Golden Gaten toiselle puolelle Novatoon hotelliin + tutustumaan kohteisiin. San Fransiscoon palaamme sitten viimeisimmiksi päiviksi. Harmittaa hiukkasen, että tässä vaiheessa ei varmaan aika riitä käymään viinitilalla, mutta jos on antaa joku kiva suositus, niin saattaapa olla, että ajosuunnitelmia rukataan hieman. San Fransiscossa menemme lasten toiveiden mukaan ja niistä tulee melko tiiviitä päiviä. Eipähän kerkiä ajattelemaan mitään surullista siinä välissä.

  Leave a Reply