Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsingin kesän must-visit: Meripaviljongin kelluva terassi

*Pressikutsu. Olin Meripaviljongin kelluvan terassin avajaisissa Pienen Ideapuodin kutsumana*

Kukapa ei nauttisi laineen liplatuksesta ja välkkyvästä merestä. Esteettömistä merimaisemista ja siitä, ettei lähellä huristele autot tai ihmiset vaeltele jatkuvalla syötöllä terassin vierestä, kun nauttii lasillisen lempijuomaansa ja/tai aterioi siinä samassa. Täytyy myöntää, että harvassa on Helsingissä ne terassit, jotka hivelevät silmiäni, ovat sopivan kokoisia ja samalla kolahtavat niin sijainniltaan kuin palveluiltaan, mutta nyt on sellainenkin vihdoin tullut Helsinkiin.

Sain kutsun Hakaniemen Säästöpankinrannassa sijaitsevan ravintola Meripaviljongin kelluvan terassin avajaisiin, eikä kutsu olisi voinut oikeampaan osoitteeseen tulla. Merelliset maisemat ovat minulle se The Juttu, mutta terassilta vaadin myös muutakin. Siinä vaiheessa, kun terassilla alkaa olla kokoa, se on liian täyteen ahdettu ja/tai näkymänä on naapuritalon seinä (katot on jokseenkin ok), jää tämä tasokkaampaan ympäristöön mieltynyt nainen mieluummin oman kodin takapihalle nauttimaan sitä lempijuomaansa.

No hupsistaheijaa. Mitä saadaan, kun terassin avajaisiin kutsutaan 45+ nainen (allekirjoittanut), joka kirmaa terdelle melkoisen kiireisen ja vähäunisen Bon Jovin keikkamatkan jälkeen? Vastaus on jokseenkin eri kokoisia kuvia ja vähemmän sommittelua. Hyi minua.

Miksi Meripaviljongin terassi?

Terassin pääsuunnittelija on arkkitehti Simo Freese, joka on suunnitellut myös modernin ja onnistuneen oloisen Meripaviljongin. Terassin kaareva muoto ja sen kalustus hivelee silmää, eikä ympäröivissä maisemissa ole haukuttavaa. Terassin kelluvan rakenteen ansiosta meri on lähes käsin kosketeltavissa ja lasisten kaiteiden ansiosta näkymät merelle ovat täysin esteettömät. Aurinko paistaa terassille mukavasti pitkin päivää, mereneläviin erikoistunut ravintola tarjoaa maittavaa ruokaa (myös meille kasvissyöjille) ja terassin koko on oikein mainio tietynlaista rauhaa hakevalle. Sateella ja auringon paahteessa terassin ylle on laitettavissa markiisit, viileämpinä iltoina lämpöä tuovat kaasulämmittimet ja koko komeuden kruunaa terassin lähistöllä soliseva suihkulähde. Helsingin kaupungin aikoinaan sulkeman ja Meripaviljongin nyt käynnistämän suihkulähteen toiminnan Eläintarhanlahdella kustantaa Meripaviljonki.

Meripaviljongin terassin sijainti on oikein nappeli. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy Hakaniemen metro-, ratikka- ja bussipysäkit, eikä veneellä tuleviakaan ole unohdettu. Venepaikkoja ravintolalla on kuusi kappaletta ja mikä sitä estää tulemasta paikalle vaikkapa kanootilla tai sup-laudalla. Eikä siinä muuten vielä kaikki. Terassi on esteetön ja tien toisella puolella on ravintola Juttutupa, joka tarjoaa mutkattoman ympäristön lisäksi elävää musiikkia. Mikäs olisikaan mukavampaa, kuin nauttia maittavasta ruuasta ja juomasta Meripaviljongin terassilla ennen siirtymistä tien toiselle puolelle kuuntelemaan elävää musiikkia.

Kaikille kuluttaja-asiakkaille suunnattu Meripaviljongin 150-paikkainen kelluva terassi on avoinna aamupäivästä iltaan sään mukaan, eikä sieltä ole varattavissa pöytiä. Terassi on kuitenkin varattavissa yritysten yksityisiin aamiaistilaisuuksiin.

Meripaviljongin kelluvalle terassille kannattaa suunnata heti säiden salliessa. Vahva suositus merellisten maisemien, upean miljöön ja kätevän sijainnin takia. Kaiken ei tarvitse aina sijaita keskustassa. Meripaviljongin osoite on Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply HJ perjantai, kesäkuu 7, 2019 at 20:12

    Ja saatiin terassin myötä myös suihkulähde takaisin Eläintarhanlahdelle! 😍

    • Reply Kthetraveller perjantai, kesäkuu 7, 2019 at 20:18

      Niinpä. Todella hienoa, että Meripaviljonki lähti elävöittämään tienoota. Siinä suihkulähteen vedensolinan vieressä oli kiva lipitellä samppanjaa. Jotenkin mieltä rauhoittavan kuuloista.

    Leave a Reply