Kymmenen matkaunelmaani

Tanjan Matkassa Maailmalla blogi haastoi minut kertomaan kymmenen matkaunelmaani. Tämä haaste on lähtöisin Kohteena maailma blogista ja veikkaan, että harvassa ovat sellaiset blogit jotka eivät tähän haasteeseen ole vielä osallistuneet. Blogiani seuranneet tietävät minun hurahtaneen risteilyihin ja luulisi matkaunelmienikin liittyvän jotenkin niihin. Luulo on kuitenkin väärä.

1. Paikka

Okei, myönnän. Yksi risteily tähänkin postaukseen eksyy, mutta laiva on kuitenkin jotain ihan muuta kuin hulppea risteilijä. Minä nautin talvesta ja jäästä. Oikeasti. Useamman vuoden olenkin haaveillut Kemistä seilaavasta jäämurtaja Samposta. Olisi aivan mahtavaa seistä laivan kannella ja katsella sekä kuunnella jään murskautuvan laivan keulan alla, tutustua laivan tekniikkaan ja kenties kellua jäiden keskellä. Sen verran pikkuinen nainen kuitenkin olen, että tuskinpa minulle sopivan kokoista kelluntapukua löytyy.

Kuva: Pixabay/Sturrax

2. Tapahtuma

Yks iso jazz-tyttö tässä vaan, terve! Pori Jazz ei ole enää pitkilleen ollut mikään Jazz-festivaali, joten kunnon Jazz-tunnelmaan pitäisi päästä. Vuonna 2014 tekemällämme Alppien road tripillä satuimme ajomatkallamme pysähtymään Montreuxissa ja juuri silloin siellä oli Jazz-festivaalit käynnissä. Valitettavasti olimme vain ohikulkumatkalla ja emme päässeet paljoa tunnelmaan, mutta ko. festivaali on kuulemma yksi maailman parhaimmista. Niin tai näin, tahtoisin todellakin jonnekin kunnon Jazz-festivaaleille, oli ne sitten lähestulkoon missä päin maailmaa tahansa.

Kuva viime kesän Pori Jazzeilta. Jazzkatu oli uudistuksen myötä historiaa ja hyviä ja huonoja puolia minä uudistuksesta löysin. Omat kokemukseni uudistuneesta Pori Jazz-festivaalista on luettavissa täältä.

3. Kotimaan kohde

Monen matkabloggaajan listalla taitaapi olla Lappi ja niin myös minulla. Kaksi kertaa elämässäni olen lomaillut Levillä talvella ja yhden kerran käynyt pienellä reissulla Rovaniemellä. Talvesta nauttivana juuri talviaikana tehtävä reissu olisi se minun juttuni ja tietysti myös tasokkaassa lasi-iglussa tai hulppeassa mökissä majoittuminen.

Kuva: Pixabay/adege

4. Kaupunki

Kääk! Tätä pohdin pitkän tovin. Olen kolunnut maailman kaupunkeja, nähnyt yhtä sun toista. Mitään uutta en keksi, vaan palaan aina siihen samaan ja vanhaan. New York. Siellä olemme käyneet useamman kerran, mutta paljon on vielä näkemättä ja kokematta. Nykissä vaan on sitä jotain.

Kuva: Pixabay/Free-Photos

5. Maa

Pitkään haaveiltu kohde, mutta niin kaukana. Maa, jonne ei lähdetä viikoksi. Maa, joka häikäisee luonnollaan. Uusi-Seelanti.

Kuva: Pixabay/Julius Silver

6. Saari

Vai pitäisikö sanoa saariryhmä. Yllätys yllätys, Ahvenanmaa! Useammalla saarella olen maailmalla reissatessani käynyt. Nättejä paikkoja on ollut ja ei ole ollut, mutta palmupuiden ja hiekkarantojen vastapainoksi haluaisin pitkästä aikaa jotain ihan muuta. Merelle tuijottelu saa minut rauhoittuneeseen tilaan. Nautin myrskyävästä merestä samaan malliin kuin tyynestäkin. Paljaat kalliot näyttävät jylhiltä tuimaa merta vasten ja luonto muistuttaa siitä, kuinka pieniä ihmisiä me täällä maapallolla olemme. Pojot Ahvenanmaalle, sen luonnolle ja hiljaisuudelle. Jotain sellaista, mihin tuolla maailmalla ei aina törmää. Ihan must majoituspaikka olisi Havsvidden.

7. Extreme

Korkean paikan kammoisia siellä? Niin on myöskin täällä ja extremeä hakiessani ne korkean paikan jutut on se The Extreme-juttu. Kait sitä voisi käydä kirkumassa ja itkemässä vaikkapa Tianmenvuoren lasisella kävelysillalla, mutta uskaltaisinko kävellä metriäkään ko. sillalla? En tosiaankaan tiedä.

8. Majoitusmuoto

Glamping kiinnostaisi siinä mielessä, että ko. majoitusmuodon voisi laittaa minne huvittaa, mutta prinsessana vessaongelmasta tulisi liian suuri ongelma. Kunnon vesiklosetti ja kylpyhuone sen olla pitää. Maailma on täynnä upeita hotellisviittejä ja valitettavasti se The Sviitti ei ole vielä löytynyt. Sellaiseen minä haluan.

Skål vaan Tallinnalle! Majoituimme Hilton Tallinn Park-hotellin yhden makuuhuoneen sviitissä parisen vuotta sitten. Omista kokemuksistamme voit lukea täältä.

9. Luontokohde

Kohdasta 5 löytyy se minun haaveilema maa, joka on myös haaveilemani luontokohde: Uusi-Seelanti.

10. Ruoka ja juoma

Tiedätteks mitä? Minä olen ylpeä suomalaisesta ruuasta ja siitä, että se maistuu. Mm. luonnon puhtaus ja valoisat kesät mahdollistavat sen, että meidän vihanneksissa ja marjoissa on kunnolla makua. Siksi nautinkin kasvissyöjänä erityisesti meidän kasviksista tehdystä ruuasta. Sellaisesta, jota ei peitetä kaiken maailman mausteisiin vaan annetaan kasvisten maistua ja on rakennettu sellainen kombo, että maut sointuvat hyvin yhteen. Sellaisista annoksista minä haaveilen.

Mites se juoma? Hyvä samppanja maistuu aina. Haaveilen matkasta sampanjan synnyinseuduille Champagnen alueelle. Pahimpaan samppanjan maistelun himoon käy kuitenkin Grand Champagne -tapahtuma Helsingissä taikka vaikkapa samppanjapiknik-risteily. Molemmat on testattu ja voin suositella.

Anyway, veikkaan olevani yksi niistä viimeisimmistä haasteeseen osallistuvista, sillä arjen kiireiden takia tämän tuotoksen kirjoittaminen vei kohtuuttomasti aikaa. Yhtään haastamatonta en tältä istumalta keksi, joten osallistukoon haasteeseen kaikki halukkaat.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 23 maaliskuun, 2019 at 14:18

    Upeita kohteita, Uusi-Seelanti erityisesti. Me tosin hieman yllättäin tykästyimme Australiaan pitkällä Oseaniamatkallamme vielä enemmän, vaikka ennakkoon ajattelimme Uuden-Seelannin olevan kohokohta. Mutta kyllä me Uudesta-Seelannistakin pidettiin!

    • Reply Kthetraveller lauantai, 23 maaliskuun, 2019 at 14:25

      Autsralia on ihana! Me olemme käyneet siellä kolme kertaa, mutta valitettavasti olemme pyörineet vaan Sydneyn ympäristössä ja yhden kerran oltiin päivä tai pari Cairnsissa. Ei siinä päässyt paljoa Australiaan tutustumaan.

    Leave a Reply