Suomen suurin matkablogiyhteisö

Karibian risteily Celebrity Cruisesilla: Ensikuulumisia

*Yhteistyössä We Love Cruises ja Celebrity Cruises*

Moikka murut! Yksi ryytynyt ja isosta mässäilystä turvonnut nainen täällä, terve. Palasin sunnuntaina Miamista koneella Suomeen ja olhan kuulkaas aivan huippu matka.

Facebookia ja Instastoriesia seuranneet tiesivätkin jo, että lähtö Jenkkeihin oli paniikkia täynnä. Useamman kentällä tapahtuneen sekoilun takia päädyin jonottelemaan pidemmän aikaa laukkutiskille ja siinä minun tiskillä asioidessani laukkujen tsekkaus meni virkailijan mukaan kiinni. Hän sanoi kyllä tsekkaavansa minut ja laukun lennolle, mutta se oli epävarmaa, ehtisikö laukkuni enää koneeseen. ”Se tulee sitten seuraavalla lennollamme perästä” oli virkailijan vastaus ja minähän väänsin kyyneleen silmään. Seuraava Finski nääs olisi laskeutunut Miamiin vasta silloin, kun meikäläinen vetäisi suruunsa drinkkejä merellä seilaavalla Celebrity Equinoxilla.

Voitte uskoa, että muutaman viiden euron skumpan vedin koneessa ja pyyhin silmäkulmiani miettien, miten selvittäisin asian ja hankkisin vaatteita iltamyöhäsellä (Suomen aikaa about kolmelta aamuyöstä) jos laukku olisikin jäänyt koneesta. Toinen kyynel tuli siinä vaiheessa, kun ymmärsin olevani miehestä ja lapsista erossa yli viikon. Sitten taas muutama kostunut silmäkulma laukusta ja pian oltiinkin jo maan kamaralla. Muutaman tuskanpisaran väänsin vielä otalle matkalaukkuhihnan ääressä, mutta sieltä se laukku sitten pidemmän etsimisen jälkeen löytyi. Pikkuinen näky taisin siellä kentällä kuitenkin olla, sillä kostunein silmin taputtelin ja silittelin laukkuani. Spontaani reaktio, todellakin, mutta ihan halaukseen en sentään halityttönä kuitenkaan taipunut.

Kone laskeutui Miamiin paikallista aikaa about seitsemän maissa illalla ja koska lähtö laivalle oli jo seuraavana aamuna, päätin varata hotellini lentokentän vierestä. Samalla hyödyin myös edullisemmista hotellihinnoista, sillä Crowne Plaza Miami Airportista irtosi kahden hengen huone yhdelle aamupalan ja verojen kera hintaan 135 euroa. Mitään pahaa sanottavaa hotellista ei ollut ja aulastakin sai vettä automaatista ihan ilmaiseksi.

Huoneeni Crowne Plazassa oli ihan perushuone. Hyvin siisti, rauhallinen ja sopivan tilava. Aamupala oli melko kattava, vaikka vihanneksia siellä ei ollut tarjolla ainakaan kylmien puolella yhtään.

No, mistäs oli onnistunut risteily tehty?

Ai että, kahdeksan yötä upealla laivalla sisältäen viisi satamaa ja kaksi meripäivää. Hyttinä oli parvekehytti ja tuo hytti oli ihan vain minun. Kaunis minä -risteilyn johdosta ohjelmassa oli myös mm. joogaa, kehonhuoltoon ja hyvinvointiin liittyviä luentoja ja matkaseurana sekä erikoisristeilymme vetäjinä aivan mahtavia tyyppejä. Tuohon kun lisättiin tietty upea laiva, hyvä palvelu, kauniita rantoja ja Karibian lämpö, unohti meikäläinen kyynelehtiä kotona olevaa miestä ja lapsia. Hyi minua.

Ah, ne tunnelmalliset auringonlaskut.

Ihanat auringonnousut.

Kiireettömät aamiaiset parvekkeella ja ups, kera suklaakuorrutettujen mansikoiden sekä Mimosan. Kyllähän sitä piti tämän tasoisella risteilyllä nauttia.

Ruoka, ruoka ja vielä kerran ruoka, niin kevyt kuin vähemmänkin kevyt. Ehdoton suosikkini oli buffetin kasvispuolen salaattitiskin tarjonta.

 

Tyytyväiset hymyt omalla parvekkeella.

Upeat satamakohteet tai niiden rannat, kuten:

Yksi maailman kauneimmista rannoista, Trunk Bay (St. John, Yhdysvaltojen Neitsytsaaret). Tänne pääsee St. Thomasilta. 

Juanillo Beach, Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta

Ja viihde sekä matkustajien viihtyvyyteen paneutunut henkilökunta, hyvän palvelun kera.

Tämä risteily oli ensimmäiseni Celebrity Cruisesilla ja tuon lisäksi olen risteillyt kahdella muulla Karibian risteilyjä tekevällä varustamolla. Sen vaan sanon, että ihastuin Celebrityyn ja nostin sen ykköseksi tähänastisista varustamoista. Yhteistyökuvioilla (Celebrity Cruises ja We Love Cruises) ei ollut vaikutusta mielipiteeseeni, sillä katselin risteilyllä tapahtuneita asioita vertaillen kahteen muuhun varustamoon. Tuskinpa Celebrity yhden bloggaajan takia olisi muuttanut toimintatapojaan ja konseptiaan viikoksi, joten eroja muihin varustamoihin löytyi ja tulen kertomaan niistä lisää toisessa postauksessa.

Mites se kotiinpaluu?

Paluulento meillä oli vasta illalla, joten teimme Miamissa EkiTravelsin järjestämän kiertoajelun*. Bussi noukki meidät laivaterminaalista ja laukut pysyivät bussin säilössä kiertoajelun sekä shoppailun ajan, jonka jälkeen bussi vei meidät vielä lentokentälle. Itse lento oli yhtä tuskaa. Turpoan pitkillä lennoilla ilman suolaisia eväksiäkin, mutta nyt pohjalla oli yli viikon mässäilyt ja ostoskeskuksessa nautittu suolainen kasvishampurilaisateria. Koneessa tuli toinen ja kolmaskin suolapommi, joten olo oli aivan hirveä. Kun tuohon vielä pistettiin ikänäöstä harittavat silmät ja 1,5 tunnin yöunien aiheuttama unipöhnä, käveli meikä perässä olevaan keittiöön penkkeihin pimeässä törmäten ja muutaman kerran käytävälle levitettyihin jalkoihin kompastellen. Sen siitä sai, kun näki kaiken kahtena vaikka alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. 

Anyway, hengissä kuitenkin selvittiin lentomatkasta ja kotiin saavuttuani rysäytin itseni kerrasta paikalliseen aikaan, sillä se toimii minulla aina parhaimmin jet lagin selättäjänä. Sitkeänä sissinä valvoin lähes iltakymmeneen, jonka jälkeen filmi pimenikin kiitettävän nopeasti. Nyt ollaankin sitten jo täysipainoisesti työelämässä, mutta olotila on ihan hömelö jo toista työpäivää. Tästä ei voi olla kuin tie ylöspäin.

P.S.: Varsinainen esittely laivasta ja kokemuksia Celebrity Cruisesista, We Love Cruisesin palvelusta sekä EkiTravelsista tulossa myöhemmin. Kannattaa pysyä kuulolla.

*Kiertoajelu yhteistyössä EkiTravels. Risteily yhteistyössä We Love Cruises ja Celebrity Cruises

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Elina Leskinen sunnuntai, 2 joulukuun, 2018 at 05:01

  Ihana postaus Kirsi <3

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 2 joulukuun, 2018 at 11:24

   Kiitti Elina! Ja kiitti ihanasta emännöinnistä teille molemmille. Oli upea matka.

 • Reply EA torstai, 29 marraskuun, 2018 at 16:43

  Tervehdys Baijerista! Ensiksi kiitos viihdyttävästä ja asiapitoisesta blogistasi, joka on ollut jo jonkin aikaa lukulistallani lähinnä risteilyjenne vuoksi.

  Me olimme muutama viikko sitten paikallisilla risteilymessuilla ja sieltä kannoimme kotiin esitteitä selkävääränä. Lukemieni esitteiden perusteella tuumasin miehelleni, että Celebrity Cruises miellyttää näistä eniten, joten odotan nyt jatkoa kirjoituksellesi.

  PS, Ei olisi muuten pitänyt mennä messuille, sillä meillä on nyt ensi vuodelle kaksi risteilyä varattuna, mutta ei CC:lta, kun ei oikein aika- ja vaihtoehdot tähän tarpeeseen täsmänneet. Kesällä menemme Cunardin QM2:lla lyhyelle risteilylle (garderobia uusittava/täydennettävä, huokaus!) ja loppuvuodesta olisi sitten parin viikon risteily Princess Cruisesilla Karibialla. Molempia odotan jo mielenkiinnolla, ekaa hieman kauhuissani.

  • Reply Kthetraveller torstai, 29 marraskuun, 2018 at 20:26

   Wau! Ensiksikin kiitos itsellesi kiitoksista, mutta kyllä minua nyt ihan pikkuisen kadettaa, kun pääset tuollaisille risteilyille. Tuo QM2 nimittäin kuuluu minun bucket listilleni ja jotain mahtavaa sen ulkoisessa ja sisäisessä designissa on. Jos sinä odotat jatkoa minun kirjoituksilleni Celebritystä, niin minä puolestani odotan innolla sinun kertomustasi Cunardista. Pistä vaikka viestiä sähköpostilla tai kommenttiboksiin, kun olet toipunut matkan aiheuttamasta ihastuksesta. Jaksan uskoa, että matkanne on oikein onnistunut ja lyhyellä reissulla ei tarvitse hirveän pitkään pönöttää. Pärjäätte varmasti oikein hyvin hienommassakin ympäristössä.

   Ja kaksi viikkoa Princess Cruisesilla Karibialla. Yksi sana: Ah.

   Hyvät matkat sinulla. Onnittelut!

 • Reply Sara/Sara's Fab Life keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 07:05

  Innolla odotan seuraavaa postausta 🙂 Mietittiin jos me ehkä matkamessuilta jos joku hyvä tarjous niin ottais risteilyn ehkä parin vuoden päähän (keittiö remonttiinkin kun pitäis säästää + haaveissa joku ultimaattinen usa reissu mihin olis kiva säästää). En siis oo koskaan isoilla laivoilla ollut.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 08:34

   Sounds like a plan! Mä olen aina käynyt kurkkaamassa matkamessujen diilit juuri noiden risteilyjen osalta, mutta aina on ollut jo joku risteily varattuna eikä ole pystynyt oikein lyömään sen takia mitään kiinni. Seuraava risteilymme on sellainen euron risteily, eli maksettiin varausmaksua euro/hlö. Saadaan perua risteily vielä menettämällä tuo 1 euro/hlö 42 päivää ennen risteilyä, mutta eihän me sitä risteilyä peruta ellei joku kuole tai sairastu pahasti. Sinulla on hienoja säästökohteita ja vaikka matkamessuilta ei sitä The Risteilyä sopivaan ajankohtaan löytyisi, niin aina noita erilaisia diilejä tulee ympäri vuotta. Kannattaa pitää silmät ja korvat auki noiden tarjousten osalta, sillä et varmasti tule katumaan päätöstäsi lähteä risteilemään oikealla Karibian risteilijällä.

 • Reply Tiina keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 06:30

  Onpa kiva kuulla, että pidit Celebritystä! Itse aikoinaan sattumalta valitsin sen ensimmäisen risteilyn varustamoksi ja sen jälkeen ei ole ollut tarvetta vaihtaa 🙂 Ensi vuoden risteilyllä olemme ensimmäistä kertaa sviitissä ja sitä odotan innolla. Tähän asti olemme aina olleet Aqua-luokassa ja sekin on ollut todella hyvä, mutta nyt vain tuli vastaan sellainen tarjous sviitistä, josta ei voinut kieltäytyä 🙂

  Eikös sinulla ollut varattuna risteily Celebritylle perheen kanssa jo alkuvuoteen?

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 06:54

   Oi ja vau, sviitti! Minä löysin yhden kerran kanssa huipputarjouksen Celebrityn laivalle sviittiin, mutta katoin ajankohtaa ja tiesin, ettemme pystyisi lähtemään. Kyllä harmitti, sillä me olemme tällaisia diilihaukkoja ja saatamme napata reissun ihan tuosta vaan, kun hyvä tarjous tulee kohdalle.

   Olen varma, niinkuin itsekin tiedät, että teille tulee upea merimatka. Tuus sitten kertoo tai pistä viestiä omista kokemuksistasi tuon risteilyn jälkeen. Meillä tosiaan on helmikuussa uusi matka samalla laivalla ja silloin perheemme majoittuu concierge-luokan hytissä, joten vielä jää sviittiluokka korkkaamatta.

 • Reply Piyya keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 04:42

  On ollut hienoa seurata matkaasi ja aidosti välitettyjä tuntoja niin ennen matkaa kuin matkalta.
  Odottaen lisää kuvia ja tuntoja matkaltasi. Oma Karibian risteily tyssäsi tällä kertaa hintaan. Yhden hengen risteily lentoineen ja majoittumisineen maksaa saman kuin kahden hengen matka ?

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 06:46

   Voi ei, tuo tosiaan on yksi ongelma kun yksi ihminen joutuu maksamaan matkastaan enemmän, kuin kaksin matkustettaessa. Josko joku päivä löytyisi joku kiva diili yksinmatkaajillekin, tai saat kaverin matkaan. Kyllä vaan Karibian risteily kannattaa pitää bucket listillä.

 • Reply Petteri Virtanen keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 00:26

  Celebrity Cruises on RCCL:n premium brandi. Tästä korkeatasoisempia heidän yhtiöryppäässä ovat Azamara ja Silverseas ja sitten enemmän kansaa lähellä on RCI. Allure of yhe Seasilla, joka kuuluu tuohon jälkimäiseen, risteillessäni mietin, että laiva on todella niin hieno, että mitä eroa sillä voi olla tällaiseen premium-brandin laivaan. Yksi ero on siinä, että laivan yleisissä vessoissa käsipyyhkeet ovat paperista, kun ne noila ylessisimmillä bramdeilla ovat kankaisia.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 06:43

   Juu, RCCL on minulle entuudestaan tuttu ja olenkin seilannut sillä varustamolla parisen kertaa (Navigator of the Seas ja Serenade of the Seas). RCCL:n isoja laivoja en ole vielä ehtinyt kokeilla, vaikka haluja on.

   Nuo pyyhkeet vessassa oli yksi huomion arvoinen tosiaan ja itsekin tuli käytettyä niitä aina, kun se mahdollisuus oli.

 • Reply HJ tiistai, 27 marraskuun, 2018 at 21:50

  Mukava kuulla, että viihdyit! Hieman jännitti, millaisena oma suosikkivarustamo sinulle näyttäytyy… Odotan innolla lisää postauksia.

  • Reply Kthetraveller tiistai, 27 marraskuun, 2018 at 22:39

   Tiedätkö mitä HJ, niin jännitti minuakin! Oli omalla tavallaan korkeat odotukset, mutta myöskin sellainen pelko, että tuleeko lomasta liian ”hienostunut” parempien puitteiden ja premiumvarustamo-merkinnän myötä. Pah, laivalla oli mielettömän hyvä pössis ja sen teki henkilökunta.

  Leave a Reply