Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aikuiseen makuun: Esittelyssä tasokas Celebrity Eclipse

*Yhteistyössä Risteilykeskus*

Hei, tulitko Googlen kautta ja hait kokemuksia Celebrity Cruisesista, Celebrity Eclipsestä tai Celebrity Equinox-laivasta? Risteilin Equinoxilla marraskuussa 2018 sekä helmikuussa 2019 ja laivasta voit lukea täällä.

317 metriä pituutta ja 37 metriä leveyttä. Bruttorekisteritonneja 122 000, matkustajia maksimissaan 3 145 ja kansia 16, joskin matkustajille numerointi alkaa kannesta 3 ja taikauskon takia kantta 13 ei laivalta löydy. Siinäpä muutamia lukuja Premium-varustamo Celebrity Cruisesin Celebrity Eclipselle, jolle pääsin tutustumaan Risteilykeskuksen kutsumana

Varustamoissa ja niiden tasoissa on eroja

Maailman merillä risteilee erilaisia varustamoja ja pääsääntönä voisi sanoa, että varustamot jakautuvat kolmeen eri tasoon. Perustason ”mainstream” -varustamoja ovat mm. monille tutut Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line ja MSC Cruises. Luksusvarustamoja ovat mm. Silversea ja Regent Seven Seas Cruises, ja noiden kahden varustamotyypin väliin jää sitten premiumtason varustamot, Celebrity Cruises mukaan lukien.

Celebrity Cruisesilta löytyy eri kokoisia laivoja erilaisiin tarpeisiin ja risteilyihin. Tällä hetkellä aluksia on 12 kolmessa eri laivaluokassa, mutta uusia on tekeillä ja jo tämän vuoden puolella valmistuu Celebrity Edge tuoden uuden laivaluokan mukanaan. Celebrityn pienimmät laivat löytyvät Xpedition-luokasta, jonka huvijahtimaiset alukset tekevät ainoastaan luontomatkoja Galapagoksen saarille. Melkoisen ekslusiivisesta kokemuksesta on varmasti kyse, sillä ko. laivat ottavat sisäänsä vain noin sata matkustajaa. Huomattavasti isompia laivoja löytyy Millennium-luokasta, jossa olevat laivat ovat valmistuneet vuosien 2000-2002 aikana. Aivan 2000-luvun alkupuolen materiaaleja ei sentään tarvitse laivoilla tuijotella, sillä laivoja on uusittu vuosien saatossa vastaamaan matkustajien muuttuneita toiveita. Matkustajia Millennium-luokan laivat ottavat maksimissaan vähän yli 2 300, mikä määrä on vähemmän kuin meille tutuilla ruotsinlaivoilla. Uusin laivaluokka, Edge-luokka, Celebrityn laivastoon tulee tämän vuoden joulukuussa, kun Celebrity Edge valmistuu. Meidän perheessä odotetaankin ko. uniikin laivan saapumista suurella mielenkiinnolla, vaikka risteilyä ei ole vielä varattu. Bucket listillä alus on jo ollut pitkään.

Monille risteilyistä kiinnostuneille Celebrityn Solstice-luokka lienee se tunnetuin. Laivat ovat sopivan kokoisia ja tunnusmerkkinä voisi pitää mm. laivan yläkannella sijaitsevaa ihka oikeaa nurmikenttää. Celebrity Eclipse kuuluu tuohon Solstice -luokkaan neljän muun laivan ohessa, joten piknikistä laivan nurmikentällä voi nauttia useammalla reitillä.

Tällainen on Celebrity Eclipse

317 metriin mahtuu paljon tiloja ja wau, millaisia ne onkaan. Julkiset tilat miellyttävät silmää ja laiva on kuin rakennettu sellaiselle matkustajalle, joka hakee rauhallista yhdessäoloa. Ehdottomia vetonauloja mielestäni on aluksen yläkannella sijaitseva ihka oikea nurmikenttä (The Lawn Club) ja keulassa sijaitseva näköalabaari Sky Observation Lounge. Ei myöskään passaa unohtaa aluksen keskusaulaa (Grand Foyer), joka ulottuu kannelta 3 aina kannelle 15 saakka ja keskellä kansia tuossa aulassa kasvaa yläilmoissa aito lehtipuu.

Grand Foyer

Hytit

Celebrity Eclipsellä on hyttejä aina sisähyteistä hulppeisiin sviitteihin, joista isoimman kokonaispinta-ala on lähemmäs 160 m². Suosituimpia hyttejä on kuitenkin parvekehytit, joista löytyy mukavasti vaihtoehtoja. Pientä luksusta matkaansa saa varaamalla parvekehytin vaikka Concierge -luokasta, jolloin matkustaja pääsee nauttimaan ekstraeduista kuten priorityliikkumisista, conciergen palveluista ja iltapäivisin hyttiin tuotavista pikku makupaloista. Span ystävien kannattaa varata parvekehytti Aqua-luokasta, johon kuuluu mm. sisäänpääsy aluksen Spassa olevaan Persian Gardeniin. Aqua-luokassa matkustaville on myös oma spesiaaliravintola Blu, jossa tarjoillaan aamupalaa ja illallista maksuitta. Aqua -luokka onkin mielestäni sopiva pariskunnille ja vaikkapa häämatkalaisille, jos sviittiin ei ole varaa.

Maksuttomat ravintolat

Celebrity Eclipseltä löytyy useampi maksuton ravintola. Oikea silmänilo on aluksen kaksikerroksinen pääruokaravintola Moonlight Sonata Restaurant, jonka ruuat kuuluvat matkan hintaan. Kauniin ja vaalean sisustuksen kruunaa kaksikerroksinen lasinen viinipullotorni ja hulppea kattokruunu, jota minäkin tunnuin ihastelevan useaan kertaan lounaan aikana. Aamiaisella ja lounaalla ruokailijat ohjataan vapaisiin pöytiin, mutta illallisella olevilla kahdella kattauksella (Main ja Second) on määrätyt pöydät ja pöytäseurueet. Kolmas kattaus, Celebrity Select, puolestaan on sellainen, että matkustaja itse päättää ruokailuhetkensä ja pöytäseurueensa.

Moonlight Sonata Restaurant

Hampurilaisia, hodareita sun muita pikaruokia tarjoillaan aurinkokannella sijaitsevassa Mast Grillissä ja vapaamuotoisesti pääsee myös syömään samalla kannella olevassa buffetissa Oceanview Caféssa. Kuvaa buffetin eväksistä en ehtinyt kierroksellamme ottaa, mutta pikaisesti katsottuna tarjonta näytti todella kutsuvalta ja laadukkaalta. Terveellisen ruuan ystävät suunnistavat puolestaan maksuttomalle aamupalalle ja/tai lounaalle AquaSpa Caféeseen, jossa myydään myös maustettuja vesiä ja smoothieita.

Jos on valmis pulittamaan merimatkastaan hieman enemmän ja matkustaa sviitissä tai Aqua-luokassa, pääsee kyseisissä matkustusluokissa matkustava nauttimaan aterioinnista omissa erikoisruokaravintoiloissaan ilman erillistä hintaa. Sviittimatkustajien oma ravintola on Luminae ja Aqua-luokan matkustajien Blu. Room Service on maksuton kaikissa hyttiluokissa, joskin pieni toimitusmaksu lisätään yöaikaan muille kuin sviittimatkustajille.

Maksulliset ravintolat

Celebity Cuisesin Solstice-luokan laivoilla panostetaan kulinaristisiin elämyksiin ja ainakin kuvat Celebrityn laivoilla tarjottavista annoksista ovat herkullisen näköisiä. Hinnat vaihtelevat erikoisravintoloiden mukaan ja erikoisruokailussa voi päästä edullisesti tai upottaa aterointiin enemmänkin. Valitettavasti laivalta ottamani risteilyohjelma antaa eri tietoja niin ravintoloista kuin baareistakin verrattuna varustamon omiin nettisivuihin. Googlettamalla sain selville, että ravintoloita/konsepteja ollaan muuttamassa ja niinpä kerronkin nyt niistä ravintoloista, joiden nimet on mainittu risteilyohjelmassa. Varustamon nettisivut päivittynee hitaammin.

Erikoisia ja moderneja annoksia tarjoava Qsine on historiaa ja muuttunut ohjelmalliseksi Le Petit Chef at Qsine -ravintolaksi. Kävin hieman tutkimassa ko. ravintolan konseptia ja ihastuin. Ruokailijoille tarjoillaan neljän ruokalajin illallinen, jossa jokaisen annoksen edellä on pöytään heijastettu humoristinen show. Siinä pienen pieni kokki yrittää väsätä annoksia lautasellesi ja kun filmi on katsottu, tuodaan eteesi samanlainen annos syötäväksi. Ihan edullista lysti ei ole, sillä googlettamalla selvisi hinnan olevan muutamalla muulla laivalla jopa 55 USD/hlö. Hieman edullisemmin (50 USD/hlö) pääsee aterioimaan ranskalaisessa Fine Dining -ravintola Muranossa, jossa nautitaan viiden ruokalajin illallinen ja osa annoksista viimeistellään tai valmistetaan ruokapöydän ääressä. Italialaistyyppisessä ravintolassa Tuscan Grillissä hyttitililtä miinustetaan puolestaan 45 USD/hlö. Pientä säästöä syntyy, jos hankkii risteilylle specialty dining -paketin.

Iskikö tuska hintoja katsellessa? Bistrotyyppisessä Sushi on Five- ravintolassa tarjoillaan aasian herkkuja ja kyseisistä annoksista maksetaan yksitellen oma hintansa.

Baarit ja lounget

Ehdoton huippu on aluksen keulassa, kannella 14 sijaitseva Sky Observation Lounge, josta avautuu merinäkymät eteen ja sivuille lattiasta kattoon olevien ikkunoiden kautta. Päivisin lounge on rauhallinen istumapaikka ja siellä järjestetään erilaisia rauhallisia tapahtumia, mutta iltaisin tarjolla on vaihtelevaa musiikkia ja baarikin loungesta löytyy. Samalta kannelta löytyy myös aurinkokannen puolella sijaitseva Mast Bar sekä aluksen perässä, buffetin ulkopuolella oleva Oceanview Bar. Oceanview Barista johtaa rappuset kantta ylemmäs Sunset Bariin, jossa passaa ihastella peräaaltoja vaikkapa auringonlaskun aikaan. Drinkeistä ulkoilmassa pääsee nauttimaan myös kannella 12 olevalla uima-allasalueella, jossa sijaitsee Pool Bar.

Sky Observation Lounge

Kannelta 5 löytyy hienojen drinkkien World Class Bar ja Ensemble Lounge, joka sijaitsee sopivasti erikoisruokaravintoloiden läheisyydessä. Siellä passaa nauttia vaikka jokin kiva aperitiivi ennen illallista. Erikoiskahvien ja teen ystäville samaiselta kannelta löytyy vielä Café al Bacio & Gelateria, josta voi ostaa juomien lisäksi maittavia leivoksia tai jäätelöitä à la carte -hintaan. Yksi baari kannella vielä sijaitsee, mutta sinne ei ole tavallisilla matkustajilla asiaa. Captain’s Club on sviittimatkustajien ja ylimpien kanta-asiakkaiden oma lounge, jossa tarjoillaan pikku purtavaa ja juotavaa.

World Class Bar

Kannelta 4 löytyy martinien ystävien Martini Bar. Siellä ei ainoastaan tehdä ja tarjoilla martineja, vaan illalla järjestetään baarimikkojen puolesta komea drinkintekoesitys. Kaiken kukkuraksi baaritiski on jäädytetty, joten siihen voi vaikka rapsutella terveiset. Viinin ystäville löytyy samalta kannelta Cellar Masters -viinibaari, jossa voi maistella ympäri maailmaa olevia viinejä pieninä tai isompina annoksina. Sommeliereiltä saa apua viinin valinnassa, ja sopivan viinin voi noukkia erillisestä viiniautomaatista noin 3 cl, 7 cl tai 15 cl:n annoksina. Drinkkipakettien hintaan automaatista tulevat juomat eivät kuulu. Kansi 4 tuntuu olevan useammankin baarin kotipaikka, sillä samaisella kannella on myös Quasar -diskon baari ja casinon baari.

Eikä siinä vielä kaikki. Erilaisia drinkkejä musiikin kera pääsee maistelemaan Passport Barissa (ent. Gastro Bar ?), joka sijaitsee keskusaulassa kannella 3. Iltaisin keskusaulassa soitetaan musiikkia, joten tunnelmaa löytyy varmasti.

Viihde ja muut aktiviteetit

Musiikkia löytyy paikasta jos toisestakin ja laivalta löytyy tietysti teatteri (Eclipse Theatre), joka on kaikkinensa kolmen kannen korkuinen. Elokuvia voi katsella ihan omassa elokuvateatterissa Celebrity Centralissa, jossa myöskin on tarjolla erilaisia kohde-esittelyjä ja komediaesityksiä. Jännitystä voi hakea aluksen Casinosta, ottaa voittokuvan Photo Galleryn puolella ja ostaa voittorahoilla vaikkapa taulun Art Galleryn puolelta. Eipä sitä tietty casinovoittoa moiseen tarvita, joten siitä vaan käyttämään ko. palveluja jos siltä tuntuu.

Casinossa on erillinen tupakointitila/-alue, enkä itse haistanut Casinon kohdilla tupakan hajua toisin kuin NCL:n laivoilla. Pojot Celebritylle.

Shoppailla voi aluksen eri putiikeissa ja hien saa tarvittaessa irti vaikkapa retrotyylisessä Quasar -diskossa, lentopallo-/koripallokentällä tai kuntosalilla, jossa rehkiville on tarjolla virkistäviä pikkupyyhkeitä suoraan jääkaapista. Aluksen kuntosali Fitness Center on muuten osa Canyon Ranch Spa Clubia, jonka yhteydessä on myös hiussalonki, span hoitohuoneet, aromaattisten saunojen ja lämmitettyjen kaakelimakuualustojen Persian Garden sekä uima-allasalue Solarium.

Solarium

Persian Garden

Rauhallisia hetkiä voi viettää vaikka mukavan kirjan ääressä aluksen huikean näköisessä kirjastossa, mutta valitettavasti suomenkielisiä kirjoja ei siellä käsitykseni mukaan ole. Laivalla on myös Celebrity iLounge, jossa voi esimerkiksi surffailla maksua vastaan netissä ja tulostella sekä ostaa elektroniikkatuotteita.

The Lawn Club

Kannella 15 sijaitsee The Lawn Club, jossa voi tepastella ihka oikealla nurmikolla, pistää piknikiksi, löhöillä, pelata vaikka krokettia, seurata lasinpuhallusnäytöstä tai kuunnella iltaisin musiikkia. Aivan pienestä nurmikosta ei ole kyse, sillä tilaa on yli 2 000 m²:n verran. Eikä siinä vielä kaikki. Kokoustarpeisiin vastaa Sky Loungen välittömässä läheisyydessä oleva Sky Conference Center, jossa on tilaa maksimissaan 200 hengelle.

Uima-altaat, aurinkokansi ja lapset sekä nuoret

Varsinaiselta uima-allasalueelta löytyy kaksi eris yvyistä uima-allasta, neljä poreallasta ja kaunis suihkulähde, jonka keskellä voi leikkiä tai tepastella. Canyon Ranch Spa Clubin puolella oleva Solarium on puolestaan katettu uima-allasalue, jonne ei lapsilla ole asiaa. Sieltä löytyy uima-altaan lisäksi kaksi poreallasta, pehmoiset lekottelupedit ja kevyiden annosten sekä herkullisten smoothieiden Spa Café. Auringonottajille löytyy pehmoisia petejä uima-allaskannelta ja samalta alueelta kantta ylempää, mutta myöskin aivan ylhäältä kannelta 16.

Uima-allaskannen oleskelutiloja. Näyttäisi siltä, että kuvan etuosassa oleva istuinryhmä on varattu tupakoitsijoille.

Eipä toki lapsia ja nuoriakaan ole unohdettu. Laivalta löytyy videopelien Video Arcade ja 12 – 17 vuotiaille on oma lounge, X Club. 3-11 vuotiaat lapset pidetään kiireisinä Fun Factory -tiloissa, joskin  3 – 5 -vuotiaille on vielä erikseen suunnattu Shipmates -leikkitila.

No, mikäs on tämän risteilykonkarin tuomio?

Kokemuksia Celebrityn palvelusta tai itse laivasta ei muutaman tunnin visiitillä minulle paljoa kertynyt, mutta pikaisella vilkaisulla huomasin toki pieniä erilaisuuksia minulle tuttuihin Royal Caribbeaniin ja Norwegian Cruise Lineen. Siinä missä mainstream-varustamoiden aurinkokannella istahdetaan kovahkoon muoviseen aurinkopetiin rusketusta hankkimaan, löytyypi Celebrityllä muovisten aurinkopetien päältä pehmoinen patja. Juu ja mites julkiset vessat? Paperisten käsipyyhkeiden sijaan oli mahdollisuus kuivata kädet ihka oikeaan pikkuiseen froteepyyhkeeseen, mikä toi pienen luksuksen tuohon arkiseen tilanteeseenkin. Palveluun en paljoa tutustunut kun viiletimme mennä kiitettävään tahtiin, mutta henkilökunta tuntui hymyilevän ja oli tyytyväisen näköistä. 11 risteilyä olen jo yhdeksällä eri mainstream-laivalla tehnyt, joten mielenkiinnolla risteilen hiukkasen myöhemmin Eclipsen sisarella, Celebrity Equinoxilla. Minulle henkilökohtainen palvelu on hyvin tärkeää, joten katselenkin Equinoxilla henkilökuntaa erityisen tarkalla silmällä. Laivayhtiö lupaa, että henkilökunta-matkustajasuhde on lähes yksi miehistön jäsen kahta matkustajaa kohtaan ja sen kyllä pitäisi tosiaankin näkyä palvelussa.

Kiinnostuitko? Celebrity Cruisesin sivuille pääset suoraan tästä ja risteilyn voit varata vaikka Risteilykeskuksen sivuilta täällä.

Onko sinulla kokemuksia Celebrity Eclipsestä? Paas kertoen.

 

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Susanna sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 23:31

  Tyylikäs sisustus. Viime aikoina muuten edullisempina pidetyt risteily-yhtiöt kuten Msc ovat nostaneet hintoja. Niin jos vaikka viikon Välimeren risteily maksaa 1000e, ennen sai 300-600e. Ehkä vielä talvella voi onnistua tuohon hintaan, kesällä ei enää

  • Reply Kthetraveller maanantai, 6 elokuun, 2018 at 05:45

   Totta! Saman olen huomannut vuosien saatossa. Varustamot, myös MSC, ovat tuomassa markkinoille uusia laivoja ja nehän maksaa. Kiva kun uusia laivoja tulee, mutta harmi kun hinnat karkaa.

 • Reply Tomi sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 16:10

  Ollaan oltu nyt 5 kertaa Celebrityllä ja niistä 4 Solstice-luokassa ja ei taideta muita paljon testakaan, kerran köytiin Royalin edullisella vanhemmalla laivalla. Celebrityssa parasta on, että laivoilla ei ole lapsiperheitä, MDHssa on omat sommelierit ja Select-vaihtoehdossa saa aina 2 hengen pöydän. Showt / viihde on hyvää ja tunnelma laivoilla sopivan rauhallinen. Iltapukeutuminen valitettavasti väljenee koko ajan myös Celebrityllä vaikka se premium-tasoa koittaakin ylläpitää. Concierge-luokassa on myös yksi hyvä etu perusparvekehyttiin: laajempi hyttiaamiaismenu. Olemmekin aina syöneet aamiaisen hytissä. Conciergesta saa myös kanta-asiakaspisteitä mukavasti enemmän ja kohta huomaat olevasi koukussa yhteen varustamoon. P.s. mielenkiintoinen tuo kertomasi uusi Qsine-konsepti, talvella sitä ei ainakaan vielä ollut Silhouettella eikä nyt kesällä Constellationilla. Qsinen ruoka ainakin vanhassa konseptissa oli kyllä todella hyvää ja erilaista.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 16:21

   Kiitos Tomi! Meillä on juuri tuo Select valittuna helmikuun risteilylle ja tykätäänkin siitä, sillä saamme olla perheenä ihan keskenämme. Otaksun, että ruokailuajat pitää varata ennakkoon (ennen risteilyä vai riittääkö laivalla?). Tuo laajempi hyttibrekkarimenu on huippujuttu ja aiomme myös käyttää sitä. Paremmat pisteet Concierge-luokassa oli ihan uusi juttu meille. Kiitti tiedosta!

   • Reply Tomi sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 16:50

    Me ei olla koskaan varattu pöytää Selectissä. Aina on saanut hyvin. Ruuhkaa toki heti alussa varmaan on. Useimmiten show on kaksi kertaa ja me ollaan tykätty käydä ekassa showssa ja mennä sen jälkeen syömään n. 20 maissa niin silloin mahtuu hyvin. Joskus on käytössä piipparit jos jonoa.

    • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 17:26

     Kiva kuulla, että toi piipparijuttu on kanssa käytössä. Ei tartte istua siinä ravintolan kohdilla kytiksellä. Nämö teidän neuvot (HJ & Tomi) on todella kullan arvoisia. Tuntuu tosiaan siltä, että olen oikea risteilyrookie ja ihan ensimmäistä kertaa isolle laivalle menossa.

 • Reply HJ sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 14:35

  Kaikki Solstice-luokan laivat läpi koluttuna, muutamat pariinkin otteeseen. Eclipsellä viimeksi keväällä Islannissa. Celebritystä on muodostunut minulle suosikkivarustamo, tyyli on mieleen, vaikka nämä ”keskikokoiset” laivat tuntuvatkin joskus hieman isoilta. Milennium-luokan laivat ovat myös kokeilemisen arvoisia.

  Solstice-laivoilla omia suosikkitiloja ovat Sunset Bar siellä Lawn Clubin äärellä, Ensemble Lounge livemusiikin kuunteluun (monille se taitaa olla lähinnä läpikulkukutila erikoisravintoloihin!) sekä viimeaikoina Grand Foyerin seutu ja jopa sen Passport Bar. Sky Loungessa on Elite-luokan kanta-asiakkaille alkuillasta ”cocktail hour”, jossa on mukava nautiskella alkupaloja ja tavata tuttuja.

  Celebrity on tehnyt parin viime vuoden aikana hyvää työtä keskittäessään iltaohjelmaa Grand Foyeriin. Se tuntuu nyt mukavan eloisalta ja siellä viihtyy erityisesti illallisaikaan (noin viidestä yli kymmeneen). Aikaisemmin ohjelma oli enemmän hajaantunut eri puolille laivaa, ja keskusaulan tunnelma välillä unelias tai pelkästään Martini Barin dj-musiikkiin painottuvaa. Jopa Passport Bar nykyisin on suosittu, eikä mikään vihonviimeinen ”last hope bar” kuten ennen hieman tuntui 😉

  Palvelun puolesta Celebrity on mielestäni suoriutunut ihan hyvin, akselilla tyydyttävä/kiitettävä. En osaa oikein verrata sitä mainstream-varustamoihin, kun viime vuosien verrokkeina on vain Holland America ja Azamara. Celebrity yltää palvelussa melkein HALin tasolle, Azamara on selkeästi parempi, koska laivat ovat niin paljon pienempiä ja henkilökuntaa enemmän.

  Hyttipalvelun taso tuntuu vuosien varrella hieman laskeneen. Foorumeita lukiessa tuntuu, että niin on käynyt monilla varustamoilla. En ole myöskään kokenut, että Aqua-luokassa hyttipalvelu olisi juurikaan parempaa kuin tavallisissa hyteissä, ihan ok siis kuitenkin.

  Ja kyllä Celebritylläkin joka laivalta löytyy esim. tarjoilijoista ne poikkeusyksilöt, jotka jo ensimmäisen illan jälkeen muistavat nimen ja suosikkijuoman!

  Illallisravintoloissa pöytäpalvelun taso vaihtelee ihan tarjoilijasta toiseen. Maitre d’-palvelu sen sijaan on aina toiminut: Sekä pääravintolassa että Blussa saa ikkunapöydän aina, kun sitä vaatii (joskus voi joutua odottamaan n. 10 minuuttia; ei tosin olla pahimpaan ruuhka-aikaan oltu menossa syömään). Tämän oppimiseen on nöyrältä suomalaiselta kulunut useampi vuosi!

  Ja tosiaan, Gastro Bar on Celebrityn kokeilema konsepti (erikoisoluita, baariruokaa, urheilua telkkarissa), jota on eri laivoilla yritetty sovittaa hieman eri tiloihin (Passport Bar, Cellar Masters). Ilmeisesti ei ihan ole lähtenyt sillä tavalla lentoon, että olisi vakiinnuttanut itsensä nimeä myöten mihinkään.

  Mukavaa Equinox-risteilyä teille! (Muistakaa, että voitte mennä myös pääravintolaan syömään, jos Blun lista ei miellytä. Ja että Blussa voitte tilata ruokia pääravintolan saman illan listalta, jos olette siellä jotain houkuttelevaa nähneet. Näistä mahdollisuuksista ei oikein missään kerrota, mutta kavereilta kuulee ja on testattu toimivaksi.)

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 16:10

   Ai miten ihanan kattava kommentti sinulta. Paljon arvokasta tietoa tälle Celebrityn ensikertalaiselle, kiitos! Valitettavasti meillä ei ole sisäänpääsyä tuohon Blu -ravintolaan, koska meillä on vain Concierge -luokan hytti. Varaustilanteessa perheellemme ei ollut tarjolla Aqua-luokan hyttejä ja Sky-sviitit olivat mielestäni liian hintavia, kun meillä ei ollut/ole mitään omakohtaista kokemusta varustamosta. Vielä kerran iso kiitos kommentistasi ja hyviä risteilyjä sinulle HJ!

   • Reply HJ sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 16:30

    Ah, olen vähän huonosti lukenut, kun muistin että olette Aquassa 😉
    Select Diningissa ei tarvitse varata aikaa, sen kuin vain menee ravintolaan, kun siltä tuntuu. Jos on tarkkoja vaatimuksia pöydän suhteen, voi joutua hetken odottamaan pöytää. Mutta ei tarvitse etukäteen miettiä aikaa!

    • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 16:53

     Ihanaa. Kiitos tiedosta. Meillä oli RCCL:llä viime kerralla My Time. Ensimmäisenä iltana ei oikein tykätty pöydän sijainnista, joten pyydettiin tokana iltana pöytä toisaalta. Ihastuttiin tarjoilijan palveluun sen verran, että pyydettiin aina pöytä siltä alueelta, missä ko. tarjoilija työskenteli. Varattiin seuraavan päivän ruoka-aika hovimestarilta, jotta saatiin varmistettua sama tarjoilija.

     • Tomi sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 18:03

      Yleensä aina pyrkivät Selectissa laittamaan samalle tarjoilijalle ilman eri pyyntöäkin. Mekin on kerran ”vaihdettu” tarjoilija ekan illan jälkeen kun ei tykätty. Yleensä tarjoilijat MDHssa on kyllä todella mukavia ja niistä mielellään laittaa nimellä positiivisen palautteen.

     • Kthetraveller maanantai, 6 elokuun, 2018 at 05:43

      Tuohan kuuluu hyvälle, jos pyrkivät laittamaan samalle tarjoilijalle. Minä pidän henkilökohtaisesta palvelusta, eikä sitä palvelusuhdetta synny, jos nassu vaihtuu päivittäin.

      Palautteen anto on tosiaan tärkeää, ainakin NCL:n puolella positiivisesta palautteesta työntekijät saa palkinnoksi vapaa-aikaa. Ottaen huomioon, miten paljon henkilökunta laivalla paiskii hommia, on vapaa-aika tippiäkin parempi. Näin on muutama sanonut. Celebrityllä lienee myös joku oikea palkintojuttu kehuista ja hyvä niin.

 • Reply Tanja sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 10:55

  Celebrity Solsticella on tullut vietettyä kuukausi ja mun kokemuksia voi käydä lukemassa täältä: https://www.rantapallo.fi/tanjanmatkassamaailmalla/2016/07/30/celebrity-solstice-tyynenmeren-ylitys/

  Suosittelen lämpimästi Celebrityä varustamona kaikille hieman rauhallisemmasta menosta pitäville.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 11:48

   Kiitti, käyn lukasemassa tuon sun postauksen!

  Leave a Reply