Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesä tulee: Suomimiehen iskuyritykset, hot or not?

No helou helou! Jännästi sitä kuulkaas kesäisten kelien myötä ihmiset ovat kaivautuneet koloistaan ulos ja terasseille kera iloisen mielen. Sehän on vaan hienoa, sillä itselläkin on aivan toisenlainen fiilis olla ja elellä. Pimeys vaan jurppii pidemmän päälle, joten nyt on aika nauttia.

Skål kesälle ja sinkkujen soidinmenoille!

Juu, onhan mulla askaakin. Kävin tossa viime viikonloppuna laivalla ja pääsin taas hiukkasen kokemaan sitä herkkua, mitä miespuoliset ihmiset tarjoavat meille naisille. Ihania iskuyrityksiä, joista, no, miten sen sanoisi. Jää vaan miettimään, että vieläkö homma jatkuu samanmoisena kuin yli 20 vuotta sitten?

Ja tiedätteks mitä, noiden kahden edellisen kirjoitetun kappaleen jälkeen minulle tuli totaalinen pysähdys. Miten avata sanainen arkkuni, miten asetella sanani, sillä joskus sitä vaan istuu paikallaan haavi auki ja miettii, olenko jotenkin kranttu ja kiittämätön prinsessa vai ihan oikeasti tyhmä ihminen, joka kävelee onnensa (?) ohi.

Ja tähän väliin vain pikku huomautus. Minä olen onnellisesti naimisissa, enkä hae missään muotoa seuraa itselleni. Tuostakin huolimatta joudun iskuyritysten kohteeksi jännästi vielä näilläkin vuosikymmenillä, joten nyt vaan on aika avautua.

Näin miehet iskevät naisia. Toimiiko iskuyritys?

Mösjöö Kommenttia kehiin ja tök tök

Istun vapaaseen pöytään odottamaan take away-ateriaani. Kuulen selkäni takana keskustelua ja ymmärrän, että minusta ollaan puhumassa. Annan asian olla, enkä lotkauta korvaanikaan sille. Välttelen katsekontaktia, mutta tök tök, selkääni tökitään. ”Ootko sä yksin täällä?” kysyy mies, mutta vastaan hänelle olevani perheen kanssa, joka on muualla juuri sillä hetkellä. Mies ymmärtää ja jättää minut rauhaan. Pointsit miehelle.

Kuvan take away -ateria ei liity tapaukseen.

Mikä meni väärin?

Parahimmat miehet. Me naiset emme ole kuuroja varsinkaan silloin, kun ollaan keskusteltu sujuvasti kotimaisella tarjoilijan kanssa. Vieressä äijien kesken käyty kovaääninen keskustelu ei voi jäädä kuulematta. Kun nainen välttelee katsekontaktia varsinkin silloin, kun vasemmassa nimettömässä (ja oikeassa) kiiltelee sormukset, on se jo jonkin sortin merkki, ettei kiinnostusta ole.

Pikku vinkki: Tarkista naisen kädestä sormukset, seuraa eleitä. Haku päällä naimisissa oleva nainen käyttäytyy luultavimmin toisella tavalla kuin sellainen, jolla ei ole kiinnostusta kontaktiin vastakkaisen sukupuolen kanssa. Jos ja kun kuitenkin haluat lähempää tuttavuutta naisen kanssa, älä töki selkään. Lähesty edestäpäin, ystävällisesti hymyn kera.

Mösjöö Perämies

”No nyt on perä, minne sä oot menossa?”

Mikä meni väärin?

Älä koskaan, koskaan, kehu naisen vartaloa vähemmän mairittelevilla sanoilla äläkä missään nimessä kommentoi vartalon tiettyjä alueita. Itse asiassa varmempi on jättää koko vartalon kehuminen pois.

Mösjöö Suoraan asiaan, luolamiehen elkein

Kävelen naistenhuoneesta ulos ja vastaani tulee täysin tuntematon mies. Mies tarttuu käsivarteeni melko jämäkällä, pysäyttävällä otteella ja kysyy saman tien ”meille vai teille?”

Mikä meni väärin?

Fyysinen koskemattomuus on tärkeää ja vihoviimeiseksi nainen pitää siitä, että johonkin ruumiinosaan tartutaan tuollaisella otteella. ”Meille vai teille” -kommentti on vaan niin alhainen, ettei tuohon löydy minulta sanoja. Mielelläni kuulisinkin, onko sellaisia naisia olemassa, jotka tuollaisen kysymyksen kuultuaan lähtee kysyjän matkaan. Maksuitta.

Mösjöö Vonkaava tanssiinpyytäjä

Tämä on klassikko:

”Läheks tanssii?”
” Ei kiitos”
” No miks et lähe?”
” Kun en mä nyt halua/ei kiinnosta”
” Ei nyt yks tanssi…”
” Hei ihan oikeesti, ei kiinnosta, en halua.”

Jotkut inttävät tuonkin jälkeen, mutta osa ymmärtää jättää vonkaamisen sikseen. Keskustelu kuitenkin päätyy yleisimmin kolmeen epämieluisaan sanaan:

V***u mikä h***a!.

Mösjöö Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella

Istun mieheni vieressä yökerhossa ja katsomme bändiä. Huomaan nurkkasilmällä, että minua vilkuilee kiinnostuneena nuorehko mies. Aikansa toljoteltuaan mies lähestyy minua, istuu viereeni ja aloittaa jutustelun ”Moi, miten menee?”. Kerron, että hyvin menee ja nautin show’sta mieheni kanssa. ”Läheks tanssii?” on jatkokysymys, mutta kieltäydyn kunniasta ja ilmoitan olevani mieheni kanssa.

Mikä meni väärin?

Nainen, joka istuu miehen kanssa lähekkäin ja käsi tämän polvella saattaapi hyvinkin olla varattu, varsinkin kun vasemmassa nimettömässä kiiltää muutama sormus.

Pikku vinkki: Katso naisen eleitä ja katsasta sormukset. Naimisissa oleva nainen tyytyväisenä oman miehensä kainalossa tuskin on kiinnostunut sinusta. Siirry seuraavaan kohteeseen.

Mösjöö Rahaa on ja hevosella pääsee

(no joo, yksi ruotsalainen iskuyritys tähän väliin)

”Minulla on juniorsviitti tuolla ylhäällä, lähdetkö mukaan?”

Kuvan hytti ei liity tapaukseen.

Samanmoista vääntöä kuin tanssiinkutsu -iskurepliikeissä, mutta perässä seuraamista ja rahan tarjoamista (500 SEK) siihen päälle. Rahan tunkeminen naisen kouraan parikin kertaa ja kun raha palautetaan toisen kerran mösjöölle, ei muuta kuin 500 kruunun seteli naisen mekon kauluksesta sisään.

Mikä meni väärin?

Jokainen varmaan osaa sen ihan itsekin päätellä.

Tuota noin, voisihan sitä näitä esimerkkejä antaa lisääkin, mutta jätän tämän vain yhteen hieman suloisampaan iskuyritykseen, joka ei kuitenkaan uponnut meikäläiseen.

”Hei tähtisilmä, lähtisimmekö kenties romanttiselle kuutamokävelylle tuonne ulkokannelle?”

Yritystä oli, mutta hieman liian nopea lähestyminen täysin tuntemattomalta henkilöltä. Pieni hymynkare meikäläiselta vielä päälle, sillä moinen kysymys esitettiin kauniina ja valoisana kesäiltana.

P.S.: Tiedän, että teitä lukijoita on. Siitä vaan, paas kertoen surkein sinuun kohdistunut iskuyritys tai se paras. Minkä neuvon antaisit nuorisolle tai vanhemmalle väelle?

Tämän postauksen innoittaja oli Ilta-Sanomien artikkeli, jossa Flirttimestari Henri Mäki jakelee neuvojaan. Kannattaapi lukaista ja ottaa oppia.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Realisti keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 10:01

  Ei mitään iskuyrityksiä enään. Vuokraa hutsun, homma hoidossa samantien ja peli on selvä.

  Varokaa ukot #metoo!

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 10:39

   Tuota, minä en ihan tykkää tietynlaisesta kielenkäytöstä, mutta päästän kommenttisi läpi pienellä varauksella, koska siinä tuo viimeinen lause on asiaa. #metoo -kampanjan myötä tietyt asiat ovat enemmän esillä ja myös vaara joutua aiheetta syytetyksi on iso. Jos minä kaivaisin kaikki jutut menneiltä vuosikymmeniltä ja läpsäisin maailmalla kaikki kouraisut, jota olen vaikkapa vuonna 1998 siltä ja tuolta ihmiseltä saanut, niin some hukkuisi melkoisiin syytöksiin ja ovat jo ”kaukaa haettuja”. Minä kannatan suoraa palautetta paikan päällä ja naisilta järjen käyttöä. Lyhyesti ja ytimekkäästi, jos lähtee yhteisestä sopimuksesta tuntemattoman tai juuri tapaamansa miehen matkaan tämän kotiin/vie omaan kotiinsa, niin ei kannata olettaa, että pelkkiä henkeviä keskusteluja kahvikupposen ääressä sitä koko yön läpi käydään. Aina on vaara, että jompi kumpi haluaakin enemmän. Riski kasvaa sitä myöten, mitä enemmän on promilleja veressä. Tämä minun lausumani muuten koskee molempia sukupuolia, eli ihan hyvin se matkaanlähtijä voi olla mieskin.

   Turvallisia deittailuja kaikille, ihan maksuttomienkin naisten/miesten kanssa 🙂

   • Reply Realisti keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 13:53

    Kimi on framilla, *** sentään!

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 14:08

     Hei Realisti, katsoin oikeudekseni deletoida kirosanan vastauksestasi. Mutta tuosta tuoreimmasta Kimi-härdellistä: Nämä ovat juuri niitä asioita, joita kritisoin. Nainen (yleensä se sukupuoli) kaivaa jonkun jutun vuodelta nakki ja miekka ja tuo sen julkisuuteen. Tiedä sitten mikä on totuus, onko kähmitty vai ei, mutta kyllä minä hieman katson, että tässä on kiristyksen ja rahastuksen makua.

     Peräänkuulutan nyt ja aina suoran palautteen voimaa tapahtumahetkellä. Se on reilu meininki miehiä kohtaan.

 • Reply Piyya tiistai, toukokuu 29, 2018 at 22:34

  Voi mössjööt soikoon ?
  Itkunaurua, myötähäpeää, kaikenlaisia tunteita nousi kirjoituksestasi?
  Valitettavasti taidan itsekin olla hiukan kranttu kun nämä mössjööt lähestyy ?

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 05:58

   Hahhah, ihana kuulla, että löytyy toinenkin kranttu. Sitä mää välillä mietin, että onko mösjööt onnistunut tavoitteissaan useasti, jolloin kertomani iskutavat ovat kannattavia. Olemmeko me krantut vähemmistöä? ?

   • Reply Piyya keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 07:52

    Hmmmmm???
    Enpä usko että ollaan, mutta jos ollaan niin ollaanpa sitten ylpeästi kranttuja ??

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, toukokuu 30, 2018 at 08:22

     Ihanaa, sinä sen sanoit. Olkaamme ylpeästi kranttuja!

     Mahtavaa kesää sinulle, Piyya!

  Leave a Reply