Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tylsä (?) kesäloma ja muita kuulumisia

Helou helou! Täällä sitä ollaan nautittu kuumista/lämpimistä kevätpäivistä täysillä ja otettu ilo irti ulkoilmassa möllöttämisestä. Pistettiin takapiha uusiks tuossa parisen viikkoa sitten ja ollaan nautittu työmme tuloksista jokaisena vapaahetkenä. On ollut mahtavaa syödä aamupalat, lounaat ja päivälliset ulkona tänäkin viikonloppuna luonnon ääniä kuunnellen ja ulkoilmaa nuuskuttaen. Kyllä vaan tämä nainen tulee onnelliseksi noin pienistä asioista. Parasta.

Jännää, miten nämä pari viimeisintä kuukautta on ollut menoista huolimatta jotenkin seesteistä aikaa. En ole stressannut tai vedellyt hernettä nenuun, vaikka syviä huokauksia olen muutamalle täysin tuntemattomalle ihmiselle tässä viikkojen aikana antanut. Meikäläisessä kun sattuu olemaan semmoinen valuvika, etten arvosta ajattelemattomia ja minä-minä -ihmisiä kovinkaan korkealle.

Isin kuolemasta 18 vuotta, miltäs nyt tuntuu?

Tiedätteks mitä, elämäni ensimmäinen toukokuu sitten vuoden 2001, kun en tuntenut tietynlaista ahdistusta isin kuolinpäivän tienoolla. Isin äkillinen poismeno vuonna 2000 jätti syvän kolon sydämeen ja oli sen verran traumaattinen, että alitajunta rupesi käymään ylikierroksilla aina tiettynä ajankohtana kuoleman jälkeisinä vuosina. Liekö sitten johtunut kiireistä, mutta tänä vuonna ei samanlaista ahdistusta ilmaantunutkaan. Omien läheisten kummallisen menettämispelon sijaan minulle ilmaantui tarve soitella äidilleni huomattavasti useammin, mikä oli ihan uusi reaktio minulle. Tuntemuksistani muutaman vuoden takaa ja tarinaa hieman omalaatuisesta isistäni voit lukea täältä.

Tämä prinsessa ihastui Meghaniin!

Juu, pikku prinsessa täällä vaan, moi. Pikkuisenhan se välillä harmittaa elellä tätä taviksen elämää, kun kroppa nauttisi prinsessana olemisesta.  Edustustilaisuuksia, henkilökohtaisia avustajia, palvelijoita, hurraavia kansalaisia, upeita asuja ja timantteja. Voitte arvata, että odottelin Meghanin ja Harryn häitä innolla ja sen vaan sanon, että Meghanin hääeleganssi kolahti tähän naiseen täysillä. Taitaa olla niin, että Meghan kiilaa Catherinen edelle meikäläisen suosikkilistalla.

Laivoja, laivoja ja lisää laivoja sekä tyhmä minä

Juu, Norwegian Blissin jälkeen kävin tosiaan heittämässä pikakeikan Tallinnaan Viking XPRS:llä, mutta nolouksissani huomasin olevani liikkeellä rahattomana. Tuolla maailmalla reissatessani olen liikkunut vähän niin kuin mieheni siivellä, eli hän on maksellut kaikki ostokset itse ja minä olen sitten maksanut niistä puolet tilisiirtojen turvin, joten yksin matkatessani tuli pikuinen tenkkapoo. Lompakosta löytyi pelkkiä kortteja, joista yhden tunnusluvun olin unohtanut jo aikoja sitten, toinen kortti ei ollut mikään kauppiaitten lemppari ja pankkorttti ei käynytkään maksuvälineenä. Innostuinko lähtemään vesisateessa metsästämään pankkiautomaattia saadakseni rahaa jostain ja vaeltelemaan yksin Tallinnassa? Lämpimällä ja kauniilla kelillä juu, kylmällä sadekelillä en. Sen vaan sanon, että laiva ol tosi hiljainen Tallinnaan satamassa ja pelkkä Blue Deli -kahvila oli auki koko satamassaoloajan. Nyt tiedän ja harmittaa vietävästi, etten käynyt Tallinnassa fiilistelemässä.

Baltic Princess ja sen uudistukset olikin seuraavana viikonloppuna. Ol mahtava risteily, mutta liian pikainen sekin. Vielä lyhyempi piipahdus laivalle oli viime torstaina, kun kävin katsastamassa Helsingissä piipahtaneen Norwegian Breakawayn. Tuosta on tulossa esittelyä jossain vaiheessa, joskin pikkuisen aikaa siinä menee kiireiden takia.

Piakkoin on vuorossa puolestaan ruotsinristeily koko perheen kera ja  muutaman viikon päästä astun elämäni ensimmäisen kerran matkustaja-rahtilaivan kyytiin. Siitä se kesä pikkuisen pyörähtää sitten käyntiin, mutta hiukkasen hämilläni minä siitäkin olen.

Erilainen kesäloma

Kesälomat meillä on ollut yleensä aikas aikataulutettuja ja loppujen lopuksi sitä on tullut nuhjaantuneena ja lähes tatti otalla töihin ihan siitä syystä, että kesäloma on ollut pelkkää menemistä. Tänä vuonna kaikki taitaakin mennä hieman toisin, sillä me säästelemme päiviä muutamaan pidempään lomaan talvella. Yhden päivän otan vapaata ennen juhannusta ja jolkotan Onnibussilla mökille, missä mies jo lasten kanssa on,  ja juhannuksen jälkeen suunnistamme takaisin kotiin ja töihin. Varsinainen loma alkaa vasta heinäkuun toisella viikolla, eikä sille ole sunniteltuna muuta kuin mökillä oleskelua ja Pori Jazzeja. Hirveä halu on päästä Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta tällä kertaa menemme fiiliksen mukaan. Ehkä lähdemme jonnekin äkkinäisesti tai sitten emme. Siitä en kuitenkaan ota stressiä. Vielä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply