Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavuosi 2017 paketissa. Mites sitä tuli reissattua?

Noloa. Ihan oikeesti. Supernoloa. Tämä vuosi meni matkailun suhteen kyllä aika huonosti matkalogin kannalta ja itseäkin oikein harmittaa. On se vaan niin väärin, että työt haittaavat vapaa-aikaa ja kaikki muutkin velvoitteet siinä samassa. Että sitä kuuluisaa lottovoittoa odotellessa ja sitä muuten on odoteltu jo kymmenisen vuotta. Kuis sitten tämä vuosi meni, miksi minnuu niin ahistaa?

Tammikuu

Jazz-fani, tässä moikka! Matkailuvuosi polkaistiin tammikuun loppupuolella käyntiin, kun suunnistimme perheen kanssa Viking Gracelle Flame Jazzin sulosäveliä kuuntelemaan. Hyttinä meillä oli aina niin mukava Premium, jonka hintaan kuuluu myös erikoisaamupala koko perheelle. Kokemuksiamme Flame Jazz-risteilystä voit lukea täältä.

Eipä sitä meikäläinen ehtinyt paljoa kotona olemaan, kun kävin tutustumassa Tallinkin uutukaiseen m/s Megastariin sen neitsytristeilyllä.

Kuva: Tallink Silja

Helmikuu

Viking Line tuunasi omaa Viking XPRS -alustaan matkustajaystävällisemmäksi tammikuussa ja kyseiset uudistukset minä kävinkin sitten katsastamassa helmikuussa.

Maaliskuu

Ei niinku yhtikäs mitään. Ei näin. Enää koskaan.

Huhtikuu

Viking Linen laina-alus Viking FSTR tuli katsastettua huhtikuun loppupuolella. Siitä ei ole tietoa, tuleeko kyseinen pika-alus enää meidän vesillemme, mutta jos kiinnostaa käydä lukaisemassa oma esittelyni ja mielipiteeni venhosta, niin tänne suuntaan, olkaattes hyvät.

Juu ja olenhan minä kertonut, kuinka iso parvekefani meikäläinen on? Teimme ruotsinristeilyn Viking Linen m/s Gabriellan parvekehytissä vapun lähettyvillä ja ihastuimme hyttiin. Esittely ja arvostelu luettavissa täällä.

Toukokuu

Aijai, lemmenloma Pariisiin, joka ei ollut kevättä ja lämmintä keliä nähnytkään. Mutta hotellimme Meliã Paris La Défense oli hyvä.

Toukokuussa myös sisäinen bilehileeni pääsi vauhtiin, kun pyörähdin skumppakamun kanssa Retroristeilyllä. Viking Linen Mariella on juuri oiva alus siihen tehtävään ja Retroristeily Vol 4 onkin jo varattu ensi maaliskuulle. Kannattaa käydä lukaisemassa omat kokemukseni Retroristeilyltä täältä, sillä siinä on sellainen bileristeily, jota ei kannata missata.

Kesäkuu

Kesäkuun alkupuolella rahtasin työpaikkani poppoon Tallinnaan virkistyspäivää viettämään ja kesäloma aloitettiin ruotsinristeilyllä Siljalla. Siitä sitten jatkettiin mukavasti juhannusta juhlimalla mökillä Itä-Suomessa.

Heinäkuu

Heinäkuu meni kotiamme remontoidessa, mutta kerettiin me sentään miehen kanssa käydä juhlimassa hääpäivää ennakkoon Tallinnassa ja majapaikkana meillä oli hulppea sviitti Hilton Tallinn Parkissa. Perinteiseen tapaan tuli pyörähdettyä Pori Jazzeillakin ja tänä vuonna otettiin kyllä viihteestä melko paljon irti.

Juu ja Seikkailupuisto Huikee tuli testattua samaisella kesälomareissulla. Perheemme kokemuksia voit lukea täältä.

Elokuu

Oo äm gee. Ei yhtikäs mitään! Tai käytiin me sentään miehen kanssa tutustumassa luksusristeilijä Azamara Journeyyn elokuun puolessa välissä.

Syyskuu

Ruoka, tuo ihana keksintö. Syyskuussa kävin maistelemassa Viking Linen Pohjoismaisen buffetin eväksiä laivan ollessa satamassa ja käytiin vielä miehen kanssa Silja Europan pikku bileristeilyllä kuuntelemassa Disco Infernoa. Tallinkin asiakaspalvelu on melkoinen legenda, mutta käys lukaisemassa meidän kokemukset kyseiseltä reissulta.

Lokakuu

Ah. Laatumatkailua kerrakseen, kun teimme Välimeren risteilyn Norwegian Epicin The Haven -sviittiluokassa koulujen syyslomalla. Ennen risteilyä majoitumme vinkeän näköisessä Hotel Porta Fira Barcelonassa, josta voit lukea esittelyn täältä.

Marraskuu

Marraskuun loppupuolella polkaistiin pikkujoulut käyntiin Eckerö Linen Finlandian miniristeilyllä.

Joulukuu

Ja aijai, joulukuun alussa pääsin nauttimaan lämmöstä ja luonnon kauneudesta, kun lomailimme miehen kanssa Seychelleillä. Tarinaa matkasta on vielä tulossa ja linkin laitan tänne sen jälkeen, kun ko. postaus on julkaistu. Sitä ennen voi vaikka lukaista arvostelun Seychellin lentomme ensimmäisestä välistä (Helsinki-Istanbul) Turkish Airlinesilla.

Päivän minä vaan kerkesin kotona möllöttämään, kun piipahdin toistamiseen Eckerö Linen Finlandialla pikkujoulujen merkeissä. Eihän se menny ihan niinku Strömsössä, mutta täysin oma vika.

Kuis 2018?

Sen kun tietäisi. Kolme risteilyä Itämerellä on varmasti tulossa, mutta muutoin suunnitelmat on totaalisen auki. Tänä vuonna harmittelin sitä, ettemme pystyneetkään lähtemään minnekään lämpimään helmi-maaliskuussa. Mistä sitä tietää, josko sitä tänä vuonna sittenkin onnistaisi.

P.S.: Polkaisen tammikuun puolella arvonnan pystyyn, jossa voi voittaa liput Matkamessuille. Pysykeehän kuulolla!

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Inka lauantai, joulukuu 23, 2017 at 08:14

  No elä yhtään vähättele, tosi kivalta vaikuttaa tuo sun reissuvuosi! Tietty reissuttomat kuukaudet aina kirpaisee mutta varmasti tuo Seychellien reissu on kompensoinu aika kivasti! 🙂 Toivottavasti ens vuonna on luvassa kans ihania seikkailuja!

  • Reply Kthetraveller lauantai, joulukuu 23, 2017 at 10:54

   Kiitti Inka, kyllä tuo Seychellin reissu oli melkoinen yllätys ihan henkisesti. Harvoin olen ollut niin rentoutunut noin lyhyellä matkalla. Se ympäristö ja vihreän luonnon näkeminen (+ tietty kristallinkirkkaan veden) vaihto meikäläisen lennosta lomamoodiin ja sitä ei ole kovinkaan usein tapahtunut. Parasta.

   Tästä on hyvä jatkaa vuoden 2018 kanssa. 12 kuukautta ns. tyhjää kalenteria. Kyllä siihen jokunen reissa saadaan väsättyä 🙂 Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta muruseni!

  Leave a Reply