Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä: Norwegian Epic The Haven 2-Bedroom Family Villa

Kokonaisuudessaan 47 m² tilaa, josta oma, suojaisa parveke lohkaisee noin 5 m². Kaksi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, kolme televisiota, olohuone ja ruokailutila. Siinäpä ”strategiset mitat” sviitillemme Norwegian Epicillä muutama viikko sitten. Eikä siinä vielä kaikki. Sviitin mukana tulee etuja, kuten mm. butlerin palvelut ja rauhallinen sviittimatkustajien alue, josta löytyy uima-allas, kaksi poreallasta, pari aurinkokantta, sauna, punttisali, pari ruokaravintolaa, muutama baari ja lounge. Ei jonoja ja kiirettä metsästää sitä The aurinkopetiä aamulla, vaan rauhaa, hyvää palvelua ja helppoa lomailua. Siitä on Norwegian Cruise Linen The Haven -sviittimatkustaminen tehty.

Meille oli perheellisenä itsestäänselvyys, että valitsemme Norwegian Epicin The Haven -luokan sviiteistä The Haven 2-Bedroom Family Villan. Kyseinen sviitti on aluksen ainoa, josta löytyy kaksi makuuhuonetta ja ratkaisumme osoittautui kaikin puolin onnistuneeksi. Kyseiseen sviittiin mahtuu jopa kuusi ihmistä, joten se sopii erinomaisesti isommallekin perheelle tai vaikkapa kaveriporukalle.

The Haven 2-Bedroom Family Villa with Balcony

16. kannella sijaitsevan hyttimme 16006 valitsimme juuri sen takia, että se on samalla kannella kuin The Havenin varsinaiset palvelut. Kerrosta alempana sijaitsee aluksen buffetravintola, ja kerrosta ylempänä puolestaan The Haven -luokan hyttejä. Hyttikannen 17 yläpuolella on aurinkokansi, josta olisi saattanut kantautua aurinkotuolien siirtelyn ääniä.

Sisäänkäynnin vieressä oli lasten makuuhuone, jonka koko vastasi ruotsinlaivojen B-luokan hyttiä. Sohva muuttui illalla noin 120 cm leveäksi sängyksi, joskin käsitykseni mukaan sen olisi saanut vielä levämmäksi. Katosta oli laskettavissa normaalikokoinen yläsänky päätyseinän suuntaisesti. Makuuhuoneesta löytyi televisio, meikkauspöytä, hiustenkuivaaja, sähköpistokkeissa amerikkalaisten lisäksi myös eurooppalainen pistoke, laatikosto ja pieni ovellinen kaappi sekä avoin vaatetankokaappi. Makuuhuoneen yhteydessä oleva kylpyhuone oli melko pieni, mutta pisteitä ropisi kylpyhuoneen suihkukaapille, kun pienessä kylpyhuoneessa ei tarvinnut kärsiä suihkuverhosta.

Tilavassa olohuoneessa oli pieni ruokapöytä, kaksi ruokatuolia, minibaari erilaisine laseineen ja drinkintekovälineineen sekä Nespresso kahvikone erilaisine kahvikuppeineen + lisukkeineen. Ilmaiseksi tuli pullo vettä sekä pullollinen kuohuviiniä, joskin me kanta-asikkaina saimme maksuttomasti kaksi pullollista kuohuviiniä lisää. Olohuoneen oleskelualueen puolella oli sohvasänky, nojatuoli, pieni palli, rahi pöytätasolla, televisio ja DVD/CD-soitin. Sviitistä löytyi tavallisen puhelimen lisäksi kannettava puhelin, jonka avulla pystyi olemaan yhteydessä vaikka conciergeen mistä päin laivaa tahansa. Me koimme puhelimen erityisen käteväksi yhteydenpitovälineeksi lasten kanssa.

Parveke oli suojatumpi kuin ns. tavallinen parveke, ja nautimmekin siitä suunnattomasti. Oma rauha oli taattu, sillä kummallakin puolella oli kylpyhuoneet (oma ja naapurin) ja täten naapurien parvekkeet olivat muutaman metrin päässä omastamme. Parvekkeen koko oli ihan hyvä, eikä edes olohuoneesta lainattu rahi vienyt liikaa tilaa parvekkeelta.

Aikuisten makuuhuonetta hallitsi upea ja pehmeä Bliss Collection by Norwegian -sänky, jossa sai kerrassaan makoisat yöunet. Tyynymenusta olisi ollut mahdollisuus valita mieluisa tyyny, mutta kumpikaan meistä ei kokenut tarvetta vaihdattaa jo sängyssä olleita tyynyjä. Korkean sängyn alle sai ongelmitta kaksi isoa matkalaukkua ja kaksi käsimatkatavaralaukkua. Makuuhuoneesta löytyi televisio ja dvd-soitin, valaistusta oli mahdollisuus säätää tunnelman mukaan ja vaikka sähköpistokkeissa oli amerikkalaisten lisäksi myös yksi eurooppalainen pistoke, koimme oman jatkojohdon hyödylliseksi. Säilytystilaa oli erittäin hyvin ympäri makuuhuonetta ja kylpyhuonetta, ja valaistuun tankokaappiin mahtui paljon vaatteita roikkumaan. Erityisesti hyllykaapin syvyys yllätti positiivisesti, sillä sen alapuolella olleet laatikot olivat yhtä syviä kaapiston kanssa ja tavaraa mahtui laatikoihin todella paljon. Makuuhuoneen puolelta löytyi myös meikkipöytä laatikoineen, kaksi valaistua meikkipeiliä sekä hiustenkuivaaja.

Kylpyhuone oli erotettu makuuhuoneesta pimennysverholla. Kylpyhuone oli tilava ja sieltä löytyi kaksi käsienpesuallasta, henkilövaaka, kylpyamme sekä erillinen suihku ja wc. Peseytymistuotteina oli miellyttävän tuoksuiset BVLGARI -tuotteet, joita lisäiltiin kiitettävästi viikkomme aikana.

Syvästä kylpyammeesta ja suihkukaapista oli mahdollisuus ihailla maisemia ikkunan kautta, joskin ikkunoiden eteen pystyi vetämään verhon näkösuojaksi. Luonnonvaloa tuli myös parvekkeen ja kylpyhuoneen välillä olleesta pyöreästä, maitolasisesta ikkunasta.

Jaa, tartteeko tuota suihkua enempää esitellä? Suihku oli silkkaa luksusta ja tilaa todella paljon.

No, mitäs tykkäsimme sviitistä #16006?

Itse sviitti oli aivan mahtava. Sviitin kunto oli hyvä ja se oli siisti, joskin ikä näkyi ajoittain ja muutama paikkaus hytistä löytyi. Nautimme sviittimme koosta ja siitä, että lapsilla oli oma makuuhuone jossa he pystyivät levittäytymään, eikä kaiken maailman tavarat ja laitteet pyörineet silmien alla muualla hytissä. Butlerin palvelut oli erinomainen lisä ja sijainti sinänsä oli hyvä. Baariin oli matkaa viiden sviitin verran, uima-altaalle kahden sviitin verran ja muutkin The Havenin palvelut ihan lähettyvillä. Hyttikäytävä oli muutoin rauhallinen, mutta yhden virheen sviittimme valinnassa teimme. Varausta tehdessämme emme huomanneet pientä ”kurvia” pohjakuvaa tarkasteltaessa, joka paljastui henkilökunnan oveksi. Juuri tuo ovi sijaitsi oman sviittimme ovea vastapäätä, ja tässä laivassa kyseinen ovi tuntui olevankin melkoisesti paukkaava. Suurta haittaa ovesta ei meille ollut, joskin yhtenä yönä muutamat tuntuivat tilaavan yöruokaa, jolloin havahduin oven paukkeeseen useamman kerran.

Mitäs muuta? Onko se sitten laivan rakenne/muoto, sviittimme sijainti korkealla ja keulan lähettyvillä tai laivan ikä vai mikä, mutta laivan liikkuminen näkyi ja tuntui välillä. Tärinä oli samanlaista kuin vanhemmilla ruotsinlaivoilla, joten melkoisen kotoisalta meno tuntui ajoittain.

Henkilökunnan oven takia en ottaisi enää sviittiä 16006, mutta muutkin samaisen hyttikäytävän sviitit olisivat hieman harkinnan alla. Sviitti 16004 on yhdistettävissä isompaan sviittiin 16002, jolloin ääniä sviitin ulko-ovelta kuuluisi varmasti. Meidän sviitti 16006 ja naapurimme 16008 ovat lähellä henkilökunnan ovea, kun taas 16010 ja 16012 lähellä uima-allaskannen liukuovea. Sviitit 16014 sekä 16016 ovat puolestaan lähellä baaria, jossa iltaisin tuntui olevan ajoittain iloista porukkaa. Sviitin ottaisin kuitenkin edelleen kannelta 16, johon ei kuuluisi aurinkokannan tuolien siirtelyä, kuten kannella 17.

Kiinnostaako hinta?

Sviitin hinta vaihtelee varaustilanteen, reitin ja ajankohdan mukaan. Katsoin tätä postausta varten pikaisesti Karibian risteilyä (all inclusive) helmikuulle Risteilykeskuksen sivuilta ja lähtöhinnaksi kahdelle ihmiselle muodostui 5.306 euroa. Kaksi alle 17-vuotiasta lasta siihen mukaan nosti sviitin hinnan 6.496 euroon, eli vain kaksi ensimmäistä matkustajaa maksaa risteilystä korkeamman hinnan. Me bongasimme aikoinaan mielettömän diilin (ennen yhteistyötä) omasta lokakuisesta Välimeren risteilystämme, josta kerron matkabudjetin kera myöhemmin toisessa postauksessa.

Risteily tehtiin yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa, jolta sain alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Heikki Mickelsson keskiviikko, 7 helmikuun, 2018 at 21:52

  Pienessä tilassa suihkuverho on käyttömukavuudeltaan parempi kuin kaappi.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 7 helmikuun, 2018 at 22:25

   Hei Heikki. Juu, pienissä tiloissa suihkuverho on kätsempi, mutta kyllä tuonne suihkukaappi oli ihan mukava lisä ja toi tietty toivottua luksusta. Iso kiitos kommentista.

 • Reply Cruiser lauantai, 18 marraskuun, 2017 at 22:22

  Kiva saada näin kattava esittely laivasta ja hytistä. Kerron tässä oman yllätyksellisen kokemukseni saman laivayhtiön Star -alukselta. Olimme syksyn tietämissä Norwegian Starilla ja olipa muuten positiivinen ylläri. Hyttiluokkana oli Family Suite ja se oli aivan loistava. Todella tilava ja tyylikäs. Itse olin ennakkoon hieman skeptinen tutkittuani Risteilykeskuksen sivuja joilla olevat kuvat olivat vuosien takaa: kyseinen laiva on uudistettu pari vuotta sitten (vuonna 2015) eivätkä Risteilykeskuksen sivuilla olleet kuvat vastanneet lainkaan nykytilannetta. Vinkkinä Risteilykeskuksen suuntaan; päivittäkää ne kuvat. Mutta kyllä hämmästyimme kun astuimme hyttiin: uudistuksen myötä todella nykyaikainen ja tyylikäs hytti, mielestäni vastaava tai jopa hivenen tyylikkäämpi (makuasioita…) kuin kuvaamasi Epicin. Tuohon ei mitään Heaven luokkaa kuulunut mutta sviittitason palveluun ja laivaan kokonaisuudessaan olimme erittäin tyytyväisiä.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 19 marraskuun, 2017 at 00:10

   Mahtava kuulla, että kokemuksesi NCL:n laivasta oli positiivinen. Samaa mieltä olen kyllä Risteilykeskuksen sivuilla olevista kuvista, voisihan (ja pystyisiväthän) ne olla ajantasaiset. Meille tuo Havenista alempi hyttiluokka, eli teillä ollut hyttiluokka, on tuttu, joten voin yhtyä katsantokantaasi. Tyytyväisiä miehen kanssa oltiin. Kiitti kommentista Cruiser!

 • Reply Välimeren risteily: Kokemuksia Norwegian Epicin The Havenista lauantai, 18 marraskuun, 2017 at 14:13

  […] Meidän sviittimme 2-Bedroom Family Villa sijaitsi The Havenin alueella, samalla kannella kuin samaisen alueen varsinaiset palvelut. Muutama tällainen sviitti on liitettävissä Deluxe Owner’s Suiteen, jolloin jopa kymmenen ihmistä voi majoittua yhdessä. Laivan kansikarttaa tutkaillessa tosin näyttää siltä, että Deluxe Owner’s Suiteen olisi mahdollista liittää myös toinenkin 2-bedroom Family Villa, joten parhaassa tapauksessa ”saman katon alla” majoittuu 16 ihmistä. Se on sitten eri asia, onko enää järkevää avata ovia hyttien välillä. Esittelyn ja arvostelun meidän sviitistä voit lukea täältä. […]

 • Leave a Reply