Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bucket list pienenee: Mahtava matkailun loppuvuosi tulossa!

Mitä mahtavinta sunnuntaita muruset! Täällä sitä kuulkaas ollaan ihan puulla päähän lyötyjä ja hölmön näköisen nassuilmeen omistajia. Voi kun näkisitte meikäläisen nyt, mutta se ei olisi mitenkään nätti kuva tähän blogiin. Sen siitä saa, kun veti melkoisen työviikon ja sääti siinä samassa muutaman matkan kanssa ihan kiitettävästi. Näyttää nääs siltä, että loppuvuodelle napsahti yksi sellainen matkakohde, joka on kuulunut minun ja mieheni bucket listille jo pidemmän aikaa.

Uuden buffetin maistelua ja bileitä

Ensi viikko menee Itämeren laivojen merkeissä, kun käyn tiistaina katsastamassa Viking Linen uuden pohjoismaisen buffet-menun. Sen verran kerkesin Viikkarin sivuilta jo kurkkaamaan, että melkoisen hyvän tuntuisia kasviruokia uudesta buffetpöydästä löytyy. Esittely-/arvio tarjonnasta tulee varmasti pressilounaan jälkeen, joten olkaahan kuulolla.

Ensi viikon loppupuolella käyn vielä miehen kanssa tanssahtelemassa hyväksi havaitun Disco Infernon tahtiin Silja Europalla. Muutaman kerran olen laivalla käynyt sille tehdyn massiivisen uudistuksen jälkeen, mutta vasta nyt pääsen tunnelmaan 22-tunnin ajan. Saas nähdä, millaisella intensiteetillä porukka bilettää laivalla ja mihin kuntoon bilettävät örvelöt ovat kauniin laivan tähän mennessä saaneet.

Ökyristeilystä vielä ökympi?

Tarvitseeko enempää selitellä Ilta-Sanomien hölmöäkin hölmömpää otsikkoa Aki Palsamäen järjestämästä huutokaupparisteilystä Karibian-risteilijällä? Se kun nyt vaan on niin, ettei kelluvista tusinatuoteresorteista saa ökyjä millään muotoa, eikä risteilystä ökyristeilyä vaikka sviitissä matkustaisi.

Kuva Norwegian Getawayn The Haven -sviittialueelta lokakuussa 2014.

Anyway, Välimeren risteilyn lähestyessä tehtiin tuossa viime viikolla online check-in risteilyllemme, mutta NCL päätti pantata matkalippujen vapauttamista nettiin ja lähestyi sen sijaan upgreidaus -huutokauppameilillä aluksen parhaaseen sviittiluokaan. Me jättäydyimme huutokaupan ulkopuolelle sillä emme halunneet luopua varaamamme sviitin erinomaisesta sijainnista. Matkan kun voi saada todella pilalle huonolla hyttivalinnalla, joten olkaas tarkkana kaikki risteilyjen varaajat.

Välimeren risteily tehdään yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa, miltä saan alennuksen bloginäkyvyyttä vastaan. Kokemuksia Risteilykeskuksesta kerron matkan jälkeen, mutta tässä vaiheessa ei ole pahaa sanottavaa mistään, oikeasti. On melkoisen mukavaa antaa virkailijoiden hoitaa selvitystyö ja ottaa lunkisti. Ihan uutta meille.

Bucket List pienenee!

Matkailun toivelistalla on pidemmän aikaa komeillut Seychellit ja nyt se haave on näillä näkymin toteutumassa! Useamman päivän kurtistelin otsaani duunissa ja puhaltelin pientä matkajännitystuskaa ulos. Perjantaina kaikki se sitten kulminoitui kolmeen suuntaan viestimiseen, muutamaan pakolliseen säntäilyyn kesken kokouksen ja suoranaiseen toivottomaan tuskanhikipisaraan. Kaikki kristallinkirkkaiden vesien ja upeiden hiekkarantojen takia, mutta joulukuussa me sitten suuntaamme miehen kanssa lemmenlomalle Seychelleille. Matka toteutuu lentojen osalta minulle yhteistyönä Turkish Airlinesin kanssa ja katsastankin mielenkiinnolla ensimmäistä kertaa lentoyhtiön palvelu- ja ateriatarjonnan. Mies ainakin hihkui jo innoissaan, kun sai varata erikoisaterian Helsinki-Istanbul -välillekin. Siinä missä tuttu kotimainen tarjoaa Euroopan reitillään vain kahvia, teetä, vettä ja mustikkamehua hymyn kera, kuuluu Turkish Airlinesin lentolipun hintaan paljon enemmän.

Tämä kuva ja artikkelin pääkuva napattu Pixabaystä.

Romantiikkaa, luksusta ja ihana infinity pool

Hotellin kanssa meillä meni iso tovi arpoessa vaihtoehtojen välillä, mutta se oli upea uima-allas ja hotellihuone terasseineen, joka ratkaisi koko kisan. Lemmenlomamme majapaikaksi valikoitui 90 m²:n kokoinen villa Hilton Seychelles Northolme Resort & Spasta.  Törkyhinta ja Hilton sekä Visa kiittää, mutta kerrankos (?) sitä elämässään tuonne suunnalle menee.

Onko tiellä antaa vinkkejä Seychelleille? Onko kokemuksia Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa -hotellista? Kaikki suositukset otetaan ilolla vastaan, sillä olemme kohteessa vain alle viikon.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Arja maanantai, syyskuu 18, 2017 at 19:11

  Turkish Airlines on tuttu jo monen vuoden takaa. Ainoa miinus on Istanbul. Kenttä on todella ruuhkainen sekä tullessa, että lähtiessä. Plussaa tietysti upea Istanbul jota hyvällä ilmalla kelpaa katsella yläilmoista. Aikaa tarvii olla paljon. Toki myös taxfreet vaatii oman aikansa, valikoimaa riittää! Ruoka on poikkeuksellisen hyvää, jos ei satu istumaan riveillä 20-25 jolloin se suosikkiruoka on loppu ja jäljellä enää pastaa ja tomaattikastiketta.
  Jatkamme yleensä Istanbulista kotimaanterminaaliin jolloin hermeettiset passijonot vie viimeisetkin mehut mennen tullen. Onneksi pääsette ilman turkkilaista jonokäyttäytymistä takavasemmalta jatkolennolle! Oikein ihanaa matkaa!

  • Reply Kthetraveller maanantai, syyskuu 18, 2017 at 20:06

   Kiitos Arja kattavasta selostuksesta ja matkatoivotuksista! Meidän istumapaikat on valitettavasti mainitsemillasi riveillä, mutta onneksi mies ja minä olemme varanneet erikoisateriat. Selostuksestasi on kuitenkin apua niille, jotka pohtivat Turkish Airlinesin lennon varaamista.

 • Reply alex maanantai, syyskuu 18, 2017 at 08:42

  Vautsi vau – melkoista ilotulista tulossa teidän loppuvuoteen! Seychellit kuulostaa upealta, eikä tuo hotellivalinta todellakaan näytä hassumalta (pakkohan tuo oli käydä kurkkaamassa heti). Paratiisisaari lienee luonnehdintana ihan paikallaan – jo tässä vaiheessa: enjoy!
  Muistelenko, että aikaeroa ei ole Seychelleille? Onko hyvä vaihtoaika Istanbulissa ja mikä kokonaismatkustusaika?

  • Reply Kthetraveller maanantai, syyskuu 18, 2017 at 09:50

   Meillä on aivan mahtavat lennot Istanbulin kautta! Kokonaisuudessaan vaihtojen kanssa meno kestää 14 tuntia 50 minuuttia (Istanbulissa pysähdytään 3 h 10 min) ja paluu kestää 14 tuntia 35 minuuttia (vaihto 2 h 40 min). Aikaeroa on 1-2 tuntia meidän kesä-/talviaikojen takia.

   Turkish Airlines tarjoaa lentoja jopa alle 600 euron tuonne, eli ei pöllömpi hinta lennoista paratiisiin. Vielä kun aikaerokin on yhtä kun ei mitään, niin ei mene matkasta toipumiseen aikaa. Minu tykkää!

 • Reply Bibero sunnuntai, syyskuu 17, 2017 at 12:49

  Ai jukra! Ihanaa tiedossa Teillä! Iloitsen puolestanne.
  Turkishilla lennettiin pari vuotta sitten eestaas Egyptiin Istanbulin kautta ja tykättiin hirveästi. Ruuista yms en paljoa muista, mutta se oli tosi mahtavaa, että sai tilata erikoismenyita, tuntui että ihan vieraaksi päästiin. Kun lähdimme Egyptistä, tarjoiltiin ihan aluksi järjettömän hyvää sitruuna/minttumehua, jotain tyyliin Turkish lemonade ja se jäi mieleen. Miellyin.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 17, 2017 at 13:34

   Mahtavaa kuulla näitä oikeita kokemuksia Turkishista, kiitos! Mielenkiinnolla minä tuota miehen erikoismenua katselen, sillä mies on diabeetikko. Tilattiin aikoinaan American Airlinesilla diabeetikkojen menu ja se oli erityisesti aamupalan osalta suoranainen vitsi, sillä suuri osa tuotteista oli täysin sokerillisia. Tarjottimelta löytyi mm. marmeladi ja maustettu jugurtti, joten vajaaksi jäi sen brekkarin nauttiminen.

   Tuo mainitsemasi sitruuna/minttumehu kuulostaa tosi hyvälle ja toivottavasti sitä on tarjolla meidän lennolla. Kiitti kommentista Bibero!

 • Reply Katja/historiadeviajes sunnuntai, syyskuu 17, 2017 at 12:06

  Kuulostaa aivan ihanalta! Seychellit on kyllä just eikä melkeen niitä kohteita, jotka ansaitsee hyvän hotellin rentoutumiseen. Ja Turkish ei ole pettänyt laadussaan. Ihanaa reissujen odotusta!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 17, 2017 at 12:12

   Kiitti ja totta puhut, Seychellit ansaitsee sellaisen hotellin josta nauttia täysin siemauksin. Turkishia odotan todella mielenkiinnolla, sillä olen kuullut siitä paljon hyvää. Tämmöinen laatua ja asiakaspalvelua arvostava mimmi istuu täpäkkänä lentokoneen penkillä joulukuussa ?

  Leave a Reply