Suomen suurin matkablogiyhteisö

Karibian risteily vertailussa: Pakettimatka vai omatoimimatka?

On se vaan jännä keksintö tuo Google ja Facebook. Ei tarvitse kuin hieman plarailla tiettyjä sivuja netissä, niin Facebookin mainosvirtaan alkaa tulla hakuja tukevia mainoksia. Voitte vaan arvailla, miten paljon risteilyaiheisia mainoksia onkin vilissyt Facessa, kun olen seuraillut oman tulevan Välimeren risteilymme hintakehitystä ja tutkaillut Karibian risteilyjä toisella silmällä. Sitä Facebook ei tosin taida tietää, etten minä mikään paketti-/valmismatkafani todellakaan ole, mutta niin vaan pamahti sivuille Tjäreborgin kutsuva Karibian risteilymainos.

Kuva: Pixabay

Juu ei. Ei olisi pitänyt klikata sitä linkkiä hapankorppu suussa, sillä yskimiseksi meni kun hinnan näin. Pakkohan Tjäreborgin tarjoamaan hintaan oli kuulua yhtä sun toista ekstraherkkua, mutta mites olikaan?

Tein hintavertailun viikko sitten, mutta tätä blogipostausta varten innostuin katsomaan saman risteilyn hintoja vasta viikkoa myöhemmin, 31.8.2017. Halvimmat hytit, eli sisähytit oli vertailemallani lähdöllä jo menneet, joten katsoin ikkunahyttien hintoja Royal Caribbeanin Independence of the Seas alukselle. Lähtö olisi ollut Fort Lauderdalesta 21.12.2017 ja joulu olisi vietetty sopivasti itäisellä Karibialla risteillen.

Kuva: Pixabay

Tjäreborgin hinta 5.510 euroa sisälsi yhdeksän yön risteilyn kahdelle hengelle määrittelemättömässä ikkunahytissä palvelumaksuineen, reittilennot ja yhden yön 4 tähden hotellissa. Kuljetuksia kentän, hotellin ja sataman välillä ei tuohon hintaan kuulunut, eikä laivalla ollut edes Tjäreborgin opasta käytettävissä. Edellä mainitun matkan hinta siis 2.755 euroa/hlö.

Klikkasin itseni Royal Caribbeanin omalle varaussivustolle, jossa oli vastaava risteily myynnissä kahdelle hengelle palvelumaksuineen hintaan n. 2.629 euroa (1.314,50 euroa/hlö). Ikkunahytin sai valita ihan itse, eikä tarvinnut jäädä laivayhtiön armoille hyttivalinnassa kuten Tjäreborgin matkassa. Hintaero Tjäreborgin ja omatoimisen risteilyn välillä oli siis huikeat 2.881 euroa, eli  1.440,50 euroa/hlö. Se on jo sellainen summa, ettei voi kun ihmetellä suurta hintaeroa ja taivastella miten paljon Tjäreborg vetää välistä tuossa risteilyssä.

Kuva: Pixabay

Juu, minä tiedän. Hinnat liikkuvat ja kuuluuhan tuohon Tjäreborgin pakettimatkaan reittilennot sekä hotelli yhdeksi yöksi, ja asiointikin Tjäreborgin kanssa on varmasti helppoa, mutta kannattaako pakettimatkasta ihan oikeasti maksaa noin paljon enemmän? Mitä kumman ekstraa voi Tjäreborg tarjota tuolla isolla erotussummalla, mitä minä en tajua? Yritin tutkia Tjäreborgin valmismatkojen sääntöjä, mutta turva? Lentoyhtiö vastaa käsittääkseni omalta osaltaan lentojen myöhästymisestä reittilennoilla ja jos myöhästyt laivalta lentoyhtiön sekoilujen vuoksi, niin kenes kanssa sitä väännetään korvauksista vai väännetäänkö kenenkään kanssa? Tämä omatoimimatkailija ei ymmärrä sitten yhtään, mutta hiukkasen pojoja täytyy Tjäreborgille antaa siitä, ettei tällä hetkellä vertailemalleni risteilylle löytyisi kovinkaan edullisia lentoja itse haettuna. Ajoitus onkin omatoimisten matkojen varaamisesssa hyvin tärkeää.

Jokainen lentojansa tiettyyn allianssiin keskittävä löytää varmasti hyvän hintaiset lennot ihan itsekin ja Lentodiilien, Secret Flyingin tai muiden lentomatkoja mainostavien sivustojen kautta saattaa löytää hyvinkin edullisia lentoja. Siihen päälle hotelli kanta-asiakashinnoilla, pisteillä tai erilaisten varaussivustojen (esim. Booking.com, Trivago) kautta ja avot, omatoimisessa matkassaan voi säästää ison euron pakettimatkaan verrattuna. Vielä ekstrasti säästää silloin, kun ei ole kovin sidottu tiettyyn matkailuaikaan vaan katselee risteilyjä ympäripyöreästi ja uskaltaa risteillä hurrikaaniaikaan. Risteilydiilejä voi tutkailla varustamoiden omien sivujen lisäksi myös mm. Risteilykeskuksen, We Love Cruisesin ja Cruise Directin sivuilta, ja vertaileminen on aina suotavaa. Lisää vinkkejä omatoimiseen varaamiseen voit lukea vaikka muutaman vuoden takaisesta postauksestani Karibian tai Välimeren risteily haaveena? Pikkuvinkkejä varaamista suunnitteleville.

Että nuin. Mitäs sitten sillä säästyneellä rahalla voisi tehdä? Ehkä pääsetkin risteilylle, joka on vain ollut haaveissa korkean hinnan takia. Upgreidaat itsesi paremmille paikoille koneessa, otat paremman huoneen hotellista tai yövyt useamman yön lähtösatamakaupungissa? Tai kenties otat ikkunahytin sijaan suosittelemani parvekehytin/sviitin?

Jäitkö vielä epäilemään, ettei risteilyt lähtisi omatoimimatkana edullisesti? Saanen linkata tähän Jontsa73:n Youtube-filmin hänen tänä keväänä tekemästään 20 päivän pituisesta Atlantin risteilystä. Hintaa tuolle matkalle tuli n. 1.600 euroa/hlö sisältäen lennot ja risteilyn ikkunahytissä veroineen sekä palvelumaksuineen. Siihen ei liene mikään valmismatkan tarjoaja pysty.

Vaikka tämä postaus oli melkoinen täystyrmäys yhdelle Tjäreborgin tarjoamalle risteilypaketille, niin halvempiakin löytyy ja olin ihan positiivisesti yllättynyt. Viikon Bahaman risteily marraskuussa upealla Anthem of the Seas aluksella lähtee Tjäreborgin kautta kahdelle vain 2.588 eurolla. Roayl Caribbeanin kautta pelkkä risteily kahdelle lähtisi veroineen ja palvelumaksuineen n. 1.795 eurolla. Väliä on siis vain 793 euroa, joten melkoista työtä saa tehdä, jos tuota välisummaa halvemmalla saa kahdelle lennot New Yorkiin ja yhden yön hotellissa siellä suunnalla. Kuulisinkin mielelläni kokemuksia risteilyvalmismatkoista. Myös elämäsi risteilydiilit kiinnostavat. Mikä on ollut halvin reissusi?

Ja P.S.: En voinut olla huomaamatta, että edellä mainittu risteily Anthem of the Seasin merelle päin suuntautuvassa parvekehytissä (lennon lähtö Helsingistä 24.11.2017) maksaa vain 2.806 euroa, eli 1.403 euroa henkilö. Oltais melkeinpä pistetty matka varaten, ellei meillä olisi lomat hieman kortilla. Siinäpä sen verran erinomaiseen hintaan lähtevä risteily, että pankaas te kuitenkin varaten, jos vaan on mahdollisuutta lähteä. Muistakaa kuitenkin, että hytin sijaintiin tai sen parvekkeelta avautuviin näkymiin varauksessa ei ole mahdollisuus vaikuttaa. Guarantee GTY-hytissä laivayhtiö määrittelee hyttisi myöhemmin, joten suositulla lähdöllä saattaa käydä hieman heikompi tuuri hytin sijainnin kanssa. Jos tuo ei haitaa, niin ei muuta kuin Tjäreborgin sivuille. Pistäisin linkin sivuille tähän, mutta hiemanhan minua nolottaa tämä valmismatkasta jäkättäminen.

Vertailu pakettimatka vs omatoimimatka näköjään kannattaa. Aina.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Auli sunnuntai, 3 kesäkuun, 2018 at 14:51

  Nythän on niin, että royal caribbean hinnoisa ei ole lentolippuja eikö hotelliöitä, toisin kuin Tjareborgin hinnassa on, eli kun siihen lisäät nämä niin ei erotus enää niin iso ole, jos ollenkaan.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 3 kesäkuun, 2018 at 16:42

   Hei Auli, jos luit tarkkaan postaukseni, niin siellä nimenomaan oli huomioitu se, ettei Royal Caribbeanin kautta varattuna matkaan kuulunut lentoja ja hotelliöitä. Erotus oli laskettu ja pohdittu sitä paljonko lentoihin, hotelliöihin jne. olisi mennyt ja olisiko tullut säästöä. Viimeinen lause kiteyttääkin kaiken. Vertailu pakettimatka vs omatoimimatka näköjään kannattaa. Aina.

   Ylihintaisia pakettimatkoja löytyy, piste. Välillä puolestaan pakettimatka kannattaa. Jokainen siis tehköön itse sen päätöksen, mitä kautta matkansa varaa.

 • Reply Päivi keskiviikko, 13 syyskuun, 2017 at 12:27

  Miksi pitää aina pilkata pakettimatkojen käyttäjiä ja syyttää heitä tyhmiksi? Ihmiset arvostavat eri asioita. Minä en ole yhtään sosiaalinen enkä tykkää ottaa kontaktia vieraisiin ihmisiin. Omatoimimatkalla pitää koko ajan itse kysellä ja selvitellä asioita paikan päällä. Pakettimatkalla suuren osan palvelusta saa ostettua kerralla, ei tarvitse kysellä keneltäkään mitään, ei selvittää yhteyksiä lentokentältä hotelliin ja neuvotella matkan hinnasta tms. Matkatoimiston hotellikirja antaa vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin ja tarvittaessa voi lähettää tekstiviestin oppaalle. Toiset suomalaiset eivät häiritse yhtään, suomalaiset ovat täysin harmittomia enkä minä häpeä sitä, että olen suomalainen.

  • Reply Kthetraveller perjantai, 15 syyskuun, 2017 at 21:43

   Heippa Päivi, kiitos kommentista! Pakettimatkalle saa mennä, sehän on vaan hienoa, että ihmisiä on erilaisia ja sitä myötä myöskin niitä ihmisille suunnattuja palveluita. Me omatoimimatkailijoina emme selvittele kovinkaan paljon ihmisten kanssa asioita. Varaamme netistä sieltä ja täältä matkan osiot, menemme kentälle, hoidamme itse liput, lennämme kohteeseen ja hyppämme hotellilta ennalta tilattuun autoon taikka taksiin. Kirjautuminen hotelliin ja se on siinä. Harvemmin tarvitsee asioita hotellinkaan kanssa selvitellä. Me olemme myös sellaisia, ettemme tykkää seurustella muiden ihmisten kanssa vaan olla omissa oloissamme, joten se on väärä olettamus, että omatoimisella matkalla joutuisi hirveästi tekemisiin muiden ihmisten kanssa.

   ”Se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa” -kommentilla viittaan kaikkeen elämässä. Jos kauppa A myy samaa televisiota 400 eurolla ja kauppa B 500 eurolla, niin kyllä minä sen television kaupasta A haen. Juuri näistä syistä me matkaamme monasti omatoimisesti.

   Eli: Hienoa, että pistät roposi valmismatkatoimistoille. Niiden avulla täällä Suomessa tarvitaan matkatoimistovirkailijoita ja heille löytyy töitä. Matkatkaamme siis sulassa sovussa, oli lentokoneen paikka sitten matkatoimiston kautta hankittu taikka ihan itte varattu.

   Hyvää viikonloppua!

 • Reply Travelloverin Annika maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 17:37

  Joskus kirjoittelin samantapaista ja voi mahdoton, kun sain jonkun lukijan kimppuuni, että kyllä palvelu maksaa ja ei olisi palveluja, jos kaikki olisivat kaltaisiani penninvenyttäjiä, jotka eivät ole mistään valmiita maksamaan. Voi jestas taas. Eihän se hullu ole joka pyytää, mutta kannattaako maksaa. On sulaa järjettömyyttä laittaa tuhansia enemmän, jos voi saada omatoimisesti edullisemmin. Toisaalta olisi vähintään yhtä turhaa työssäkäyvän käyttää aikaa tunteja ja mennä hoitamaan viisumiasioita lähetystöön itse, jos saa jonkun (lue: matkatoimiston) hoitamaan sen 20 eurolla. Mutta tämäkin oli kuulemma väärin. Miksi tuhlata niin paljon sellaiseen, minkä itsekin voi hoitaa!? Raha-asiat ovat hankalia. Mikä kenellekin on paljon, mistä haluaa maksaa tai ei. Tuossa edellä Pirkko puhui muutamasta lennosta ja hotelliyöstä, joiden järjestämistä piti vaivalloisena. Minusta ne taas vaativat vain muutaman klikkauksen. Kaikki on niin suhteellista.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 11 syyskuun, 2017 at 19:51

   Voi äitee, ihme juttu jos joku vetää herneen nenuun siitä, että joku toinen haluaa venytellä penniä tai saada saman asian halvemmalla toista kautta. Kyllä asiakkaalla on oikeus valintoihin ja se vaan nyt on niin, että jos jonkun saa halvemmalla itse järjestettynä tai toista kautta, niin se halvemman vaihtoehdon mekin valitsemme. Vähemmän rahaa tuhlattuna matkoihin = enemmän matkoja. Niin se vaan on.

   Kiitti kommentista Annika!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 06:59

  Tämäpäs oli aika hyvä hintavertailu. Kyllähän se niin on, että aika usein säästää kun itse tekee varaukset mutta että noin paljon, tuntuu jo aika räikeältä. Varsinkaan ilman mitään opaspalveluita. Toivotaan että meidänkin perhe pääsee pian Karibian risteilylle… ja toivotaan ettei hurrikaani Irma nyt sekoita koko Karibiaa.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 14:05

   Siinäpä se. Ei edes opaspalveluilta tarjolla, joten ihan oman onnensa nojassa sitä saa olla. Toivotaan, että pääsette risteilylle, se on aivan mahtava lomailutapa lapsiperheille. Ja Irmasta, ihan surettaa miten pahaa jälkeä se on Karibialla tehnyt. Jälleenrakentaminen kestää kauan ja vaikka kuulostaakin kamalalle, olisi hyvä jos laivat pääsisivät melko nopeasti palaamaan saarille. Monille ihmisille kun turismi on se ainoa toimeetulo ja uskon siihen, että turisteilta (ja laivayhtiöiltä) tulisi lisäapua saaren ihmisille.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 06:36

  Olisi ollut kiva, jos olisit katsonut lentojen ja hotellin hinnan samaan ajankohtaan. Nimittäin itse myös aina vertailen omatoimimatkaa ja valmismatkaa. Vaikka eihän tuo tjäreborinkaan niin valmismatka ole….no kumminkin, joskus tulee halvemmaksi joskus ei. Niin niin saattaa olla että tuona ajankohtana lennot on pilvissä ja majoituskin voi olla kalliimpaa. Itse ainakin kerran katsoessani kauhistelin hotelliyöpymisen hintaa.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 13:30

   Hei Sari, kiitti kommentista! Noissa omatoimimatkoissa ajoitus ja moni muukin asia tärkeää. Niinkuin kerroin, kanta-asiakkuudesta on apua matkustettaessa ja matkoja varatessa ajoituksen lisäksi. Katselin postausta kirjoitellessani lentojen hintoja ensimmäiseen mainitsemaani risteilyyn ja niinkuin kerroinkin, en löytänyt juuri silloin edullisia lentoja(kaan) kyseiseen matkaan. Toisesta vertailemastani matkasta puolestani kerroin seuraavaa: ”Viikon Bahaman risteily marraskuussa upealla Anthem of the Seas aluksella lähtee Tjäreborgin kautta kahdelle vain 2.588 eurolla. Royal Caribbeanin kautta pelkkä risteily kahdelle lähtisi veroineen ja palvelumaksuineen n. 1.795 eurolla. Väliä on siis vain 793 euroa, joten melkoista työtä saa tehdä, jos tuota välisummaa halvemmalla saa kahdelle lennot New Yorkiin ja yhden yön hotellissa siellä suunnalla.” Tuo kirjoittamani oli vihje sille, ettei omatoimisesti ole kovinkaan suuri mahdollisuus saada rakennettua edullisempaa matkaa. Enempää en tietty hintoja avannut postaukseen.

   Ajoitusta ja vertailuja siis vaan kunnolla kehiin, niin kyllä se edullinen risteilymatka syntyy. Omatoimisena tai pakettimatkana varattuna. 🙂

 • Reply Sofia lauantai, 9 syyskuun, 2017 at 23:32

  Olipas hintaeroa matkoilla, mutta musta tuntuu että tää sama asia pätee jokaisen hyvissä ajoin etukäteen varattuun pakettimatkaan, siis että ovat omatoimimatkaan verrattuna melkein tuplahintaisia. Poikkeuksena ehkä äkkilähdöt. Karibialle risteilemään haluaisin joskus minäkin, vaikka en ole vielä vakuuttunut olisiko se matkustustyylinä itselle kuitenkaan se sopivin…

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 13:07

   Nuo Karibian risteilyt ei tosiaankaan sovi kaikille, joten hienoa jos tunnet itsesi, etkä ole aivan varma onko ne sinulle sopiva tyyli matkailla. Kuva, joka lainayhtiöiden mainoksista tulee ei valitettavasti vastaa aina todellisuutta. Erityisesti isot laivat ovat oikeastaan vaan isoja kelluvia amerikkalaisia ostoskeskuksia, jossa voi harrastaa kaikenmoista. Tottahan toki hytti- ja laivayhtiövalinnalla voi vaikuttaa matkustusmukavuuteen, mutta samassa veneessähän sitä kaikki matkustajat silti on. Yleisesti satamapysähdyksetkin on lyhyitä, joten kohteisiin ei ehdi tutustua = jälleen yksi syy, minkä takia risteilyt ei kaikille sovi. Kiitos kommentistasi Sofia!

 • Reply Tiina / Makuja ja seikkailuja lauantai, 9 syyskuun, 2017 at 19:34

  Hyvä vertailu! Haluaisin ehdottomasti lähivuosina Karibialle risteilemään ja olenkin pohtinut että olisiko se valmis paketti vai omatoimisesti ”kokoon kerätty” – ja kyllä tämä vahvistaa tuota jälkimmäistä. Pakettimatkailua kun en muutenkaan ole koskaan harrastanut. Omatoimimatkailussa tosiaan matkustusajankohdalla tuntuu olevan suuri merkitys toisinaan.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 12:57

   Omatoimimatkailulla on tosiaan hyvät (ja huonot puolensa). Isosti se omatoimimatkailu teettää välillä töitä ja joskus se myöskin saattaa olla kalliimpi vaihtoehto. Varsinkin Karibialle suuntautuvissa risteilyissä lentojen hinnoilla voi pelata melkoisen paljon, mutta kaikki riippuu tosiaan diileistä, kanta-asiakkuudesta jne. Ihan täysin en pakettimatojakaan trymää, joten jos ei mahdolliseti suomalaiset kanssamatkustajat haittaa, niin joskus se risteily lähtee halvemmalla pakettimatkana.

   Kiva kuulla, että olet kiinostunut lähtemään Karibian risteilylle. Oikein mukavia matkan suunnitteluhetkiä sitten, kun varaaminen on ajankohtaista. Kiitti kommentista Tiina!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, 7 syyskuun, 2017 at 20:31

  Onpas ilmaa 😀 En itekkään tee pakettimatkoja, koska naurattaa juurikin nuo hinnat 😀 Parhaimpia mitä oon joskus huomannut, oli matka Bangkokista Koh Changin saarelle. Finnmatkat tarjosi minivan kyytiä tuolle välille noin 80€uroon ja omatoimisesti homma sujui meillä noin 5€:lla 😀

  • Reply Kthetraveller perjantai, 8 syyskuun, 2017 at 10:08

   Auts, tuo on jo suorastaan törkyhinta Finnmatkoilta tolle minivan-kyydille! Mutta niinhän se menee, se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa 🙂 Kiitti kommentista Sandra!

 • Reply Katariina tiistai, 5 syyskuun, 2017 at 22:48

  Hauska vertailu, kiitos! Mä olen omatoimireissaaja henkeen ja vereen, enkä herkästi edes harkitsisi pakettimatkaa. Mä nautin lentojen ja hotellien etsimisestä, ja voin käyttää tuntikausia aikaa netissä hyviä diilejä ja kiinnostavia vaihtoehtoja etsiessäni. Matkojen suunnittelua ja varaamista voi kai silloin pitää melkeinpä jopa harrastuksena 🙂 Tunnen kuitenkin ihmisiä, jotka saavat näppyjä ja tuskaisen ahdistuksen jo pelkästään ajatuksesta, että kaikki varaamiset pitäisi hoitaa itse. He mielellään maksavat sen ekstrahinnan siitä, että joku on paketoinut koko matkasetin heille valmiiksi avaimet käteen-tyylillä.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 6 syyskuun, 2017 at 10:48

   Noiden omatoimimatkojen suunnittelu tosiaan on mukavaa puuhaa, joskin välillä yömyöhäseen tehty matkojen suunnittelu ei ehkä siitä viisaimmasta päästä aina meidän perheessä ole ollut. Hyvän diilin osuessa kohdalle saattaa olla ihan hömelön ilme nassulla muutaman päivän ajan. Onneksi erilaisille matkailijoille löytyy se itselle sopiva tapa varata matka, joten hienoa kun noita valmismatkatoimistoja löytyy. Kiitti kommentista Katariina!

 • Reply Suunnaton maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 12:33

  Jo on hintaeroa! Varmasti moni suomalainen valitsee valmismatkan, kun silloin pääsee helpommalla. Mulle kuitenkin omatoimimatkailu takaa vapauden, ja kuten Merikin yllä totesi, silloin saa paremmin mielenrauhan kun on saanut viilata kaikki mieleisekseen.
  Kivan vertailun teit!

  • Reply Kthetraveller maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 12:40

   Voit uskoa, että melkein peffalleni lensin kun näin tuon yli 5.500 euron hinnan. Sellaisella tekee jo komian matkan muualle. Kyllä vaan omatoimimatkoissa on ihana vapaus. Kiitti kommentista Suunnaton!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 05:47

  Toki omatoimisesti on enemmän vapauksia matkan suunnittelussa, vaikka juuri muutama päivä sitten kun olimme kasaamassa kaikkea meneillään olevaan matkaamme liittyvää dokumenttia yhdeksi nipuksi kävi kyllä mielessä, että kyllä matkanjärjestäjältäkin parhaimmillaan saa yhtä jos toista valmiinakin.
  Meilläkin idea matkasta lähti valmismatkana järjestettävästä Alaskan risteilystä, mutta sitten halusimme liittää siihen muutakin emmekä vaan lentää Alaskaan asti edestakaisin viikoksi ja siitä se sitten lähti.
  Lopputulos oli ainakin 2x valmispaketin hintainen, mutta reissussa olemmekin sitten tuolla suunnalla yli 3 viikkoa. Mutta kyllä 7 lentoa, 2 risteilyä ja 4 hotellia, mm. vaati jo töitäkin!
  http://meriharakka.net/2017/09/02/meriharakoiden-syysmuutto/

  • Reply Kthetraveller maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 08:15

   Teillä on kyllä melkoisen upea reissu tulossa, vaikkakin hinta on korkeampi kuin valmispaketti otettaessa. Lukaisinkin eilen nopeasti postauksesi jumpan aikana ja harmi kun unohtui kommentoida sitä tuolloin. Käyn lukaisemassa pieteetillä uudestaan tuossa paremmalla ajalla, sen verran mielenkiintoinen reissusuunnitelmasi on.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 17:31

  No jo on hintaeroa! Mutta bisnestähän matkatoimistotkin tekevät, ja moni suomalainen on sitten ehkä valmis maksamaan tuon summan siitä, että saa mielenrauhan itselleen. Toisaalta itseltäni mielenrauhaa nimenomaan vähentää se, etten saa itse säätää ja hioa matkaa omanlaisekseni, vaan ostaisin vain jonkun paketin. Etenkin risteilyissä, joissa postaustesi mukaan sitä säätövaraa on monessa asiassa suuntaan jos toiseenkin!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 20:07

   Siinäpä se. Matkatoimistot tekevät bisnestä ja sehän on jokaisen itsensä päätettävissä, ketä käyttää ja miten paljon on valmis maksamaan. Sitä minä vaan ihmettelen, että mitä mielenrauhaa tuo Tjäreborgin kautta tilattava valmismatka antaa. Jos ymmärrän oikein, he pesevät kätensä noista lennoista, sillä niiden osalta reittilennon lentävä lentoyhtiö on vastuussa mahdollisista ongelmista. Laivayhtiön omien sivujen kautta tehdään check-in ja laivalla hoidetaan ongelmatapaukset heidän kanssaan. Mitä muuta jää enää Tjäreborgin harteille kun hotelli? Melko kallis hinta siitä, että valmismatka onkin vain 80 % omatoimimatka tietyn nettisivun kautta korkealla hinnalla varattuna. :/

   Jotain positiivista sentään tuossakin on. Kun matka koostuu reittilennoista, on liene parempi mahdollisuus päästä lentojen myöhästymistapauksissa jatkamaan nopeammin matkaa tulevaan kohteeseen. Tuin tapaus tuossa lähiaikoina oli kyllä koominen, enkä toivo sitä kenellekään.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 15:08

  Niinpä! Mun mies huvittaa aina itseään katselemalla valmiita paketteja ja laskemalla kuinka paljon niissä on ilmaa ja minkä verran itse säästettiin. Toki pitää aina ottaa huomioon se, että meillä on ollut toiveena myös viettää aikaa Floridassa, jota ei pakettimatkoihin yleensä kuulu, mutta sehän tuo väistämättä lisää kuluja reissuun.

  Silti täysin samaa mieltä kanssasi. Vertailu kannattaa! Joskus saattaa pakettimatkoista hyvinkin löytyä helmiä. Varsinkin kun matkustaa lasten kanssa ja saattaa saada niille pakettimatkalle hyvät alet.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 15:16

   Hahhah, mekin huvitellaan laskemalla kuinka paljon on missäkin säästetty verrattuna pakettimatkaan. Joskus tosin siltä toiseltakin puolelta niitä helmiä löytyy. Kaikkea sitä oppii, minä kun en ole kovin usein esim. Tjäreborgin tai Aurinkomatkan sivuja availlut. Viimeisimmästä ja siitä hyvin harvasta pakettimatkasta on aikaa 25 vuotta.

  Leave a Reply