Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliarvostelu: Meliã Paris La Défense ja The Level Grand Suite

Minun täytyy myöntää, että Hiltonin Executive -tason huoneita käyttävänä kynnys varata loungeoikeudellinen huone espanjalaisomisteisen Meliã -ketjun hotellista oli korkea. Meliã Paris La Défense kuitenkin voitti Pariisin hotellivertailun sen verran komeasti, että päädyimme varaamaan Level Suiten kyseisestä hotellista. Hakuukriteereinämme oli tällä kertaa hotellin taso, huoneen koko ja sisustus, rauhallinen sijainti, arvostelut mm. Tripadvisorissa ja hyvä aamupalallinen hinta, eli kaikkinensa hyvä hinta-laatusuhde. Tripparissa tämä neljän tähden hotelli on saanut 4,5 palluraa.

Hotellin sijainti

Pariisin laidalla, korkeiden talojen liikekaupunginosassa sijaitseva Meliã Paris La Défense sijaitsee mielestäni oivalla seudulla silloin, kun hotellin ei tarvitse sijaita Pariisin keskustassa. Aivan hotellin kulmilla on Esplanade de La Défensen metroasema, josta pääsee suoralla metroyhteydellä noin kymmenessä minuutissa Champs-Elysees’n tienoille. Mikä parasta, metroja menee kahden minuutin välein, joten kauaa ei tarvitse metroasemalla seistä.

Hotellin lähialue on mielestäni hurmaava, Pasila 2.0, niin kuin miehelleni jaksoin siellä kävellessämme toistella. Korkeita, nykyaikaisia toimistorakennuksia ja niiden seassa matalampia betonikerrostaloja. Alueesta on pidetty hyvää huolta ja näkee, että asukkaiden viihtyvyyteen on panostettu paljon. Puistoja, istutuksia, penkkejä ja erilaisia taideteoksia, joilla on piristetty muutoin niin ankeaa betoniseutua. Äitinä täytyy kehua, että pelkkä alueen maisemointi antaa pienemmille lapsille paljon koettavaa, joten siinäkin mielessä Meliã Paris La Défense on oiva hotellivalinta perheille.


Harmi, että alueen maisemointityöt oli vielä kesken. Rakennustelineitä ja rakennusmiehiä löytyi sieltä sun täältä, joten nättien kuvien saaminen alueelta oli hankalaa. Tämä pikkupuisto vaikutti kivalta, vaikka se oli rakennettu ”rumaan betonikuoppaan”. Kyseisessä puistossa oli penkkien sijasta kahden ihmisen kiinteitä auringonottopenkkejä.

Kilometrin päässä hotellista sijaitsee yksi Euroopan suurimmista ostoskeskuksista, Les 4 Temps. Ostoskeskus on suuren aukion laidalla, josta löytyy myös tunnettu monumentti, Grande Arche de la Défense. Vielä kun tuohon aukion tarjontaan lisätään mm. kaksikerroksinen, komea karuselli ja La Défensen juna-asema, tulee täältä suunnasta pelkkää ihastelua alueelle. Pikku bonuksena vielä se, että liikekaupunginosa rauhoittuu iltaisin työntekijöiden lähtiessä kotiin, joten alue vaikuttaa rauhalliselta. Lieveilmiöihin emme alueella kävellessämme törmänneet, joten alue vaikuttaa rauhallisuutensa lisäksi turvalliselta.

Hotelli, Meliã Paris La Défense

Isossa, yli 300 huoneen hotellissa on 19 kerrosta. Laivan runkoa muistuttava ulkomuoto mahdollistaa upeat, kaarevat ikkunat osiin huoneista. Ruokaravintoloita on kaksi; ala-aulassa sijaitseva nopean ja helpon ruoan ”The Place” sekä kerrosta ylempänä sijaitseva à la carte ravintola ”Le Miroir”, jossa tarjoillaan myös buffetaamiainen. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee puolestaan isojen ikkunoiden Skyline Paris Lounge & Bar, jossa voi nauttia lempijuomaansa ihastellen avautuvia näkymiä ja Eiffel-tornia. Samasta kerroksesta löytyy myös hotellin kuntosali hotellin asiakkaille. Meitä tavallisia tallaajia harvemmin kiinnostaa hotellin konferenssitilat, mutta sellaisiakin hotellilla on.


Ai että. Kävimme miehen kanssa yhtenä iltana Skyline Paris Lounge & Barissa yksillä. Näkymät eivät paljoa eronneet oman huoneen näkymistä, mutta juoma oli nannaa. Elämäni ensimmäinen Mojito, kuulkaas. Hinta suolaiset 15 euroa. Skyline Paris Lounge & Barissa on myös ulkoterassi, mutta meidän aikanamme se ei ollut ymmärrettävistä syistä auki. Kelit kun oli samanlaiset kuin Suomessakin. Lumi vaan puuttui.

Sviittimme, The Level Grand Suite

Huoneemme sijaitsi 14. kerroksessa. Kokoa oli mukavat 42 m² tai ylikin sen, ja huoneesta löytyi oikeastaan kaikki, mitä mukavaan oleskeluun tarvitaan.


Kaksi televisiota, kahvinkeitin, minibaari (yksi vesipullo ilmaiseksi per vuorokausi), tyynymenu, oleskelutila, korkea iPod telakkakaiutin, kylpynutut ja -tossut. Siinäpä muutama asia huoneestamme.

Huoneen sohva on vuodesohva, joten tämä huoneluokka sopii myös perheille.

Kylpyhuone on astetta isompi verrattuna pienempään The Level Suiteen. Kylpyhuoneessa on kylpyamme käsisuihkulla ja erillinen suihkukaappi, jossa on käsisuihku ja sadesuihku. Wc:n puoli on sentään puisen oven takana, joten yksityisyys on taattu. Makuuhuoneen puolella on pitkä verho, joka on vedettävissä kylpyhuoneen suojaksi. Pientä kritiikkiä tulee oikeastaan kylpyhuoneelle siitä, ettei tavaroille ole paljoakaan laskutilaa. Ainoa paikka on tuo kylpyammeen ja käsienpesualtaan välissä oleva metallinen penkki. Siivouksen kannalta toki kätevää, mutta jonkinlaista pöytätasoa tai kaappia olisin tuotteilleni kaivannut.


Mites se kylpynuttu? Ihanan paksu, sisällä froteeta ja kangaspäällinen. Minu tykkäsi. Kuva muuten otettu illan pimeimpinä tunteina hämärässä kylppärissä. Pahoittelut.

Kylpyhuonetuotteina on Loewen tuotteita. Tarjolla on jopa Loewen eau de toilette.

Uloskirjautuminen tässä huoneluokassa on kello 14.00 saakka, normaalein ehdoin toki. Jos hotelli on täynnä ja huoneelle on kysyntää, ei myöhempää ulokirjausta ole mahdollisuus käyttää.

Aamupala

Me kävimme aamupalalla ruuhkaisessa Le Miroirissa ensimmäisenä aamuna, toisena aamuna rauhallisen Level Loungen puolella ja kolmantena aamuna jälleen Le Miroirissa. Viimeisenä aamuna, sunnuntaina, ihmiset valuivat aamupalalle hitaammin, mikä oli hyvä juttu. Me pääsimme miehen kanssa rauhalliseen nurkkaukseen syömään ja aamiaistilanne oli mieluisampi.

Le Miroirin aamupala oli kattava. Leipiä ja leivonnaisia löytyi kiitettävästi, ja vihanneksissa oli myös salaatinlehtiä. Esillä oli erilaisia juustoja ja kasvissyöjille lämpimissä myös kevätkääryleitä. Hedelmiä oli tarjolla mm. erikseen viipaloituna sekä erillisissä annoskupeissa hedelmäsalaattina.  Kokki paistoi tilauksesta munakkaita, josta mies tietty tykkäsi, mutta erikseen tarjolla ollut munakokkeli ei ollut kuulemma parasta. Pekonit olivat miehen mielestä sopivan rapsakoita ja bratwurstit hyviä, joten mies oli tyytyväinen. Tarjolla oli mm. teetä, erikoiskahveja, erilaisia mehuja ja erilaisia vesiä, myös maustettuina, jotka noudettiin itse. Pöytiintarjoiluakin oli ajoittain, mutta hieman jäi epäselväksi, milloin pöytiin tarjoiltiin. Palvelu pelasi kumminkin, joten huomautettavaa ei ollut. Kuohuviiniä ja roseekuohuviiniä oli tarjolla jokaisena aamuna maksuitta.

Level Loungen aamupala oli ymmärrettävästi suppeampi. Kasvissyöjänä löysin leipien päälle vain tomaatti-mozzarellasekoitusta ja juustoja, muttei harmiksemme juustosiivuja. Miehelle löytyi lämpimistä kaikki mieluisat, paitsi paistettuja munakkaita. Hedelmät ja jugurtit oli Le Miroirin tavoin, mutta Level Loungen tarjoamana pikkuekstrana oli mansikoita. Maksuton kuohuviinitarjoilu löytyi myös Loungen puolella.

Level Lounge

Level -tason huoneisiin kuuluu ilmainen sisäänpääsy Level Loungeen, jossa on oma vastaanottotiski. Siellä hoituu Level-asiakkaiden check-in ja check-out sekä tarjolla on concierge-palvelut. Kerran yöpymisen aikana voi myös varata maksimissaan kuuden hengen kokoustilan käyttöönsä muutamaksi tunniksi.

Aamusta iltakymmeneen saakka auki olevassa loungessa on tarjolla aamupalan lisäksi päiväsaikaan pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa, ja illalla valikoima muuttuu hieman ruokaisammaksi. Aamupalan aikaan tarjolla on kuohuviiniä (vaihtoehtoisesti myös roseekuohuviiniä), muulloin tulee lisäksi valko-ja punaviiniä sekä olutta. Iltatarjoilujen aikaan myös tiukat alkoholit kuuluvat tietyn hetken tarjontaan, kaikki maksuttomasti. Alkoholittomia juomia on kiitettävästi. Vettä, myös marjoilla ja hedelmillä maustettuja, virvoitusjuomia, erilaisia mehuja, erikoiskahveja ja teetä, mutta valitettavasti alkoholittomia viinejä tai olutta en ymmärtänyt tarkistaa visiittini aikana. Karkin ystäville illalla on tarjolla on myös ihana karkkibuffet, mihin en ole muissa loungeissa vielä törmännyt.

Pahoittelut jälleen kuvien laadusta. Pyrin hoitamaan kuvauksen häiritsemättä muita asiakkaita, joten hotellin julkisissa tiloissa oli mukana vain känny.

The Level Experience

Every sensation. Every conversation. Every detail that surprises you. At Meliá, we’re passionate about service and exceeding your expectations. Stay with us and the memories will stay with you for a lifetime.

– Meliãn omilta sivuilta, esiteltäessä Meliã Hotels & Resorts -konseptia

Vakituiset lukijat tietävät, mitä minä haen asiakaspalvelukokemuksista. Tasokkuutta, yksilöllisyyttä, asiakkaan tarpeiden huomioimista, hyvää ja luontevaa palvelua. Palvelussa pitää olla se jokin, joka kolahtaa. Voitte uskoa, että katselin Level-palvelua tiukalla silmällä vierailun aikana.

Tilasimme hotellin kautta kuljetuksen lentokentältä hotellille. Viime hetkillä ilmaantuneiden lastenhoito-ongelmien takia kuljetuksen tilaaminen jäi edelliselle päivälle, muttei se tuottanut ongelmia. Hotelli viestitteli kanssani kiitettävästi ja tarkisteli vielä minulta tilausta antamieni virheellisten tietojen takia. Hotelli ilmoitti minulle auton olevan varattu meille, ja että kuljettaja ottaisi minuun sitten yhteyttä kentältä.

Hiemanhan minua jännitti. Hilton Sharjah tyri aikoinaan lentokenttäkuljetuksemme niin komeasti, että ajatus selvitellä puuttunutta kuljettajaa Ranskassa paikallisten kanssa tuntui jo etukäteen frustroivalta. Pelko laantui kuitenkin jo kentälle saapuessa. Kännykän avattuani sieltä löytyi seuraavat viestit:

Kuljettaja oli nimikyltin kanssa odottamassa ja kyyti hoitui tasaisesti. Matka kentältä hotellille vei n. 35 minuuttia. Saavuimme hotellille, erehdyimme yrittämään sisäänkirjautumista normaalilla vastaanottotiskillä, mutta meidät ohjattiin ystävällisesti saattaen samassa kerroksessa sijaitsevan Level Loungen puolelle. Juu, ja matkalaukkuani minun oli turha itse vedellä Loungeen, vaikka yritin niin kovasti tehdä. Laukut otettiin pian henkilökunnan haltuun.

Sisäänkirjautuminen tapahtui mukavilla tuoleilla istuen. Juotavaa tarjottiin, ja olisihan sitä ollut mahdollista ottaa jo tuossa vaiheessa lasilliset kuohuvaa. Jonkinlainen esimies (vastaanottopäällikkö?) saapui tervehtimään meitä henkilökohtaisesti ja keskusteluhetki oli kaikin puolin miellyttävä.

Menimme huoneeseen, ihastelimme huonettamme siinä jonkin aikaa, kunnes oveen koputettiin. Hotellin henkilökuntaan kuuluva (hotelliemäntä?) tuli kyselemään meiltä, oliko huoneessa kaikki hyvin ja tarvitsisimmeko kenties jotain. Pieni, mutta hieno ele, joka tuntui mukavalta lisähuomiolta asiakkaan näkökulmasta. Huoneongelmat olisi siis ratkottu saman tien, ilman tarvetta soittaa tai marssia vastaanottoon. Meidän tapauksessa mitään ei ollut, joten jäimme nauttimaan huoneestamme.

Loungessa palvelu oli erinomaista. Meidät tunnettiin nimeltä ja itse asiassa mies hämmästeli ensimmäisenä iltana sitä, että häntä tervehti nimellä sellainen virkailija, jota hän ei ollut koskaan aiemmin nähnyt. Virkailijat keskustelivat ilmiselvästi keskenään asiakkaan mieltymyksistä ja muista meidän palvelemiseen liittyvistä asioista, sillä saimme juuri oman näköistämme palvelua. Olimme esimerkiksi päivällä kyselleet metroista, niillä liikkumisesta ja turvallisuudesta, sekä puhuneet alkuillasta harkitsevamme lähtemistä jazz-klubille. Illan myötä kännykkäni hälytti sähköpostista, jonka hotellin virjailija oli lähettänyt. Siinä tiedotettiin metrolinjan korjaustöistä, jotka vaikuttivat juuri meidän liikkumiseen ja kerrottiin vaihtoehtoisista reiteistä. Saattaa olla, että samainen viesti tuli kaikille, mutta se, että sähköiset viestit yleensä liikkuivat, on hotelleille harvinaista.

Kasvissyöjänä minulla tuntui olevan ongelmia ensimmäisenä päivänä/iltana, sillä tarjonta oli hieman suppeaa, mutta keittiöstä toimitettiin minulle lisää kasvisruokaa. Eikä ollut muuten mikään pieni määrä.

Toisena iltana kasvisvaihtoehtoja oli lisätty normaaliin tarjontaan huomattavasti enemmän, kuten myös kolmantena iltana. Kaikkina iltoina keittiöstä toimitettiin minulle vielä ekstra-annokset kasvisruokaa. Viimeisenä iltana tarjottu annos sisälsi jo lämpimiä ruokalajeja. Taisivat huomata, että me nautimme aterioinnista Loungen puolella, mutta rahasta ei ruokailumme ollut kiinni. Me vain tykkäämme miehen kanssa ultimaattisesta rauhasta, eikä mikään ravintola pysty siihen.

(Psst. Poislukien viime kesänä koettu ihana illallinen Villa Nicolli Romantic Resortissa Gardajärvellä. Linkki romanttiseen ja intiimiin, ihanan palvelun illalliseen tässä. Juu, ja eihän sitä passaisi linkata hotellia A esittelevässä postauksessa hotelliin B, mutta tämän postauksen hotelli ja linkkaamani hotelli ovat niin erilaiset ja eri maassakin, joten linkkaus liene ok.)

Henkilökunta Level Loungessa vaihtui työvuorojen myötä ja osa myös jäi vapaille majoitusjaksomme aikana. Vapaille jäämisestä ilmoitettiin meille, mutta luvattiin, että meistä informoitaisiin myös uusille tuleville työntekijöille. Tiedotus tuntui olevan saumatonta, sillä mistään ei huomannut palvelun heikkenemistä. Lomailumme oli kaikkinensa onnistunutta ja yksilöllisen palvelun ympäröimää. Juuri sellaista, mitä sen pitääkin olla.

Kappas. Tuommoinen odotti meitä huoneessa toisena iltana. Ensimmäisenä iltana emme saaneet vielä mitään. Liekö hotelli ensin hieman tunnustellut, millainen asiakas heillä onkaan. Ensimmäisen illan aikana heille nimittäin selvisi, että asiakkaaksi oli saapunut ihminen, joka on kasvissyöjä ja pitää terveellisestä ruoasta.

Kolmantena iltana meille tuotiinkin kasviksia ja kaksi pulloa Eviania. Erinomaista.

Lähtö tapahtui yhtä mukavasti kuin saapuminenkin. Me kirjauduimme ulos pehmeillä penkeillä istuen. Esimies saapui tervehtimään meitä ja saattoi meidät ulos laukkuani vetäen. Olisihan hän ottanut miehenkin laukun hoitaakseen, mutta mies halusi huolehtia laukustaan itse.

Kotiin päästyämme sähköposti kilkatti saapumista seuraavana päivänä. Meille mainostettiin Meliãn hotelleja Sevillan alueelta. Juuri sieltä alueelta, josta olimme keskustelleet mielenkiinnolla Level Loungeen meitä tervehtimään tulleen esimiehen kanssa. Ehkä kyseinen mainosposti sattui olemaan vaan yleinen kaikille Meliãn asiakkaille, mutta sattuipa hyvään saumaan.

Mitä maksoi ja mitä maksaa?

Pelkät perushuoneet hotellilla ovat vähintään 32 m²:n kokoisia, joten hotelli voittaa Pariisin hotellihuonekilpailun jo pelkästään huonekokojensa puolesta. Huoneita löytyy myös liikuntarajoitteisille, ja nopeasti katsottuna hotelli näyttää muutenkin sellaiselle, ettei liikumisessa hotellin tiloissa pyörätuolilla ole ongelmaa. Hotelli tarjoaa huoneita välillä ihan edulliseen hintaankin, sillä huonehinnat ilman aamupalaa lähtevät 90-100 eurosta/vrk. Level -tason huoneet buffetaamupalan kanssa lähtevät 170 eurosta ylöspäin. Me maksoimme kolmen yön majoituksesta yhteensä 664,82 euroa (The Level Room to-pe 227,24 euroa ja The Level Suite pe-su 218,79 euroa/yö), mutta hotelli yllätti tosiaan meidät rakastavaiset upgreidaamalla The Level Grand Suiteen kaikiksi öiksi. Vielä huomautus siitä, että kaikkiin majoitushintoihin tulee city tax, 2,20 euroa/hlö/yö.

Muistattehan, että viikonloput ovat yleensä halvempia, sillä kyseessä on liikemiestason hotelli. The Level Grand Suite on esimerkiksi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna n. 326 euroa/yö. Astetta pienempi, The Level Suite n. 235 euroa/yö ja The Level Room 190 euroa/yö. Kaikki huonehinnat sisältävät kattavan buffetaamupalan sekä Level Loungen palvelun, siellä tarjottavat ruoat ja juomat, joten Pariisin hotelliksi ei kyseessä ole mikään paha hinta. Vertailun vuoksi 15 m²:n huone Pariisin keskustasta aamupalalla lähtee 200 eurosta ylöspäin, joten iso käsi Meliã Paris La Défenselle.

Menisinkö uudestaan? Ehdottomasti.

Kiinnostuitko? Hotellin sivuille pääset suoraan tästä. Vahva suositus Level -tasoisille huoneille.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Kokemuksia liikkumisesta Pariisissa: Metrojen turvallisuus - Passionate Traveller perjantai, 26 toukokuun, 2017 at 09:25

  […] Meliã Paris La Défensen Level Loungen henkilökunnalta tiedustelin metrojen turvallisuudesta ja he rauhoittelivat minua, ettei mitään hätää olisi. Normaali varovaisuus riittäisi. Mikäs on sitten omakohtainen kokemukseni? […]

 • Reply Tatjaana sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 18:04

  Kiitos, ilmeisesti suunnittelemani matka Pariisiin miniäni kanssa elokuussa menee mönkään.
  Siis en onnistunut saamaan sitä matkaa, jota yritin.
  Miniäni sanoi, että varataan itse kolmen yön reissu Pariisiin elokuussa.
  Tästä postauksestasi saan tietoa ja vinkin hotellista.

  Paljonkohan halvin huone kahdelle naiselle maksaa tässä hotellissa elokuussa viikonloppuisin?

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 18:53

   Vau, kattelin tuossa, että esim. 11.-13.8 viikonloppuna halvin huone on 100,11 euroa/yö ilman buffetaamupalaa ja 128,61 euroa/yö buffetaamupalan kera. Molemmat tietty peruutusoikeudettomia hintoja. Ei todellakaan pahoja pariisilaisiksi hinnoiksi. 🙂 Siitä vaan matkaa suunnittelemaan!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 15:53

  Vaikuttavaa! Ja yllätys tosissaan tuo hinta. Ei ollenkaan paha 😮

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 16:07

   Niinpä! Suoranainen helmi Pariisin masentavan kalliissa hotellitarjonnassa.

 • Reply destinationloma sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 15:16

  Kiitos kattavasta reviewstä. Odotinkin jo innolla postausta tästä hotellista ja etenkin tuosta Levelistä ? Meillä Menorcan Melia oli hartaasti harkinnassa täksi kesäksi, mutta päädyttiin lentojen takua kuitenkin toiseen kohteeseen. Melia-hotelleja tullaan varmasti katsomaan myös tulevaisuudessa.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 16:06

   No kiva jos tykkäsit. Mäkin olen nyt kattellut Melioita ja erityisesti niiden Level -huoneita hartaasti. Red Levelit alkoivat kiinnostaa erityisesti, joten saas nähdä, minne innostuisi rahtaamaan luunsa jossain vaiheessa. Alku oli lupaava. 🙂

  Leave a Reply