Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kokemuksia ja esittelyssä Berlin Marriott Hotel *****

Tiedättekös mitä? Ihan kuin joulupaketin avaisi, kun saapuu ennestään tuntemattomaan hotelliin. Se jännitys ja toivottavasti ihastus on käsin kosketeltavaa, kun astuu ovista sisään ja kurvaa vastaanottoon. Ne ensimmäiset keskustelut vastaanottovirkailijan kanssa, oman huoneen oven avaus ja maittavat unet pehmoisessa sängyssä. Minä olen yleisemmin innosta piukeana aina, kun pääsen majoittumaan tasokkaaseen hotelliin. Kuis siellä?

Berliinin pressi-/opintomatkalla pääsimme majoittumaan yhtenä yönä viiden tähden Berlin Marriott Hotelliin ja vaikka vastaanottovirkailijan kanssa en päässyt tullessa keskustelemaan, sama ihastus ja jännitys oli hotellin aulassa. 11 kerroksen läpi ulottuva aula kiinnitti katseen, ja aulassa olevat miellyttävät oleskeluryhmät kutsuivat istumaan sohvalle ja nauttimaan lasillisen lempijuomaa. Aulabaarin baaritiskin takana oleva parin kerroksen korkuinen peiliseinä loi mielikuvan isommasta tilasta, mutta onnistuneen tumman värityksen takia tila ei tuntunut liian hallimaiselta.

Berlin Marriott 02_Lobby_Foto Matthias Hamel

Kuva: Marriott Hotels

Berlin Marriott 03_Atrium_Lobby

Korkea aula mahdollistaa upeiden spektaakkelien, kuten ilma-akrobaattiesitysten järjestämisen. Kuva: Marriott Hotels.

Berlin Marriott reception

Hotellin vastaanottotiski. Kuva: Marriott Hotels

Deluxe Room

Huoneinamme oli hotellin alimman huoneluokan huoneet, 32 m²:n kokoiset Deluxe Roomit. Pelkästään Deluxe Room oli tarpeeksi tasokas yöpymiseen, sillä tilaa oli riittävästi ja sänky erinomainen. Nopeasti katsottuna huoneesta löytyi myös ranskalainen parveke, joskaan en tarkistanut, aukeaako lattiasta kattoon oleva ikkuna kokonaan.

Berlin Marriott Deluxe RoomBerlin Marriott Deluxe Room bed

Kylpyhuone ja suihkukaappi olivat tilavia, vesi ei eksynyt suihkun aikana suihkukaapista kylpyhuoneen lattialle ja käsikäyttöisen suihkun lisäksi suihkukaapista löytyi sadesuihku. Positiivinen asia oli myös se, että suihkukaappi oli erikseen valaistu.

Berlin Marriott Bathroom 1Berlin Marriott Bathroom 2Berlin Marriott Bathroom Products

Tasssu ylös, jos olet niitä ihmisiä, joita kiinnostaa mitä peseytymistuotteita hotellihuoneessa on tarjolla. Berlin Marriottin tarjonta, olkaattes hyvät.

Minibaarin hinnastoa en ehtinyt/ymmärtänyt edes tarkistaa, mutta huoneessa valmiina olleen normaalikokoisen punaviinipullon olisi voinut lipittää 15 euron hinnalla. Ei pöllömpi minibaarihinta, sanon minä.

Berlin Marriott 04_Superior

Astetta isommasta huoneesta pääsee nauttimaan varatessa Superior Roomin. Kyseisen huoneluokan kylpyhuoneesta löytyy erillinen kylpyamme ja suihku. Kuva: Marriott Hotels.

Berlin Marriott 08_Executive_Suite

Executive Suiten hintaan kuuluu myös sisäänpääsy Executive Loungeen. Samasta lounge-edusta pääsee nauttimaan myös Executive Roomin varatessaan. Kyseinen huone on ulkonäöltään vastaavanlainen kuin Deluxe-huone. Kuva Marriott Hotels.

Berlin Marriott 13_Executive_Lounge_Corner

Executive Lounge. Kuva: Marriott Hotels.

Ravintolat

Amerikkalaistyylinen pihviravintola Midtown Grill tarjoaa hyvää ruokaa avoimessa keittiössä tehtynä. Illallistimme kyseisessä rennossa ravintolassa hotellissa majoittuessamme, ja niin palvelu kuin ruoka-annosten koko sekä maku oli hyvä. Samassa ravintolassa tarjoiltiin myös kattava aamupala ja kasvisruokailijana löysin kaiken tarvittavan.

Berlin Marriott MH_BERMC_midtown_grill_2_Foto Matthias Hamel 4

Midtown Grill. Kuva: Marriott Hotels.

Berlin Marriott catwalk_bar_1_Foto Matthias Hamel 1

Bar Catwalk kutsuu istahtamaan drinkille kavereiden kanssa. Kuva. Marriott Hotels.

Berlin Marriott pool

Kuntoilun ystäville hotellilta löytyy myös kuntosali ja miellyttävän näköinen uima-allas. Kuva: Marriott Hotels.

Mitäs mieltä olin hotellista?

Berlin Marriottin sijainti on mitä erinomaisin. Parin korttelin päässä on Potsdamer Platz sekä Holocaust -muistomerkki ja alle kilometrin päästä löytyy Branderburgin portti. Toisella suunnalla hotellista, vähän ylin kilometrin päässä sijaitsee Gendarmenmarkt, joka on joulun alla yksi Berliinin suosituimmista joulutoreista. Vielä kun lähes naapurista löytyy hulppea The Ritz-Carlton Berlin ja sen jännittävä Fragrances -baari, tulee täältä suunnasta pelkkiä kehuja hyvälle Berlin Marriottin sijainnille.

Hotelli on ennen kaikkea liikemieshotelli, taattua Marriott-laatua. Aivan romanttiseen ja tunnelmalliseen käpertymiseen se ei ehkä ole se paras, mutta tasokkaamman majoittumisen ystäville erinomainen. Palvelu pelaa, on ystävällistä ja huoneet ovat siistit sekä toimivat. Deluxe-luokan huoneiden koko ja kunto on hyvä, eikä sängyssäkään ole valittamista ainakaan tällä selkä- ja niskavaivaisella. Tällä hetkellä Tripadvisor on rankannut Berlin Marriottin 23. sijalle kaikkiaan 663:sta hotellista Berliinissä, joten huonosta hotellista ei todellakaan ole kyse.

Berliinissä on huomattava määrä viiden tähden hotelleja, joten kova kilpailu pitää korkean tason hotellien hinnat edullisina. Kävin kurkkaamassa Berlin Marriottin hinnan 17.-18.3.2017 yölle ja alin hinta huoneelle oli 90 euroa ilman aamupalaa / 142 euroa aamupalan kanssa. 179 eurolla pääsee nauttimaan jo Executive-huoneen eduista, kuten sisäänpääsystä Executive Loungeen. Ei siis pahoja hintoja eurooppalaisessa pääkaupungissa, sillä esimerkiksi Pariisissa viiden tähden saman tasoiset hotellit (sijainti ja esim. Tripadvisorin arvostelut) lähtevät nopeasti katsottuna  vuorokausihinnaltaan yli 200 eurosta ilman aamupalaa. Berliiniin kannattaa siksi lähteä ihan jo hotellien takia lomailemaan.

P.S: Kiinnostaako romanttisemman tunnelman tasokas hotelli? Käys kurkkaamassa esittelyni Marriott-ketjun Hotel am Steinplatzista ja The Ritz-Carlton Berlinistä täällä. Molemmille hotelleille vahva Romantic Getaway-suositus!

Tämä postaus on osa blogi-/opintomatkaani Berliiniin marras-joulukuussa 2016, joka tehtiin yhteistyössä airberlinin ja visit Berlinin kanssa. Majoituksestamme vastasi Berlin Marriott Hotel ja Courtyard Berlin City Centre. Ilmaisetuja matkallamme tarjosi myös Berliinin The Ritz-Carlton, The Gate ja Friedrichstadt-Palast. Kaikesta tarjotusta huolimatta ihka oikeita meikäläisen omia mielipiteitä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 16:33

  Näyttää kyllä todella kivalta hotellilta :). En ole yöpynyt kuin kahdessa Marriottissa, mutta molemmat olivat ehkä vähän liian ankeita omaan makuuni (toinen niistä oli lentokenttähotelli). Silti ne olivat toimivia yöpymisen kannalta, ei fiilistelyn. Tämä kuitenkin näyttää sellaiselta, jossa yöpyisin minäkin oikein mielelläni. Ja loungen löytyminen lisää huomattavasti pisteitä. Berliiniin kannattaa tosiaan matkustaa jo pelkästään upeiden ja edullisten hotellien takia! Kiitos tämän Marriottin esittelystä :).

  PS. Kyllä, hotellin kylpytuotteet kiinnostavat aina ;).

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 17:35

   Juu, lounget on se meidän molempien juttu 🙂 Marriott toimii yöpymisen kannalta ja minun aiempaan kokemukseen kuuluu Hong Kongin lentokenttä-Marriott ja AC Madridissa. Marriott on takuuvarmaa Marriottia, eli kyllä palvelu tuntuu toimivan. Kiva kun tykkäsit hotellista ja hinta tosiaan ei ole paha.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, maaliskuu 6, 2017 at 19:59

    Lentokenttähotellissa Prahassa oli kyllä harvinaisen hyvä palvelutaso, eli siinä ei ainakaan ole valittamista :). Huoneet vain vähän ankeita ja nuhjuisia, mutta toisaalta se oli kuitenkin lentokenttähotelli. Uuden tasokortin myötä Marriott nousi periaatteessa Hilton-ketjun rinnalle, kun katselen hotelleja maailmalta, eli varmasti tulee yövyttyä niissä nyt useamminkin.

    • Reply Kthetraveller tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 09:01

     Juu, lentokenttähotellien huoneet on yleensä ankeampia/nuhjuisampia, koska siellä yövytään just se 1 tai max. 2 yötä, eikä ihmisille ole niin paljoa merkitystä, millainen se hotellihuoneen kunto on. Anyway, kyllä Marriott-ketju pärjää ihan hyvin Hilton-ketjulle mielestäni ja ainakin omissa silmässäni on tasavertainen Hiltonin kanssa. Minen nyt enempää avaudu tuosta Hilton-ketjusta täällä, mutta hiukkasen innostuneempana seikkailen nykyään Marriott-ketjun sivulla 🙂

  Leave a Reply