Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nyt se on täällä, m/s Megastar! Kokemuksia neitsytristeilyltä.

TS_Ship_Megastar_Maiden_Voyage (47)

Kuva: Tallink Silja.

Siinä hän nyt on, Itämeren uusin tulokas ja järjestyksessään ”meidän” toinen LNG-alus. Veikkaan, ettei Tallink Siljan puolella ehditty edes kahvikuppia käydä hakemassa, kun pistin paluuviestinä ilmoittautuen Megastarin neitsytmatkalle. Sen verran harvinaista herkkua nämä uudet alukset meidän vesillä on.

M/s Megastar on laiva, jossa matkustajien toiveet on otettu erityisesti huomioon. Voin kyllä yhtyä siihen, että nyt tuohon lyhyeen lahden ylitykseen on tullut kerrassaan helppo ja miellyttävä laiva. Ainakin minulla menee otsa kurtulle Tallinnan reitillä siinä vaiheessa, kun joudun rynnimään laivaan metsästääkseni istumapaikkaa ja ryysistä on joka puolella. Kapsakkejä, kärryjä ja ihmisiä varaamassa kokonaisia pöytiä tuttavilleen, jotka tulevat paikalle ehkä joskus. Ei kiitos. Megastarilla juuri tuohon ongelmaan on puututtu, sillä istumapaikkoja laivalla on 2 800 eli melkein juuri sen verran, kuin laiva ottaa matkustajiakin. Vielä kun erilaiset matkustajatkin on otettu istumapaikoissa huomioon, ei voi muuta sanoa kuin että ei pöllömpi juttu!

No, mites se meidän neitsytmatka meni?

Kaikki laivalle menevät matkustajat kuvattiin, ja heille annettiin kuvan lisäksi muistoksi kaulapussukka sekä drinkkikuponki. Me Tallink Siljan kutsuvieraat suuntasimme kaulapussukoinemme Megastarin keulassa sijaitsevaan Comfort Loungeen nauttimaan lasilliset kuohuvaa ja kuuntelemaan dSingn Vertti Kivi & Co:n toimistosta tulleen Megastarin pääsuunnittelija Samuli Hintikan ja Vertti Kiven näkemyksiä laivasta. Visit Tallinnan Mall Oja kertoi vielä tulevat Tallinnan kuulumiset, jonka jälkeen suuntasimme Sea Pubiin katsomaan Miss Divet-shown, katsastimme yhden aluksen hyteistä ja pääsimmepä vielä tutustumaan aluksen komentosiltaan. Täytyypi myöntää, että olin jälleen haltioitunut komentosiltavisiitistä ja erityisesti 212 -metrisestä laivasta järjestelmällisesti ulos purkautuvat autot oli melkoisen komeaa katseltavaa ylhäältä.

Miss Divet 1

Viihdyttävä Miss Divet vauhdissa…

Megastar A-hytti

Hyteissä on ihanan pirteä väritys.

… ja alla kuvia komentosillalta. Melkoinen kuhina siellä kävi kun me kutsuvieraat ilmestyimme ihmettelemään paikkoja.

Megastar komentosilta bloggaajat Megastar komentosilta 2 Megastar komentosilta 1 Megastar komentosilta Tallinnan satama

Business Lounge, kansi 8

Rauhaa ja pikkuluksusta rakastavia sekä työmatkalaisia hemmotellaan keulassa sijaitsevalla, miellyttävällä Business Loungella. Aivan ilmaista lystiä Business Lounge ei ole, sillä normaalin matkalipun päälle lätkäistävä hinta on 65 euroa/hlö/suunta. Tuo hinta sisältää rauhallisen loungen lisäksi hyvät työskentelymahdollisuuden (paljon latauspistokkeita, päivän sanomalehdet, Premium WiFi) ja vapaamuotoisempaan oleskeluun kylmät ja lämpimät ruoat juomineen, myös alkoholeineen. Loungesta löytyy televisio sekä pieni Lounge Shop, jossa myydään mm. alkoholeja ja tuoksuja.

Psst, onko tarvetta kokoustaa Business Loungessa? Loungesta löytyy erillinen Vip Room -kokoustila korkeintaan 10 hengen ryhmälle erilliseen hintaan.

Comfort Lounge, kansi 8

Jos 65 euron hinta tuntuu liian rankalle, mutta haluaa silti nauttia Loungen rauhasta ja syödä jotain pientä, löytyy laivalta edullisempi Comfort Lounge. Loungen hinta on 20 euroa /hlö/suunta ja siihen kuuluu välipalavalikoima, alkoholittomat juomat sekä päivän sanomalehdet. Loungesta löytyy baari, TV, WiFi ja sähkölaitteiden latauspistokkeita, joten siellä saa aikansa varmasti miellyttävästi kulumaan. Business Loungen tapaan myös Comfort Loungessa on Lounge Shop.

Megastar Comfort Lounge 2 Megastar Comfort Lounge 1Megastar Comfort Lounge latauspistoke Megastar Comfort Lounge ryhmätyötila

Taas yksi psst. Comfort Loungessa on myös mahdollista kokoustaa tai nauttia muutoin rauhasta erillisessä ryhmätilassa. Maksulliset 22- tai 32- paikkaiset ryhmätilat on varattavissa vähintään 10 ihmiselle.

Star-kansipaikkalaisten Sitting Lounge, kansi 9

Star-kansipaikkalaisille on tarjolla aivan uudenlainen rauhallisempi tila, Sitting Lounge. Siellä pystyy istumaan pehmoisissa penkeissä ja osassa paikoista löytyy myös latauspitokkeet. Sitting Lounge on täysin ilmainen ja varmasti suosittu, mutta nou hätä, jos et ehdi saada omaa paikkaasi. Laivalla on tietysti hyttejä, ammattikuljettajille löytyy oma alueensa (Driver’s Club) ja kaikille matkustajille ravintoloita moneen makuun.

Coffee & Co., kansi 8

mm. Silja Europalta tuttu Coffee & Co tarjoaa laatukahveja, muita juomia sekä pientä makeaa ja suolaista.

Burger King, kansi 9

Mitäpä tuohon lisäämään, kyseinen hampurilaisketju lienee kaikille tuttu. Take away-palvelun ansiosta annoksen voi viedä minne huvittaa ja nauttia se halutussa paikassa. ClubOne -pisteitä ravintolasta ei saa, vaikka ravintola sijaitseekin Tallinkin laivalla.

Fast Lane, kansi 9

Helpon ruoan ystäville Megastarilta löytyy Europaltakin tuttu Fast Lane. Kävin itse syömässä paluumatkalla Fast Lanessa ja pienoisiahan ongelmia esiintyi tilausta tehdessä. Tämä kasvisruokailija sai nenänsä eteen hot dogin, jonka täytteenä oli paksu makkara. Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä se tilauskeikka, mutta homma korjattiin nopeasti.

marekmetslaid__MMP9536

Kuva: Tallink Silja.

Megastar Fast Lane kasvis hot dog

Delight Buffet, kansi 9

Tottahan toki Megastarilta löytyy suomalaisten suosikki, buffet-ravintola. Hintaan kuuluu tuttuun tapaan ruoan lisäksi ruokajuomat ja kaupan päälle tulee messevät maisemat ikkunoista. Aamiainen tarjoillaan myös Delight Buffetissa ja lapsiperheiden iloksi buffetin lähettyviltä löytyy leikkihuone.

Megastar Delight Buffet Megastar Delight Buffet 3 Megastar Delight Buffet 2

Huomaattekos tuon alaspäin kaartuvan ikkunan?. Mielestäni kerrassaan oiva jatkumo yllä sijaitsevalle komentosillalle ja ”talon paras paikka” komentosillan jälkeen.

Megastar Delight Buffet valaisin

Ja ai että näitä vinkeitä buffan lamppuja!

The Chef’s Kitchen, kansi 9

Eikö buffan eväkset innosta? Astetta fiinimmistä anoksista voi nauttia á la carte –ravintola The Chef’s Kitchenissä, joka sijaitsee buffetin vieressä. Pöytä kannattaa varata ennakkoon, sillä ravintolassa on melko vähän paikkoja.

Megastar Chefs Kitchen

Victory Bar, kansi 9

Sporttisessa baarissa on PAFin peliautomaatteja ja suuret televisioruudut vaikkapa urheilun seuraamiseen. Tarjolla on kylmiä ja kuumia juomia sekä välipaloja pieneen nälkään. Ehdoton vetonaula lienee kuitenkin komea ja iso hevoslamppu, joka saattaapi vielä joutua kärsimään. Eiköhän useampi ilojuomaa nauttinut rohkelikko innostu kiipeämään hevosen selkään ja jokunen saattaa myös tulla sieltä ryminällä alas. Että tsemppiä vaan hepalle.

marekmetslaid__MMP9556

Kuva: Tallink Silja.

Sea Pub, kansi 9

Sea Pub tarjoilee välipaloja, juomia ja musiikkia trubaduurin kera ihanan tunnelmallisessa ravintolassa. Pubista on käynti katetulle ulkoterassille, mutta ainakin näin talvella se taitaa olla hiukkasen liian vilpoisa paikka oleskella. Sieltä tuntui myös pölähtävän vilpoista ilmaa oven avauksen mukana pubin puolelle, joten ei muuta kuin toivomaan lämpimämpiä kelejä Itämerelle.

marekmetslaid__MMP9570

Kuva: Tallink Silja.

Shoppailijan unelma, Traveller Superstore, kannet 7 – 8

Megastar Traveller Superstore portaikko

No niin, mitäpä merimatka olisi ilman kunnon merimyymälää? Megastarin ehdoton kunkku tai kuningatar on kahteen kerrokseen rakennettu ostoskeskus, jonka katseenvangitsijana on ihana portaikko. Ylemmästä kerroksesta löytyy mm. kosmetiikkaa, hajusteita, muotia, makeisia sekä osa alkoholeista, ja alakerrasta löytyy vielä enemmän mm. alkoholeja. Meitä ostoskärryn kanssa liikkuvia on muistettu mukavasti kerrosten välillä kulkevalla hissillä ja mikä parasta, Traveller Superstoren alemmasta kerroksesta on pääsy autokannen tiettyyn osaan, Autotalliin, jossa sijaitseville autoille on pääsy myös matkan aikana. Mikäs sen näppärämpää kuin käydä viemässä ostokset saman tien autolle ja lähteä sen jälkeen kiertelemään laivaa tyhjin käsin. Parhautta, sanon minä.

Megastar kastesamppanja

Laivan kastesamppanjaa. Pakkohan tuota oli ostaa yksi pullo.

Megastar Traveller Superstore samppanja

Megastarille on tullut ostamista helpottava Q-Shopping -palvelu. Siinä asiakas skannaa valitsemansa tuotteet sille tarkoitetulla laitteella ostosten edessä, ja maksutapahtuma onnistuu nopeasti. Kyseinen Q-Shopping -palvelu ei ollut lähdöllämme käytössä, mutta tuohon skannauslaitteelle tarkoitettuun telineeseenhän se meikäläisenkin känny helposti sujahti.

No, mikäs on laivatytön tuomio?

Alkukankeuksia oli ymmärrettävästi (mikäpä uusi hotelli/laiva ja sen henkilökunta toimisi saman tien ongelmitta) ja asiointi oli ajoittain helpompaa englannin kielellä. Laivan sisustus oli todella kaunis, rauhallisen raikas ja itse ihastuin erityisesti valaisimiin. Menomatkalla olimme kiireisiä meille järjestetyn ohjelman takia, joten lyhyen vapaa-ajan johdosta en ehtinyt testata laivan palveluita tai sitä, toimiko laivan yleiset tilat käytännössä. Paljon jäi siis kokematta ja harmittaa valtavasti, joten laivalle on varmasti mentävä uudestaan. Meitä kaukaa tulevia lohduttaa varmasti se tieto, että Megastarin ensimmäinen lähtö Helsingistä on mukavasti kello 10.30. Aivan kukonlaulun aikaan ei siis tarvitse olla liikkeellä. 

Tallink on todellakin tuonut Helsinki-Tallinna- välille laivan, joka vie shuttlella matkustamisen aivan uudelle tasolle. Enää kahden tunnin ylitys ei ole välttämätön paha, sillä uusi laiva innostaa vaeltelemaan ja testailemaan eri palveluja, tekemään ”pikaristeilyn” kahden tunnin merimatkalla. Se minua vain harmittaa, että kaksi tuntia on aivan liian lyhyt aika tutustua kaikkeen siihen, mitä aluksella on tarjota.

Ja tähän loppuun tapani mukaan vielä se, kröhöm, silmänilo -palkinto:

Tällä kertaa sen saa Megastarin kapteeni Vahur Sõstra, jolla on kerrassaan valloittava hymy!

Megastar kapteeni 2 Megastar kapteeni

P.S.: Parahin kapteeni, voisitko ajella puolta hitaammin, jotta me matkustajat ehtisimme nauttimaan laivasta enemmän. Kahden tunnin merimatka ei riitä sitten mihinkään.

Yhteistyössä Tallink Silja Oy. Tarjotusta matkasta, eväksistä ja juomista huolimatta ihka oikeita mielipiteitä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten. 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Marko keskiviikko, lokakuu 18, 2017 at 15:33

  Juuri saavumme satamaan tätä kirjoittaessani. Kolmen päivän loma Tallinnassa meni mukavasti , silti pari huomiota laivasta lienee paikallaan . Laivassa on hienosti toimivia palveluita mutta 15e eineslihapullista hanaveden kanssa on todella suolainen tarjous. Jälkiruoaksi haettu kahvi 2,6e oli myös heikko esitys , automaatista tullutta kahvia ei vaan pystynyt juomaan . Tällaista.

  • Reply Kthetraveller maanantai, lokakuu 23, 2017 at 15:34

   Hupsistaheijaa, on kullä melkoinen hinta lihapullista ja vedestä. Kahvin hinta on ihmetyttänyt minua aina, olin sitten maissa tai laivalla, joten en ostakaan sitä koskaan erikseen. Kahvi tulee juotua jonkun ruokailun yhteydessä jos ja kun se kuuluu hintaan. Kiitti Marko kommentista. Muiden kokemuksia on aina kiva lukea ja kommenttisi auttaa erityisesti niitä, jotka pohtivat ruokailua Megastarilla. Pahoittelut, kun vastaukseni viipyi, tässä päästiin vasta nyt lukasemaan kommentteja. Hyvää alkanutta viikkoa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 16:13

  Kävimme äskettäin Tallinnassa ja päädyin tämän (ja Silja Europan) osalta linkkaamaan juttusi juttuumme – mitä sitä näin hyvän kuvauksen kanssa yrittää kilpailla 🙂
  http://meriharakka.net/2017/08/30/megastarilla-tallinnaan-ja-silja-europalla-takaisin/

 • Reply Tallink Silja Megastar Silja Europa - 3 päivän matka Tallinnaan keskiviikko, elokuu 30, 2017 at 15:25

  […] Jos haluat lukea enemmän Megastar -laivasta, niin suosittelen Passionate Traveller -blogin juttua laivan neitsytmatkalta. […]

 • Reply Maalainen keskiviikko, helmikuu 22, 2017 at 17:44

  Ihanan houkutteleva kertomus laivasta!! Pakko päästä testaamaan,hinnat vaan aikas ”suolaisia”?
  Noh,kerran se vaan kirpaisee ja tuleepa Burgerking samalla testattua.

  • Reply Kthetraveller torstai, helmikuu 23, 2017 at 10:14

   Kiitos Maalainen! Piti käydä ihan kurkkaamassa, millaisia hintoja Tallink nyt vetää noista reissuista (Neitsytristeilyhän oli tarjolla 18 eurolla muistaakseni silloin markkinointikampanjan aikoihin). Ja totta turiset, halvin lähtö (meno Megastar-paluu Star) oli 38 euroa ilman aterioita. Siihen jos lisää ruoat (Burger King lienee edukas kuitenkin) ja matkat kotoa, mistä sitten tuletkaan, niin kyllähän se lompakossa tuntuu. Anyway, mukava ja kaunis laiva Megastar on, joten on se ehdottomasti visiitin väärti.

 • Reply TallinnanTyttö lauantai, helmikuu 18, 2017 at 22:13

  Tämmönen pikku huomio , että se teline on semmosta ”fast shopping” tms. Härpäkettä varten. (Esim . Tallinnan Selvereissä on semmoiset ”Selver Pultit”) 😀 Mutta kai siinä voi kännykkänsäkin lepuuttaa 🙂

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, helmikuu 19, 2017 at 10:55

   Juu, aattelinkin, että se on niitä härpäkkeitä varten. Kyseinen laitteisto oli reissullamme poissa käytöstä (on tainnut olla useammallakin sen jälkeen), mutta hienosti se kännykkäkin siinä tosiaan lepäsi 😀 .

 • Reply alex tiistai, tammikuu 31, 2017 at 16:47

  Hyvännäköinen kokonaisuus, ja kuinkas muutenkaan kun asialla on ollut dSign Vertti Kivi & Co. Mielenkiinnolla odotan, että ehdin itsekin katsastamaan uuden tulokkaan.

  • Reply Kthetraveller tiistai, tammikuu 31, 2017 at 18:39

   Kannattaa tosiaan käydä katsastamassa. Omasta mielestäni Vertti Kivi ja Samuli Hintikka ovat tehneet hyvää työtä ja laivan värimaailma on onnistunut.

 • Reply Rebecka tiistai, tammikuu 31, 2017 at 12:25

  Kiva, tarkka ja asiantunteva postaus. Kiitokset!

  • Reply Kthetraveller tiistai, tammikuu 31, 2017 at 15:06

   Voi kiitos sanoistasi Rebecka!

  Leave a Reply