Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taksikuskit hoi! Miten menee, noin niin kuin omasta mielestä?

Taksi kokemuksia 1

Kuva: Pixabay.com

Tiedättekös mitä? Harvoin minä täällä blogissani nillittelen palveluntarjoajia, mutta nyt tuli kuulkaattes mitta täyteen. Kiva ja kiltti K lähti taas jonnekin, ja nillittäjä K saapui tähän postaukseen avautumaan ja kertomaan muutaman esimerkin, miksi minulla on mennyt herne nenuun.

Käytän takseja ajoittain siitä syystä, että julkisten kanssa liikkumiseen menisi kohtuuttomasti aikaa. Silloin, kun on oltava paikassa B kello se ja se, tulee taksi ajoittain nopeammaksi ja helpommaksi tavaksi liikkua. Mutta mutta… Saanen kertoa omakohtaisia kokemuksia takseista vuosien saatossa.

Case 1. Taksi vain tavallisille ihmisille?

Taksi kokemuksia 2

Kuva: Pixabay.com

Ah, nuo julkiset. Lauantaiaamu ”perähikiällä” ja meikä odottaa bussia, joka veisi minut Helsingin keskustaan, josta jatkaisin matkaani Länsisatamaan ja siellä odottavaan laivaan. Bussia ei näy ei kuulu, eikä tule seuraavaan tuntiin, joten päätän tilata taksin. Tilauksen vastaanottajaa helpottaakseni kävelen läheiseen risteykseen, josta näen katuosoitteet ja tilaan taksin. Tuleeko taksi? Ei. Soitan uudelleen taksikeskukseen ja kyselen tilaukseni perään. He näkevät tilauksen, mutta taksi ei ole tullut, joten ilmoitan tarvitsevani taksin nopeasti päästäkseni satamaan ja he lupaavat lähettää taksin pikaisesti. Taksi tuleekin, kiitos siitä. Istun taksiin, kerron kuskille tarinani ja pyydän häntä kiirehtimään satamaan, jotta ehdin laivaan. ”Ai juu, mä sain sen tilauksen, mutten viittinyt tulla, kun huomasin minne taksi on tilattu. Ei kukaan tavallinen tilaa näin aikaisin lauantaiaamuna taksia tänne.

Dear taksikuskit: En asu ko. osoitteen vieressä, mutta sinne joudun rahtaamaan luuni, jotta pääsen Helsinkiin. En ole ongelmajuoppo, vaan ihan tavallinen ihminen. Ettäs tiedätte.

Case 2. Anteeksi, kun tilasimme taksin ennakkoon.

Taksi kokemuksia 3

Kuva: Pixabay.com

Minulla on kerrassaan ihana mies. Hän haluaa minun parastani ja huolehtii ritarillisesti minusta. Olin kerran työpaikkani juhlissa ja mieheni tiesi minun tulevan kotiin niin myöhään, ettei jaksaisi hakea minua juna-asemalta. Sen verran häntä arvelutti aseman seutu perjantaisena aamuyönä, että soitti taksikeskukseen ja ennakkotilasi minulle taksin aseman toiseen pääätyyn, rauhalliselle alueelle. Mies kertoi junan, jolla tulen ja VR:kin kulki kerrankin ajallaan. Taksi odotti nätisti minua sovitussa paikassa ja istahdin tyytyväisenä taksiin. Ah, sitä matkantekoa ja kuskin pitkää paasausta siitä, että hänet oli tilattu ennakkoon ja hän oli ”sidottu” tilaukseemme, kun hän olisi voinut ajaa muuta keikkaa.

Dear taksikuskit: Ilmoittakaa keskukselle, ettette ota ennakkotilauskeikkaa, jos kerran nyppii noin pahasti. Juu, ja suu suppuun jos jäkätyttää.

Case 3: Emme osaa sijoittaa rahojamme.

Kthetraveller raha-asiat

Kuva: Pixabay.com

”Perähikiällä” asuessani se vaan on niin, että busseja liikkuu harvakseltaan. Eipä oikein innostanut seistä pysäkillä pitkää aikaa, joten otin taksin kotiin. ”Ai, asutteko niissä taloissa?. Kyllä se vaan on hölmöä maksaa niistä, sillä oma kämppä on hyvä sijoituskohde ja jää jälkipolville turvaksi”. Siinä sitten kuuntelin valintamme huonoutta pitkän tovin.

Dear taksikuskit: Voin vakuuttaa teille, että päätöksemme olla ostamatta omaa asuntoa on ihan täysissä järjissä tehty ja tarkkaan laskelmoitu. Asumiskulumme ovat tasaiset ja kohtuulliset, eikä mitään yllätyksiä tule. Mm. hajoava jääkaappi tai liesi vaihdetaan maksuitta, huoltomies hoitaa mahdolliset korjausta vaativat jutut ja mikä parasta, me voimme keskittyä elämiseen. Me olemme valmiita maksamaan toiselle taholle noista asioista ja pääsehän tästä kämpästä myöskin tarvittaessa nopeastikin eroon. Niin juu, ja lastemme, niinkuin meidän aikuistenkin, tulevaisuus on varmasti turvattu, kiitos mieheni kyvykkyyden hoitaa mm. verotuksellisia asioita ja sijoituksia.

Case 4: Rööki-Roope

Katajanokan terminaaliinhan meikäläinen mieli Rautatieasemalta, eikä ratikan odottelu ison matkalaukun kanssa oikein innostanut, kun aikataulukin tuntui hieman taistelevan vastaan. Ei muuta kuin taksi kehiin tolpalta mutta hups, erehdyin olemaan ensimmäisenä jonossa ja huonosti kävi. Invataksi osui kohdalle ja kuski avasi oven. Kukas nosti ison matkalaukun sisään? Minä, 43-kiloinen narukätinen nainen. Kaiken kukkuraksi taksinkuljettaja oli ilmiselvästi tupakkamiehiä, sillä koko auto haisi pinttyneelle röökille. Ja ah sitä automatkaa. Iso matkalaukku tyhjässä tilassa, invataksista kun oli kyse. Oli siinä kuulkaattes tällä tytöllä laukussa pitelemistä. Voitte uskoa, että tatti meikäläisen otalla oli yksi maailman suurimmista Katajanokan terminaalille päästyäni.

Dear taksikuskit: Opetelkaa asiakaspalvelu ja polttakaa ne penteleen tupakkanne auton ulkopuolella.
Ja dear minä: Ei enää koskaan. Kieltäydy astumasta kyytiin, jos rööki tai joku muu vastenmielinen aine tuoksuu. Ole rohkea ja sano kuskille syy kieltäytymisellesi.

Case 5: Kännikehu-Kake

Liekö lyhyet yöunet ja duunin ”kerran vuodessa” pippalot aiheuttaneet yhdessä sellaisen väsymystilan, että nukahdin junaan ja huristelin aina pääteasemalle saakka. Ei muuta kuin asemalta taksi kotiin ja nolona kertomaan taksikuskille, mitä oli käynyt. Loppumatka menikin kuunnellessa taksikuskin kännikehuja ja -kertomuksia.

Dear taksikuskit: Jotenkin ei oikein innosta kuunnella ammattikuljettajan (?) suusta kehuja kännireissuista ja kunnon kankkusista.

Case 6: Nupit kaakkoon!

Sen verran olen jo siipeeni normitakseista saanut, että tilasin muutama päivä sitten itselleni Clarion-hotelliin Kovasen taksin. Narikalla menikin hieman isommin aikaa, joten taisi mennä toisen matkaan se Kovasen taksi. Tilasin uuden, mutta Kovaselta soitettiin perään (en tiedä näkevätkö muutkin taksit), että tarvitsinko vielä heitä. Luovuin sitten tilauksestani ja hyppäsin hotellin edessä olevaan taksiin. Nyt ei haissut tupakka, eikä kuskikaan paasannut (hyvä hyvä!), mutta taisi herra tykätä kovasti jonkinlaisesta Lähi-idän musiikista niin paljon, että musiikki hallitsi autossa melkoisen isosti. Muutama lasi viiniä masussa ja ”yöks, mitä musaa” -tatti otalla piti huolen siitä, että kärsin takapenkillä matkan hotellilta Rautatieasemalle ja tyydyin paasaamaan kovaa kohtaloani Messengerissä. Jaa että miksi? Sanotaanko vain, että siinä mielentilassa muutaman viinilasin jälkeen pyyntöni musiikin hiljentämisestä olisi saattanut olla äänensävyltään sellainen, että minut olisi tulkittu ”elämäänsä kyllästyneenä ämmänä”. Edellä kerrottujen tapahtumien jälkeen en ollut todellakaan varma siitä, että kuski olisi ollut minulle kiva suuni  avaamisen jälkeen.

Dear taksikuskit ja erityisesti ne erikoisemman musiikin kuuntelijat: Mölytoosa hiljemmälle tai kokonaan pois.
Ja dear minä: Avaa nyt se penteleen suusi vaikka vihaisena!

Huoh. Tuossapa muutamia taksikokemuksiani, kaikkea en tänne laita. Sen vaan sanon, etten ole käyttänyt Uberia enkä tule käyttämään, mutta ihan hyvä, että tuollainen kuljetusmuoto on tuotu hämmentämään soppaa. Ja Kovanen Oy, hoitakaa te homma kotiin. Olenkin käyttänyt teitä aina, kun vain olen pystynyt, eikä kohdallanne ole ongelmia ollut.

Niin juu, ja on minulla positiivisia kokemuksiakin normaalitakseista ollut.

Ymmärtäväinen kuski:

VR ja ratahallintokeskus, tuo toinen murheenkryyni, pisti taas parastaan ja päätti tehdä matkanteosta hyvin, hyvin, hidasta. Sen verran pahalle kello näytti, että hyppäsin Pasilassa junasta ulos ja otin kiireellä taksin Pasilan asemalta. Kerroin taksikuskille, että minun piti olla paikassa B tasan tiettynä aikana, joten taksikuski ymmärsi tuskani, rauhoitti minua ja piti ajollaan huolen siitä, että ehdin kuin ehdinkin ajoissa paikkaan B. Matkasta jäi todella positiivinen kuva.

Ah, mikä auto:

VR loisti taas ”erinomaisuudellaan” ja saavuin aamutuimaan junalla Rautatieasemalle myöhässä. Missasin jatkoyhteyteni paikkaan, missä minun piti olla tiettyyn aikaan. Hyppäsin asemalta kiireessä taksiin ja ah, sitä autoa. Se oli uutuuttaan tuoksuva Mercedes Benz ja kehtaan kyllä melkein väittää, että kyseessä oli S-sarjan mersu. Sen verran autoista tykkäävä tyttö olen, että olisin mielelläni tehnyt pidemmänkin matkan autolla. Hymy nousee nassulle vieläkin, kun muistelen tuota auton erinomaista ulkonäköä ja sisustusta. Kyllä jotkut autot vaan voi olla herkkuja!

Kthetraveller laatumatkailu

P.S: Tässä minä olen, tuorein kuva tästä elämänsä ehtoopuolella olevasta naisesta. Jos tämän näköinen tyttö, vaatteet päällä, ilmestyy taksinne takapenkille, niin asiakaspalvelua ja huomaavaisuutta, kiitos. Eikä sitten mitään hernettä klyyvariin, jos ilmoitan teille vaihtavani toiseen autoon. Siihen on varmasti syynsä.

Turvallisia ja mukavia ajoja!

T: Tavallinen ihminen.

No, mites on. Nillitinkö turhasta? Millaisia kokemuksia itselläsi on takseista?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Pop evil maanantai, 28 toukokuun, 2018 at 15:33

  On huolen aihe jos ihminen käyttää sanaa CASE.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 28 toukokuun, 2018 at 18:09

   Noo, minä käytän ko. sanaa ajoittain, sattuu olemaan monta suomennostakin sille. Ei kannata siis olla huolissaan, minä pärjään. Oikein hyvää aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle!

 • Reply MS maanantai, 30 tammikuun, 2017 at 19:27

  Moi, juu, en toki odota, että kukaan päivystäisi mun henk. koht. virkailijana, olin tökerö tunari. 😀 Ilman muuta kerron kuulumiset. Onkin ollut kyllä hyviä vinkkejä sinulla – moneen muuhunkin reissuun. 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, 30 tammikuun, 2017 at 19:30

   Et ole tökerö tunari, MS 🙂 Mutta hienoa, jos minusta on ollut apua 🙂

 • Reply MS sunnuntai, 29 tammikuun, 2017 at 17:14

  Pahoittelen vielä noita aiempia viestejä. Tarkoitus oli kohteliaasti kysyä, että pystyisitkö auttamaan, mitä Estan ym. kohtiin laitetaan, kun kyseessä on omatoimimatka. Tämän piti tulla Karibian risteily -postauksen oheen, mutta nyt olen sekoilemassa jossain taksijonossa.

  Saimme asian selvitetettyä ja pahoittelen vielä tätä karmit kaulassa blogiisi ryntäämistä. Itse asiassa ole kyllä tähän asiaan vähän itsekin syyllinen, sillä sinun blogistasi saimme aatteen lähteä risteilylle ja parin viikon päästä tuo ihanuus sitten koittaa. 🙂 Lähdemme reissuun Fort Lauderdalesta ja paatti on Freedom of the seas.

  Kiitos kivasta blogista myös! 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, 30 tammikuun, 2017 at 10:44

   Heips1 Anteeksi, kun en ehtinyt vastaamaan. OLin Megastarin neitsytristeilyllä eilen, enkä päätynyt sen takia katselemaan blogin viestejä. Ei mitään pahaa, vaikka viestisi tuli ns. väärälle sivulle, mutta kiva, että ehdit saada muualta vastauksen kun oli itse tavoittamattomissa. Kiitoksia kiitoksista ja onnittelut oivasta matkavalinnasta. Olen varma, että nautitte reissusta. Hyvää matkaa ja pistäs sitten viestiä tänne tai sähköpostiini, miten matka meni. On aina kiva kuulla ihmisten arvioita risteilyistä.

 • Reply MS sunnuntai, 29 tammikuun, 2017 at 15:26

  Tulipa tuo kysymys nyt väärään postaukseen. 🙁

 • Reply MS sunnuntai, 29 tammikuun, 2017 at 15:25

  Apua! Täytellään Estaa, tarkoitus on lähteä Karibian risteilylle Fort Lauderdalesta ja paatti poikkeaa mm. St. Kittsillä, Puerto Ricossa ym. Mitä laitetaan Estan kohtaan, aiotteko matkustaa toiseen maahan Yhdysvaltain kautta? Entä kuka on yhteyshenkilö Yhdysvalloissa, kun kyseessä on omatoimimatka?

 • Reply Sinikka Santanen sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 16:35

  Ihan samanlaista nillittämistä voisi kerätä minkä ammattikunnan edustajista tahansa. Laadukasta palvelua on oikeus toki vaatia. Nyt on kovin ”muodikasta” lytätä ruttuun taksialan edustajat. Tuntuvat olevan vihoviimeisiä surkimuksia, joita pitää potkia päähän vielä vähän lisää. Toivottavasti jatkossa saat suusi auki ja kerrot toiveesi kuljettajalle. Saattaa tapahtua pieni ihme ja radion ääni hiljenee ihan ilman että mörököllitaksikuski suuttuu sinulle. Ja kun rohkaistut kertomaan mielipiteesi, niin kerro vielä mitä kanavaa haluat kuunnella, toiveesi saattaa toteutua:)

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 23:35

   Kyllä tämä viimeisin keikka oli ns. viimeinen tippa, mutta samalla opin, että nyt on vain pakko ruveta avaamaan se suu. Tuossa yhdessä ylemmässä kommentissa olenkin selventänyt, miksi pidin suuni tuolloin kiinni. Tuota nillittämisen aihetta löytyy muistakin ammattikunnista ja ehkä taksikuskit ovat joutuneet tosiaan hieman useammin ”tapetille” viime aikoina. Harmi sinänsä, sillä ammattikunnassa on takuuvarmasti niitä hyviäkin ja asiakaspalvelun taitavia enemmän kuin niitä nillitettäviä. Nyt vaan tsemppi pystyyn asiallisilta kuskeilta, jotta saadaan some hiljenemään nillityksistä, eiks vain?

 • Reply makke sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 13:33

  Olisi sille Lähi-Idästä kotoisin olleelle taksikuskille voinut sanoa musiikista ja käskeä laittaa soitin kiinni. Vai pelkäsitkö rasistin leimaa niin kovasti, että et sitä tehnyt?

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 23:28

   Heips. Ei ollut oikein rasismipelkoa. Kyse oli enemmän siitä, etten ihan oikeasti viittinyt ruveta vääntämään asiasta MIEHEN kanssa. Sen verran niitä jäkättäviä kuskeja tosiaan oli aiemmin tullut vastaan, että herran mielen mahdollinen pahoittaminen ja siitä johtuva jäätävä tunnelma olisi vienyt minulta energiaa. Ei vaan yksinkertaisesti jaksanut 🙂

 • Reply Meri Laine sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 10:12

  sun pitää pyytää keskuksesta naiskuski koska a)silloin ei ainakaan lähi-idän musa soi, musliminaisia ei ratissa näy
  b) säästyt paasauksilta c) naisilla on siistimmät elämäntavat, ei tupakoiva nainen osaa kunnioittaa ei-tupakoivia ja tupakoidessaan menee ulos.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 23:25

   Oih, en tiennytkään, että on mahdollista pyytää naiskuski. Pistänpä korvan taakse. Kiitti vinkistä Meri!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 00:10

  Hahaha, noi otsikot oli parhaita!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 23:24

   Kiitosh! 🙂

  Leave a Reply