Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä: Norwegian Escape Mid-Ship Mini-Suite with Balcony

Ne oli ne muutamat lisäneliöt parvekehyttiin verrattuna, jotka pistivät meidät painamaan varausnappulaa Mini-Suiten kohdalla viime vuonna. Siinä vaiheessa kun samaan hyttiin ahtautuu kaksi aikuista ja kaksi lasta, alkaa niillä muutamalla lisäneliöllä olla merkitystä.

Sviitti vai ei?

Mini-Suite -nimestään huolimatta kyseiseen hyttiluokkaan ei kuulu minkäänlaisia sviittimatkustajan etuja, sillä Mini-Suite on enemmänkin parvekehyttiä hieman isompi parvekehytti. Omasta mielestäni kyseisen hyttiluokan nimen voisi muuttaa vaikka Superior Balconyksi, mutta amerikkalaiset taitavat rakastaa sviitti-sanaa. Niin juu, ja kyllähän se sana tällekin prinsessalle kelpasi, vaikka mieluummin olisi matkustanut nautinnollisessa The Haven sviittiluokassa lokakuisella matkallamme. Jaa että mikä The Haven? Lukekaas tämä postaus.

Norwegian Escape Mid-Ship Mini-Suite

Mini-Suite vs Balcony

No, mitkäs ne erot Norwegian Escapen parvekehyttiin sitten on? Parvekehytin tehostevärinä on sininen, kun Mini-Suitessa se on punainen. Parvekehytin keskimääräinen kokonaispinta-ala on on 19 m², josta parveke haukkaa 3 m² ja Mini-Suitessa vastaavat mitat ovat 23 m² ja 4 m². Hintaa noille lisäneliöille tulee kahdelta ensimmäiseltä matkustajalta n. 100 euroa/hlö.

Norwegian Escape Mini-Suite balcony size

Itse hytin sisustus/kalustus on muutoin sama, mutta suurin ero löytyy kylpyhuoneen puolelta. Mini-Suiten kylpyhuoneessa on iso suihkukaappi, josta löytyy suihku ja kuuden suuttimen voimakas seinäsuihku. Iltatoimia helpottamaan kylpyhuoneessa on myös tupla-allas käsienpesulle, joka ainakin meillä oli ahkerassa tuplakäytössä. Käsienpesualtaan alta löytyy hylly pyyhkeille, yksi vetolaatikko ja kaksi kaappia, joista toisessa on sisällä pieni roskakori. Roskakorista huolimatta kaappiin saa mahdutettua jonkin verran tavaraa. Pyyhkeille löytyy yhteensä neljä telinettä (2-4 pyyhkeelle ovessa, yksi suihkun lähellä ja yksi wc-istuimen yläpuolella), mutta käsipyyhkeille ei ole varsinaisesti ripustamispaikkaa käsienpesualtaan lähellä. Me päädyimme laittamaan käsipyyhkeen oveen roikkumaan, jolloin pestyistä käsistä tippui vesiroiskeita lattialle matkalla kuivaamaan käsiä. Ei ehkä se viisain keksintö.

Norwegian Escape Mini-Suite Bathroom double sinkNorwegian Escape Mini-Suite BathroomNorwegian Escape Bathrobe

Pssst, tähän hyttiluokkaan ei kuulu kylpynuttuja mutta nou hätä. Kylpynuttuja on saatavissa cabin stewardilta, kunhan älyät niitä pyytää.

Norwegian Escape Beach Towel

Niin ja muistas sitten pitää huolta rantapyyhkeistä. Vaihdata ne cabin stewardilla taikka sitten uima-allaskannen vaihtopisteessä. Kadonneesta pyyhkeestä laskutetaan, mikäli pyyheluku ei täsmää hytissä viimeistään reissun viimeisenä iltana.

Norwegian Escape Mini-Suite

Hytissä on minibaari (maksullinen) sekä kahvinkeitin pikakahveineen/teepussukoineen + lisukkeineen. Säilytystilaa on hyvin, joskin osa kaapeista on tilan muotoilun takia melkoisen pieniä. Liukuovikaapistosta löytyy vaatetankopuoli ylähyllyn kera ja hyllypuoli, jossa sijaitsee myös turvalokero. Television alta löytyy pieni säilytyspaikka esim. lehdille, kuten myös parisängyn päädystä. Matkalaukut saa mukavasti parisängyn alle ja parisängyn molemmilla puolilla on näppärästi USB-latauspistoke yövaloihin sijoitettuna. Kampauspöydän luona on useampi sähköpistoke sekä yksi eurooppalainen sähköpistoke, joten suosittelen pakkaamaan jatkojohdon tarvittaessa mukaan. Kampauspöydän tuolina toimii rahi, jonka päällä on irrotettava pöytätaso/tarjotin. Kyseinen tarjotin/taso on sen kokoinen, että se sopii näppärästi myös parvekkeen pöydän päälle antamaan lisätilaa.

Sohva taipuu illalla yhden henkilön vuoteeksi ja yläsänky lasketaan tarvittaessa katosta. Me emme viitsineet pyytää petien purkamista päiväksi, joten tuolla alla näkyvällä asetelmalla ajelimme koko viikon, vaikkakin tikkaat siirsimme päivän ajaksi sivuun.

Norwegian Escape Mini-Suite Bunk bed (2)

Hyttejä löytyy kahdenlaisella pohjaratkaisulla. Toisissa sänky on sijoitettu parvekkeen puolelle ja toisissa sohva, joten kannattaa tarkistaa hyttiä varatessa, että kyseessä on se sinua miellyttävä vaihtoehto.

Mitäs tykkäsin?

Laivan keskikohdassa, kannella 13 sijainnut hytti #13196 miellytti sijainniltaan, sillä se sijaitsi laivan ”ulkonevan” osan kohdalla. Hytistä oli melko lyhyt matka hisseille, eikä kolmea kantta ylempänä olleelta uima-allaskannelta kuulunut musiikkihäiriöitä hyttiimme. Punainen väritys ei minua sävähdyttänyt (enemmän tykkään parvehyttien sinisestä) ja muutoin melko tumma väritys pienensi hyttiä, mutta kyllä siellä viikon asusti. Kylpyhuoneen iso koko oli plussaa ja ainakin itse katsoimme, että saimme lisäneliöiden myötä vastinetta muutamalle maksetulle ekstrasataselle. Mini-Suitesta maksoimme veroineen ja satamamaksuineen 2.956 euroa (aikuiset 1.349 euroa ja lapset 129 euroa), ja kaupan päälle tuli nettiä 250 minuuttia sekä drinkkipaketit (UBP) meille aikuisille.

P.S.: Oletko kylpyammeen ystäviä? Sellaisia löytyy Family Mini-Suite -hyttiluokasta, mutta lapsia saattaa juoskennella enemmän käytävillä, sillä kyseiset hytit sijaitsevat lasten leikkialueen lähellä ja ovat perheiden suosiossa ymmärrettävistä syistä.

No, mitäs tykkäätte hytistä? Olisitko sinä valmis maksamaan 200 euroa/vko enemmän Mini-Suitesta, jossa on neljä lisäneliötä verrattuna tavalliseen parvekehyttiin?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply