Suomen suurin matkablogiyhteisö

Berliini, kohtuuhintaisten luksushotellien kaupunki

Ansicht02b_sKuva: Marriott Hotels

Oi sitä leveää hymyä, joka tämän luksushotelleja rakastavan naisen nassulla paistoi, kun pääsin kiertelemään Marriott-ketjun hotelleja taannoisella Berliinin opintomatkallani. Pääsimme tutustumaan mm. tasokkaisiin, viiden tähden hotelleihin ja syy leveään hymyyn oli erinomaisessa hinta-laatusuhteessa. Se on nimittäin niin, että Berliini on erinomainen paikka lähteä nauttimaan jo pelkästä tasokkaasta hotellista, sillä yöpymishinnat ovat viiden tähden hotelleissakin kohtuullisia.

Anyway, taannoisella Berliinin reissullamme yövyimme kahdessa eri hotellissa, Berlin Marriottissa (*****) ja Courtyard Berlin City Centerissä (****). Edellä mainittujen lisäksi tutuistuimme Hotel am Steinplatziin (*****) ja hulppeaan The Ritz-Carltoniin (*****), joista alla esittelen molemmat tutustumamme hotellit. Sen verran tarinaa tulee, että pilkon esittelyt kahteen eri osioon. Berlin Marriottin ja Courtyard Berlin City Centren esittelen teille myöhemmin omassa postauksessaan.

Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz kuuluu Marriottin Autograph Collection -hotelleihin, jotka ovat yksilöllisiä boutique -hotelleja. Sen kyllä huomasi, kun astui hotellin ovesta sisään. Sisustus oli häikäisevän kaunis, rakennuksen historiaa arvokkaasti kunnioittava ja, no meikäläisen naamalle nousi vain niin suuri hymy, että harvoin joku hotelli kolahtaa niin valtavasti. Paljon kauniita, tarkkaan harkittuja yksityiskohtia ja rauhallisia värejä. Oikea romanttisen lomailijan, lepoa ja nautintoa hakevan matkailijan unelma.

Hotel am Steinplatz LobbyKuva: Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz avasi ovensa luksushotellina ensimmäisen kerran vuonna 1913, ja hankki paikkansa Berliinin kulttuurihistoriassa nopeasti ollen suurten tähtien suosittu yöpymispaikka. Hotelli pysyi suosittuna vuosien saatossa, joskin erinäiset tapahtumat, kuten toinen maailmansota vaati hieman luovuutta hotellin pyörittämiseen. Silloin hotellin katolta löytyi pienoisia tomaattiviljemiä ja sisäpihalta lauma vuohia.

Hotel am Steinplatz CourtyardKuva: Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz Restaurant am SteinplatzKuva: Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz avasi ovensa uudistettuna vuonna 2013. Hotellissa on 68 yksilöllisesti suunniteltua huonetta, 16 Junior Suitea ja 3 Suitea. Ala-aulan komea sisäänkäynti jo antaa kuvan hienostuneesta ja yksilöllisestä sisustuksesta, eikä tyyli petä missään kerroksessa. Rakennuksen muodon takia huoneita löytyy saman huoneluokan sisältä eri kokoisina, ja osassa Junior Suiteja on myös parveke, joten kannattaa esittää mahdollinen parveketoive varauksen yhteydessä. Parin kilometrin säteellä hotellista löytyy mm. Berliinin laajin puisto Tiergarten, kauppakeskus KaDeWe ja oopperatalo Deutche Oper.

Hotel am Steinplatz RoomKuva: Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz Room 3Kuva: Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz Junior SuiteHotel am Steinplatz Junior Suite 2Hotel am Steinplatz

Hotelli hyödyntää lähialueen tavarantoimittajia ravintolassaan ja baarissaan. Restaurant am Steinplazissa palkitut kokit tulkitsevat annoksissaan saksalaista keittiötä ja tarjoavat Berliinin klassikoita. Paikallisia tuotteita käytetään myös Bar am Steinplatzissa, jossa voi nauttia klassisten cocktailien lisäksi erikoisempia juomasekoituksia.

Restaurant am SteinplatzKuva: Hotel am Steinplatz

Hotel am Steinplatz BarKuva: Hotel am Steinplatz

Lepoa ja nautintoa hakeville hotellista löytyy Spa-osasto, joskaan uima-allasta siellä ei ole. Hotellilla on kuntosali, jonka avattavista ikkunoista avautuu näkymät kaupungin katoille. Suomalaisia ihastuttaa varmasti suomalainen sauna kunnon lämpötilalla ja hieman alemman lämpötilan ystäville tiloista löytyy myös biosauna. Ei muuta kuin saunan lisäksi joku mukava hoito Span hoitohuoneessa, lepoa lepohuoneen penkeillä tai ulkoterassilla ja hotellilomasta tulee astetta nautinnollisempi.

Hotel am Steinplatz SpaKuva: Hotel am Steinplatz

The Ritz-Carlton, Berlin

The Ritz-Carlton on legenda, vielä astetta pidemmälle viety luksus, a great escape. Jotenkin sen vain aisti, kun astuimme ovesta sisään. Mahtipontinen sisääntuloaula ja erityisesti aulassa sijainnut cocktail-baari The Curtain Club tuntui kutsuvalle ja olikin ilmiselvän suosittu. Se, mikä minua hämmästytti hotellissa oikeastaan eniten, oli henkilökunnan vaatetus. Komean ja hienostuneen hotellin baarien henkilökunta oli pukeutunut kasuaalisti luoden vapaamman, ei pönöttävän tunnelman.

Hotellin sisustus on eittämättä omiin silmiini hieman vanhahtava (uusantiikki), mutta hienostunut ja nopeasti katsottuna huoneiden kalusteiden kunto oli hyvä. Siinä missä Hotel am Steinplatzin sisustus on hienostuneen moderni, on The Ritz Carlton tuulahdus menneeltä ajalta. Sisustuksen ei kannata kuitenkaan hämätä, sillä sen on varmaa, että hotellin palvelu on huippuunsa viety. The Ritz-Carlton on am Steinplatzia huomattavasti isompi ja sieltä löytyy 303 hotellihuonetta, mukaanlukien 39 sviittiä, yksi Presidential Suite sekä yksi 265 m2:n kokoinen The Ritz-Carlton Apartment. Loungeista tykkäävänä ja niitä käyttävänä naisena täytyy ihan ilolla mainita, että The Ritz-Carltonista löytyy myös Club Lounge palvelemaan niitä asiakkaita, jotka hakevat vielä korkeampitasoista palveluelämystä.

Hotellia tullaan muuten uudistamaan ensi vuonna ja tuolloin myös huoneet saavat päivitystä nykyaikaisempaan ja vaaleampaan suuntaan. Sisustussuunnittelusta vastaa sama arkkitehtitoimisto, joka on ollut vastuussa myös Budapestin Ritz-Carltonista, joten upean näköinen sisustus on varmasti tiedossa.

The Ritz-Carlton Berlin corridorThe Ritz-Carlton Berlin Room 2The Ritz-Carlton Berlin SuiteThe Ritz-Carlton Berlin Suite 2

The Ritz-Carltonin sijainti on erinomainen. Aivan lähettyviltä löytyy Potsdamer Platz lukuisine ostosmahdollisuuksineen ja ajanvietteineen, eikä esimerkiksi Holokaustin muistomerkille ja Branderburgin portillekaan ole pitkä matka. Hotelli itsessään on jo myös matkailuelämys, sillä sen erikoisuuksiin kuuluu mm. The Fragrances -baari, jossa juomat valitaan tuoksuteltavien hajuvesien mukaan. Omasta kokemuksestani kyseisessä baarissa voit lukea tarkemmin täältä. Ehdottomasti viisitin arvoinen paikka, vaikket olisikaan hotellin asiakas.

Fragrances Bar_(c) The Ritz-Carlton, Berlin, Photographer Natalia Kepesz (8)Kuva: The Ritz-Carlton, Berlin

Fragrances Bar_(c) The Ritz-Carlton, Berlin, Photographer Natalia Kepesz (2)Kuva: The Ritz-Carlton, Berlin

Nuit d'Issey by Issey Miyake_(c) The Ritz-Carlton, Berlin_Natalia KepeszKuva: The Ritz-Carlton, Berlin

Melkoinen nähtävyys Fragrances -baarin lisäksi on myös The Curtain Club, joka on sisustettu brittiläisten herrasmiesten klubin tyyliin. Toimiva takka luo tunnelmaa ja iltakuuden maissa Curtain Clubin ovet, tässä tapauksessa verhot, avaa oikea Beefeater juhlallisin menoin. Curtain Clubin drinkkilista on melkoisen messevä, eikä drinkkien hinnatkaan ole päätä huimaavia, joten Fragrancesin lisäksi kannattaa piipahtaa Curtain Clubilla ja tulla paikalle ennen iltakuutta.

Eikä siinä vielä kaikki. Teen ystäville hotellissa on Tea Lounge, jossa pääsee iltapäiväteen aikaan nauttimaan laajasta teevalikoimasta sekä pienistä makeista ja suolaisista herkuista. Kahdeksan euron lisämaksusta teehetkeen voi lisätä pientä luksusta samppanjalasillisen verran. Enemmän (rajattomasti, psst) samppanjaa puolestaan pääsee nauttimaan The Ritz-Carltonin Brasserie Desbrossesissa tarjoiltavilla tietyillä erikoisbrunsseilla, mutta aivan edullista lystiä kyseiset brunssit ei ole. Jokasunnuntainen Champagne Brunch verottaa lompakkoa 115 euroa/aikuinen ja erityisemmät brunssit vielä enemmän.

Mahtipontisen syöpöttelyn ja samppanjan aiheuttaman tilapäisen hiprakan jälkeen voikin suunnistaa hotellin uima-allasosastolle, josta löytyy myös poreallas, kuntosali ja erilaisia saunoja sekä tarjolla on spa-hoitoja.

No, mitäs tämä hotellityttö sanoo?

Minä olen tiukka nainen, mitä tulee hotellien palveluun. Palvelun pitää toimia hotellissa kuin hotellissa, mutta erityisesti viiden tähden hotelleissa sen pitää olla saumatonta ja huippuluokkaa. Pienet asiat on huomattava ja oivallettava, eikä virheitä pitäisi sattua. Valitettavasti virheitä on kohdallemme sattunut toisen ketjun viiden tähden hotelleissa siihen malliin, että aika on kokeilla muuta ketjua.

Hotel am Steinplatz ihastuttaa valtavasti minua designiltaan. Hotelli on suoranainen lemmenlomalijan unelma, rauhallisuuden tyyssija ja intiimiltä tunnelmaltaan kaikkea sitä, mitä lemmenlomaltani haen. The Ritz-Carlton, Berlin, vanhahtavasta sisustuksestaan huolimatta kiinnostaa minua valtavasti juuri palvelukulttuuriltaan. Huippuhotellin pitää pystyä aistimaan joka ikinen hetki asiakkaansa ja reagoida niihin pieniinkin asioihin. Ennakoida ja pitää huoli siitä, että hotellilomailusta tulee mahdollisimman ongelmaton ja nautinnollinen. Sen takia Berliinin The Ritz-Carlton taitaa olla se hotelli, joka päätyy meidän testattavaksemme viimeistään hääpäivänämme. Onko The Ritz-Carlton extraeurojen arvoinen, se selviää sitten aikanaan. Niin ja mistä sitä tietää, vaikka pilkkoisin Berliinin -loman kahteen osaan ja yöpyisin molemmissa hotelleissa. Decisions, decisions.

Tämä postaus on osa blogi-/opintomatkaani Berliiniin, joka tehtiin yhteistyössä airberlinin ja visit Berlinin kanssa. Majoituksestamme vastasi Berlin Marriott Hotel ja Courtyard Berlin City Centre. Ilmaisetuja matkallamme tarjosi myös Berliinin The Ritz-Carlton, The Gate ja Friedrichstadt-Palast. Kaikesta tarjotusta huolimatta ihka oikeita meikäläisen omia mielipiteitä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 22:26

  Kiitos, kun jaoit kokemuksesi. Toi Steinplatz näyttää niin hyvältä, että pakko panna muistiin. Nämä pienet, yksilölliset boutique-hotellit edustavat mulle oikeaa luksusta ihan eri tavalla kuin suurten ketjujen suuret majoittajat. Tunnelma ja palvelu ovat monesti niitä, jotka viime kädessä erottelevat jyvät akanoista.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 22:33

   Tuo on niin totta. Olen vieläkin ihan kahden vaiheilla, sillä tuo Steinplatz vaan kolahti täysillä kun kävelin ovesta sisään. Se, mitä kuulin heidän palvelumentaliteetistaan oli sellaista sulosointua korvilleni, että kiinnostuin hotellista vielä enemmän. He esimerkiksi tietävät, milloin jotain asiakasta suurinpiirtein odotetaan saapuvaksi (esim. me suomalaiset tulossa lentokentältä omin nokkinemme) ja olemusta katselemalla (kansalliset piirteet) tervehtivät sitten asiakasta nimellä. Ei ole mennyt väärin arvaukset. Kiitti kommentista Annemaria.

 • Reply Ansku keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 20:34

  Tuo Hotel am Steinplatz näyttää hyvälle ja komee sänky! Vois pohtii syksylle synttärimatkaa tonne poikaystävän kaa.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 20:47

   No siinäpä olisi tosiaan oiva syy lähteä reissuun ja juhlistaa synttäreitä vielä hulppealla hotellilla, jossa on komea sänky. Kiitti kommentistasi Ansku!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 17:12

  Tuo Steinplatz näyttää kyllä upealta hotellilta :)! Enpä ollut perehtynytkään siihen aiemmin, joten taidanpa tutustua tarkemmin nyt kun kerroit siitä.

  Mutta Ritz-Carlton on niin mun juttu! Sinne on ehdottomasti mentävä remontin jälkeen ensi vuonna :D! Fragrances baari ja kaikki muukin mainitsemasi (erityisesti Lounge) houkuttelevat entistä enemmän, kun tietää, millainen palvelutaso Ritzeissä on ympäri maailmaa. Tämä ei ole toive vaan päätös – ensi vuonna tuonne!

  Kiva juttu, jos aloit lämpenemään Berliinille tämän matkan ansiosta :). Itselläni on vähän sekava kuva vielä Berliinistä kaupunkina (hyvä kuva kuitenkin), mutta hotellitarjonta riittää jo itsessään syyksi matkustaa sinne.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 19:50

   Juups. Hotellit ykkösenä Berliinissä, kun on nuo lapset. Tahtoo nauttia miehen kanssa olemisesta ja levätä, käydä kattomassa nähtävyyksiä ja nauttia ruoasta + juomasta rauhalliseen tahtiin. Kroppa huutaa lähtemään Berliiniin jo nyt, tekis kyllä miehellekin hyvää. Hänellä on aivan järkky työtilanne duunissa ULKOPUOLISEN tahon takia ja öhöm, tuota loma olis tarpeen, kun vääntö tuon ulkpuolisen tahon kanssa loppuu.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, joulukuu 22, 2016 at 09:03

    Berliini sopii teille varmasti hienosti :)! Sinne vaan heti kun vähän työtahti helpottaa, koska tuollahan voi pyrähtää vaikkapa vain pariksi päiväksi.

    • Reply Kthetraveller torstai, joulukuu 22, 2016 at 10:47

     Siinäpä se. Pari päivää olis helppo irrottaa ja tosiaan tekis kutaata. Pohdin tossa justiinsa, että voisin ostaa joululahjaks ton reissun miehelle. Oma lehmä mulla tosin olis ojassa… 😉 Mutta turha ostella mitään ennakkoon, kun ei tiedä ens vuoden kuvioita. On se vaan tylsä kun työt haittaa vapaa-aikaa 😉

 • Reply Karoliina / From Karoliina keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 16:56

  Tuo Steinplatz näyttäis tyyliltään eniten itseäni miellyttävältä! Ei hassumpi vaihtoehto ois ollenkaan kaupunkilomalle tuo Berliini, mulla se vielä kokemattaa mutta moni tuntuu tykästyneen 🙂

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 19:51

   Sinne sitten vaan. Näen jo sinut loikoilemassa ihanassa pedissä ja ottamassa ihania kylpyjä samppanjalasi kädessa 🙂

 • Reply ananas2go keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 16:11

  Toden totta. Kuulen äänesi, kun luen.

  Ihana, että Berliinistä tuli sinulle myönteinen kokemus! Se on minulle rakas kaupunki jo ajoilta, jolloin yleisimmän muuttolinnut siellä sanottiin olevan nostokurki. Asumiskokemukset ovat tavallisista hotelleita ynnä yhdestä kerrassaan viehättävästä pienestä, joka oli enemmän matkustajakodin tapainen. Mutta ei se silloinkaan haitannut.

  Pitääkin kirjoitella tammikuussa, kun oma blogi täyttää kolme, muutama muistelopostaus ajalta e.b. (ennen blogia).

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, joulukuu 21, 2016 at 19:54

   Ohhoh, sinullakin ollut jo kolme vuotta blogi pystyssä! Jään odottamaan muistelopostauksiasia ja mielenkiinnolla odotan tuota juttua siitä matkustajakodin tapaisesta hotellista.

  Leave a Reply