Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mariella ja Radio Novan Retroristeily ne yhteen soppii!

Siis eikä! Tämä ryytynyt olotila, suuri väsymys, silmäpussit ja tanssimisesta kipeät jalat jo toista päivää. Kaikesta edellä mainitusta huolimatta meikäläisen nassulla paistaa leveä hymy. Nyt on tanssittu, biletetty ja unohdettu arjen kököt muutamaksi päiväksi.

Minä en ihan oikeasti tiennyt mitä odottaa, kun astuimme skumppakamun kanssa Mariellan sisuksiin. Kyllähän Retroristeilyn esiintyjät oli tiedossa ja arvelin tanssilattialla olevan täyttä, mutta siihen ne kuvitelmat jäikin. Oi, miten väärässä olinkaan! Se meininki, mitä hyttikäytävillä oli jo meidän saapuessa hyttiin oli jotain uskomatonta. Poppivehkeet soi, ja olipa yksi hytti koristeltu diskovaloillakin moodiin sopivaksi. Iltaa myöten porukka pynttäytyi ”parhaimpiinsa” (hei, ysärivaatteet on vaan niin kamalia) ja me jaksoimme skumppakamun kanssa ihmetellä, mistä porukka oli kaivanut sellaisen määrän vyötärölaukkuja. Henkilökuntakin oli kivasti mukana juhlatunnelmassa ja osa oli jopa laittautunut teemaan sopivasti. Sen minä vaan sanon, että Mariella oli juuri oikea laiva Retroristeilyyn. Perässä sijaitsevasta yökerhosta on yhteys vieressä sijaitsevaan pubiin/discoon, joten bilepaikan vaihtaminen oli sujuvaa ja helpotti vaeltavan bilekansan elämää. Jännä miten yli 20 vuotta pystyi pyyhkäistymään elämästä ja tuntui skumppakamun kanssa siltä, kuin edellisestä oikeasta 90-luvun bileristeilystä olisi ollut aikaa korkeintaan vuosi.

Mutta hei, mitä tässä enempää pölisemään. Kertokoon kuvat, miten kaksi elämänsä ehtoopuolella (hah!) olevaa naista vietti ansaittua perhevapaata retrobilelaivasta parhaimmalla, Mariellalla. Otin reissun tosiaan biletyksen kannalta, joten järkkärikamera jäi kotio. Ihka oikeaa bile-elämää siis kuvissa, ei muuta.

Mariella Retroristeily Ocean Grill kasvishampurilainen

Tämä kasvissyöjä testasi menomatkalla Ocean Grillin Seitan kasvishampurilaisen ja jösses kun oli hamppariks nannaa!

Mariella Retroristeily Ocean Grill jälkiruokapöytä

Eihän se toki kasvishamppariin jäänyt se ruoan ahtaminen. Nappastiin jälkiruoat Food Gardenin jälkiruokapöydästä ja erityiskiitokset meiltä molemmilta naisilta sai muhkea hedelmä-/marjatarjotin.

Mariella Retroristeily Furla

Ooops. Saanen esitellä uusimman perheenjäsenen. Tuo laukku vain huusi meikäläisen nimeä täksärin puolella. Tottahan toki mukaan tarttui myös mm. samppanjaa ja bebapöksyt!

Mariella Retroristeily Kthetraveller selfie

Hmm. Minen vaan taivu ysärivaatetukseen. En sitten yhtään. Jotain entisaikoja kuitenkin sisällytimme risteilyymme, vaikkemme pukeutuneetkaan teeman mukaisesti.

Mariella Retroristeily hyttibileet

K ja Putin-kyykky. Juu ja syvät pahoittelut Viikkarille. Minen ole näitä täksärin ”omia eväitä” harrastanut sitten nuoruusvuosien. Lohdutukseksi voin sanoa, että rahaa paloi kiitettävä määrä aluksen ravintoloihin ja baareihin. Juu ja sinne teidän merimyymälään.

Mariella Retroristeily hytti

Ihan oikeasti! Mitä on tapahtunut?! Ennen vanhaan tax-free kuvasto pursui puolialastomia mieskroppia ja tuossa ovessa on kaikki, mitä kuvastoista löytyi. Ei tuommoisella tarjonnalla saanut ovesta kovinkaan komiaa. Niin juu, ja miksi tuon näköinen ovi?

Mariella Retroristeily hytti 2

Jotenkin kummasti muutama lappu siirtyi naapurihytin oveen meidän ollessa bilettämässä.

Mariella Retroristeily Kthetraveller

Tästä se lähtee, woohoo!

Mariella Retroristeily bileet 2

Siis kattokaa tuota menoa! Tunnelma oli katossa ja porukka iloista.

Mariella Retroristeily bileet

Mutta dear bilekansa. Ihan oikeasti?

Se oli kuulkaattes biletystä valopilkkuun saakka ja unta pompulaan muutamaksi tunniksi. Hiukkasenhan sitä oli pöllämystynyt olo aamulla, mutta pikainen brekkari kahvilasta kahvikupin kera piristi kummasti. Päästiin skumppakamun kanssa tutustumaan aluksen keittiöön satamaan tulon jälkeen ja jösses, kun nostan hattua keittiöhenkilökunnalle. Kyllä siinä saa pikkuisen tehdä hommia, kun väsää kaikki tilpehöörit mukaan laskien vajaat 300 erilaista ruokalajiketta pöytään. Pelkästään buffassa illan aikana ruokailee parhaimmillaan 500 asiakasta/kattaus, eli yhteensä noin 1 000 matkustajaa ja aamiaisen aikana noin 1 500, joten kiirusta pitää salinkin puolella. Päällimmäiseksi kierroksesta jäi kuitenkin mieleen ihmetys, miten pieni keittiö oli buffaan nähden. Juu, ja miten ihania ihmisiä keittiössä oli duunissa! 

Samalla muuten kuulin ilokseni, että Mariellan Plateen oli palannut maistelumenuihin kasvismahdollisuus, joten pistimme pöytävarauksen heti sisään. Oi sitä iloa ja nautintoa illalla, kun pääsin maistelemaan kasvismenun herkkuja pidemmän kaavan mukaan. Minä tiesin, mitä odottaa Platen eväksiltä, mutta skumppakamulle kerta oli ensimmäinen. Tuntui neito nauttivan lihamenusta ihan yhtä innoissaan kuin minäkin omasta menustani.

Mariella Retroristeily Plate alkuruoka keittoMariella Retroristeily Plate alkuruokaMariella Retroristeily Plate pääruoka

Ah, minä niin nautin siitä, että annoksien ulkonäköihinkin oli kiinnitetty huomiota eikä annokset olleet tasapaksun makuisia. Ihanan erilaisia, yhteen sopivia makuja tuoreista raaka-aineista, pikku pikku kätösillä itse tehtyjä. Jopa leivät kokki oli leiponut itse.

Mariella Retroristeily samppanja

Mitäpä noloa ei sitä samppanjan eteen tekisi. Oltiin ladattu kassahihnalle meidän ostokset täksärissa, kun kuultiin kuulutus, että samppanjamaistiaislasillisia olisi myynnissä kahdella eurolla. Kauhian nopia tuotteiden takaisinveto ja suuna päänä samppanjamaistiaisiin. Kahdella egellä vuoden samppanjaa. Mikä diili!

Mariella Retroristeily Margarita

Mitäs sitä iltaa liian lyhyeen lopettamaan. Tämmöttiä odotellessa Dr. Albania.

Mariella Retroristeily Dr Alban

No tulhan se sieltä ja tiedättekös mitä? Ei se herra kyllä osannut laulaa sitten yhtään. Mutta mitä väliä, hyvä pössis oli tärkein ja niinhän se taas ilta venähti aamuneljään saakka paluumatkalla.

Hyvän pössiksen risteily, sanon minä. Juuri sitä parasta bilemusaa, hyvää ruokaa ja takuuvarmaa Viikkarin ystävällistä asiakaspalvelua. Kiitos Radio Nova ja Viking Line, kun järjestitte vuosisadan parhaat bileet. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, tulemme varmasti uudestaan.

P.S.: Uusi Retroristeily Vol 3 järjestetään ensi keväänä 19.-21.5.2017 ja esiintyjinä on mm. Waldo’s People. Niitä bileitä ei passaa missata. Risteily tullaan varmasti myymään loppuun lyhyessä ajassa, joten kannattaa pistää hytti varaukseen jo nyt. Viikkarin Retroristeilyn varaussivulle pääset suoraan tästä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Juha Puu keskiviikko, marraskuu 16, 2016 at 14:46

  Sinäkö olit vasta tällä risteilyllä sen keittiökierroksen kiertämässä minkä sait kesällä? Hienolta reissulta kuulosti!!!

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, marraskuu 16, 2016 at 15:15

   Juu, nyt vasta pääsin käymään Mariellalla. Oli kiva, että jaksoivat vielä antaa sen keittiökierroksen minulle, eikä mennyt voitto ohi 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, marraskuu 8, 2016 at 12:48

  Ihana hyvän mielen (bilefiiliksen) postaus! On teillä ollut hauskaa. 🙂

  • Reply Kthetraveller tiistai, marraskuu 8, 2016 at 15:09

   Voi jösses meillä oli niin hauskaa, että olen yhtä hymyä vielä tänäänkin. Voi vanha ihminen saada hassua virtaa tuommoisesta 😀

 • Reply ananas2go maanantai, marraskuu 7, 2016 at 22:20

  No ihana ja sinä ihana! Mullekin risteilyjä luvassa loppuvuoteen ja vuodenvaihteen ympärille: Ensin taannoisen #matkachat-alekoodin #miljoonatapaaristeillä Siljalla Tallinnaan. Sitten Viikkari lähetti lahjan, ja muutamalla lantilla Tukholmaan joulukuussa. Katselin myös, että Grace täyttää 4, ja olethan huomannut kuplivan viikon 9.1. alkaen? Mitähän se tarkoittaa…

  • Reply Kthetraveller tiistai, marraskuu 8, 2016 at 09:40

   No sinullapa on risteilyjä tiedossa, kiva kuulla. On se vaan aina pienoista juhlaa, kun laivalle pääsee. Kuplivat viikot olen huomannut, ne pyörivät lempijuomani samppanjan ja kuohuviinin ympärillä. Kiinnostaisi kovasti, mutta kattellaan hieman sillä silmällä Viking Gracen Flame Jazz -risteilyä, joka on 21.1.17. Ehkä enemmän sille sitten ja tietty nauttimaan siinä samalla kuplivasta juomasta 🙂 Kiitti kommentista ananas2go!

  Leave a Reply