Mariellan Retroristeilyn kunniaksi kunnon laivabilemuistoja!

VAROITUS: Kuvat saattavat järkyttää herkimpiä lukijoita ja niitä, joilla on yliruusuinen kuva puhtoisesta ja hienohelmaisesta bloggaajasta. Kannattaa siis jättää lukematta tämä postaus, mikäli haluaa säilyttää ihanteellisen kuvan minusta. Vielä linjoille jääville esitän pahoittelut kuvien laadusta. Sellaista se on, kun on elänyt ajalla ennen digikameraa.

Wihii! Sanon ihan suoraan, ettei minulla ollut tarkoitus lähteä yhdellekään risteilylle Karibian risteilyn jälkeen tänä vuonna. Ei todellakaan, mutta toisin kävi. Näin aiemmin syksyllä mainostettavan Radio Novan retroristeilyä ja se oli kuulkaattes Dr. Alban, joka ratkaisi homman! Pikku kysely rakkaalle skumppakamulleni, sille naiselle, jonka kanssa biletimme laivoilla 90-luvulla ja eipä siinä montaa minuuttia mennyt, kun myöntävä viesti tuli takaisin.  Voi pyhät hyssykät, jos tietäisitte miten lujaa meidän vikkelällä tyttöporukalla kultaisella 90-luvulla meni. En minä nyt ihan pahimpia juttuja tänne viitsi tuoda, mutta Throwback Thursdayn ja huomenna koittavan Radio Novan Retroristeilyn kunniaksi ihanan kamalia (?) muistoja niiltä vuosilta, jolloin moni lukija oli vielä pilkkeenä isin silmäkulmassa.

Throwback Thursday 1

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

No mutta kappas, kukas se siinä muikistelee hienossa merimiesmekossa ja bisselasi kädessä Cinderellalla vappuaattona 1997? Rahaa säästyi mukavasti, kun osti yhden tuopin yökerhosta ja six-packin tax freesta sen jatkeeksi. Vielä lihapullat ja muussi-annos kahvilasta, niin risteilyn hinta ruokineen ja juomineen jäi keppoisasti alle 100 markan.

Throwback Thursday 2

Tadaah, katsokaapas tuota eleganssia ja roiskeläpän pituutta! Tämmöisellä vaatetuksella Cinderellalla kesäkuussa 1997. Kuvassa näkyvät kengät oli luottobilekenkäni, sillä niillä pysyi pystyssä tilanteessa kuin tilanteessa. Kengissä oli kunnon tolppakorot ja pohja, minkä takia kutsuin niitä mummontappokengiksi. Pahasta nimestä huolimatta kenkiä ei missään nimessä käytetty pahoihin tarkoituksiin.

Throwback Thursday 3

Oi millaiset olkatoppaukset! Minä niin nautin pukeutua hienosti laivalla ja vaihdella asustuksia useita kertoja illassa, minkä takia matkalaukkunikin oli huomattavasti suurempi kuin matkatovereillani. Tässä sitä mennään Aussikamu D:n kanssa Isabellalla juomaostoksille helmikuussa 1995.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Throwback Thursday 4

Myönnän! Ostoskärryt eksyivät eri aluksilla hyttiemme vessaan useammallakin risteilyllä, mutta se oli muiden syy. Mitäs jättivät niitä hyttikäytäville tai auloihin lojumaan. Tämmöinen poseeraus Silja Serenadella huhtikuussa 1995. Onko kukaan muu harrastanut tämmöisiä ostoskärry -kuningasajatuksia nuoruudessaan? Anyone?

Throwback Thursday 9

Kuningasajatuksesta toiseen. Sukkahousuissani oli pieni silmänpako ja siitä se ajatus sitten lähti. Voitte muuten olla rauhassa, en liikkunut hytistä ulos noiden sukkisten kanssa. Että tämmöttii Cinderellalla marraskuussa 1992.

Throwback Thursday 8

No nyt kun päästiin vauhtiin, niin Batwoman vauhdissa Mariellalla kesäkuussa 1993. Jos katsotte tarkemmin kuvassa vasemman puoleista silmää, niin huomaatte siinä jotain erikoista. Meikäläisellä kävi huono mäihä ja silmääni puhkesi herpes risteilyä edeltävänä päivänä. Sehän oli suoranainen kauhu tälle prinsessalle ja niinpä matka alkoi tummilla aurinkolaseilla laivan sisätiloissakin. Muistan ikuisesti baarimestarin ilmeen, kun hän näki silmäni aurinkolasien takaa. Baarimestari nimittäin vaati nähdä kasvoni kokonaan, koska ei luottanut henkkareideni kuvaan ja sanotaanko vain niin, että sain laittaa aika nopeasti aurinkolasit takaisin päähän. Ei nääs ollut nätti näky ne märkivät paiseet silmän ympärillä.

Throwback Thursday 7

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mariellasta puheenollen, kannella 8 sijainneen diskon vastapäätä olleen vessan sisustusta huhtikuussa 1993. Niin juu ja meikkiksen lempparein bileasu sekä kädessä lempparidrinksu tuohon aikaan: ”Kakkosmerenenneito”. Drinkki sisälsi 2 cl Bacardia, 2 cl lakkalikööriä ja loput appelsiinimehua, tuon lisäksi koko lysti sheikattiin.

Throwback Thursday 10

Ai että tätä biletyksen onnea Mariellalla, kun diskon ovet aukaistiin ulkokannelle. Kuuma ja hikinen tanssikansa sai ihanan vilpoista ilmaa tanssilattialle lokakuussa 1993. Ja tuo sininen liigalätsä oli taas sellainen kahden promillen tuoma kuningasidea. Eihän se sopinut asustukseen yhtään, mutta oli niin cool mun mielestä.

Throwback Thursday 6

Lätsistä puheenollen, me hytin tyttöset pistettiin samaisella risteilyllä kauneuskisat pystyyn ja minä sitten yllätyksekseni voitin, vaikka nätimpiäkin tyttöjä oli matkassa. Missikruunun virkaa toimitti hervottoman kokoisen hiuslakkapullon korkki.

Throwback Thursday 5

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuten jo aiemmin kerroin, tykkäsin pukeutua fiinimmin laivalle ja vaatteita piti vaihtaa useasti. Tämä keltainen mekko oli luottoasusteeni monella risteilyllä, kuten myös Silja Europalla vuorokautta ennen Estonian uppoamista. Läheltä siis liippasi. Takavasemmalla muuten edesmennyt isäni ”Simo Vaatehuoneelta, hei!” silkkipaidassa ja Pomarfinneissään.

Throwback Thursday 11

Ja se viimoinen, hyvin tärkeä kuva Mariellalta kesäkuussa 1994. Mikäs se tuossa kädessä kiiltää? Minä se pidin huolen ja jaksoin paasata kumisesta ehkäisystä villeinä sinkkuvuosina ja parisuhteen alkupuolellakin. Sen minä vaan sanon, että pitäkees pelit ja pensselit suojattuina taikka pöksyt visusti jalassa porauslautoilla sekä  muualla viiletettäessä. Joohan?

Että nuin. Ilolla astelen skumppakamuni kanssa Mariellan uumenin huomenna. Saas nähdä, kuinka pitkään jaksamme bilettää lempibiisiemme tahdissa vai tuleeko nukkumatti puolen yön jälkeen. Niin juu, ja mitkäs muuten oli meikkiksen lempibiisejä vuonna 1993? Haddawayn ”What is Love” ja ”Life”, Culture Beatin ”Mr. Vain”, 2 Unlimitedin ”No Limit”, Dr. Albanin ”Sing Hallelujah” ja Captain Hollywood Projectin ”More and More”. Kuis siellä?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Mariellan Retroristeilyn kunniaksi laivabilemuistoja vol 2! - Passionate Traveller keskiviikko, 17 toukokuun, 2017 at 13:26

  […] että jälleen tuo edelliselläkin laivabilepaljastuskerralla postauksen alkuun kirjoitettu varoitus. Radio Novan Retroristeily sille ehdottomasti sopivimmalla […]

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 09:35

  Ethän sie ole muuttunut tippaakaan! Vain vaatteet vaihtuneet nykyaikaisemmiksi ja tavat ehkä vähän aikuismaisemmiksi 😀 Kaljalasit shampanjaan ja niin edelleen. Aivan loisto-otoksia! Tällaiset kyllä piristää 😉

  • Reply Kthetraveller perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 14:01

   Oi kiitos. Täytyy myöntää, että kyllä tuli hilpeä olo kun katseli tuota nuoruuden iloa niissä kuvissa. Enää en moisia juttuja tekis todellakaan ja juomatkin on vaihtunut, mutta vaatteet, ne nykyaikaisemmat, sentään vaihtuu melkein yhtä tiuhaan 😉

 • Reply Emilia torstai, 3 marraskuun, 2016 at 22:03

  Haha, kylläpä tuli omat risteilymuistot tästä postauksesta mieleen, vaikka itse leikin leegoilla kun sinä jo viiletit Mariellalla! Pakko myöntää, että juuri samanlainen meininki on itselläkin ollut aina risteilyillä: jatkuvaa vaatteiden vaihtoa ja hyttibileitä Tax freestä ostettujen lonkeroiden kera. Ah! 😀

  • Reply Kthetraveller perjantai, 4 marraskuun, 2016 at 09:17

   Wihii! Ihanaa, wttä joku muukin vaihtelee vaatteita. Minä olin ja olen sellainen outulintu kaveriporukassani noiden vaatteiden takia. Itse asiassa polttarinikin vietettiin laivalla ja kaverit oli hankkinut mulle ison kasan polttarivaatteita, joita jouduin sitten vaihtelemaan matkan varrella. Olivat sisäistäneet mun pakonomaisen tarpeen vaatteiden vaihdolle todella hyvin 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 3 marraskuun, 2016 at 20:07

  Hahaha mahtava postaus! 😀 Odotamme samanlaista kuvamateriaalia tulevalta risteilyltä!

  • Reply Kthetraveller torstai, 3 marraskuun, 2016 at 20:42

   Voi ei! En tiiä kehtaanko ? Sen verran pystyn jo sanomaan, että järkkärikamera jää ”turvallisuussyistä” kotio. Tarkoitus on siis bilettää ja kunnolla.

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 8 marraskuun, 2016 at 12:49

    Ja siinä uuden postauksen perusteella onnistuitte. 😉

    • Reply Kthetraveller tiistai, 8 marraskuun, 2016 at 15:09

     Kyllä!

  Leave a Reply