Suomen suurin matkablogiyhteisö

Karibian risteily: Ensikuulumiset

No heipsistä vaan, takaisin täällä kylmässä Suomessa ihmettelemässä olotilaa. Saavuttiin eilen takaisin ja nyt painetaan jet lagia kuriin kovin ottein. Kertaryminällä paikalliseen aikaan (kohteesta ja kellonajasta riippuen pikku päikkärit on sallittu) ja suklaata kouraan, niin se on siinä. Nyt kroppa huutaa hoosiannaa, sisällä väräjää ja olo on kuin olisi ollut eilen bilettämässä. Mutta hah, olen sentään takaisin töissä, eikä otsapantaakaan kiristänyt eilen, kun näki säälittävän pyykkivuoren. Loma teki siis tosiaan hyvää meille kaikille.

Facebook-sivujani seuraavat varmaan näkivät ja lukivat, miten meidän Karibian risteily sujui. Kaunis ja aurinkoinen keli loisti poissaolollaan lähes kokonaan, mutta risteilyn kahtena viimeisenä päivänä saimme sentään nauttia niistä keleistä, joita lähdimme hakemaankin. Tuskaa lievitti sentään hieman se, että jäimme vielä vuorokaudeksi Miamiin ottamaan ihan levon ja olemisen kannalta. Kannattaa muuten kaikkien muidenkin pohtia moista vaihtoehtoa, sillä se tasaa hieman risteilyltäpaluujärkytystä.

Järkytyksestä puheenollen, laivallamme oli norovirusta, tai ainakin hyvin vahva epäily siitä, joten risteilyn luonne muuttui hiukkasen loppupäivistä. Henkilökunta puuttui onneksi tiukoin ottein tilanteeseen ja sairastuneiden määrä jäi luultavasti pieneksi. Voitte kuitenkin uskoa, että meikä kiipeili aluksi seinille ja näki silmissään vain sen pahimman vaihtoehdon: loppumatkan hyttikaranteenin ja pilalle menneen kotimatkan. Onneksi perheemme selvisi pelkillä henkisillä traumoilla. Olihan se nyt hirveää, kun meitä matkustajia kohdeltiin taudintartuttajina, eikä ruokaa saanut ottaa itse buffetissa. Ja tähän perään vielä silmäniskuhymiö, joita en vieläkään suosi postauksissani.

Anyway, väsy painaa ja pää kumisee tyhjyyttään, joten olkoon ensikuulumiset tässä. Alla vielä muutama kuva reissultamme.

St Thomas

Ensimmäinen kohteemme, St. Thomas ja Magens Bay Beach.

Magens Bay Beach (2)Magens Bay Beach 2St Thomas Port

Tämmöiset näkymät hyttimme parvekkeelta St. Thomasissa.

Alla meikkis toisessa satamassa, Tortolassa.

Kthetraveller Norwegian Escape

Bahaman Nassau (kuvat alla) ei kuulu meidän lemppareihin, mutta komiaa merivettä siellä on, vai mitä?

Nassau LighthouseNassau Bahamas

Sen vaan sanon, että ilmoitin jo miehelleni haluavani jonnekin lämpimään tänä talvena. Sen verran koville otti pimeän ja kylmän talven miettiminen Miamin lämmössä, uima-altaan äärellä. Saas nähdä mihin päädymme ja milloin.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana tiistai, lokakuu 25, 2016 at 22:45

  Apua, noroepäily! Onneksi säästyitte siltä riesalta. Säät oli harmilliset, mutta minkäs teet. Onneksi sentään vähän saitte nauttia hyvistä säistä!

  Hei muuten, mikä Nassaussa ei ole teidän mieleen? Tulevan risteilymme MSC Divinan reitti sisältää Nassaun. Onko jotain vinkkiä, mitä kannattaa / ei kannata sunnitella sinne? Mukana kaksi pientä skidiä. Kiitos jo etukäteen!

  Niin, ja tsempit jet lagin päihittämiseen.

  • Reply Kthetraveller tiistai, lokakuu 25, 2016 at 23:18

   Me käytiin Nassaussa lokakuussa 2012 ja tykättiin tuolloin Blue Lagoon Islandista. Saari on sopiva lapsiperheille, mutta siellä on myös tarjolla ohjelmaa mm. delfiinien kanssa, joten jokainen päättäköön, dissaako koko saarta sen takia. Minä katselin jo tuolloin v. 2012 saarta sillä silmällä, miten hyvin se sopii lapille ja olin tosi tyytyväinen. Matala, suojaisa ranta yhdellä puolella (sellainen poukama tms.) ja tuulisempi avomeriranta toisaalla. Kattele vaikka Youtubesta Royal Caribbeanin shore excursion video https://www.youtube.com/watch?v=ogzK1Ko4xls
   Pohdittiin pikaisesti tänä vuonna Atlantista, mutta aateltiin sitten, ettei ole kalliin hinnan väärti. Unohtakaa te pienten lasten takia Atlantis. Nassauta me dissataan oikeestaan sen tylsyyden ja mahdollisesti heikon turvallisuuden takia. Toisaalta, luulisi normaalin järjenkäytön ja varovaisuuden riittävän.

   • Reply Kati / Lähinnä Kauempana tiistai, lokakuu 25, 2016 at 23:36

    Kiitos vinkistä! Katsoin videon ja vaikutti kyllä hyvältä pienten lasten kanssa! Hmmm… nuo delfiinihommat on aina harmillisia, mutta pitää selvittää vaihtoehtoja ja tukeeko saarelle meneminen suoraan delfiinitoimintaa. Atlantis ainakaan ei vaikuta meidän paikalta. 🙂

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, lokakuu 26, 2016 at 09:00

     No hyvä, jos vinkistä oli apua. Meidän lapset on jo isompia, mutta ei tuo Atlantis tuntunut vieläkään sellaiselta sopivalta meillekään…

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, lokakuu 25, 2016 at 20:34

  Oho! Onpahan ollut varmasti kokemus olla laivalla ja odotella, että iskeekö noro vai ei. Onneksi ei iskenyt!!! Lokakuu ei näemmä ole kovin hyvä ajankohta Karibialla, jos noin pilvistä on ollut. Onko se siellä hurrikaanikautta? Hyvä, että loppumatkasta aurinkokin paistoi. 🙂 Tulipa taas risteilykuume!

  • Reply Kthetraveller tiistai, lokakuu 25, 2016 at 21:09

   Itäisellä Karibialla riehui vajaata viikkoa aiemmin se hurrikaani Matthew, jonka jälkimaininkeja (kunnon pilvimassoja ja tuulta) meillä ehkä oli omalla matkallamme. Lokakuun loppu alkaa olla ihan ok aikaa jo, sillä hurrikaanikauden pitäisi alkaa olla loppumassa koska kelit ”viilenevät” Karibialla. Ei siis kannata ihan tyrmätä noita lokakuun lähtöjä, mutta ainahan sitä kannattaa varautua siihen, ettei reitti pidä paikkaansa tai tulee jotain muita myöhästymisiä.

   • Reply Kati / Lähinnä Kauempana tiistai, lokakuu 25, 2016 at 22:40

    Elina, me oltiin vuonna 2014 syys-lokakuun vaihteessa ja säät olivat oikein mainiot! Joten on paljon myös tuurista kiinni, miten säiden suhteen käy. En siis tyrmäisi minäkään lokakuun lähtöjä!

    • Reply Kthetraveller tiistai, lokakuu 25, 2016 at 22:59

     Kiitti komppaamisesta Kati 🙂

 • Reply Pirita | Matkailoja tiistai, lokakuu 25, 2016 at 20:13

  Tulin lukemaan risteilykuulumiset ja haaveilemaan omista risteilyistä. Noroepäilyt risteilyllä on aina yhtä hirveitä, koputan puuta, ettei osu kohdalle.

  Tuo iltakuva St Thomasista sykähdytti tällä kertaa eniten.

  • Reply Kthetraveller tiistai, lokakuu 25, 2016 at 21:11

   Ol kyllä komia se St Thomasin lähtö. Harmi vaan, että seilattiin pimeässä illassa pois. Meikäläisellä ei ole vielä mitään pitkää risteilyä varattuna (Celebrityllä on nyt aivan mieletön tarjous menossa), mutta toivottavasti joku kiva reissu löytyy ja pääsee taas odotuksen makuun.

  Leave a Reply