Suomen suurin matkablogiyhteisö

Perheloma Espanjassa: Miraflores Beach & Country Club (Mijas)

Minä olen hotellityttö. Se vaan nyt on niin, ettei mikään ole mukavampaa kuin majoittua hotelliin, jossa kaikki toimii. Palvelu on huippua, aamiainen runsas ja maittava, huonepalvelu toimii ja hyvä illallisravintola tai erillinen lounge löytyy saman katon alta. Helppoa elämää ja ah, niin nautinnollista.

Mukavuusalueen ulkopuolelle?

Kyselimme lapsiltamme talvella hiukan kesälomatoiveita ja heidän toiveenaan oli se, että pääsisi ulkomaille lomailemaan mahdollisimman leppoisasti. Paljon uimista ja aurinkoa eikä mitään menemisiä ja aikatauluja, ei välttämättä edes aamiaiselle herättämistä. Alkoi kuumeinen helpon lomakohteen etsintä ja lopulta päädyimme tuttuun ja turvalliseen, tylsähköön (?) Costa del Solin Mijakseen. Matkavuotemme 2016 sisälsi ja sisältää kalliimpia matkoja kiitettävästi, joten Mijaksen majoituksen hintaa katselimme melkoisen tiukalla silmällä. Siitä se ajatus sitten lähti liikkeelle, ja päädyimme varaamaan elämämme ensimmäisen lomaosakehuoneiston viikoksi. Se oli varmaa, että tällä helppoon lomailuun tottuneella prinsessalla oli hieman totuttelemista uuteen lomailukuvioon, mutta mitäs me tykkäsimmekään?

Miraflores Beach & Country Club kokemuksia

Miraflores Beach & Country Club (4,5 palluraa Tripadvisorissa)

Miraflores on tunnettu, useasti palkittu ja laadukas loma(osake)kohde Espanjan aurinkorannikolla. Nimi Miraflores tulee kahdesta eri sanasta, Mira (katso) ja Flores (kukkia), jonka kyllä ymmärsi, kun alueelle saapui. Kaikkialla alueella, myös julkisten teiden varsilla, oli hienosti hoidettuja kasveja ja puutarhoja. Ison alueen huoneistoja oli varattavissa myös normaalisti huoneistohotellina, ja löysimmekin hyvän diilin negatiivisessa julkisuudessa olleen hotels.comin kautta. Nykyään tosin hotels.com on meidän perheessä nou nou listalla, sillä meitä on alkanut epäilyttää, että myös meidän luottokorttitiedot päätyi vääriin käsiin sieltä pari vuotta sitten.

Miraflores Beach & Country Club sijaitsee mukavasti A7-tien varrella, n. 40 kilometrin päässä Malagan lentoasemalta. Koska kyseessä on lomaosakkeista koostuva lomakohde, on vastaanotto vaihtelevasti auki rajallisen ajan vuorokaudesta (päivästä riippuen 8-21 h/vrk). Meidän visiitin aikana vastaanottorakennuksen läheltä löytyi sopivasti parkkipaikkoja ja palvelu vastaanotossa oli ystävällistä. Vastaanottovirkailijan englannin kielen taito oli melkoisen hyvää, joskin muutaman kerran tuli vaikeuksia virkailijan puheen ymmärtämisessä.

Alueen suuren koon ja mäkisyyden takia auto on lähes välttämätön, eikä lomaosakealue sovi muutenkaan liikuntaesteisille. Oma huoneistomme sijaitsi mäen päällä, n. 1,5 kilometrin päässä vastaanotosta, ja autolle löytyi parkkipaikka suljetun alueen ulkopuolella. Laukkujen rahtaaminen olikin melkoinen projekti meille, sillä asunnollemme pääsi vasta useampien rappusten kautta.

2 Bedroom 1 Bathroom Apartment

Kodikas n. 70-neliöinen huoneistomme sijaitsi kolmikerroksisen talon toisessa kerroksessa, eikä talossa ollut hissiä. Huoneistossamme oli kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, ruokailutila ja kylpyhuone. Mukavan kokoiselta parvekkeelta löytyi viiden hengen ruokailuryhmän lisäksi kuivausteline sekä kaksi auringonottopetiä. Huoneiston kunto oli hyvä, joskin ikä näkyi ajoittain ja sisustus oli melkoisen ”paikallista”. Siivous oli tehty hyvin, mutta sisätossuja (esim. kylpytossut) kannatti käyttää ja astiat pesimme kertaalleen ennen käyttöä. Huoneistosta löytyi lähes kaikki tarvittava silityslauta ja -rauta mukaan lukien, ainoastaan imuri ja astianpesukone puuttui.

Miraflores Beach & Country Resort Living RoomMiraflores Beach & Country Club Resort

Olohuoneessa oli tarjolla jopa tuikkukynttilät tunnelman luontiin. Televisiosta löytyi mukavasti kanavia (myös Yle) ja viihdykkeenä toimi DVD-soitin, musiikkisoitin (ei mp3-toistoa) sekä oma, hyvin toimiva maksuton WiFi. Olohuoneesta oli käynti isohkolle parvekkeelle, josta oli hyvät näkymät merelle.

Miraflores Beach & Country Club Balcony

Ei nyt ihan meidän perheen suosikkeja nuo muovikalusteet, mutta huoneistosta löytyneellä vaaleanpunaisella pöytäliinalla olisi voinut laittaa pöytää hieman koreaksi. Sen verran komeakankaisen pöytäliinan väri hyppi silmään, että laatikkoonsa jäi.

Miraflores Beach & Country Club

Ah, noita vehreitä maisemia!

Huoneiston keittiö oli hyvin varusteltu, joskaan astianpesukonetta siellä ei ollut. Astioita ja ruoantekovälineitä oli tarpeeksi ja hanasta tuleva vesi oli ilmoituksen mukaan juotavaa, mutta lomakohdekin suositteli juomaan pullotettua vettä. Talon puolesta tuli ”hotellimaisesti” pikakahvi- ja teepusseja, sokeria sekä pienet maidot, mutta muita elintarviketuotteita ei talon puolesta ollut. Aivan kaikkea ei sentään tarvinnut keittiöön hankkia, sillä astianpesuaine, liedenpuhdistusaine, täysin uusi tiskisieni ja -rätti sekä puhdas astiapyyhe odotti valmiina. Roskien vienti oli hoidettava itse ja sääntöjen mukaan talousjätteet sai viedä vasta iltamyöhäisellä taikka yöllä, kun lämpötila oli tarpeeksi laskenut.

Miraflores Beach & Country Club MijasMiraflores Beach & Country Resort Dinind AreaMiraflores Beach & Country Resort Kitchen

Huoneiston hintaan kuulunut kevyt siivous lomaviikon puolivälissä yllätti positiivisesti. Meille tuotiin keittiöön uusi tiskisieni ja tiskirätti, kuivat roskat vietiin ja astiat tiskattiin poissa ollessamme.

Miraflores Beach & Country Resort Kitchen pic 2Miraflores Beach & Country Resort View from Kitchen

Näkymä keittiön ikkunasta.

Niin kuin mainitsin aiemmin, makuuhuoneita huoneistossamme oli kaksi kappaletta. Molemmat olivat yhtä suuria, joista toisen ikkunat oli suunnattu merelle päin ja toisen vuorille. Toisen makuuhuoneen sängyt oli eroteltavissa toisistaan, mutta sänkyjen erottaminen olisi vienyt makuuhuoneesta liikaa tilaa.

Miraflores Beach & Country Club Bedroom

Vanhempien makuuhuone, näkymä merelle päin. Makuuhuoneen liukuovikaapiston sisältä löytyi sekä vaatetankopuoli että hyllypuoli, ja hyllypuolelta iso turvakaappi.

Miraflores Beach & Country Club Two Bedroom Apartment

Näkymä aikuisten makuuhuoneesta lasten makuuhuoneeseen, makuuhuoneiden välissä sijaitsi kylpyhuone.

Miraflores Beach & Country Club second bedroom

Lasten makuuhuone, josta näkymä vuorille päin. Lasten makuuhuoneesta löytyi myös samanlainen liukuovikaapisto kuin aikuistenkin huoneesta, mutta turvakaappia siellä ei ollut.

Kylpyhuone oli siisti, joskin ikä näkyi siinä ehkä parhaiten. Talon puolesta tuli kylpy- ja käsipyyhkeet, sekä muutama peseytymistuote.

Miraflores Beach & Country Club BathtubMiraflores Beach & Country Club Bathroom

Huoneistosta löytyi uuden oloinen pesukone, eikä pyykinpesuainettakaan tarvinnut itse hankkia, sillä mukana tuli paketillinen pyykinpesutabletteja. Viikkomme puolessa välissä tehdyssä kevyessä siivouksessa siivoojat lisäsivät paketillisen pesutabletteja.

Miraflores Beach & Country Club Washing Machine

Lomaosakealueen miellyttävyyttä lisäsi hyvin hoidetut puutarha-alueet. Alueella hyöri useita puutarhanhoitajia päivittäin pitämässä kasveista huolta.

Miraflores Beach & Country Club Garden 6Miraflores Beach & Country Club Garden 3Miraflores Beach & Country Club Garden 2Miraflores Beach & Country Garden Garden 5

Alueellamme oli kaksi eri uima-allasta, joista toinen oli rauhallisempi ja enemmän aikuisten suosiossa. Molemmilta uima-allasalueilta löytyi pukukopin lisäksi wc, suihku, aurinkovuoteita ja aikuisten altaan lisäksi lastenallas.

Miraflores Beach & Country Resort Pool 1Miraflores Beach & Country Club QuietMiraflores Beach & Country Resort Quiet Pool Area

Toinen, suositumpi allas oli talorivistön toisella puolella (kuva alla). Kyseiseltä alueelta löytyi myös baari, jonka äärellä järjestetään tapahtumia kerran viikossa. Meidän majoitusviikon aikana baarin luona pidettiin grillijuhlat, jotka jätimme käytännön syistä väliin. Sen verran ehdin kuitenkin näkemään, että grillitapahtuma oli suosittu.

Miraflores Beach & Country Club Pool with Bar
Mitäpä perheemme tykkäsi?

Kokemus oli hyvä. Huoneistomme oli oikein oiva perhelomailuun ja nautimme lomastamme todella paljon. Alueen ison koon takia kauppaan lähteminen oli oma projektinsa, vaikka pari kauppaa ja muutama ravintola olivatkin melko lähellä. Auto oli siis enemmän kuin suotava kyseisellä alueella, mikä tietty lisäsi lomailun hintaa. Aidattu alue, johon vain asukkailla oli pääsy oli rauhallinen ja turvallinen, mutta ovet ja ikkunat kannatti pitää lukittuina yöaikaan ja päiväsaikaan silloin, kun huoneistossa ei oleskeltu.  Nautimme kodikkaasta tunnelmasta ja tunsimme olevamme kaikesta huolimatta lomalla, vaikka tiskaamiseksi, pyykkäämiseksi ja ruokarumbaksi osa lomasta menikin. Huoneiston hintaan kuulunut kevyt siivous puolessa välissä lomaamme auttoi mukavasti tuntemaan olon leppoisaksi, eikä meikäläiselläkään noussut tatti otsaan. Ilmastointia ei huoneistossamme ollut, mutta pärjäsimme ihmeen hyvin huoneissa olleilla kattotuulettimilla ja yhdellä voimakkaalla lattiatuulettimella. Kylpyhuoneen olematon ilmastointi tosin häiritsi, joskin iltasuihkujen jälkeen tehty huoneiston läpituuletus hoiti asiansa melko hyvin.

Sisustukselta on turha odottaa luksusta, mutta hinta-laatu on mielestämme kohdillaan, sillä maksoimme majoituksestamme n. 102,50 euroa/vrk. Huoneistoja löytyy eri kokoisina ja tasoisina (myös astianpesukoneen kera) sekä haluttaessa rannan tuntumasta. Suosittelen pyytämään majoitusta korkeammasta kerroksesta, mikäli haluaa enemmän yksityisyyttä. Aktiviteeteista mm. golfkenttä ja tenniskenttä on tarjolla ihan lähettyviltä, rannalle on ajomatkaa n. 5 minuuttia ja vesipuisto Parque Acuático Mijakseen n. 15 minuuttia. Miraflores Beach & Country Clubin sivuille pääset suoraan tästä.

No, miltäs vaikuttaa? Onko jollain lukijalla kenties kokemusta ko. kohteesta?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply