Suomen suurin matkablogiyhteisö

Siljalla on salaisuus: Iso Promenade-hytti!

Päivä Tukholmassa risteily 2

Toissaviikonloppuinen risteilymme Siljalla oli kaikkea muuta, kuin mihin olimme tottuneet. Kustansimme merimatkan lastemme serkuille, joille risteilyt ovat harvinaista herkkua. Kaiken kukkuraksi risteily oli serkkulapsille ensimmäinen Siljalla, joten ilmassa oli ihanaa jännitystä ja juhlan tuntua. Juuri sellaista, jota omat lapsemmekin tunsivat vuonna nakki ja miekka.

Anyway, lauantainen mielenosoitus sai meikäläisen otsalle ison tatin, kun totuus sen vaikutuksesta liikenteeseen selvisi minulle. Olimme sopineet miehen kanssa niin, että menisin julkisilla omia aikojani Olympiaterminaaliin ja mies tulisi lasten kanssa autolla Helsinkiin, jättäisi auton Velodromille ja jatkaisi lasten kanssa julkisilla terminaaliin. Eihän siitä tullut mitään, sillä päädyimme kaikki kävelemään Olympiaterminaaliin, minä Rautatieasemalta ja mies lasten kanssa jostain Tehtaankadun tienoilta, vesisateessa tietty. Omat fiilarini oli melkoisen väsähtäneet tarpomisen jälkeen, joten oli mahtavaa kurvata tyhjälle Club One Gold-luukulle ja noukkia maihinnousukortit sieltä.

Oi niitä ihmetyksestä pyöreitä silmiä, kun serkkulapset astuivat ensimmäistä kertaa Silja Symphonyn Promenadelle ja oi sitä ihmetystä meillä kaikilla myös silloin, kun avasimme Promenade-hyttimme oven. Se on kuulkaattes niin, ettei hytti muistuttanut tavallista Promenade-hyttiä ollenkaan.

Silja Symphony Promenade hyttiSilja Symphony Promenade-hytti

Että nuin. Tämä kannella 11, aivan aluksen perässä sijainnut 18 m²:n suuruinen Promenade-hytti on entinen Romantica-hytti, jota myytiin Silja Linellä aina vuoteen 1997 asti. Romantica-hytin erikoisuutena oli mm. pyöreä sänky ja poreallas, jonka takia kylpyhuone oli ja on huomattavasti isompi kuin perushytissä. Silja-luokan hintaan myydyillä Romantica-hyteillä taisi olla hieman vaisumpi kysyntä, sillä kyseiset hytit muutettiin Family- ja Promenade-hyteiksi vuonna 1997. Meille osui Silja Symphonyllä tuo Promenade-hytti 11829, jonka lisäksi seurueemme käytössä oli muutaman hytin päässä sijainnut A-luokan hytti.

Syvennyksessä, jossa sijaitsi aikoinaan pyöreä sänky, oli nyt kaksi erillistä liikuteltavaa sänkyä. Toiselta seinustalta löytyi lisäksi liikutettava alasänky ja seinällä oleva yläsänky. Promenadelle suuntautuneesta ikkunasta näki avonaiseen Old Port Pubiin sekä melkoisen hyvin ulos perän isoista ikkunoista.

Silja Line Promenade

Kampauspöytä oli tilava, hytistä löytyi avonaulakko ja normaaliin Promenade-hyttiin verrattuna myös televisio, joka oli isompi kuin A-luokan hyteissä. Hytin sisustusta ei oltu uusittu muutoin, mutta kylpyhuone oli käynyt läpi isohkon remontin. Remontti lienee ollut kuitenkin keskeneräinen, sillä sieltä puuttui mm. pyyhekoukut.

Silja Symphony Promenade hytti televisio

No nyt on telkku oikealla kohdalla (vrt. edellinen postaukseni). Pakkasimme varmuudelta mukaan pari elokuvaa ja läppärin HDMI-piuhan kera. Pistimme leffan pyörimään läppäristä telkkuun silloin, kun lapsilla oli tarve hieman rauhoittua hytissä. Ei muuta kuin oikeassa alakulmassa näkyvä sänky poikittain telkun eteen ja tenavat siihen istumaan. Laivaherkkuja ja limut/vedet/mehut kouraan, niin rauhoittumishetki oli taattu. Aina ei vain jaksa mennä tuulispäänä.

Niin juu ja se kylppäri...

Silja Symphony uusittu Promenade hyttiSilja Symphony wc

Ei pöllömpi, vai mitä? Pyyhekoukut vaan seinälle ja vessapaperi telineeseensä vessaharjan sijaan, niin kyllä kelpaa.

Hytin sijainnissa aluksen perässä oli sekä hyvää että huonoa. Alla sijainneesta Pubista kantautui vain vähäisesti musiikkia ja käytävä oli rauhallinen, mutta tärinä aluksen perässä oli ajoittain melkoisen voimakasta. Mies, minä ja yksi lapsista koki tärinän aluksen perässä haittaavaan yöunia useaan otteeseen (itse sekosin jo laskuista), mutta kolme muuta seurueestamme ei häiriintynyt tärinästä ollenkaan. Suosittelenkin herkkäunisille hyttejä muualta.

Jos perän tärinät tai hytin vanhahko sisustus ei haittaa, on Silja Symphonyn Promenade-hytti 11829 ihanan tilava ja kerrassaan mainio hytti perheille. Kannattaa laittaa toivomus kyseisestä hytistä varaukseen ja kysellä sen perään vielä satamassa, sillä tätä Promenade-hyttiä on tasan 1 kappale Silja Symphonyllä.  Promenaden toisella puolella vastapäätä sijaitsee saman kokoinen Family-hytti 11629 vuodesohvalla, jossa on myös normaalia isompi kylpyhuone. Kyseisen hytin kunnosta minulla ei ole tietoa, joten jos joku tietää siitä enemmän niin toivoisin kommenttia postauksen alle. Pyydän myös huomioimaan, että tämä hyttiesittely koskee Silja Symphonyä, joten samaiset hytit Silja Serenadella saattavat olla joko Promenadea tai Family Promenadea, taikka sitten molempia. Se, kummin päin ne Silja Serenadella ovat on pieni mysteeri, joten sekin tieto otetaan kiitollisna vastaan.

EDIT 14.9.2016: Olen saanut tietooni, että Silja Serenadella hytti 11829 on uusittu  Promenaden puoleinen Family-hytti.

Anyway, merimatkat ovat olleet perheellemme monesti jo peruskauraa, emmekä ole intoutuneet tutkailemaan aluksen ohjelmistoa sillä silmällä. Serkkulasten tulo mukaan matkalle toi oivan piristysruiskeen, ja tulipahan sitä katsastettua akrobaattiesityskin menomatkalla.  Tukholmassa jalkauduimme ihan lähelle Finlandsparkeniin, jossa lapset intoutuivat useampaankin leikkiin. Tunti hillumista puistossa, toinen tunti lähes tyhjässä leikkihuoneessa ja sen jälkeen mies nappasi lapset mukaansa ja vei heidät kylpylän poreisiin pariksi tunniksi. Minä käytin tilanteen hyväkseni ja hilpaisin Sushi & Co. -ravintolaan nauttimaan kasvis -sushivalikoiman ja lasin viiniä.

Silja Symphony Sushi & Co

Menomatkan eväkset noukimme Mundon puolelta, mutta paluussa aterioimme mukavasti Tavolàtassa. Täytyypi myöntää, että olimme iloisia, kun Tavolàtasta löytyi suosittu lastenpöytä poikkeuksellisesti myös sunnuntaina. Se oli suoranainen pelastus, sillä olisimme olleet pakotettuja siirtymään muualle syömään lastenpöydän puuttuessa. Lapset nauttivat tarjonnasta ja lastenpöydästä noukittiin perusranskisten, lihapullien sun muiden lisäksi mm. katkarapuja. Tyytyväisyys oli taattu ja täysi hyväksyntä siis täältä suunnasta.

Pikkuinen kehitysehdotelma minun on kyllä heitettävä Siljalle. Olisi nääs melkoisen kiva, jos El Capitánista tuttu Kid’s menu olisi tarjolla myös Tavolàtan puolella perusmenun ohessa silloin, kun lastenpöytää ei ole. Lapset ovat kuitenkin erilaisia ja osalle ei maistu hienot annokset, joten lastenpöydän puuttuessa useampi perhe saattaa luopua aterioinnistaan Tavolàtassa. Harmi sinänsä, sillä ruoka siellä on aterioinnin arvoista ja ravintolakin on rauhallisempi kuin buffet.

Silja Symphony Tavolata

Meikäläisen suosikkialkuruoka Tavolàtassa. Oi tuota buffalomozzarellaa!

Silja Symphony Tavolata pääruoka

Ja vauh, nyt oli sitruunan maku kohillaan! Paccheri-pastaa, tuoretta (sopivan rapsakkaa) parsaa, tomaattia, parmesanjuustoa ja sitruunakastiketta.

Vaikka Tavolàtan eväkset ovat hyviä, olen kuitenkin kaivannut jo useamman kerran Siljalla Bon Vivantin puolelle. Ongelma on ruokarajoitteeni, sillä olen kasvissyöjä. Bongasin uusimmalta listalta jo onneksi pääruista kasvisvaihtoehdon, mutta alkuruokiinkin toivoisi tulevan pelkkää kasvista. Mistä sitä tietää, josko alkuruoista olisi mahdollisuus saada hieman riisuttu/muunneltu versio.

P.S: Isot kiitokset postauksessa mainitun hytin historiikista ja muusta hyttitietoudesta Valkeat Laivat -blogin Samille. Siinä on muuten sellainen henkilö, jolta löytyy uskomaton tietomäärä Silja Linen historiasta. Sami kävi myöskin äsken maistelemassa Siljan syksyn uutukaisuuden Menu Nordicin, joten käykääs kurkkaamassa Samin blogi jos merenelävät kiinnostaa.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sari perjantai, joulukuu 7, 2018 at 22:44

  1994 olimme häämatkalla juuri romantica-hytissä. Sänky oli tosiaan pyöreä, katossa peili ja peilin ympärillä valot. Porealtaassakin tuli istuskeltua 🙂

  • Reply Kthetraveller lauantai, joulukuu 8, 2018 at 11:40

   Hytti on ollut siihen aikaan varmaan melkoisen upea ja poreallas on ollut piste ii:n päällä. Tänä päivänä tuo peili katossa valojen kera saattaisi hieman huvittaa 🙂

 • Reply Meisoon Aldeleemi sunnuntai, lokakuu 7, 2018 at 18:22

  Tykkään se ja aina toivon matkaa symphony laiva

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, lokakuu 7, 2018 at 18:53

   Silja Symphony on kyllä kiva laiva ja kiva kun tykkäät myös. Kiitos kommentista Meisoon.

 • Reply Samuel lauantai, helmikuu 3, 2018 at 22:32

  Tiedätkö onko tuo kyseinen hytti 11829 vielä Symphonyllä Promenade hytti?

  • Reply Kthetraveller lauantai, helmikuu 3, 2018 at 23:36

   Hei Samuel, kiitos ensiksikin kommentistasi! Valitettavasti en tiedä asian laitaa nyt, mutta veikkaan, että Valkeat Laivat Sami tietäisi tai sitten Silja Linen asiakaspalvelu. Kannattaa pistää kyselyä jompaan kumpaan suuntaan. Oikein mukavaa matkaa!

 • Reply Timo sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 00:55

  Olen matkustanut tuossa hytissä ehkä n. 12 vuotta sitten. Silloin siellä oli vielä iso poreamme kylppärissä, jonka ovat nyt näemmä poistaneet. Kiinnostavaa tietää, että Siljalla on ollut tuollainen erikoishyttikonsepti muinoin, jonka jäänne tuo hytti on.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 18, 2016 at 12:30

   Tuo oli tosiaan yllätys minullekin. Hienoa, että tuollainen löytyy ja on jätetty halvempaan hyttiluokkaan. Promenade-hytin ja Family-hytin välillä kun on kuitenkin melkoinen hinta/piste-ero. Pikkuisen aukihan tuo on miten pitkään hytti pysyy Promenadena, sillä kylpyhuone oli hienosti tuunattu ja veikkaan, etteivät jätä sitä siihen. Kiitti viestistäsi Timo!

  Leave a Reply