Suomen suurin matkablogiyhteisö

#IGTravelThursday: Se minun ainoa oikea kesäni

Monia teitä on saattanut huvittaa Lidlin ”Elä, kuin viimeistä kesäpäivää” -mainos, jossa nautitaan muutamasta kymmenestä kesäpäivästä täysillä. Mainos osuu ja uppoaa meikäläiseen kyllä ihan kybällä, sillä tästä naisesta kuoriutuu sellainen kesätyttö ettei tosikaan. Minulle kesä on ennen kaikkea nautintoa, yhdessäoloa ja lepoa, must-juttuja ja makuja, joita ei tietystikään muulloin pääse nauttimaan. Saanenkin siis esitellä IGTravel Thursdayn kunniaksi meikäläisen kesämuistoja ja ehtoja fiiliksiä välittämättä siitä, kuinka monta tykkäystä kuva on Instagramin puolella saanut.

Saunavihta

Mökki, tuo monen suomalaisen rakkaus, ihanuus ja vihastus. Minulle mökki merkitsee rentoutumista ja lomailua, yhdessäoloa ja perinteitä, jotka ovat minulle tärkeitä. Juhannus kuuluu niihin juhliin, jonka ainoa oikea viettopaikka on se oma mökki. Juhannukseen kuuluu rakkaitten ihmisten lisäksi eräs must-juttu, saunavihta. Ja se on kuulkaattees niin, että minä hakkaan itseäni saunassa sellaisella vimmalla, että siinä on lehtiä lauteet ja seinät täynnä.

Niin juu, ja järven rannalla sen mökin pitää sijaita ja olenkin onnellinen, että pääsen mökilläni ihailemaan alla olevia näkymiä laiturilta.

Auringonlasku no filter

Olen viettänyt kaikki lapsuuteni kesät maaseudulla, joten tunnen syvää rakkautta erityisesti Itä-Suomea kohtaan, josta vanhempani ovat/olivat kotoisin. Yksityisyrittäjävanhempani joutuivat viettämään kesälomansa erikseen, joten me lapset aloitimme maaseutukesämme isän kanssa juhannuksen tienoilla. Kutsuimme pikkuveljen kanssa kyseistä pariviikkoista hengissäselviämisleiriksi, sillä kesäloman vietimme pienoisessa vanhassa mökissä keskellä ei mitään. Mökillä oli ulkovessa, rantaa ei ollut lähelläkään ja kauppaankin oli yli 30 kilometrin matka. Myöhempinä vuosina, mökin isännän siirtyessä palvelutaloon, heinä tontilla sai kasvaa juhannukseen saakka rauhassa. Siinä sitä menikin ensimmäiset päivät heinää niittäessä, kun pienen mökkipahasen pihaankin päästiin vasta kunnon viikatteella huhkimisen jälkeen. Onneksi me lapset saimme istua autossa ja nauttia musiikista. 

Anyway, oli noissa hengissäselviämisleirilomissa jotain mukavaakin. Pappa-Tunturi, marjapensaat, raparperit, mansikkapelto, ahomansikat ja/tai mustikat heinässä. Niin juu ja lossimatkat! Ihan harmittaa, ettei moisia kapistuksia ole enää niin paljoa kuin ennen, sillä lapsena minua ihan harmitti kun piti poistua lossista. Laivatyttö indeed.

Tappuvirran lossi

Hei, voisko tommosen muuten ostaa? Huristelisin sillä ympäri mökkijärveä. Pistäisin juhannuskoivut joka nurkkaan ja huristelisin luu ulkona. Tai no joo, minä seisoisin kannella ja ihastelisin maisemia kun mieheni huristelisi ympäri järveä. Hän kun tykkää ajaa. Ja ajaa.

Laivoista puheenollen, kesäinen risteily Itämerellä on must. Tänä vuonna menemme katsastamaan m/s Gabriellan uudistukset koko perheen kera tässä kuussa, pari vuotta sitten nautin elämäni herkullisimman smoothien Viking Gracen Spa&Wellness -osastolla.

Viking Grace Smoothie

Aitoon oikeaan kesääni siis kuuluu nautinnot, sillä olen nautiskelija isolla N-kirjaimella.  Messevät näkymät, pehmoiset vällyt, tuoksuteltavat, kuultavat ja maistelttavat asiat. Että aistien nainen tässä vaan, terve!

mökkijärvi

Kyllä. Tämäkin on minulle näkymä. Mitätön kukka, mutta niin suloinen. Ekstrasuloinen itse asiassa, sillä omat lapset kävivät sen soutaen poimimassa.

Sipulimaito

Hah! Kukas on maistanut leipäressua taikka yllä olevaa makuyhdistelmää, tummaa leipää, voita ja sipulimaitoa? Sen vaan sanon, että nannaa on!

Jos kesäkuu menee Suomessa matkaillessa, heinäkuussa suuntaamme ulkomaille. Se on sellainen kesän must-juttu jo ihan senkin takia, että hääpäivä osuu heinäkuulle. Yleisimmin jäämme reissaamaan Euroopan sisällä, sillä lyhyet lennot mahdollistavat lyhyetkin pyrähdykset.

Vercana Italia

Ai näitä maisemia alppireissumme kohteessa, Italian Vercanassa, pari vuotta sitten. Maisemat oli ok, mutta jösses mikä pettymys majapaikka oli.

Alpit2

Samaiselta alppireissulta löytyi parempiakin majapaikkoja, eikä nämäkään näkymät Itävallassa olleet pöllömmät.

Kutna Hora

Viime kesänä nautimme miehen kanssa hääpäivästämme Tšekeissä. Praha oli jo aiemmin koluttu, joten päädyimme pienellä visiitillämme käymään Kutná Horassa. Suosittelen.

Se on varmaa, etten halua viettää hääpäivääni Suomessa, mutta Suomessa on juhannuksen lisäksi toinen tapahtuma, jolloin on vain pakko olla tietyssä paikassa tiettyyn aikaan.

Pori Jazz

Pori Jazzit! Jos joku olisi sanonut parikymmentä vuotta sitten tälle diskohileelle, että lempimusiikkini tulee olemaan Jazz, olisin nauranut ja pitkään.

P.S.: Jos joku jäi siellä pohtimaan, miten lapsuuden kesälomat meni äidin kanssa niin voi kertoa, että aivan toisenlaisesti: Hengissäselviämisleiristä ei ollut tietoakaan.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou-matkablogi.

 

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Annika | Travellover tiistai, kesäkuu 14, 2016 at 19:30

  Nyt on vissiin ensimmäinen kerta, kun mietin, että Helsingissäkin olisi vaikka mitä kesäksi, mutta itse lähdin koko kesäksi maailmalle. Jäin ihailemaan auringonlaskukuvaasi. Aivan käsittämättömät värit!

  • Reply Kthetraveller tiistai, kesäkuu 14, 2016 at 22:19

   Tänä kesänä Helsinki jää melkoisen paitsioon ja melkeinpä Suomikin, sillä aikas ulkomaapainotteinen tuo meidänkin perheen kalenteri on. Kiitoksia auringonlaskukuvakehuista 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 16:48

  Samoilla linjoilla sikäli, että Suomen kesä on hieno. Kesämökin osalta taisin pienenä saada yliannostuksen tuota työleiriä ja aikuisena valintatilanteissa valitsin ensin purjeveneen kesämökin sijaan ja sitten vielä kun omasta veneestäkin luovuimme, niin vaihdoimme matkailuun, ei mökkiin. Mutta matkailumme painottuu enimmäkseen muihin kuin kesäkuukausiin, joten kesän vietämme Suomessa, kesämökinkin virkaa hoitavassa pientalossa meren rannalla n. 10 km Helsingin keskustasta 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 13:08

   Oih, itse asuin meren ”rannalla” Etelä-Helsingissä elämäni ensimmäiset 25 vuotta. Olet todella onnekkaassa asemassa, kun pääset vielä nauttimaan noista ihanista merimaisemista ja vieläpä pientalossa oleskellen. Kiitti kommentistasi, Pirkko!

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 12:40

  Mun lapsuuden kesän ihanimpia muistoja oli ehdottomasti kesämökillä vietetty aika: uiminen, soutelu, ulos katetut iltapäiväkahvit, saunominen rantasaunassa ja jokailtainen grillaaminen. Ja lossin kyytiin piti päästä edes kerran kesässä! Suomen kesä <3

  • Reply Kthetraveller maanantai, kesäkuu 6, 2016 at 14:08

   Ou jesh, noi ulos katetut päiväkahvit on kanssa niin mun juttu 🙂

 • Reply marikaw perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 20:56

  Ihana kesäfiilistely! 🙂 Toi leipähässäkkä ei houkuta, mut järvimaisema kyllä. <3

  • Reply Kthetraveller lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 07:40

   Hahhah, se leipähässäkkä tosiaan jakaa fiilareita. Harva sen perään ymmärtää, varsinkaan nuorempi sukupolvi. 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 11:58

  Tuo Lidlin mainos osui ja upposi tännekin – nauttia kesästä TÄYTYY! Kesä todellakin on nautintoa. Onneksi tänä vuonna kesästä ollaan saatu nauttia jo monta viikkoa, vaikka kesäkuu vasta alkoikin. Oi että, kyllä höllii.

  • Reply Kthetraveller lauantai, kesäkuu 4, 2016 at 07:48

   Me ollaan oltu lämpimien kelien takia miehen kanssa kuin koiria tuossa meidän takapihalla. Enää puuttuu, että kiemurreltas selällään ruohikossa. Piha on pieni, mutta kun ympärillä on pelkkää vihreetä, syreenit tuoksuu ja koivunlehdet suhisee, niin jösses kun voi pienestä tulla iloiseksi. 🙂

  Leave a Reply