Suomen suurin matkablogiyhteisö

Meksikon risteily: Cabo San Lucas ja valaiden etsintää

Ah, sitä sviittimatkustajan ja laivayhtiön kanta-asiakkaan elämää Meksikon risteilyllämme. Takana oli jo kaksi meripäivää täynnä hemmottelua, kutsuvierasjuhlia ja öistä merenkäyntiä, sillä Tyynimeri ei ollut ollut todellakaan nimensä veroinen. Tekikin oikeastaan ihan hyvää nähdä vihdoin kuivaa maata ja tuntea auringon lämpö iholla, kun saavuimme risteilymme kolmantena päivänä Cabo San Lucasiin.

Miehelläni oli ollut jo pidemmän aikaa haaveena nähdä valaita luonnossa ja niinpä me varasimme ennen risteilyä valasretken laivayhtiön kautta. Minulle olisi riittänyt valaiden etsintään isompi alus mukavuuksin, sillä minua hiukan pelotti se, että iso möllykkä pomppaisi kumiveneen päälle retkellämme. Tottahan toki se oli ennakkokuvitelmissani meikäläinen, joka tuossa tilanteessa olisi vaihtanut hiippakuntaa. Että nuin. Innosta pinkeä mies ja kauhusta kankea vaimo. Tavanomainen combo.

Norwegian Jewel

Laiva saapui Cabo San Lucasiin vasta puolen päivän maissa, joten meillä oli aikaa nauttia parvekkeestamme ennen yhdeltä alkavaa retkeä. Laiva ankkuroitui sopivasti keula aurinkoon päin ja meidän onneksemme laivan suunta aurinkoa kohti pysyi samana koko päivän, joten pystyimme nauttimaan auringosta parvekkeellamme aina auringonlaskuun saakka.

Cabo San Lucas

Siellä niitä tender boateja suhaa merellä. Matkustajien siirtäminen maihin sujui oikein näppärästi laivan omilla pelastusveneillä.

NCL Tender boat

Satamassa meidät retkeilijät jaettiin saman tien eri ryhmiin ja hyvin pian ryhmämme käveli jo kohti kumivenettä, jolla lähdimme huristelemaan merelle. Matkalla valaiden reitille pysähdyimme kuitenkin ihailemaan rantakallioita, joilla majaili upeita lintuja ja järkyttävän pahanhajuisia merileijonia.

Cabo San LucasCabo San Lucas

Sea Lions MexicoSea Lions Mexico

Voi pikkuista vauva-merileijonaa, joka reppana jäi tuon ison patsastelevan möhkäleen jyräämäksi sen noustessa merestä ottamaan sunikkaa. Me kumiveneen naiset saimme äidilliset kohtaukset tilanteessa ja huusimme kauhuissamme tapahtunutta, mutta kyllä pikkuinen vauveli tuntui jäävän jyräyksestä eloon. Hyvä niin.

Cabo San Lucas Ultima piedra Peninsula Baja California

Yksi Cabo San Lucasin tunnetuimmista nähtävyyksistä: El Arco, eroosion muodostamat kalliot.

Cabo San Lucas Lovers Beach

Lovers Beach. Minen kyllä ymmärrä mitä kummaa ja hienoa tuossa pienessä hiekkarannassa oli, mutta ihmisiä siellä kyllä riitti.

Cabo San Lucas bilepaatti

Kuten myös bilepaatilla, jonne iso kasa laivayhtiön turisteja suuntasi nauttimaan open bar-alkoholitarjoilusta.

No, miten se valaiden näkeminen? Veneemme suuntasi vinhaa vauhtia merelle ja minä unohdin pelkoni jäämisestä hyppivän valaan alle, sillä minulla oli tärkeämpääkin tekemistä. 43 kiloinen narukäsi vinhasti pomppivassa kumiveneessä oli sellainen yhtälö, että jouduin tekemään todella töitä pysyäkseni veneen sisällä. Eipä siinä sitten pomppuisan merimatkan jälkeen ajatellut mitään muuta kuin sitä, miten mukavaa oli odotella rauhassa valaiden piipahtamista pinnalla. Että jaa-a, paljon melua tyhjästä sanoisinko.

WhaleWhale watching

Whale tail

Siinäpä se, muutama tuommoinen pyrstö tuli nähtyä. Kyllähän minä pikkuisen hetken mietin sitä, mitä valaat mahtasivat tykätä viidestä merellä pörräävästä kumiveneestä, mutta pian istuin veneessä tuntien suoranaista noloutta. Viisi vikkelää kumivenettä ja yksi kömpelo kolmikerroksinen alus yritti epätoivon vimmalla pysyä pyrstöjen perässä. No, tulipahan tehtyä tuokin reissu.

Parin tunnin merellä olon jälkeen palasimme takaisin Cabo San Lucasiin. Kiertelimme hiukan sataman kaupoissa, mutta ahkera krääsän myynti ja yli-innokkaat kaupustelijat saivat meidät kääntymään pian kohti laituria, jossa Norwegian Cruise Linen virkistäytymispiste oli. Olihan se mahtavaa kävellä katoksen alle, jossa työntekijät odottivat virkistävien kylmien pyyhkeiden, keksien ja veden/mehun kanssa. Oli siinä muutamalla toisen laivayhtiön asiakkaalla pikkaisen kateellisia katseita, kun me Freestyle Cruiserit virkistimme itseämme kuuman päivän päätteeksi.

Ja ihan kiva loppupäivä meille miehen kanssa tulikin. Sunikkaa omalla parvekkeella, butlerin tuomia herkkuja ja lempi jäätelödrinksuni auringon laskiessa. Ei pöllömpää.

Sunset Cabo San Lucas

Illan pimeydessä laivamme nosti ankkurin ja suuntasi hiljalleen kohti Mazatlánia. Lovers Beachin suunnalta kuului diskojumputusta ja ilakoivien ihmisten huutoa, lähtövuoroaan odottavan Carnival Cruise Linen laivan kansilla vilkkui salamavalot. Oli se vaan mahtavaa seilata hiljaa kohti aavaa merta ja uusia seikkailuja. Risteilylaiva. Mikä oiva ja ihana kulkuväline, hotelli, lomaresortti. Parasta.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee. Niin juu, ja aivan tavismenoa löytyy Snapchatistä nimimerkillä Kthetraveller. Omalla vastuulla sitten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply