Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentoyhtiökokemus: British Airways A380 Upper Deck

BA wing view

Minulla on hieman ristiriitaisia kokemuksia A380 superjumboista, sillä suuren matkustajamääränsä ja kokonsa takia niistä puuttuu tietynlainen ”intiimiys” ja tunnelma, eräänlainen yksityisyyskin. Onhan se kuitenkin ollut aina mahtavaa astua kyseisen lentokonetyypin sisuksiin, joten eipä minua paljoa haitannut miehen ilmoitettua, että menomatkalla Lontoosta Los Angelesiin koneenamme olisi British Airwaysin A380.

Valitessamme istumapaikkoja meille oli miehen kanssa heti selvää, että pyrkisimme saamaan paikat koneen yläkerrasta, jossa olisi rauhallisempaa. Sopivat paikat 81 A ja B löytyivätkin kakkoskerroksen perästä, jossa oli oma pieni neljän penkkirivin osasto (2+4+2 istuinta). Vessaa kyseisen osaston perällä ei ollut ollenkaan, joten häiritsevistä vessajonoista ei ollut yhtään tietoa. Suurta jalankulkuliikennettä ei perän suunnassa myöskään ollut, koska liikkuminen kerrosten välillä oli estetty portilla ainakin portaiden yläpäässä. Paikkojemme sijoittelu oli muutenkin hyvä, sillä istuimet sijaitsivat tarpeeksi kaukana perässä sijaitsevasta keittiöstä, eikä meluhaittaa sen suhteen ollut. Parasta penkeissämme oli kuitenkin ikkunanpuoleisen istuimen syvänlainen lisäsäilytystila, johon mahtui huomattava määrä tavaraa.

BA A380 Upper DeckBA A380 Upper Deck 2BA A380 Upper Deck 3

Sen, minkä kenties voitti tilassa sivusuunnassa, hävisi kyllä jalkatilassa, sillä edessä olevan istuimen alla oli viihdeyksikön virta(?)pömpeli.

BA A 380 pömpeli

Siellä se lepää. Pömpeli.

Olimme tilanneet ennakkoon maksuttomat erikoisateriat, diabeetikon ja kasvissyöjän, ja ruoka oli lentokoneruoaksi ihan maittavaa. Ruokajuomina oli tarjolla alkoholittomien lisäksi puna-/valkoviiniä ja olutta. Tiukoista alkoholeista oli listan mukaan tarjolla Gordon’s giniä, Smirnoff vodkaa, Otard konjakkia sekä Johnie Walker ja Glenlivet Malt viskiä. Tarjoilu pelasi koko lennon ajan.

BA A380 Economy vegetarian dinner

Illallinen. Pahoittelut siitä, ettei ruoka ole esillä.

BA A380 Economy snack

Välipala.

BA A380 Economy lunch

Lounas.

Palvelu oli hyvää, joskaan ei mitään ylitsevuotavaa ja hymyjä tuli valikoidusti. Helposti siis huomasi erityisasiakkaat, joita palveltiin huomattavasti ystävällisemmin.

Lentäisinkö samoilla paikoilla ja yhtiöllä uudelleen? Turistiluokka on turistiluokka, valitettavasti. Istuintilaa on ymmärrettävästi rajallisesti mutta huonomminkin olisi voinut istuinpaikkajaossa käydä, jos olisimme jättäneet laittamatta muutaman euron lisää lippuihin. Peräosassa oleva pieni osasto antoi rauhaa ja kahden hengen paikat mahdollistivat sen, ettei viereen tunkenut ketään ulkopuolista. Säilytystila oli hulppea ja maksuttomat erikoisannokset turistiluokan ruoaksi hyviä. Koneen tarjoamia nappikuulokkeita en testaillut omien vastamelukuulokkeiden takia, muttei viihdekään päässyt kovin suuresti testauksen alle, koska olimme miehen kanssa melkoisen väsyneitä reissaamisesta. Sen kyllä huomasin, että viihde pelasi ns. ovelta ovelle, mikä on harvinaista koneissa. Valikoiduista hymyistä huolimatta, ruoat ja juomat huomioon ottaen, British Airways on ihan ok valinta.

Jos siellä turistiluokan peruspenkeillä on pakko matkustaa, niin voin suositella paikkojamme/kakkoskerroksen perän pientä osastoa. Kuvaa osastostamme ei ole tänne laittaa, sillä osastomme etuosa oli hyvin suosittu hengailupaikka enkä pystynyt välttelemään ihmisiä kuvissa. Alla olevasta Youtube-esittelyssä kuitenkin näkyy pieni pätkä yläkerran paikoistamme, (kohdasta 0:53 eteenpäin). Kannattaa katsastaa oikeastaan koko filmi, sillä businessluokan paikoille tältä naiselta melkoinen haukku.

Niin juu ja tähän loppuun, anteeksi nyt vain, iso haukku myös Lontoon Heathrown kentälle vaihtokenttänä. Voi jösses sitä tattia otsalla, kun lentomme Tukholmasta Lontooseen oli mukavasti myöhässä ja 1,5 tunnin vaihtomme kutistui 40 minuuttiin. Emme löytäneet Lontoon Heathrown kentästä vaihtokenttänä mitään positiivista, sillä terminaalin välit kuljettiin bussilla, koneen vaihdon välillä oli kaksi eri tarkastupistettä, jonot molempiin pisteisiin valtavat ja tarkistuspisteillä henkilökunnalta ei riittänyt ymmärrystä kiireellisimmille asiakkaille. Tai no kyllä sitä sitten löytyi, kun otin naisellisen itkuaseen käyttööni. Sen vain sanon, että jos teille on tarjolla 1,5 tunnin vaihtoa Heathrowlla, miettikää kahteen kertaan. Itse en enää tuollaisella vaihtoajalla Heathrown kautta lennä, jos ollenkaan.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle torstai, maaliskuu 10, 2016 at 20:00

    Tomi olisi ollut niin mehuissaan tuosta A380:sen yläkerrasta. Kuulostaa siltä, että olisin minäkin tuolla viihtynyt. 🙂 Haluaisin aina mielellään istua kahden penkissä, jos vaan sellaiseen mahdollisuus koneessa on. Tuollainen lisäsäilytystila kelpaisi ihan milloin vain. Sen sijaan tuo viihdejärjestelmän boksi on kyllä ikävä, kun kohdalle osuu. Minäkin olen sellaisessa paikassa joskus istunut, jossa se on.

    • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 10, 2016 at 20:22

      Minä istuin oikeastaan koko matkan käytävän puolella, joten minua se pömpeli ei haitannut. Ei oikeastaan miestäkään, sillä hän sattuu olemaan niitä miehiä, jotka istuvat haarat levällään 😉 Niinpä mies pisti jalkansa luontevasti pömpelin vasemmalle puolelle. Olihan tuo yläkerta herkkua verrattuna täyteen ammuttuun alakertaan, mutta mitä vanhemmaksi sitä tulee, alkaa pitkät lennot tökkimään turistin penkillä 🙂

    Leave a Reply