Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Tukholmassa, m/s Mariella ja testissä AD2 Seaside Comfort

Laivatyttö indeed. Eiköhän se jonkinlainen saavutus ole, kun tein kuukauden sisällä kolme risteilyä joista yksi oli viikon pituinen.

Viking Line lippuIMG_2766

Viking Linen vanha rouva Mariella kävi keväällä 2015 läpi laajempia uudistuksia, jolloin mm. osa A- ja B-luokan hyteistä muutettiin kahden hengen parivuoteellisiksi Comfort-luokan hyteiksi. Näin selkä- ja niskavaivaisena innostuin hyttiuudistuksista melkoisesti, mutta vasta nyt meillä oli mieheni kanssa mahdollisuus testata ikkunallinen AD2-hytti. Sen verran halusimme luksusta matkaamme, että varasimme hyttiin kuohuvaa ja himoitsemiani mansikoita, otimme ruokakupongit Food Gardeniin sekä Plateen, ja aamupalankin päätimme nauttia Food Gardenissa.

Mariella AD2

Niin kuin arvata saattaa ja kuvasta näette, AD2 Seaside Comfort ei ollut koolla pilattu. Jouduimme hieman pyörimään ja hyörimään liikkuessamme hytissä, mutta vaalean sisustuksensa ansiosta hytin seinät eivät kaatuneet päälle. Hytin sänky oli 140 cm leveä, joka hieman vaikutti nukkumismukavuuteeni melko leveästi nukkuvan mieheni takia, mutta muutoin sänky oli oikea unelma. Sopivan pehmeä patja, muhkeammat peitot ja ah, ne upottavat tyynyt saivat tämän pariskunnan hyväksynnän niin, ettei meillä ollut paljoakaan intoa lähteä hytistä ulos. Siellä me pötkötimme, katselimme televisiota ja olinpa minä varannut itselleni oikein mukavat lököverkkarit mukaan, jotta ultimaattinen pötkötysmukavuus oli taattu. Iloa toi sängyn molemmille puolille laitetut sähköpistokkeet, joten molemmat saivat kännynsä helposti latinkiin. Kaiken kukkuraksi sänky oli rakennettu siten, että sen alle sai 67 cm x 56 cm x 26 cm kokoisen matkalaukun vaivatta. Oikein näppärä juttu ottaen huomioon hytin rajallinen tila.

Mariella AD2 sänkyMariella AD2 tyynyt

Mää ja onnenhymy. Oi niitä pehmoisia tyynyjä!

Viking Line vaihtoi laivan viininsä vuoden alussa (viinit esitelty täällä) ja valitettavasti uudesta makeamman makuisesta kuohuviinistä ei tullut meidän lempparia maistaessamme sitä Viking Gracella edellisellä viikolla. Hiemanhan minä harmittelin kun ymmärsin hyttiimme varatun skumpan vaihtuneen, mutta hytissä odottikin pienoinen yllätys ja pääsimme nauttimaan laivan samppanjaa. Laadukas, erittäin kuiva Charles Heidsieck Brut Réserve oli kyllä Viking Lineltä nappiveto. Kyseinen samppanja sopii nautittavaksi ruokailtaessa koko aterian ajan, joten suosittelen todella testaamaan kyseisen kuohujuoman. On nääs nannaa ja pullon hintakin merimyymälässä on Viking Club-kortilla vaivaiset 29,90 euroa.

Viking Line laivan samppanja

Ensimmäisenä iltana aterioimme tykkäämässämme Food Gardenissa, emmekä pettyneet tälläkään kertaa. Poissa oli buffetin ryysikset ja hälinä, tilalla oli rauhallinen tunnelma ja maittava ruoka. Valitettavasti menut olivat vaihtumassa eikä minulle löytynyt listan alkuruoista kasvisvaihtoehtoa, joten päädyin maistamaan elämäni ensimmäisen kerran bliniä.

IMG_2739

Niin rapsakkaa ja niin maistuvaa. Tuoretta sipulisilppua, tuhtia smetanaa ja meikäläisen lempparia, merileväkaviaaria. Yksi sana: Nautinto!

Food Garden alkuruoka

Miehen alkuruoka.

Food Garden kasvisruoka

Meikäläisen kasvispääruoka.

Food Garden jälkiruoka

Ja ah, se jälkiruoka! Niin että naama messingillä kävelimme Food Gardenista ulos.

Loppuilta menikin nauttiessa ja jätin kameran hyttiin. Istuimme Mariellan Arcadella kuunnellen hyvää pianomusiikkia bulgarialaisen Tihomir Dimitrovin soittamana ja sen verran nautimme hänen sulosoinnuistaan, että missasimme Total Beats show’n. Kunnon biletystä vielä valomerkkiin saakka ja yöruoan kautta hyttiin pötköttämään, pehmoisten vällyjen väliin.

Aamupala Food Gardenissa oli erittäin miellyttävä. Hiihtoloma-aikaan buffetissa oli ymmärrettävistä syistä varmasti erilainen meininki kuin mikä Food Gardenissa oli, joten rauhallinen aamupala (sis. lasin kuohuvaa) saariston maisemia ihaillen loi oivan pienen luksuksen merimatkaan. Ihastuin paksuun marjasmoothieen ja oikeastaan ainoa, jota jäin kaipaamaan oli tuoreet croissantit. Niinhän se meni, että edellisen illan riekkuminen tuntui näissä vanhuksissa niin kovasti, että kömmimme takaisin vällyjen väliin ja heräsimme ennen kahta suomen aikaa. Se oli siinä sitten, meidän Tukholman visiitti. Kyllä minua hieman hävetti kun kaunis Tukholma jäi näkemättä ja aurinkoinen ulkoilma nuuskuttamatta.

Paluun iltaruokailun piti tapahtua toisessa lempipaikoistani, maukkaiden ja innovatiivisten annosten Platessa. Valitettavasti emme tienneet, että menuvaihdoksen takia kasvismenu oli poistunut kokonaan tarjonnasta ja miehen lihamenukin sisälsi pakostikin hieman mereneläviä, joten jouduimme perumaan ateriointimme Platessa. Pöytävaraukselliset ravintolat oli tietysti täynnä ja päädyimme syömään Ocean’s Grilliin. Eihän se mennyt ihan Strömsössä sielläkään, mutta tarjoilija reagoi kiitettävästi meidän vastoinkäymisiin ja kävelimme loppujen lopuksi hymyssä suin ovesta ulos. Sen vain sanon, että asiakaspalvelu oli todellakin kohdillaan ja pelasti illan, sillä palkokasvi meikäläisen nenässä oli meinannut upota melkoisen syvälle illan aikana.

Otin Viikkarin puolelta selvää tuosta Platen menusta matkan jälkeen ja tällä hetkellä lihaista menua ei todellakaan saa ilman mereneläviä. Tämä kannattaa huomioida maistelumenua varatessa. Mahdolliset menumuutokset on kuitenkin pohdinnan alla ja hyvä niin.

Niinhän se meni, että Arcadella soittanut Tihomir vangitsi meidät jälleen kuuntelemaan sulosointuja. Mikäs siinä oli kuunnellessa, ihmisiä katsellessa ja lipittäessä Cava Barin ystävällisen baarimestarin listan ulkopuolelta väsäämää Belliniä. Total Beats tosin jäi taas näkemättä.

Kthetraveller

Jos minä söin elämäni ensimmäisen kerran blinejä, niin elämäni ensimmäisen kerran myös rahtasin luuni ulkokannelle saavuttuamme yöllä Maarianhaminaan. Mahtavan näköistähän se oli katsella kahden laivan ”pikku käkkäreitä” Maarianhaminan satamassa. Eiköhän tuo minun onnenhymy kerro kaiken, että melkoinen kokemus se minulle oli.

Niin juu ja mites meikäläisen selkä ja niska Comfort-luokan sängyssä nukutun yön jälkeen? Ei kolotuksia taikka jäykkyyttä. Itämeren mukavimmat sängyt, todellakin.

Hytti saatu Viking Linen ”lahjakortilla”, ateriat maksoimme itse.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply