Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ongelmainen Cruise-A-Holic tässä, terve!

Niinpä niin. Meillä taitaa olla mieheni kanssa ongelma. Palasimme Meksikon-risteilyltämme vajaat pari viikkoa sitten ja niinhän siinä sitten kävi, että pari päivää me jaksoimme olla ilman ”pitkää risteilyä”. Rupesimme ahkerasti katselemaan Karibian ja Välimeren risteilyjä muutamilta varustamoilta, mutta törmäsimme melkoisen suolaisiin hintoihin tai aikatauluesteisiin.

Pari iltaa sitten se sitten löytyi, herkullinen hinta muutamalle hytille Royal Caribbeanin sivuilta. Iskimme heti kiinni kun näimme hinnan veroineenkin, mutta kun menimme varauksessa eteenpäin, muuttui hinta aivan toiseksi kuin mikä se oli edellisellä sivulla ollut. Hermostushan siitä tuli, kun hinta pomppi samaan malliin vaikka vaihtelimme kokoonpanoja, hyttien määriä, lähtöpäiviä ja tietokoneitakin. Uskokaa minua kun sanon, että kaikkemme koitimme. Olin jo ottamassa puhelimitse yhteyttä hintaongelmiin liittyen eilisaamuna, mutta koin yhteydenotot turhiksi kun kone ei enää antanut halpoja hintoja minulle. On se vaan mieltä syövää, että varustamo antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa. Ymmärrättekö?

Oasis of the Seas

Kuva Pixabay.com

Meillä on kaksi Cruise Rewardia Norwegian Cruise Linelle, joten voisimme käyttää aivan hyvin hankkimiamme matkalahjakortteja NCL:n risteilyihin. Nautimme Meksikon-risteilystämme täysin siemauksin, palvelu oli hyvää ja ruokakin oli mielestämme parantunut sitten edellisten kertojen, mutta meillä on useita syitä, minkä takia katsomme risteilyä Royal Caribbeanilta. Seuraava risteily tehdään lapsiperheenä, joten laivan täytyy olla iso jotta tekemistä riittää. NCL:n Breakaway ja Getaway sopisivat lapsiperheelle erinomaisesti, mutta niiden sopuhintaisissa parvekehyteissä on liian pienet parvekkeet. Välimerellä syksyllä vielä seilaava Norwegian Epic tarjoaisi sopivan kokoisia parvekkeita, mutta laiva on jo koettu ja haluaisimme testata jotain uutta laivaa. Royal Caribbeanin Oasis of the Seas ja Allure of the Seas ovatkin reittiensä puolesta huutaneet meidän perheen nimeä nyt useamman päivän ja voitte kuvitella, että minä olen täällä raapinut päätäni ja yrittänyt kaivella sitä oikeaa hetkeä painaa varausnappulaa.

Olemme katselleet sviittejäkin sillä silmällä, koska parvekeongelmat postuisivat. Ison laivan sviitit nostavat matkabudjetin kuitenkin aivan uudelle tasolle ja ainakin tässä vaiheessa se on lievästi nou nou. Karibian/Välimeren risteily on kaavailuissa tämän vuoden lokakuulle ja tänä vuonna juhlimme myös miehen kanssa 15-vuotista taipaletta avioparina. Hääpäiväkuviot ovat vielä totaalisen auki, mutta kerranhan sitä vain 15 vuotta tulee täyteen. Se on ainakin varmaa, että laivalle emme mene ja miehelleni olen ilmoittanut, etten halua juhlia hääpäivääni muutaman tähden hotellissa. Kun noihin edellisiin menoihin lasketaan kaikki muutkin vireillä olevat kuviot mukaan, niin voitte olla varmoja, että katsomme ekstra-tarkkaan laivayhtiöiden tarjouksia.

Royal Caribbean Norwegian Fjords

Huoh. Matkoista riippuvaisen elämä voi olla hankalaa. Se polte, joka sisältä kumpuaa voi olla jopa niin pahaa, että menetetty diili tai reissuista tyhjä kalenteri kalvaa mieltä ja palaa joka kulmalla vastaan. En taida olla ainoa matkabloggaaja, joka kokee samanlaista ahdistusta jos kalenteri näyttää tyhjää.

Anyway, minä lopetan marmatukseni nyt tähän ja rupean pakkaamaan. Tänä iltana lievitän tuskaani puuttuvasta Karibian risteilystä toisella laivalla. Turku ja Viking Grace, täältä tullaan.

Hyvää viikonloppua muruset.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 20, 2016 at 16:25

  Varauksiin ja suunnitelmiin liittyvät asiat voi todellakin aiheuttaa kamalasti pään vaivaa. Onko teillä tapana varata matka tyyliin vuoden päähän ja maksaa varausmaksu ja sitten osissa reissua pois aina lähtöön mennessä, vai mikä on teidän systeemi?
  Mulla ahdistaa myös kun ei voi suunnitella reissuja ollenkaan työtilanteen, tai sen puutteen vuoksi. Kokoajan pitää olla hököllä jos sattuu saamaan työpaikan. Ja uuden työn kanssa ei kannata lähteä hötkyilemään matkavarauksia, kun ei tiedä miten uusi esimies sellaisiin suhtautuisi. Buuh… -.-
  Miten jos tulisitte Lappiin hääpäivämatkalle? Arctic Light Hotel Rovaniemeltä ja pari yötä lasi-iglussa vaikka Levillä? 😀

  • Reply Kthetraveller lauantai, helmikuu 20, 2016 at 17:45

   Juu,varausmaksu eka ja sitten loput myöhemmin. Ongelma on vaan se, että kun pistetään kiinni niin se on sitten siinä. Tiedetään tarkkaan, mikä on hyvä hinta ja siksi arvotaan vielä kannattaako iskeä kiinni. Halvemmallakin kun saa… ja tuo lappi ja lasi-iglu kesällä on pikkuisen poissa laskuista. Yötön yö ja lasi-iglu tälle herkkäuniselle nou nou 😉 Mut hei, lappiin olis tarkotus tulla vajaan vuoden päästä D:n kanssa!

 • Reply alex lauantai, helmikuu 20, 2016 at 14:22

  Heh, koeta kestää.
  Sinun risteilyinnostuksen tuntien, niin eiköhän se seuraava risteily ole ennemmin tai myöhemmin varauksessa!
  Hyvää Gracen risteilyä omalle suosikkilaivalla näillä vesillä.

  • Reply Kthetraveller lauantai, helmikuu 20, 2016 at 14:37

   Hahhah, juu. Me ihan oikeasti painoimme jo varausnappulaa, mutta hinnanmuutos kahdelle hytille oli vaan niin valtava, että vetäydyimme varauksesta periaatteestakin. Eilen olimme jo 45 % sitä mieltä, että varaamme risteilyn kuitenkin isommallakin hinnalla, mutta sitten tuli taas se katumus että ei jösses, tuota hintaa emme maksa. Kiitoksia matkatoivotuksista. Tänä iltana aion nauttia Seamoren sulosoinnuista ja Redraman esityksestä Voguessa.

  Leave a Reply