Suomen suurin matkablogiyhteisö

Herkkävatsaisen ja ruskettumattoman matkailijan apu

Tiedättekös sen lapsia naurattavan vitsin siitä, miksi Muumit ovat niin pulleita? Sehän on niin, ettei sieltä hännän läheltä löydy piirrettynä sellaista pientä ruskeaa pistettä, joka jokaisella jotain syövällä eläväisellä pitäisi olla.

Minä olen herkkävatsainen matkailija. Kotona syön pääosin terveellisesti, sillä ruokavalioni koostuu kasviksista, eikä lautaselleni eksy kovinkaan paljoa pahoja hiilihydraatteja. Juon paljon vettä ja liikun. Matkalla kaikki onkin toisin, liikunta jää pois, ruokailuajat vaihtelevat, ruokavalio koostuu hyvin suurelta osin pahoista hiilihydraateista ja veden nauttiminenkin saattaa jäädä epähuomiossa vähemmälle. Mitäpäs se sitten aiheuttaa? Tästä naisesta tulee Muumi! Olen itkenyt ja nauranut yhtä aikaa tukalaa oloani Sydneyn kadulla, istunut loistoristeilijän teatterissa kykenemättä keskittymään näytökseen vatsani takia, odottanut ja odottanut helpotusta. Kyllä se vain on niin, että epävireinen ja jumissa oleva vatsa hallitsee ainakin minun mielenlaatua siihen malliin, että nauravaisen naisen tilalle astuu yleisimmin Känkkäränkkä.

Juu ja mites sitten se auringonotto, jota rakastan? Vaalea tukka, siniset silmät ja vaalea, niin ruskettumaton iho. Määrätietoisella noin viikon mittaisella auringonotolla olen saanut aikaiseksi hyvin hennon rusketuksen, jota en kehtaa edes rusketukseksi sanoa. Parempi tietysti se kuin komea punaisuus, joka on se toinen vaihtoehto tälle ihotyypille.

Sain Verman kautta yhteistyönä testattavaksi muutamaa tuotetta Meksikon-risteilyllemme, eikä testiympäristö olisi voinut parempi olla. Pitkä matkustaminen, iso aikaero, muuttunut ruokavalio ja bakteerikanta vaikuttaisivat varmasti vatsani hyvinvointiin, joten otin tuotteet innolla vastaan.

Aurinkokapseli RELA Tabs Nogasin Go

Testattavat tuotteet olivat:

  • Rela Tabs -maitohappobakteeri vatsan bakteerikannan tasapainottamiseen
  • Nogasin GO -ruoansulatusentsyymi turvotuksen ja ilmavaivojen ehkäisyyn
  • Bioteekin Aurinkokapseli auringonottoon.

Karibian-risteilijöillä ruoka näyttelee suurta osaa päivän ohjelmassa ja mehän käytimme 24-tunnin ilmaisruokailun tehokkaasti hyväksemme. Soneran mainoslause ”Koska mä voin” sopi ruokailuumme oikein hyvin, sillä saatoimme laivalla kävellessämme poiketa huvin vuoksi maistamassa jotain ruokaa, vaikkei ollut nälkä. Ihan vain, koska me pystyimme tehdä niin. Kertokoon alla olevat kuvat puolestaan, millaiseen testiin yllä näkyvät tuotteet joutuivat ja miten tämän herkkävatsaisen ja ruskettumattoman matkailijan kävi.

Norwegian Cruise Line Butler 1

No mutta kappas, mitä butlerimme toi meille sviitin pöydälle! Pakkohan nuo oli pistää parempiin suihin, kun niin kovasti kutsuivat maistamaan.

Norwegian Cruise Line Rooms Service

Pitihän sitä nyt itsekin tilata jotain huonepalvelusta. Minun oli tuo kasvishampurilaisannos oikealla. Juu ja hedelmät ja suklaakeksit sekä kuvan ulkopuolella olevat sipsit.

Norwegian Cruise Line MDR

Välillä nautittiin simppeliä pastaa, joka ei ollut täysjyvää nähnytkään.

Norwegian Cruise Line Le Bistro

Tämä kasvissyöjä innostui syömään kukkoa viinissä aluksen ranskalaisessa ravintolassa.

Norwegian Jewel Moderno 1

Lisää lihaa brasilialaisessa Modernossa…

Norwegian Cruise Line UBP

Pikkuisen nesteytystä väliin…

Majahuitas

Ja tuhti sämpylä jonkin aikaa pöydällä seisoneiden täytteiden kera Majahuitasin kirkkailla vesillä.

Mazatlan

Niin juu, ja epäilyttävän näköinen paikallinen ranta-ateria Mazatlánissa, jonka pistin jo nälissäni poskeeni ennen kuvan ottamista. Jonkin sortin tortilla-lastut siten enää kuvassa.

Minä voisin laittaa näitä ruokakuvia vaikka kuinka paljon, mutta eiköhän niistä käy ilmi millaiseen mylläkkään vatsani joutui matkallamme. Aloitin Rela Tabs -maitohappobakteerien nauttimisen hieman ennen matkaa, ja jatkoin niiden nauttimista normaaliin tapaan matkan varrella. Sitruunan makuiset tabletit olivat kätevästi purutabletteja, joten niiden nauttiminen oli helppoa, koska juomaa ei tarvinnut metsästää kaveriksi. Tiesin, että tulisin syömään suuren määrän lihaa ja muutoinkin paljon laivan brasilialaisessa Moderno-ravintolassa, joten nautin lisäksi turvotusta ja ilmavaivoja ehkäiseviä Nogasin Go -purutabletteja. Yhden ennen ateriaa ja yhden aterian edetessä.

Tuomio: Vatsa toimi erinomaisesti ja voisinpa melkein sanoa, että kellontarkasti. Loma oli vatsalle huoleton, eikä Modernossa syödyt tuhdit ja maustetut eväkset aiheuttaneet turvotusta taikka ilmavaivoja. Olin suorastani hämmästynyt, sillä edellä mainitsemilla tuotteilla oli vatsani hyvinvointiin hyvin suuri vaikutus.

Rusketuksen suhteen olin sekä toiveikas, että epäileväinen. Aloitin Bioteekin Aurinkokapseli -tuotteiden nauttimisen pari viikkoa ennen matkaa kahden päivittäisen kapselin annoksella, ja muutin annostuksen yhteen kapseliin lomalla. Laitoin testimielessä ranteeseeni laastarin, jota pidin auringonoton ajan. Vaikka aurinkovoiteemme suojakerroin oli 30, ilmestyi jo ensimmäisenä päivänä ranteeseeni helposti huomattavissa oleva raja, joka vahvistui päiviä myöten. Valitettavasti retket ja Tyynenmeren tuulinen keli vaikutti hieman auringonottohetkiin ja vaatetukseen, joten ohessa vajaan neljän päivän auringonoton tulos.

Bioteekin Aurinkokapseli

No huhhuh, raja näyttää vielä paremmalle luonnossa! Jos tuo tuli vajaassa neljässä päivässä aikaiseksi, niin millainen jälki olisi ollut kokonaisen viikon, kenties kahden aurinkoisen viikon jälkeen?

Niin että mitäpä tässä muuta sanomaan, kuin että täältä suunnalta iso hyväksyntä Rela Tabs, Nogasin GO  ja Aurinkokapseli -tuotteille.

Yhteistyössä kotimainen perheyritys Verman. Yhteistyöstä huolimatta mielipiteet ihan omia ja rusketusrajakuvakin on ihan aito.

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply