Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uudistettu Silja Serenade ja Siljan mahtava ohjelmakevät!

Niin se vain on, että laivan tuoksu tälle laivatytölle on sama kuin vauvan tuoksu äidille, tai vaikkapa laadukkaan viinin tuoksu viiniasiantuntijalle. Kun sen oman lempituoksunsa haistaa, leviää kasvoille lämmin ja tyytyväinen hymy. Tuollainen hymy valtasikin nassuni viime lauantaina, kun pääsin suunnistamaan uudistetun Silja Serenaden sisuksissa TallinkSiljan bloggaajille järjestämässä tapahtumassa. Silja Serenadehan kävi viime marraskuussa Rauman telakalla hakemassa pikkuisen uutta ilmettä sisuksiinsa ja miltäs siellä sitten näytti?

Hah! Tottakai suunnistus pitää aloittaa pikkuisella alkoholittomalla mehudrinksulla, että jaksaa viilettää 203 metriä pitkää ja 13-kantista alusta pitkin. Täältä kannella 13 sijaitsevasta New York Loungesta on muuten messevät näkymät alkuillasta, kun alus seilaa pitkin Tukholman saaristoa.

Niin juu, ja olettekos muuten koskaan miettineet sitä, miksi Sundeckin ikkunoista osa näyttää olevan avattavissa? Nyt tiedän.

Sinne meni lumet että röpsähti!

Silja Serenaden Promenaden muutostyöt ovat jatkuneet uusimmalla telakkakierroksella isommassa määrin. Mundo on jäänyt uudistuksessa historiaan, kun tilalle on tullut Fast Lane josta toki saa edelleen tutut hampurilaiset ja lihapullat, mutta myös muita kokin paikan päällä valmistamia maistuvia annoksia. Joskus ei vain ole aikaa tai intoa istua pitkään ruokaravintolassa, joten Fast Lane osuu kyllä hyvään saumaan siinä kohtaa. Ja mikä parasta, yöruoan ystäviä hemmotellaan öisinkin kokin tekemillä annoksilla, joten enää ei tarvitse tyytyä siihen pitkään seisseeseen pyttipannuun. Hyväksyntä tältä laivatytöltä!

Eipä muuten Fast Lanessa törmää enää myöskään kahvittelijoihin, sillä heille on rakennettu ihan oma taivaansa SiljaLandin entisiin tiloihin. Coffee & Co. -kahvilassa porisee laatukahvi ja lasivitriineistä löytyy sellaisia suolaisia ja makeita herkkuja että oksat pois. Siinä oli suunnistuskierroksella taas tällä naisella pitelemistä, etten ostanut useampaa maistiaista sen siliän tien.

Katsokaa nyt tuota tiskiä! Suklaa on meikäläisen lemppareita, mutta eihän sitä jaksa pelkkää suklaata syödä, joten kaveriksi vaikka tuo tartaletti tuosta.

Erityisesti meitä naisia on keksitty hemmotella Itämeren ainoalla Desigual-myymälällä. Joku viisas arkkitehti on suunnitellut vielä liikkeestä suoran pääsyn vieressä sijaitsevaan Coffee & Co. kahvilaan. Jos jokin tuote jää mietityttämään liikkeessä, voi naapurissa käydä nauttimassa syntisen herkullisen leivoksen ostospäätöstä pohtiessaan. Eiköhän se ole jo melkoisen selvää, että herkullisen leivoksen jälkeen maailma näyttää niin auvoisalle, että se ihana käsilaukku, pirteäkuvioinen vaate tai vaikka kodintekstiili vain huutaa leivoksen nauttineen nimeä Desigual-liikkeessä. Pisteet näppärästä ratkaisusta TallinkSiljalle.

Desigualin liikkeen alta siirretty SiljaLand on Silja Symphonyn tapaan rakennettu kokonaan uusiksi laivan keulaosaan kannelle 5. Vaikka alue on melko lailla samanlainen sisaralukseensa verrattuna, on tiettyjä parannuksia Silja Serenadella tehty. Mm. Spice Ice-jäätelöbaarin alue on kasvanut hieman ja PlayStation pelialueen ilmanvaihtoa on paranneltu. Sama koskee muuten koko SiljaLandia, joten nyt passaa tenavien temmeltää kun ilmanvaihto toimii.

Muumeista tykkääviltä lapsilta saattaa muutamassa aluksen hytissä kuulua riemunkiljahduksia, sillä TallinkSilja on muuttanut osan perhehyteistä Muumi-perhehyteiksi. Siellä muumimamman esiliinan raidat loistavat verhoissa ja muumimaailman hahmot seikkailevat seinissä sekä sängyissä. Tottahan toki jääkaapista löytyy myös lapsille pullollinen omaa Muumi-kuohuvaa, joten matkasta saa astetta juhlallisemman.

Katsokaa nyt tuota suloista muumilamppua tuolla nurkassa nököttämässä! Veikkaan, että tuota muumilamppua käy moni lapsi silittelemässä lampun elinkaaren aikana. Itselleni muumit eivät ole kolahtaneet koskaan, edes lapsena, mutta jotenkin teki mieli silitellä lämmintä valoa hohtavaa lamppua.

Jos muumit eivät ole enää suuressa huudossa perheessä, on tarjolla freesattuja perhehyttejä. Monien iloksi varauspolitiikkaan on tullut muutoksia, sillä nykyään perhehytit ovat varattavissa vähintään kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Muumihyteistä poiketen perhehyttejä löytyy myös merenpuoleisina, ja nuo meren puolella olevat hytit ovat myös muutaman neliön isompia.

Family-hyttien sininen värimaailma jatkuu uusituissa parisängyllisissä DeLuxe-hyteissä, joiden hintaan kuuluu maittava aamiainen Tavolàta-ravintolassa. Uusien DeLuxe-hyttien ilme on raikkaampi ja kokolattiamattokin on saanut väistyä vinyylimaton alta. Tilaa on tullut lisää, kun vaatekaappi on korvattu avoimella naulakolla ja uutuutena on myös pienoinen penkki television alla. Siihen on hyvä laskea vaikkapa päiväpeitto ja putkityyny yöksi.

Niin ja näin tasokkaammasta matkustustavasta tykkäävänä olin enemmän kuin onnessani, kun sain Valkeat Laivat -blogin Samin esittelemään minulle Silja Serenaden Commodore-hyttejä ja Junior-sviittejä. Monesti olen niitä sillä silmällä katsellut, mutta huonoksi onneksemme ne ovat olleet aina varattuja haluamillamme lähdöillä. TallinkSiljan ClubOne kanta-asiakaspisteillähän nuo hytit lähtevät hyvinkin edulliseen hintaan, joten suosittelen liittymään ClubOne kanta-asiakasohjelmaan, mikäli et ole vielä siinä.

Ah, poreamme. Lasillinen kuplivaa, oma kulta ja tunnelmavalaistus. Yksi sana: Nautinto. Tällaiset poreammeet löytyvät aluksen keulassa sijaitsevista Junior-sviiteistä. Kyseisten sviittien hintaan kuuluu Bon Vivan erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettu suppeampi aamiainen, hytin jääkaapin sisältö ja Commodore Loungen palvelut. Kovin herkkäunisille en ko. hyttejä kuitenkaan suosittele, sillä alapuolella sijaitsevasta yökerhosta saattaa kuulua ääniä yökerhon aukioloaikana.

Commodore-hytit on uudistettu jo edellisellä telakkavisiitillä. Vaikka olenkin parvekehyttien ystävä, miellyttää ikkunallinen Commodore (joka on muuten isompikin) enemmän silmääni.

Onpa kokousmatkajärjestäjiäkin muistettu uudistuksessa. Suunnistuskierroksemme päättyi uusittuun kokousaulaan ja kiinnitin tuolloin huomiota raikkaaseen ilmeeseen. Marjut Nousiainen on tehnyt hyvää työtä, sillä itsekin kokousmatkoja järjestäneenä/sellaisilla olleena koin kokousaulan miellyttävänä ja käytännöllisenä.

Minulle risteilyt ovat ennen kaikkea hyvää ruokaa, hyvää palvelua, mieluisaa viihdettä ja hyviä unia. Nautin suunnattomasti siitä, kun saan suuhuni ensiluokkaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa, lasken kenties huulilleni lasillisen laadukasta viiniä tai samppanjaa ja katselen showta, joka tuntuu luissa ja ytimissä. Vielä kun pääsen nukkumaan nopeastikin silloin kun haluan, ilman suurta matkustamista julkisilla kotiin, olen tyytyväinen. Mikäpäs siinä, ruotsinlaivalla kaikki onnistuu vaikka yhdessä illassa.

Viihteestä puheenollen, Siljan kevät näyttää erinomaiselta. Viime keväänä nautittiin Saturday Night Fever- ja Fame-musikaaleista, tänä keväänä Silja Serenadelle ja Silja Symphonylle tulee 50-lukuun sijoittuva Grease. Lapsille puolestaan riittää ohjelmaa Skidit Risteilyllä, joita järjestetään kolme kappaletta tänä keväänä: 21.3 Silja Symphonyllä, 18.4. Turusta lähtevällä Baltic Princessillä ja 9.5 Silja Serenadella.

TallinkSiljalla on nyt Meriale-kampanja päällä 25.1.2016 asti ja erityiset Superpäivät 22.-24.1.2016. Mitäpä jos uskaltautuisit laivalle pitkästä aikaa, ottaisit ruokaravintoloista, palvelusta ja viihteestä kaiken irti? Ruotsinlaivat ovat paljon muutakin kuin laivalta ostetut olutlavat tai lämmin punkku kera karkkipussin ja hyttipippaloiden.

Elämys, se löytyy merimatkasta. TallinkSiljan sivuille pääset suoraan tästä.

Yhteistyössä TallinkSilja.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Juha Puu sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 13:12

  Mulla on oma blogi jossa seuraava juttu käsittelee sitä Seren ekan telakoinnin jälkeistä reissun toista päivää ja kuvien joukossa on silloin kuvia ko poreammeesta vesivaloilla. http://juicepuu.blogspot.fi/

  • Reply Kthetraveller maanantai, helmikuu 8, 2016 at 23:15

   Kävin kurkkaamassa, kiitti linkistä. Teillä oli kyllä mahtava reissu, harmi etten päässyt mukaan tapaamaan teitä laivafanittajia. Ehkä joku toinen kerta sitten. Tuo keulasviitti on kyllä hulppea ja poreamme suorastaan kutsuu hyppäämään poreisiin samppanjalasillisen kera. Hyvä kuvapläjäys Juha!

   • Reply Juha Puu tiistai, helmikuu 9, 2016 at 23:45

    Kiitos! tajusin että tarvis varmaan ton blogin tueksi perustaa vielä samanniminen FB-sivu, kun tuli huomautusta siitä kuvapaljoudesta. Sinne FB-sivulle laittais enemmän kuvia jollakinlailla paloina eli hyttikuvia omaan kansioon ravintoista omansa tai jotenkin ryhmitellen.

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, helmikuu 10, 2016 at 08:47

     Erinomainen idea Juha! Laivafanit arvostavat varmasti tuota ratkaisua, sieltä on sitten helppo hakea kuvia juuri niistä itseä kiinnostavista kohteista.

 • Reply Juha Puu maanantai, tammikuu 25, 2016 at 05:46

  Tuo Junnun poreamme sisältää myös valaistuksen joka on sitä kylppärinvaaistusta vielä himmeämpi!! Se toimii vain kun ammeessa on riittävsti vettä.

  • Reply Kthetraveller maanantai, tammikuu 25, 2016 at 11:51

   Oh wow, Erittäin näppärä keksintö. Kiitti tarkennuksesta Juha!

  Leave a Reply