Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hups, näin sitä risteiltiin ja reissattiin vuonna 2015!

Taitaapi taas olla se aika vuodesta, kun useampi matkabloggaaja tekee yhteenvedon vuonna 2015 tehdyistä matkoista. Se on varmaa, että tällä laivatytöllä risteilyjä tuli tehtyä melkoinen määrä, mutta kyllä vuoteen mahtui ihan oikeita ulkomaitakin. Että näin sitä meikäläinen tuli ja meni tänä vuonna!

Tammikuu

Uskomatonta, että tämä vuodesta 1977 risteilyjä tehnyt nainen eksyi ensimmäisen kerran juhlimaan uutta vuotta laivalle vasta vuosien 2014-2015 vaihteessa. Lomattomuuden ja juhlahumun takia teimme 22-tunnin risteilyn Tallinkin Baltic Queenilla miehen kanssa ihan kahdestaan.

On muuten hienoa, että Tallink Siljalta löytyy näitä parisängyllisiä kohtuuhintaisia hyttejä. Me emme ole onnistuneet koskaan saamaan DeLuxe hyttiä tältä alussarjalta, mutta onneksi edes tällainen on ollut tarjolla pieneen romantiikankaipuuseen. Pikkuista lisäluksusta perushyttiin muuten saa tilaamalla esimerkiksi hyttitervehdyksen. Hyttiin on mahdollista tilata vaikkapa hedelmiä, suklaata, virvoitusjuomia ja viinejä/samppanjaa, joten kannattaa kurkata laivayhtiön sivuilta, josko sieltä löytyisi joku kiva tervehdys.

Lapset pääsivät jälleen mukaan matkaamme tammikuun loppupuolella, kun suunnistimme Turusta seilaavalle Viking Gracelle. Viking Line oli avannut laivalle toivotun uutukaisuuden, Victoria’s Secret myymälän, ja eihän sieltä voinut kävellä ulos ilman pinkkiä kassia. Ei edes toisella kerrallakaan.

Helmikuu

Muutaman viikon jaksoimme pysyä kuivalla maalla, mutta helmikuun puolessa välissä oli jo vuorossa päivä Tukholmassa-risteily Mariellalla. Vaikka laiva on minulle hyvin tuttu, pääsin vasta tuolloin ensimmäistä kertaa matkustamaan A2L-hytissä.

Se oli sitten hyttirakkautta ensisilmäyksellä. Tuota hyttiä ei muuten löydy Mariellalta kuin viisi kappaletta, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä jos haluaa saada ko. hytin risteilylleen.

Maaliskuu

Maaliskuussa tuli risteiltyä taas urakalla, kun tutustuin Rantapallolaisten kanssa pikaisesti Eckerön Finlandian uudistuksiin 12.3. Viikon päästä siitä astuin ison ryhmän kanssa Viking Gracen sisuksiin, ja hieman yli viikon päästä siitä oli puolestaan vuorossa Viking XPRS ja visiitti Tallinnassa sijaitsevaan Energian oivalluskeskukseen. Lapsiperheen näkökulmasta Energian oivalluskeskus on miellyttävä ja helposti tavoitettavissa oleva tutustumiskohde, joten suosittelen lukemaan postaukseni omasta käynnistämme. Maaliskuun kiireitä kävimme kuitenkin vielä pakenemassa Eckerön Finlandian ja Viking Gracen välissä Madridissa. Lomaa ei paljoa ollut, joten kahden päivän aikana tuli kierrettyä ainoastaan kenties ne tärkeimmät nähtävyydet. Tuosta Madridin keikasta voit lukea täältä.

Huhtikuu

Huhtikuussa otimme muutoin rauhallisesti, mutta pääsin minä sentään pitämään Solo Sokos Hotel Aleksanterin hämyisässä Rock’N’Rose sviitissä sviibit. Jaa että mitkä sviibit? Lukaisepas se täältä.

Siinäpä minä, nassu muikeana hyvän sviibbi-illan päätteeksi.

Niin juu, ja järkkäsin itselleni tutustumisen uudistuneeseen Mariellaan sen ollessa Katajanokan satamassa. 30-vuotiasta rautarouvaa uudistettiin tämän vuoden huhtikuussa isommaltikin, jolloin laiva sai mm. uusia Comfort-hyttejä ja ravintoloita.

Näitä pikkuisia, mutt ah, niin pehmoisen sängyn omaavia Comfort-hyttejä löytyy Mariellalta myös ikkunallisina. Itse pääsen testaamaan tuollaisen Comfort-hytin sängyn vasta helmikuussa. Näin selkä- ja niskavaivaisena odotan pötköttämistä kyseisessä sängyssä kuin kuuta nousevaa, ja tulen varmasti kertomaan omat mielipiteeni ko. sängystä myöhemmin blogissani.

Toukokuu

Vappupäivänä suuntasimme perheen kanssa Silja Serenadella Tukholmaan ja merimatkalla pääsimme nauttimaan Fame-musikaalin tunnelmasta.

Pitkäaikainen haaveeni toteutui toukokuussa, kun teimme mieheni kanssa Norjan vuonoristeilyn Royal Caribbeanin Serenade of the Seas-aluksella 9.-16.5.2015. Upeinta matkassa oli ehdottomasti Geirangerin vuono, jossa teimme myös kajakkiretken. Norjan vuonoristeilystämme voit lukea täältä.

Mahtavat maisemat kajakkimelonnalle, eikö vain?

Eipä Norjan eteläisemmilläkään vuonoilla huonoja näkymiä ollut.

Kesäkuu

Kesäkuu alkoi pikkuisella kuunarireissulla ja visiitillä Suomenlinnaan sekä Lonnaan, kiitos Visit Helsinki loves Bloggers -tapahtuman.

Kesäkuun alussa kävin myös tekemässä pikkuisen päiväristeilyn skumppakamuni kanssa Viking XPRS:llä, mutta siihen loppuikin merelliset reissut siltä kuulta. Tampere kutsui yhden yön verran kesäkuun puolessa välissä ja majapaikkanamme toimi Sokos Hotel Torni Tampere.

Juhannuksen vietimme tuttuun tapaan mökillämme, ja seuraavana viikonloppuna suunnistimme Latvian maaseudulle Aussikamu D:tä ja hänen lähimpiä sukulaisiaan tapaamaan. Samalla vierailimme kauniissa linnoituskaupunki Cēsiksessä, josta voit lukea täältä.

Heinäkuu

Hääpäiväämme juhlimme mieheni kanssa Prahassa 3.-6.7. Praha oli jo nähty ja koettu aiemmin, joten keskityimme hotellistamme nauttimiseen, sekä piipahdimme historiallisessa Kutná Horassa ja kuuluisassa Sedlecin luukirkossa. Päiväreissustamme voit lukea täältä.

Heinäkuuhun kuului ehdottomana must-tapahtumana Pori Jazzit ja lapset käytimme vielä ennen koulua Viking Gracella 31.7.

Elokuu

Hupsistaheijaa, merelle suuntasimme taas, kun kevensimme lasten kouluunpaluujärkytystä Silja Symphonyllä 14.8. Annoimme ison hyväksynnän uusitulle Silja Landille ja Tavolatan erinomaiselle ruoalle ja palvelulle.

Syyskuu

Syyskuu meni laivaillessa oikein olan takaa. Tein viisi laivaa 89 tunnissa turneen 17.-21.9. sisältäen visiitin Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlille ja Pietariin.

Yksi sana Ahvenanmaalle: Ihastuin.

Toinen sana Pietarille: Ihastuin.

Vielä yhden merimatkan me ehdimme tehdä syyskuussa, kun kävimme rentoutumassa Silja Serenadella syyskuun loppupuolella.

Lokakuu

Vain yksi reissu ja laiva, m/s Mariella 15.-17.10. Matkasta teki erityisen se, että perheemme pääsi tutustumaan Mariellan komentosiltaan. Eihän se reissu mennyt niin kuin Strömsössä, mutta syy oli ihan minussa itsessäni. Komentosiltavisiitistämme voit lukea täältä.

Marraskuu

Marraskuu vietettiin kuivalla maalla, mutta pääsin minä sentään tutustumaan St. Peter Linen Princess Mariaan 13.11. laivan ollessa Länsisatamassa.

Tämän kuvassa näkyvän Princess Marian DeLuxe-hytin etuja on mm. kahteen suuntaan osoittavat ikkunat. Näkymät ovat sekä keulaan että aluksen sivulle. Sen verran mukavan oloinen hytti on, että kannattaa pistää harkintaan jos on suunnittelemassa merimatkaa Pietariin.

Sitä minulle harvinaisempaa Suomi-retkeilyä tuli tehtyä blogimatkalla Fiskarsin ruukkiin 14.11. Yllätyin paikasta positiivisesti ja pistin suositeltavien listalle, joten kannattaa käydä lukaisemassa postaus jos pikku irtautuminen hektisestä arjesta kiinnostaa.

Joulukuu

Joulukuussa meidän olikin jo hiljennettävä hieman tahtia, sillä tiedossa oli suuria maksuja muutaman tulevan matkan takia. Onneksi työnantajani tarjosi pikkujoulut Eckerö Linen Finlandialla 11.12. miniristeilyn muodossa.

Kippis ja kulaus pikkujouluille!

Nopeasti laskeskelin tuossa, että risteilyjä tai merimatkoja tein vuoden aikana 18 kappaletta. Edellä mainittujen lisäksi kävin tutustumassa kolmeen laivaan niiden ollessa satamassa ja kävin seitsemässä eri maassa. Uusi tuleva vuosi tuo uudet kujeet varmasti, mutta melkoisen merellisissä tunnelmissa sitä ainakin mennään ensi vuoden alkupuolella. Näillä näkymin pääsette mm. seuraamaan Meksikon-risteilyämme sviittimatkustajan näkökulmasta melko ajantasaisesti Facebook sivuillani, joten kannattaa käydä tykkäämässä sivusta jos matka kiinnostaa. Sitä ennen saatan kuitenkin käydä pikkuisen muualla lämpimässä mutta siitä kerron myöhemmin, sillä minulla on henkilökohtaiset syyt pitää asia salattuna.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 10:45

  Hei, tuo on sen verran pieni risteilymäärä, että pistähän paremmaksi tänä vuonna ;). Ei, mutta oikeasti ihan tajuton määrä noita :D! Tuntuikin koko ajan Facebookia seuraillessa, että olet taas lähdössä risteilemään ;). Upea vuosi takana selvästikin.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 4 tammikuun, 2016 at 17:33

   Yllätyin tuota määrää, oli saman verran kuin mitä vedin vedin teininä. Saas nähdä mikä luku tänä vuonna napsahtaa mittariin noissa risteilyissä.

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 19:50

  On siinä ollut risteilyä kerrakseen! Melkoisesti olet kyllä laivoja kolunnut, vaikka melkeinpä kuvittelin lukeman olevan vielä suurempi. 😀

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 22:27

   No, kattellaan pistänkö paremmaksi tulevana vuonna 😉 Kiitti kommentista ja oikein hyvää joulua Elina!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 15:19

  Ihan hurjaa mitä yhdessä vuodessa voikaan ehtiä! Tuo Norjan risteily on ollut kyllä aivan mieletön seurattava ollut. Aina yllätyn kun näen, että ootte uusia reissuja varailleet :p Toivottavasti ensi vuodesta tulee yhtä hieno 🙂

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 16:13

   Kiitti. Vaikuttaa tosiaan siltä, että ihan messevä ensi vuodesta tulee. Hymyssä suin vuon matkata vuoteen 2016 😉 Oikein hyvää joulua ja uudet vuodet toivottelen erikseen myöhemmin. Hali!

 • Reply alex keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 13:33

  Hopla; melkoinen saldo risteilyjen ja merimatkojen osalta – mutta enpähän muuta olisi odottanutkaan sinun kohdalla! Mielenkiinnolla odotan tuota Meksikon risteilyä (ja myös tunnelmia Queen Maryltä) – sitä ennen kuitenkin: Rauhallista & rentouttavaa Joulua sinulle ja läheisillesi!

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 16:18

   Voi kiitos Alex, rauhallista ja rentouttavaa joulua sinnekin. Täällä sitä ollaan vitostiellä menossa kovaa vauhtia äidin luokse. Ja noista meidän risteilyistä, oli se määrä itsellekin hämmästys 🙂

  Leave a Reply