Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suup, melkein kuin keittojen Subway!

Raksujen vihannesten ystävä ja 99 % kasvissyöjä tässä terve! Täytyypi myöntää, että monesti joudun kärsimään siitä, että suosin aterioissani kasvisruokavaliota. Ravintoloiden valikoima on suppea tai sitä ei ole ollenkaan, joten pienoisella mielenkiinnolla astelin Helsingin Citykäytävällä sijaitsevaan keittobistro Suupiin. Kerrankin valinnanvapaus päättää itse, millaisen keittoaterian suuhunsa laittaa ja ah, siitä ei tarvitse huolehtia millaisessa kunnossa haluamani vihannekset ovat.

Kuten jo alussa kerroin, olen raksujen vihannesten ystävä. Lämpimissäkin ruuissa nautin vihanneksissa siitä, ettei niitä ole kypsennetty liikaa. Onkin hienoa, että Suupin keitot aloitetaan rakentamaan vapaasti esillä olevista raaka-aineista. Pohjalle vaikkapa hieman perunoita, riisiä tai nuudeleita, sekä perään erilaisia tuoreita ja kypsentämättömiä vihanneksia. Itse ladoin innolla suoranaisen salaatin lautaselleni, jonka jälkeen valitsin mieleiseni lämpimän liemen siihen päälle. Proteiinia kasviskeittooni olisin saanut lisäksi tofusta, mutta jätin sen ottamatta. Valitsin vain mukaan vielä tuoretta leipää ja mieleisiäni mausteita, ja oma suunnittelemani keitto oli valmis.

Mitäpäs tykkäsin, mikä on kasvissyöjän tuomio?

Idea on nerokas. Jokainen saa vaikuttaa keittonsa sisältöön, sen tulisuuteen ja vihannekset ovat ihanan tuoreita. Keitto on erinomainen ja kevyt vaihtoehto tylsälle pikaruoalle, silloin kun sitä aikaa aterioinnille ei vain ole riittävästi. Käytin saamani Suup-lahjakortit kahteen eri keittoon, joista toisen aterioin paikan päällä keittobistrossa ja toisen vein take away-lounaaksi töihin. Ensimmäiseen keittooni valitsin siitakesieni-liemen ja täytyypi myöntää, että omaan makuuni liemi oli liian suolaista. Toisella kerralla valitsinkin take away keittooni laksa-liemen ja olin hyvin tyytyväinen valintaani. Siinä rapsakkaa, ihanan kevyttä keittoa syödessäni en voinut kuin ajatella, miten mukavaa olisi ollut nauttia höyryävää keittoa pakkaspäivän ulkoilun päätteeksi. Niin että sitä lunta ja tomeraa pakkasta odotellessa, taitaapi olla melkoisen suuret toiveet tällä naisella.

Hieman hitaasti minä olen syttynyt Food Labin olemassaololle, sillä vasta Tötterön myötä huomasin itsekin, että SOK:n ja HOK-Elannon yhteinen kehitysprojekti sijaitsee työmatkani varrella, on helposti saavutettavissa ja kerrassaan hauska keksintö. Minäkin, ruokarajoitteinen, pääsen nauttimaan kehittelyjen tuloksista ja voisin myös esittää omia ehdotelmia uusiksi mauiksi. Luonnollisesti Suupista löytyy myös kala- ja lihavaihtoehtoja, joten eiköhän kaikille löydy se mieluisa keitto. Kannattaakin visiteerata Suupissa jos satutte olemaan kulmilla. Kevyt ja kiva uutuus tuo keittojen Subway!

Lisätietoja Suupista ja Food Labista täällä.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply