Suomen suurin matkablogiyhteisö

Eckerö Linen Finlandia, mikä erinomainen paikka pikkujouluille!

Hah! Ei kuulkaattees koske päähän, ei heikota, ei mitään. Asiaan kuuluvasti lievää ryytymystä on havaittavissa pikkujouluja seuraavana aamuna, mutta olo on ihan hyvä. Tuo hyvä olotila onkin meikäläisen pelastus, sillä mies lähti tänä aamuna poikien reissulle Manchesteriin ja minä jäin lasten kanssa yksin huomisiltaan saakka.

Täytyy kyllä kehua työnantajaani, joka hoksasi tarjota työntekijöilleen hieman erilaisen pikkujoulujuhlaillan. Näin laivoja melko ahkerasti kiertelevänä kehtaan markkinoida ratkaisua työnantajille edullisenakin vaihtoehtona, sillä Eckerö Linen m/s Finlandian miniristeily ja joulupöytä ei ryhmäalennuksin kovin suuresti maksa henkilöltä. Iso porukkammekin taisi nauttia reissusta täysin siemauksin, sillä Finlandian aikataulu on mitä mainioin. Buffet Eckerön joulupöytä oli heti klo 15.00, jonka jälkeen meillä matkustajilla oli vapaus tehdä mitä huvittaa. Ja kun kerran laivakin palasi Helsinkiin kello 21.15, oli ahkerimmilla bilettäjillä mahdollisuus jalkautua keskustan ravintoloihin ja me rauhallisemmat/väsyneet/rähjääntyneet pystyimme kotiutumaan inhimilliseen aikaan. Sen verran kiirusta meillä piti, että kamerakin pysyi usein laukussa, mutta alla muutama kuva eiliseltä illalta.

En voinut kuvitellakaan, millainen projekti yksi pikkujouluasun hankinta olisikaan. Menin yli kuukausi sitten luomenpoistoon ja toimenpiteessä oli tarkoitus poistaa kaksi luomea selästäni. No, siinä operaatiohuoneessa pötköttäessäni lääkäri rapsuttikin huomattavasti enemmän luomia pois. Ensimmäiset yöt olivat minulle hyvin tuskaisia operaation jälkeen, sillä selästäni ja hartioistani poistettiinkin yhteensä 14 luomea. Jouduinkin menneellä viikolla metsästämään asua, joka ei paljastaisi selkääni sillä se ei ole vieläkään esittelykelpoinen. Olin auttamattoman myöhään liikkeellä, joten ainoa kokoiseni asu oli Vero Modasta löytynyt harmaa, hieman hopeaan vivahtava lyhythihainen paita. Paita ei kovin kummoinen ollut, joten piristin sitä pitkällä kaulakorulla ja kimallekynsillä.

Kuten aiemmin mainitsin, pikkujoulut laivalla on edullinen ratkaisu työnantajalle. Ei tilavuokria taikka maksuja viihdepalveluista, ruokaa ja juomaakin on tarjolla buffetissa kiinteään hintaan niin paljon kuin napa ruskaa.

Mutta mites joulubuffetin tarjonnat tälle kasvisruokailijalle?

Alkuruokapöydästä löytyi melkoisen mukavasti popsittavaa, mutta pääruoka…

Kröhöm! Kaikki suomalaista jouluruokaa syövät tietävät, että jouluruoka jakaa mielipiteitä. Erityisesti laatikot jakavat kansaa ja minäkin kuulun siihen porukkaan, joka ei voi sietää lanttu- tai perunalaatikkoa. Että pelkästään tämmöistä irtosi lämpimistä ruoista tälle kasvissyöjälle. Porkkanalaatikkoa, herneitä, ruusukaali-porkkanapaistosta, haudutettua punakaalia ja suolakurkkuja. Olisin kyllä mielelläni nähnyt lämpimien ruokien puolella muutakin sopivaa kasvissyöjille.

Anyway, buffettiin suunnatusta pienoisesta kritiikistä huolimatta ilta oli onnistunut. Laivalla oli viihdettä ja ravintoloita jokaiseen makuun, joulun tuliaisostoksetkin hoitui siinä samassa ja meidän käyttöömme varatuissa hyteissä ostokset pysyivät tallessa. Moni jatkoi varmasti iltaansa keskustan ravintoloissa laivan tultua satamaan, mutta minä astelin tyytyväisenä miehen kuljettamaan autoon ja möngin kotona iltatoimien jälkeen pehmoiseen sänkyyn nukkumaan.

Sen minä vain sanon, että Eckerö Linen Finlandian aikataulu pienoiseen alkuillan irtiottoon on mitä mainioin. Pikkujoulut, etkot, aikatauluongelmaisen tai iltatorkun bileilta. Siinäpä muutama syy, miksi Eckerö Linen miniristeily kannattaa ottaa vakaaseen harkintaan.

Suosittelen.

P.S.: Kiinnostuitko pikkuisesta irtiotosta? Eckerön sivuille pääset suoraan tästä.  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply