Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nyt se on testattu! m/s Mariellan erikoisuus Plate Social Dining

Oi nam, nam ja nam. Minä olen varmaankin moneen kertaan paasannut ruoasta, makujen sinfoniasta ja silmänruoasta blogissani. En ole mikään ruoka-ammattilainen ja häpeillen on myönnettävä, etten saa itse loihdittua kovinkaan hienoa evästä kotipuolessa, mutta kyllä minä tiedän sen, milloin annos on onnistunut. Onnistunut rakenne hurmaa, aidot maut täyttävät suun ja kun mukaan liittää vielä juuri sen oikean viinin, on onnistuneesta ruoasta tiedossa lähes euforinen tila.

Voitte uskoa, että välillä oli tuskaisaa odotella omaa risteilyä uusitulla Mariellalla, sillä kyseiselle laivalle oli toukokuussa rakennettu kehujakin saanut Plate Social Dining ravintola. Monia kokemuksia kyseisestä ravintolasta on jo nettiin päätynyt, mutta vasta nyt me pääsimme miehen kanssa nauttimaan Platen eväksistä. Mies valitsi itselleen seitsemän ruokalajin maistelumenun lihaisena, kun minä päädyin puolestani kasvisvaihtoehtoon. Tarkempaa tietoa menusta ei sitten ollutkaan, sillä nenämme eteen tuodut annokset olivat yllätyksiä. Tarjoilija kuitenkin selitti annoksen sisällön sen tultua pöytään, joten aivan ummikkona ateriaansa ei tarvinnut syödä. Pikku vinkkinä muuten vielä se, että ennakkoon tilattuna seitsemän ruokalajin maistelumenusta (liha, kala tai kasvis) saa muutaman euron alennuksen. Tällä hetkellä hinta on 33 euroa, joka on mielestäni ihan sopiva tarjotuista annoksista.

Kasvismenun alkuruoka. Minä kertoisin niin mielelläni teille mitä tämäkin annos sisälsi, mutta tarjoilijan sanat vain vilisi korvasta sisään ja sitten pistelinkin jo poskeeni naama messingillä näitä kauniita annoksia. Sen verran pystyn kertomaan, että viereen aseteltiin pienoinen pata, jossa oli jonkinlaisessa kermaisessa gratiinissa ainakin maa-artisokkaa.

Lihamenun alkupala. Mies muisteli että tässä oli hirveä. Korjatkoon se, jolla on varmempaa tietoa.

Sekä liha- että kasvismenun pääruoka, joka oli lisänä varsinaiselle pääruoalle. Ah ja voih, tämä sai molempien aterioitsien täydet hyväksynnän. Jonkin sortin kuohkea mannapuuro, jossa oli mukana mukavasti sinapinsiemeniä.

Kasvismenun pääruoka. En ole ollut koskaan ”yligrillatun” ruoan ystävä, joten tämä ei nyt ihan kolahtanut, mutta kukkakaali uppoaa aina. Tarjoilijan antamassa annosselostuksessa vilahti mielestäni sana ”ankanrasvassa”, joten tämä tiedoksi niille, jotka ovat kovin ehdottomia kasvisruokavalionsa kanssa.

Erikoisruokavalioisen jälkiruoka (vähäsokerinen).

Jälkiruoka, joka olisi ollut samanmoinen myös lihamenussa.

Ja vielä jäkiruoan jälkiruoka.

Mitäpä pidimme? Asiakaspalvelu oli ihan hyvää, tarjoilijat kertoivat annosten sisällöt ja muistivat kysellä kuinka ruoka maistui. Jotain sanoja vaihdoimme muutoinkin, mutta hieman kiireiseltä he vaikuttivat. Mies kehui annoksiaan ja piti niitä maksetun rahan arvoisina, eikä mitään huomautettavaa löytynyt vaikka kuinka yritin kaivella. Itsekin olin tyytyväinen annoksiini, joskaan lämmin pääruoka ei ihan täysillä kolahtanut omaan makuuni. Aivan Viking Gracen Oscar à la Carten tasolle Plate ei yltänyt, mutta sen verran hyvä ravintola Plate on, että tulemme syömään siellä varmasti vielä uudestaan. Menua on kuulemma jo muutettu keväästä, joten eiköhän ensi vuoden puolella ole taas jo jotain uutta kivaa.

Jos oli ruoka ensiluokkaista ja täytti kaikki odotukset niin ulkonäöltään kuin maultaan, niin pikkuista kritiikkiäkin tilanteesta löytyi. 20 minuutin odotus ensimmäisen alkuruoan jälkeen ei tuntunut todellakaan miellyttävälle, silloin kun kyseessä oli puolityhjä ravintola. Tuli sellainen tunne, ettei henkilökuntaa ollut tarpeeksi tilanteeseen nähden, mutta kysyttäessä tarjoilijamme kertoi, että ravintolassa oli täysi miehitys ja kaikki vielä vakinaista henkilökuntaa. Tiedä sitten mikä lienee ollut keittiön puolella, sillä yksi kokki laitteli vasta paikkoja kuntoon kun me saavuimme ravintolaan sen auetessa. Niin juu, ja vaikka kuinka käänsimme ja väänsimme, pohdimme ja yritimme miehen kanssa uusintalaskea annoksiamme, niin vaikuttaa siltä, että nenämme eteen tuotiin vain kuusi annosta. Lähestyinkin annosvajavuuden takia Viking Lineä ja sain selville, että meiltä jäi uupumaan yksi jälkiruoka. Liekö sitten erikoisruokavalioisen takia tarjoilija mennyt sekaisin, mutta minulle olisi kyllä kelvannut kaikki herkut miehenkin puolesta.

Ja tähän loppuun en voi olla myös antamatta pientä hyvätahtoista kehitysehdotelmaa laivayhtiölle.

Olin lähestynyt Viking Lineä ennen matkaa ja tiedustellut, josko kahden hengen pöytävarauksen voisi muuttaa neljän hengen pöytävaraukseksi. Lapsemme eivät gourmetruokaan koske tikullakaan, joten ehdottelin että lapsemme voisivat hakea maksusta Ocean Grillin/Food Gardenin puolelta omat annoksensa lasten seisovasta pöydästä ja syödä kanssamme samaan aikaan. Tämä ei kuitenkaan käynyt, sillä myyntipalvelu kertoi Platen, Buffetin ja Food Gardenin olevan täyteen varattu kattausaikanamme. Myyntipalvelu tarjosi meille mahdollisuutta aterioida kello 21.00, jolloin olisi vielä ollut vapaata tilaa, mutta me kieltäydyimme tarjotusta. Hankimmekin sitten lapsille heidän toivomansa elokuvan ja laitoimme sen isossa hytissämme pyörimään läppäriltä. Tuolla ratkaisulla lapset istuivat isossa hytissämme tyytyväisinä ja me saimme keskittyä aterianautintoon.

Niin, että siellä Platessa me sitten aterioimme miehen kanssa kahdestaan neljän hengen pöydässä, puolityhjässä ravintolassa. Tuskin Mariellan erinomaista henkilökuntaa olisi haitannut se, jos lapsemme olisivat istuneet kanssamme meidän ruokapöydässä ja syöneet omaa ruokaansa. Me teimme virheen kun emme tiedustelleet asiaa tarjoilijalta sopivassa välissä, joten otamme tuon lastemme puuttumisen Platesta omalle kontollemme. Pienesti kuitenkin ehdottaisin laivayhtiölle jonkinlaista simppelimpää lasten menua taikka vaihtoehtoa hakea lasten seisovasta pöydästä ruokaa, sillä veikkaan että melkoisen suuri osa lapsista ei ihan innostu Platen nykyisistä annoksista. Näin saataisiin ateriointihetkistä koko perheen hetkiä, ja se social dining’kin saisi kunnon merkityksen.

Nim. nälkäiset lapset Ocean Grilliin vihdoin klo 19.30 jälkeen. Ja tähän perään taas se silmäniskuhymiö, jota en suosi muutoin kuin auki kirjoitettuna.

Edit: Sain kun sainkin ”salaisen” kasvismenun tiedokseni. Tähän alkuun vielä huomautus, että kyseessä on esimerkkimenu, ja tarjonnat vaihtelevat.

1. Alkuruoka: Soyapapupyree,herkkutattikeksiä ja pikkelöityä kyssäkaalia.

2. Alkuruoka: Conffattua maa-artisokkaa ja perunavaahtoa

3. Pääruoka: Kukkakaalia ja savusipulilientä ja kotijuustoa

4. Pääruoka: Herkkusieni mannapuuroa ja pikkelöityä sinapinsiementä

5. Jälkiruoka: Sinihomejuustovaahto, pähkinää ja omenaa

6. Jälkiruoka: Kurpitsakakkua,kurpitsaa,vanilija-kurpitsapyreetä,lakugeeliä ja lakujäätelöä

7. Jälkiruoka: Suklainen sikari

Herkullisen kuuloista, eikö vain? Siitä vaan varaamaan omaa herkkumatkaasi Viking Linen omilta nettisivuilta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply monesti matkustava maanantai, lokakuu 26, 2015 at 04:52

    Kyseisessä ravintolassa saa myös tilattua lapsille erikseen sen lasten seisovan pöydän josta lapset voi hakea ruokaa… Ainakin paikan päältä, mutta myyntipalvelu ei tästä ehkä tiedä ??

    • Reply Kthetraveller maanantai, lokakuu 26, 2015 at 09:27

      Voi ei! Ei tiennyt todellakaan! Pikku kopsu vielä minulle myyntipalvelulta tulleesta viestistä: ”Paikkoja tähän ravintolaan on mahdollista varata vain maksamalla etukäteen tuo 33 € arvokuponki/henkilö”. Ja kun kerran ravintola oli täynnä myyntipalvelun mukaan, niin mitäpä siinä sitten enää kyselemään. Kiitos todella paljon tuosta tiedosta, auttaa tulevaisuudessa.

    Leave a Reply