Suomen suurin matkablogiyhteisö

Norjan vuonoristeily: Kajakkimelontaa Geirangerinvuonossa

Viimeinen satamamme Royal Caribbeanin Norjan vuonoristeilyllä oli Geiranger. Geiranger on kävijämäärältään Norjan toiseksi vilkkain risteilysatama, enkä kyllä ihmettele yhtään. Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Geirangerinvuono on vain niin majesteettinen, että ainakin me jaksoimme hämmästellä miehen kanssa pitkät tovit näkymiä hyttimme parvekkeelta.

Psst. Tiesitkös muuten että kelien mukaan laivasta voidaan poistua ja mennä sinne kahdella eri tavalla?  Hyvällä säällä laivan viereen siirretään kuvassa näkyvä kelluva laituri, mutta heikommalla kelillä huristellaan pikku veneillä laivan ja kuivan maan välillä. Minun harmikseni jäin tälläkin kertaa ilman pikkuista veneajelua.

Olimme varanneet laivayhtiön kautta noin 90 euron arvoisen kajakkiretken. Siirryimme pikkubussilla parin kilometrin päässä sijaitsevalle camping-alueelle, jossa meitä odotti pari opasta. Meidät perhehdytettiin kajakkimelonnan saloihin, annettiin varusteet ja hiphei, eikun veteen.

Näettekös nuo laiturilla tönöttävät kajakit? Kolme niistä kuului oppaille ja yksi sille pariskunnalle, joka meni ensimmäisenä veteen. Kenetpäs valittiinkaan ensimmäiseksi pariskunnaksi? Jep, meidät. Ei siinä muuta, mutta miehen ja minun kokoero pituudessa sekä painossa on huomattava. Mies istui perässä, meikäläinen 43 kilonsa kanssa edessä ja sinne veteen meidät tökättiin perä edellä. Pikkuinen paniikkikiekaus taisi Geirangerinvuonossa kaikua, sillä minua ei innostanut tehdä sukellusta hyvin kylmään veteen. Kummasti kajakki kuitenkin pysyi pinnalla, vaikka kuuleman mukaan yleensä pari ihmistä joutuu veden varaan jokaisella retkellä.

Kajakkimelonta ei mitään kuivinta harrastusta ollut ainakaan meidän retkiryhmällemme, sillä lähes kaikilla oli yksi sun toinen raaja märkänä suojista huolimatta. Minäkin, kylmää vettä inhoava nainen, nautin märästä olotilasta ja innostus piti lämpimänä. Laivalle palasimme naama messingillä ja laivan lähtiessä nautimme kuohuviiniä ja hedelmiä parvekkeellamme.

Kippis vaan teille, Seitsemän sisarta! Laivan keulasta olisi tietysti ollut paremmat näkymät, sillä Seitsemän sisarta -vesiputouksen vastapäätä sijaitsi Kosijan vesiputous. Kosija yritti kovasti saada sisarista vaimoa itselleen, mutta ratkesi juomaan kun sisaret eivät lämmenneet Kosijan liehittelyille. Siksi Kosijan vesiputous näyttää pullolle.

Parasta koko Geirangerinvuonossa seilaamisessa oli kuitenkin Serenade of The Seasin kapteenin kuulutus (tai nauhoitus), joka kuului vesiputousten lähettyvillä. Kapteeni kertoi tarinaa sisaruksista ja epäonnisesta kosijasta, töötäten kunnioittavasti laivan torvella kun laiva lipui hiljalleen vesiputousten ohi.

Viimeinen satamamme oli koko vuonoristeilyn huipentuma. Nautimme reissustamme paljon, vaikkakin olisimme nähneet mielellämme vielä enemmänkin vuonoja. Royal Caribbeanin palvelu oli erinomaista, laiva juuri sopivan kokoinen ja hyttimmekin olimme osanneet varata oikealta puolelta laivaa. Mistä sitä tietää, vaikka palaisinkin uudestaan Norjaan, seilaisin pohjoisempiakin vuonoja, fiilistelisin maisemia.

Maailma on kaunis paikka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Laura sunnuntai, kesäkuu 16, 2019 at 21:38

  Hei, mainitsit että osasitte valita hytin oikealta puolelta laivaa. Kummalla puolella siis olitte? Mietinnässä juuri vastaavanlaisen reissun varaaminen Celebrityllä 😊

  • Reply Kthetraveller maanantai, kesäkuu 17, 2019 at 09:21

   Olimme perästä katsottuna oikealla puolella menosuuntaan nähtynä. Seitsemän siskosta vesiputous jää aluksen oikealle puolelle kun lähdetään vuonosta pois merelle. Ihanaa matkaa teille!

 • Reply marikaw perjantai, syyskuu 11, 2015 at 19:31

  Anteeks, naurahdin ääneen kun kuvittelin sun huutoa veteen mennessä. 😀 Kajakkeilu ja melonta on ihan superkivaa, tollasissa maisemissa ois mahtava tehdä joku pieni retki.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 19:27

   Se oli oikeasti paras paikka vedellä kajakilla. Me päästiin menemään ns. rantoja pitkin, nähtiin kirkas vesi, mentiin ihan pienen vesiputouksen juureen. Se oli niin maagista 🙂 Tahtoo takaisin!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, syyskuu 11, 2015 at 18:42

  Viimeinen lauseesti summaa kaiken. Geiranger on varmasti yksi maailman upeimpia paikkoja.
  Tämä oli ihana postaus. Haluan tuonne!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 19:24

   Kiitti. Harmi ettei saanut vangittua kuviin sitä kauneutta. Videofilmille saimme enemmän maisemia ja ne tuntemukset, ”hullun” hymyn. Ihqu paikka tosiaan, eli ei muuta kuin tervemenoa sinne 🙂

 • Reply Maria perjantai, syyskuu 11, 2015 at 15:34

  Upean näköisiä maisemia! Ihan harmittaa etten ole koskaan ollut Norjassa, mikä häpeä. Tuommonen risteily olisi kyllä mahtava päästä toteuttamaan joku kerta 🙂

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, syyskuu 13, 2015 at 19:23

   Isoilla laivoilla noille risteilyille pääsee edullisestikin, jos onnistuu bongaamaan hyvän tarjouksen. Toisaalta ”paikallisilla” aluksilla pääsee varmasti pikkuisen enemmän paikalliseen tunnelmaan. Niin tai näin, suosittelen pistämään Norjan vuonot (ehkäpä vuonoristeilynkin) Bucket listille. Kiitti viestistäsi Maria!

  Leave a Reply