Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliarvostelu ja -esittely: palkittu Hilton Prague

Prahan liikekeskustan ja vanhan kaupungin välissä sijaitseva Hilton Prague on valtava rakennus. Kyseinen hotelli valmistui vuonna 1989 toiselle omistajalle ja sen nimeksi tuli Atrium Hotel Prague, mutta Hilton hankki hotellin itselleen vuonna 1991. Ihan hyvä niin, sillä 791-huoneisen hotellin pyörittäminen vaatii ison ja luotettavan ketjun. Yövyin mieheni kanssa kyseisen hotellin King Executive -huoneessa tämän vuoden heinäkuussa ja voin kyllä todeta, että useaan kertaan palkittu liikemieshotelli on palkintonsa ansainnut. Nykyaikaista sisustusta arvostaville hotelli ei paljoa silmänruokaa tarjoa, mutta hotelli sopii erinomaisesti vaikkapa leppoisaan ”hotellilomailuun”.

11-kerroksisen hotellin katseenvangitsija on Atrium, jossa sijaitsee luonnollisesti suurin osa hotellin palveluista. Ison kokonsa ansiosta alueelle on saatu paljon viherkasveja, jotka luovat paikkaan eräänlaista ”resorttimaisuutta”.

Melkoisen massiivinen, vai mitä?

Ravintoloita Hilton Praguesta löytyy useampaakin erilaista ja mikä positiivista, Cafe & Bistro tarjoaa ruokaa ympäri vuorokauden. Nälästä ei tarvitse kärsiä, sillä Cafe & Bistron yömenukin sisältää kunnon lämpimiä ruokia.

Cafe & Bistron avointa tilaa. Asiakkaiden vuoksi en pystynyt ottamaan kuvia varsinaisesta ruokailualueesta.

Minua kiinnostanut CzechHouse Grill & Rotesserie jäi valitettavasti mieheltä ja minulta kokeilematta, sillä vatsat täyttyivät ihan mukavasti Executive Loungen eväs- ja juomatarjoiluista. CzechHouse Grillin menu vaikuttaa kuitenkin lupaavalle ja jopa veden ystäviä hemmotellaan, sillä heille on tarjolla vesimenu.

Hip hei, tässä sitä reissataan hissillä ylös kattoterassille. Cloud 9 Sky Bar & Terrace tarjoaa komeat näkymät Prahan kaupunkiin, messevät (?) bileet ja makoisat drinksut.

Cloud 9 Sky Bar & Terracessa on terassit molemmin puolin ravintolaa, joista toinen terassi on varattu tupakoimattomille. Kävimme miehen kanssa vain pyörähtämässä täällä yhden drinkin verran alkuillasta, joten minulla ei ole antaa tarkempia tietoja baarin tunnelmasta taikka asiakaspalvelusta. Palvelu oli ihan ystävällistä kuitenkin sen yhden drinkin verran.

Monien Hilton hotellien tapaan myös Hilton Praguesta löytyy Executive -kerros, jossa sijaitsee Executive -huoneita ja Executive Lounge. Loungen tarjonta on sen verran hyvää, että päädyimme nauttimaan Loungen palveluista kiitettävän verran omalla visiitillämme. Loungesta ja huoneestamme tarkempi esittely täällä, joten en kerro tässä postauksista niistä sen enempää.

Executive Lounge.

King Executive huone.

Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, kävelymatkan päässä palveluista. Kadun toisella puolella on pienoinen kauppakeskus ja heti sen jälkeen ruokakauppa. Julkisten kulkuneuvojen pysäkille on matkaa kauppakeskuksen läpi yhden korttelin verran ja kävelymatka on lyhyt myös McDonald’siin sekä muihin ravintoloihin.

Hotellin sisustus on suoraan 1990- ja 2000-luvulta. Ikä näkyy ajoittain kalusteissa, mutta hotelli on kaikin puolin siisti. Hotellissa on kuntosali, uima-allasosasto saunoineen ja hoitopalveluineen, sekä pienoinen auringonottoalue ulkona. Huoneista, niin tavallisista kuin Executive-tasonkin, on näkymä joko kaupunkiin päin tai Atriumin puolelle. Kannattaakin varmuudelta esittää toive kaupunkinäkymästä, mikäli haluaa välttää Atrium-näkymää. Osassa Atriumiin päin suunnatuista huoneista näyttää olevan parveke, mutta en voi mennä takuuseen siitä, että parvekkeet olisivat käytössä koska Hiltonin sivuilla ei mainita parvekkeista. Asuimme hotellissa kuumana ajankohtana (lämpötila kaupungissa 36-38 C), ja ainakin tuolloin hotellin ilmastointi tuntui olevan ehkä hieman riittämätön. Hotellin sisätiloissa ei ollut kuuma, mutta jopa aulan lämpötila oli sellainen ettei kovin aktiivinen liikkuminen innostanut yhtään.

Hotellin asiakaspalvelu on erinomaisella tasolla, Hiltonia parhaimmillaan. Kahden hengen huoneen verollinen lähtöhinta ilman aamupalaa on n. 130 euroa/yö, Executive-tason huone (sis. aamupalat, snacksit ja coctailhetken iltaisin) 190 euroa/yö. Itse maksoimme omasta King Executive huoneestamme tarjouskampanjan aikana 130 euroa/yö.

No, miltäs näin iso hotelli vaikuttaa? Onko liian iso, liian vanhahtava/persoonaton sisustus vai yöpyisitkö?

Kiinnostaako mm. hotelliarviot, risteilyt, hytti- ja laivaesittelyt, ehkäpä välillä meikäläisen henkilökohtaiset kuulumiset? Käys tykkäämässä Facebook-sivuistani niin pysyt ajantasalla meikäläisen postauksista ja menoista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 8 syyskuun, 2015 at 12:48

  Prahan Hiltoneita tullut katseltua pariinkin otteeseen, joten on pakko sanoa, että tämä postaus on erittäin tervetullut :). Kivalta hotellilta vaikuttaa ehdottomasti!

  • Reply Kthetraveller tiistai, 8 syyskuun, 2015 at 13:11

   Meillä oli miehen kanssa haaveena ensisijaisesti se Hilton Prague Old Town sisustuksensa ja kokonsa takia, mutta hinta muodostui tuolloin esteeksi. Jos ei anna Hilton Praguen sisustuksen ja koon häiritä, saa täällä varmasti rahoilleen vastinetta. Kiitti Jerry kommentista 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 8 syyskuun, 2015 at 20:55

    Eli siis olisiko se ykkönen, jos voi valita :)? Mites loungen puolesta? Kiitos itsellesi postauksesta!

    • Reply Kthetraveller tiistai, 8 syyskuun, 2015 at 21:05

     Emme ole koskaan olleet siinä vanhan kaupungin Hiltonissa, joten meillä ei ole omakohtaista tietoa palvelusta ja Loungesta. Tiesimme, että tämä meidän asuttamamne Hilton oli iso ja ”vähemmän hienon näköinen” joten olisimme halunneet Old Townin sisustuksellisista syistä. Hinta vaan oli huomattavasti kalliimpi, joten valitsimme Hilton Praguen kun meillä oli useampi iso menoerä samoihin aikoihin maksussa.

     • Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 18:24

      Ensi kerralla sitten :).

     • Kthetraveller keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 21:02

      Jep. Mua vähän pelottaa että ulkomaan reissut on tältä vuodelta ohi, sillä meillä on kolme ristilyä tässä kuussa ja yksi risteily ensi kuussa. Sitten on pakko keskittyä maksamaan Meksikon risteilyä. Mutta meidät tuntien me varmaan pyyhälletään jonnekin vielä ennen ”Mehikoa” 😉

  Leave a Reply