Mitäpä jos voisit muokata hotellihuoneesi sisustusta?

Kuvittele iso, tyhjä tila ja muutama huonekalu. Huoneesi avain kourassa katselet ympärillesi ja päässäsi raksuttaa. Tuolla minä haluan istua, juuri tuolla nukkua, ehkäpä paistaa lettuja keskellä huonetta. Niin, tai kutsua hotellin kokin huoneeseen loihtimaan aterian ystävillesi, jotka olet kutsunut viettämään iltaa.

Eikö kiinnosta kokkaus sisätiloissa? Nappaa mukaan melko kevyt polkupyörällä vedettävä kärry, joka sisältää minikeittiön keittiötarvikkeineen. Aja sinne minne miellyttää ja eikun kokkaamaan, toki siellä missä säännökset sen sallii.

Mitäpä jos itse päättäisit, mitä hotellihuoneesi kanssa teet, tekisit siitä omannäköisen ”kodin” siksi aikaa kun asustele hotellissa? How cool is that?

Piipahdin eilen töiden jälkeen pikaisesti Our House -festivaaleilla Vantaan Mikkolassa. Päätarkoituksenani oli kuitenkin katsastaa Sokos Hotellien ideoima tulevaisuuden hotellihuone, sillä meidän perhe on hotellihuoneiden suurkuluttaja. Me nautimme viettää aikaa hotellihuoneessa, joka on meidän kotimme tietyn ajan, lemmenpesä, lasten leikkipaikka tai pienoinen luksus, jos niin haluamme. Olikin mielenkiintoista nähdä, mitä tulevaisuuden Sokos Hotellin hotellihuone voisi näyttää. Kuvat otettu ainoalla mukana olleella kuvausvälineellä, kännyllä. Saat ne suuremmaksi muutamalla klikkauksella.

Saanen esitellä liikuteltavan keittiön? Kaikki keittiövälineet löytyy pienoisesta kärrystä, ehkäpä tulevaisuudessa myös pikkuinen jääkaappi/kylmälaukku.

Pehmoinen sänky, palkitut tamperelaiset Mummon Kammari-viltit, ekologiset peseytymistuotteet. Hauskoja pieniä yksityiskohtia kuten matkalaukku ja lakupalan näköinen pöytä/penkki yöpöytänä.

Parveke, se vasta olisi tämän naisen mieleen. Itse kyllä haluaisin parvekkeelleni lokoisia istuimia ja pöydän, jonka ääressä nauttia niin evästä kuin juomaa.

Kröhöm. Onhan se kiva että maapalloa suojellaan ja vettä säästetään, mutta vesiklosetti, suihku ja kylpyamme tälle naiselle, kiitos.

Arvostan persoonallisiakin ratkaisuja, yksinkertaista muotoilua ja pelkistettyä sisustusta. Pitää olla tilaa olla ja liikkua. Rakastan luonnonvaloa ja ulkoilman nuuskuttelua, jonka takia parveke on plussaa. Näin vanhempana naishenkilönä sijoitan itseni kyllä enemmän perinteiseen hotellihuoneeseen kuin kuvissa olevaan huoneeseen, sillä lattianrajassa sijaitsevasta sängystä kömpiminen ei ole minulle ykkösjuttu. Ei toisaalta myöskään kuivakäymälä, vaikka ekologinen onkin.

Idea uudenlaisesta hotellihuoneesta on kuitenkin hauska. Uskon sen sopivan tietylle ihmistyypille ja huoneen hintakin voisi olla inhimillinen, mikäli suihkut sijaitsevat muualla kuin huoneessa. Mikä estää rakentamasta hotellin sisäpihalle kivaa grillaus-/hengailupaikkaa, millaisia joistakin kerrostaloyhtiöstä löytyy? Ehkäpä syntyisi uusia ystävyyssuhteita, elinikäisiä kavereita, uusia pariskuntia. Siinä mielessä kodinomainen/kerrostalomainen hotelliasuminen ei taidakaan olla pöllömpi idea.

Mitäs mieltä itse olet?

P.S: Annoin huoneesta niin suullista kuin kirjallistakin palautetta, saas nähdä otetaanko ideani huomioon. Our House-Lähiöfestivaalit ovat avoinna vielä 15.8.2015 saakka ja siellä pääset tutustumaan myös siihen, miten mm. materiaalivalinnat vaikuttavat asunnon ja talon arvoon. Me pohdimme tällä hetkellä miehen kanssa pikkuista makuuhuoneen muutosremonttia, joten saimme mukavia ideoita Tikkurilan maalitehtaan isännöimästä tilasta. Kiinnostuitko? Tapahtuman sivuille pääset suoraan tästä.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply