Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hilton Prague King Hilton Executive Room & Executive Lounge

Good morning Mrs. (sukunimi), welcome to Hotel Hilton Prague. How was your flight? Siinäpä sanat, jotka Hilton Praguen Guest Manager (pahoittelut jos ammattinimike onkin jokin toinen) sanoi kun tervehti minua noustessani Hiltonilta varaaman Skoda Suberb -tilauskuljetuksen kyydistä. Ja kyllä, se auto on ISO.

Se tunne jälleen kun kurvasit ruuhkaisan vastaantoton ohi Guest Managerin viemänä hissiin ja hotellin ylimpään kerrokseen oli taas sitä, josta olin ollut valmis maksamaan hieman enemmän. Astuimme kahdeksannessa kerroksessa hissistä ulos, menimme Executive Loungen tiskille ja hoidimme sisäänkirjautumisen tuoleilla levollisesti istuen. Siinäpä se, pian astelimmekin jo huoneeseemme joka oli koristeltu kauniisti hääpäivämme kunniaksi. Olihan se pienoinen yllätys, sillä en ollut erikseen tilannut juhlapäiväkoristeluja huoneeseemme, vaan olin maininnut hääpäiväjuhlaviikonlopustamme ohimennen hotellin kanssa käydyssä sähköpostivaihdossa tehdessäni mm. kuljetusvarausta.

Yöpyminen Hilton Hotellien Executive luokan huoneissa voi olla helppoa elämää parhaimmillaan. Poissa ovat ajoittaiset ruuhkat esimerkiksi aamupalalla taikka vastaanottotiskillä, sillä kaikki, tarpeen tullen aterioinnitkin tapahtuvat omassa rauhaisassa loungessa. Me huomasimmekin viihtyvämme Hilton Praguen Executive Loungessa kohtuullisen paljon, joten esittelen tässä postauksessa huoneemme lisäksi Executive Loungen, joka mahdollistaa nautinnollisemman hotelliyöpymisen.

28 m2:n King Hilton Executive huoneemme ei tarjonnut kovin suuria yllätyksiä. Näkymä huoneemme ikkunasta oli vanhaan kaupunkiin päin, mutta hotellimme sijainnin takia näkymä ikkunasta ei ollut mitenkään henkeäsalpaava. Huone oli muutoin siisti ja hyvässä kunnossa, mutta kokolattiamatto tarvitsisi ilmiselvästi vaihtamista. Muutamassa kohtaa mattoa hallitsi tummat läikät ja sängyn vieressä kokolattiamatto oli niin pahasti kuprulla, että sen näki kaukaakin. Sänky ei ollut mielestäni ihan parhaasta päästä ja se natisi ajoittain, mutta tyynyistä löytyi tällekin niskavaivaiselle sopiva.


Oleskelualueella oli yksi pienoinen lasipöytä, nojatuoli ja kampaus/meikkipöytä avattavalla peilillä. Meikkipeilin valaistus olisi ollut muutoin heikko, mutta työpöydän lampun sai suunnattua mukavasti peilin lähettyville. Hiustenkuivaaja kuului tietysti huoneen varustukseen, kuten myös kylpytakit ja -tossut sekä muutama pullo vettä.

Kylpyhuone oli perusvaalea ja sieltä löytyi sekä suihkukaappi että kylpyamme suihkulla ja pyykinkuivausnaru. Hiltonille tuttuja Peter Thomas Roth- tuotteita toimitettiin päivittäin lisää ja suihkusaippuan tuoksu oli edelleen miellyttävä, vaikka se oli vaihdettu ihanan rakeisesta oranssiin perussuihkusaippuaan.

Ilmainen WiFi toimi mielestäni ihan hyvin, joskaan en laittanut sitä tositoimiin esim. Youtube-videoiden muodossa. Huoneessamme oli ilmastointi, mutta ainakaan kuumalla kesähelteellä se ei tehnyt huoneesta superviileää tekemälläkään. Voisikin sanoa koko hotellista, ettei täydellistä viilennystä kuumaan kesäpäivään saanut oikeastaan missään alueella hotellin uima-allasaluetta lukuunottamatta.

Executive Lounge oli tilava ja sinänsä hyvin suunniteltu sohvaryhmineen kaikkineen. Pidin siitä, että sisäänkirjautuminen ja muu asiointi hoidettiin loungesta erillään. Tupakoimattomana kritisoin sitä, että Executive Loungeen oli rakennettu erillinen puoli tupakoitsijoille, mutta tupakoitsijat arvostavat varmasti kyseistä ratkaisua. Huomasin itse tupakan tuoksusta haittaa ainoastaan yhden kerran tietyssä kohtaa loungea, joten ainakaan koko loungea tupakan tuoksu ei tuntunut valtaavan.

Tupakoitsijoiden puoli.

Executive Loungen ruokailuryhmistä paistoi tietty aikakausi, mutta kunto oli hyvä. Erityistä kiitosta annan ehdottomasti sille, että ns. seisova pöytä oli sijoitettu kokonaan omalle alueelleen, eikä ruokaa ja juomaa hakevista ihmisistä ollut haittaa pöydissä istuville asiakkaille.


Loungen aamupala oli kattava, peruslämpimät (mm. munakkaat ja miehen sanoin ihan ok pekoni) löytyi ja tämäkin kasvissyöjä oli melkoisen tyytyväinen tarjontaan. Seisovan pöydän tarjoilujen lisäksi keittiöltä oli tilattavissa täytettyjä munakkaita ja muitakin lämpimiä suolaisia ja makeita vaihtoehtoja. Erityistä kiitosta annan leipätarjonnalle, sillä vaihtoehtoja oli paljon.

Executive Loungen tarjonnat vaihtuivat päivän mittaan. Aamupalan jälkeen oli pelkkiä snackseja (sipsiä, karkkeja, suolattuja pähkinöitä jne.) virvoitusjuomien ja mehujen kera, mutta iltapäiväkahvien aikaan lisäksi tuli muutamaa suolaista sämpylää ja makeita leivonnaisia. Illalla oli tarjolla maksuttomien alkoholittomien ja alkoholillisten juomien lisäksi yhtä kasvis ja yhtä lihaisaa/kalaisaa lämmintä vaihtoehtoa, salaatteja sekä muita vihanneksia kellonajoista riippuen.

Me nautimme yöpymisestämme Hilton Praguessa (hinta veroineen 130 euroa/yö). Vaikkei Executive-luokan huoneemme kovin ihmeellinen ollut, hotellin hyvä palvelutaso ja Executive Loungen tarjonta pitivät kuitenkin huolen siitä, että visiittimme oli kaikin puolin miellyttävä. Esittelen ja arvostelen Hilton Praguen myöhemmin omassa postauksessaan, sillä esiteltävää on melkoisen paljon hotellin suuren koon takia.

Kommentoitavaa taikka kysyttävää vaikkapa Executive Loungen tarkemmasta tarjonnasta? Anna palaa!  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Hotelliarvostelu ja -esittely: palkittu Hilton Prague - Passionate Traveller tiistai, syyskuu 8, 2015 at 12:22

  […] palveluista kiitettävän verran omalla visiitillämme. Loungesta ja huoneestamme tarkempi esittely täällä, joten en kerro tässä postauksista niistä sen […]

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 18:29

  Mullaki jäi mieleen tuo suihkusaippua. Se oli muuten jo Hilton Strandissa keväällä vaihdettu tuohon normiin siitä ihanasta rakeisesta. Tehdäänkö yhdessä vetoomus sen takaisin saamiseksi? 😀

  Ihana ihana palvelu <3 Tuo on niin väärin, että Suomessa tuosta samasta palvelusta ja huoneesta maksaa jopa kaks kertaa enemmän. Tuolla hinnalla käyttäisin executive-tasoisia huoneita aina!
  Tosiaan tietty aikakausi paistaa. Ehkä se on vaikuttanut hintaankin.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 22:23

   Voi ei jos rakeet on oikeasti vaihdettu normiin. Tietty joku herkkähipiäinen on valittanut ja saanut haluamansa läpi :/ Hinta tosiaan oli näpsäkkä ja valittiin sen hinnan takia nimenomaan Hilton Prague. Prahassahan on toinenkin Hilton jossa olis ollut kanssa Executive Lounge, mutta huonehinta oli siellä huomattavasti kalliimpi. Toki siinä Hiltonissa painoi myös se Old Town -nimilisä, mutta katsoimme ettei kyseistä nimestä kannattanut maksaa, sillä samaan maksusyssyyn osui Norjan vuonoristeily ja Madridin reissu 😉

 • Reply Anna Koskela tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 21:31

  Jes, pitääpä laittaa oma Dubain vastaava juttu tulille. Mä olen todellakin valmis tuosta palvelusta maksamaan. Tosin meidän kokemuksessa lattiamattokin oli ok 😉

  • Reply Kthetraveller tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 21:38

   Kyllä, ko. palvelu on todellakin rahansa väärti ja siksi me ollaan suosittukin sitä. Dubain hotellijuttuasi odotellessa 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 21:23

  Erityisesti asiakaspalvelu vaikuttaa todella hyvältä :). Olen kuitenkin itsekin sitä mieltä, ettei tupakointia pitäisi harrastaa sisällä, mutta maassa maan tavalla. Hyvä, ettei se sentään häirinnyt koko loungen toimintaa.

  Mutta kauhistus! Vaihtoiko Hilton pois siitä upeasta suihkusaippuasta :O???!!!! Kai se edes tuoksuu samalta? Eikai tuo ole vaihtunut kaikkialla :/?

  Hyvä postaus taas :).

  • Reply Kthetraveller tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 21:46

   Asiakaspalvelu oli huippua ja itse asiassa tuli mieleen, että yhtenä iltana meillä oli oikea Pikku-Tibor. Sellaiseksi me sanomme mieheni kanssa miespuolista Loungen työntekijää, joka yltää ultimaattiseen palveluun ja osaa ottaa asiakkaat huomioon poikkeuksellisella tavalla, pilke silmäkulmassa. Oikea esikuva tulee Hilton Budapest Old Townin Executive Loungesta, jossa työskenteli Tibor-niminen vanha herrasmies. Hän oli aivan ihana ihminen ja onneksemme hän oli töissä siellä molemmilla kerroilla kun kävimme ko. hotellissa. Olemme useamman kerran miettineet sitä että menisimme ihan kyseisen herran takia takaisin Budapestin Hiltoniin. En tosin tiedä, miten hotelli suhtautuisi jos kyselisimme ajankohtaa milloin Tibor olisi siellä töissä ja toisaalta hänellä oli työikää enää viitisen vuotta tähteellä viimeksi käydessämme. Kumma miten joitakin työntekijöitä vaan jää kaipaamaan 😉

   Suihkusippua tuoksui jotenkin appelsiiniselle joten taisi tuoksukin olla muuttunut. Toivottavasti ko. saippua on vain joku tilapäinen hairahdus tai vain käytössä yhdessä hotellissa. Mä rakastan nimittäin sitä ”raesaippuaa”!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 21:59

    Kuulostaa upealta asiakaspalvelijalta :)! Meilläkin oli herra Sato ensimmäisellä Tokion reissulla, mutta oli todella harmillista, että hän oli siirtynyt muualle, kun palasimme sinne :/. Eli ymmärrän kyllä tuollaisen työntekijän tärkeyden.

    Voi ei, toivottavasti tosiaan tuo on vain joku harvinainen tapaus, koska sehän on maailman parasta suihkusaippuaa juurikin se raesaippua :O. Pitää mennä Tokioon tarkistamaan tilanne :P.

    • Reply Kthetraveller tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 22:04

     Niin tai piipahdapa lyhyemmän matkan päässä Budapestissa tarkistamassa suihkusippua. Ehkä törmäät Tiboriin ja voin vakuuttaa, että pidät hänen palveluistaan 😉

     • Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 11:38

      Uskon, että pitäisin :).

     • Kthetraveller keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 13:34

      🙂 Mutta asiasta kukkaruukkuun, millos on tulossa arvostelua Tokion Hiltonista? Mä olen niin odotellut sitä jo ekasta Tokion visiitistäsi saakka! Jotainhan siinä paikassa täytyy olla jos haaveilet sinne…

  Leave a Reply