Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväristeily Tukholmaan, Viking Linen m/s Gabriella

(Suurin osa postauksen kuvista otettu kännykameralla, joten pahoittelut kuvanlaadusta.)

Tämä matka oli ennen kaikkea lasten matka. Hyvin levollinen risteily, jossa keskityimme nauttimaan lasten fiiliksistä ja siitä, että mukana oli melkoisen samanikäisiä ja -henkisiä serkkulapsia. Sitä iloa ja pienistä asioista nauttimista oli kerrassaan mahtava seurata, ja teki tällekin töiden väsyttämälle naiselle oikein hyvää painaa pää ”aikaisin” tyynyyn hytissä ja nukahtaa laivan tasaiseen menoon öisellä Itämerellä.

Psst. Tiesittekös muuten että Itämeren laivayhtiöillä on mahdollista tilata hyttiin erityinen hyttitervehdys? Minä yllätin tenavat ja itseni messevällä mansikkatarjottimella hintaan 10 euroa. Oli muuten nannaa!

Viking Linen Gabriella on minulle hieman harvempi tuttavuus, sillä edellisestä reissusta ko. aluksella on muutama vuosi. Gabriella ei ole läpikäynyt Mariellan tapaisia uudistuksia, mutta kesäaikaan Viking Linen (niinkuin Siljankin) laivojen kokoustilat kokevat myllerryksen, kun kokoushuoneet muutetaan Kid’s World-tiloiksi. Gabriellan auditorioon oli tuotu pomppulinna ja muita temppuiluvälineitä, aivan pienille taaperoille löytyi oma rauhallinen huoneensa, oli pallomerta ja teinidiskoa sun muuta. Ohjelmaa tuntui olevan myös ihan mukavasti, mutta omat lapset ja heidän serkkunsa nauttivat ennen kaikkea koko laivan tarjonnasta. Ulkokansilla oli koleasta ja tuulisesta kelistä huolimatta mahtava nauttia ja ilmakiekkoakin tuli pelattua useaan otteeseen.


Gabriellalle muuten rakennettiin viime viikolla Pohjoismaiden ensimmäinen futisbiljardi. Siinä biljardikepin virkaa toimittaa oma jalka, jolla palloja yritetään saada koloihin biljardin tapaan. Futisbiljardin hinta on 5 euroa/hlö/30 minuuttia, mutta perhehinta (4 henkilöä) on 15 euroa/30 min. Näyttää ja kuulostaa helpolta tuo peli, mutta aika kiitettävästi siinä sai tahia pallojen kanssa. Kannattaa kokeilla.

Niinkuin aiemmin vähän mainitsin, risteily tehtiin lasten ehdoilla. Unohdimme Food Gardenin hienot eväkset sekä buffetin ryysikset ja päädyimme aterioimaan molempina iltoina helppoon Ella’s ravintolaan. Lapset saivat hakea omat eväksensä edulliseen hintaan omasta pienestä buffet-pöydästään, kun me aikuiset tilasimme annoksemme menusta. Kiitosta Ella’s ravintolan henkilökunnalle siitä, että sain tilattua maissikana-annoksen erikseen kasvisversioksi tuunattuna, mutta muutoin kiinnitin huomiota pienoiseen palvelun ”yskimiseen” joka on myös pakko nostaa tapetille. Hieman harmitellen minä tästä asiasta mainitsen, sillä kyseessä on minulle rakas laivayhtiö mutten voi bloggaajana pettää lukijoita ja nostaa jotain yritystä erityisasemaan kirjoituksissani.

Saavuimme menomatkalla ravintolaan heti lähdön aikaan, jolloin ravintolassa oli asiakkaita vain muutamassa pöydässä. Ovella oli kuitenkin pyyntö jäädä odottamaan pöytiin ohjausta, joten jäimme siihen oviaukolle asiallisesti seisomaan koska seurueemmekin oli erikoisen kokoinen. Yksi tarjoilija tuli suuntaamme, ei katsonutkaan minua vaikka oli vajaan metrin päässä minusta, laittoi menut paikoilleen viereeni ja lähti pois. Siinä me seisoimme, katselimme kun tarjoilijat liikuskelivat huomattavan tyhjässä ravintolassa eikä kukaan tehnyt elettäkään meidän suuntaan. Luonani aikaisemmin pyörähtänyt tarjoilija ilmestyi taas näkyviin, operoi oman aikansa jotain, katsahti minuun, astui muutaman askeleen suuntaani ja kääntyi sen jälkeen takaisin kyselemään joltain pöytäseurueelta tarvisivatko he jotain. Sen jälkeen tarjoilija pysähtyi vielä yhden tyhjän pöydän kohdalle asettelemaan jotain jonka jälkeen minun oli jo pakko mulkaista tiukkaan sävyyn tarjolilijaa. Viestittämällä ”Niin, saisimmeko jo palvelua”-katseen tarjoilijalle sain vihdoin ja viimein hänet tulemaan luokseni ja meille järjestyi yhteinen pöytä seitsemälle hengelle. Keittiön taipuminen ongelmitta ”erikoisannokseeni” pelasti illan, sillä olin kyllä palveluun tottuneena hieman närkästynyt kyseisen tarjoilijan toiminnasta ravintolaan saapuessamme. Ei olisi nimittäin ollut iso asia mainita heti aluksi meille että ”Hei, tervetuloa, odottakaan hieman aikaa niin teidät ohjataan pöytään”. Totaalinen huomiotta jättäminen ja se, että asiakaan tarvitsee omalla eleellään tiukasti viestittää että palvelulle on tarvetta ei ole mielestäni oikein.

Paluumatkalla muuten samaisessa ravintolassa saimme annokset (kasvishampurilainen, pihvihampurilainen ja pasta-annos) huomattavan eri aikaan, mikä on aikamoinen ihme sillä annokset olivat niin samantyylisiä valmistusajoiltaan. Onneksi tarjoilija ymmärsi sentään ihmetellä moista virhettä, mutta eipä se taaskaan mennyt ihan oikein Ella’s ravintolassa. Pettyneet pisteet siis Gabriellan Ella’s ravintolalle, vaikka ruoka sinänsä oli ihan perus-ok sillä hampurilaisista ja pasta-annoksista harvoin kovin gourmeeta saa aikaiseksi. 

Tukholman päässä nautimme kesän lämpöisimmästä päivästä. Pyöriskelimme hyvin suppealla alueella Södermalmin tienoolla, kiipesimme terminaalin lähistöllä olleelle kukkulalle ja nautimme maisemien katselusta lasten kirmatessa ympärillä. Gabriellan Sky Barin terassi kuitenkin paistoi niin komeasti kukkulalta että jopa lapset ilmoittivat haluavansa takaisin laivalle nauttimaan takakannesta. Siellä terassilla me sitten istuskelimmekin mukavan tovin, söimme pikkuisesti evästä ja repäisimpä minäkin ostamalla piccolo-skumpan hedelmäsalaatin kaveriksi.

Rauhallinen ja leppoisa risteily siis täällä. Teki oikeastaan ihan hyvää sillä emme kerenneet rauhoittua kotona kuin tunnin verran ennen starttia maalle juhannusta juhlimaan.

Viking Linen risteilylahjakortilla tehty matka, ateriat maksoimme itse.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply