Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nauti kesäisen Helsingin tarjonnasta: Lonna ja Suomenlinna

Vuosi sitten harmittelin suhtautumistani Helsinkiin ja samalla linjalla jatketaan edelleen, eli kyllä minua hieman hävettää. Hävettää siksi että minä, joka olen asunut lähes 25 ensimmäistä elinvuottani Etelä-Helsingissä, en ole tutustunut Helsinkiin kovinkaan hyvin. Elämäni pyöri tuolloin hyvin pienillä alueilla ja en minä todellaan ole nykyisin pääkaupunkiseutulaisenakaan tutustunut Helsinkiin ja sen ympäristöön yhtään sen enempää. Hyi minua. Täytyisi varmaan ryhtyä joku kerta ihka oikeaksi turistiksi ja katsella omaa entistä kotikaupunkiaan turistin silmin. Tai ryhtyä jälleen ihka oikeaksi pääkaupunkiseutulaiseksi ja tehdä tietyistä alueista se oma olohuone taikka takapiha, jonne voi mennä nauttimaan leppoisasta olemisesta ja maisemista.

Visit Helsinki tarjosi meille bloggaajille viime viikolla ihanan illan kun pääsimme tutustumaan Lonnan ja Suomenlinnan uutuuksiin. Vuosi sitten en saanut Lonnasta kovinkaan paljoa irti, sillä silmissäni tuo kyseinen saari oli hyvin hyvin pieni. Mitä kummaa nähtävää tuolla entisellä miinanraivaussaarella, jonka käveli viidessä minuutissa ympäri oli tarjota meille ihmisille. Niinpä niin, ehkäpä kerrankin voisi nauttia ihan vain ympäristöstä, miellyttävän ravintolan ja messevän terassin ilmapiiristä, katsella komeaa auringonlaskua ja omin sanoin, möllöttää.

Lonnalle pääsimme miellyttävästi Fregatti Oy:n Porvoonjaala Ingeborgin kyydissä ja pääsimmekin pian lähdön jälkeen maistelemaan maittavaa ruokaa aluksen seurustelusalongiksi sisustetusta lastiruumassa.

Täytyy myöntää että olisin nauttinut mahdollisuudesta oleskella ulkonannella hieman pidempään, sillä seurustelusalongista ei ollut näkyvyyttä ulos. 1947 rakennetussa aluksessa huokui historia, ja olihan sitä aika messevä seisoskella aluksen kannella ja katsella henkilökunnan saumatonta työskentelyä.

Entäs ne Ingeborgin eväkset sitten?

Saavuimme vajaan tunnin merimatkan jälkeen Lonnaan ja Lonnan ravintola sai mielenkiintoni heräämään. Pikkuinen paikka näytti niin söpöltä erilaisine tuolineen ja ulkona oleva terassi suorastaan huusi minua piipahtamaan siellä kuuman kesäpäivän iltana.

Ainakin tämän naisen Bucket list sai uuden kirjoitetun rivin: Piknik Lonnan rannalla kauniina kesäpäivänä/-iltana. Luulisi olevan helpolla tehty, kunhan vain kelit suosivat niinä muutamana päivänä jolloin meillä ei ehkä ole kesämenoja suunniteltuna. Pikkuvinkkinä saarella kävijöille vielä se, että Lonnan kahvilasta saa valmiita piknikkoreja jos päätös piknikistä syntyy vasta paikan päällä. Lisätietoja Lonnan kahvilan sivuilta täällä.

Lonnaa kehitetään jatkuvasti ja saarelle on tulossa muutaman vuoden kuluessa suuret tapahtuma- ja seminaaritilat sekä yleinen sauna. Lisätietoa siitä mitä kaikkea mukavaa saarella on tarjota löytyy sivuilta http://www.lonna.fi/.

Lonna ei ole ainoa Helsingin saarista jolle on tulossa uutta, sillä myös monille tuttu Suomenlinna on saanut jotain uutta nähtävää.  Tykistölahden laiturissa saattaa nähdä tykkisluuppi Dianan, jonka matkantekoa elävöittää 1700-luvun tyyliin pukeutunut miehistö. Viime vuonna Suomenlinnan telakalla valmistunut Diana ottaa turisteja kyytiinsä vasta tänä vuonna, joten lisätietoja ohjelmallisista tilauspurjehduksista löytyy täältä.

Jahas, tämä nainen jättää suosiolla purjehduksen muiden hoidettavaksi, sillä minusta ei ole kyllä ymmärtämään köysien perään….

Tiesitkö että Suomenlinnassa on mahdollisuus opastettuun kierrokseen telakan vieressä olevaan pumppuhuoneeseen? Siellä on aiemmin toiminut hevosrattaiden pyörittämä pumppumekanismi jonka kautta telakka-altaasta on tyhjennetty vesi takaisin mereen.

Jännä miten monta kertaa minäkin olen Suomenlinnassa käynyt, mutten ole sen telakka-alueella hiippaillut aiemmin. Tämä laivatyttö katselikin hyvin mielenkiinnolla telakka-aluetta ja harmi ettei aikaa tutkailulle ollut enempää. Itse altaaseenhan ei pääse kävelemään ja tuskin toiselle puolelle allastakaan sen ollessa työmaa-aluetta, mutta paljon alueelta löytyi silti ihmeteltävää.

Kaikkinensa päivä oli onnistunut vaikka Suomen suvi näytti taas epämiellyttävimpiä puoliaan lämpötilansa suhteen. Oli mahtavaa päästä näkemään monia tuttuja bloggaajia ja nauttia iloisesta tunnelmasta hyvän iltaretken merkeissä. Kyllä Visit Helsinki ja Fregatti osaavat.

P.S.: Huomenna 12.6. on Helsinki-päivä, mikä tarkoittaa paljon tapahtumia ympäri kaupunkia, musiikkia sun muuta.  Itselläni Helsingin nimikkopäivä jää valitettavasti väliin sairasloman takia, mutta nauttikaahan te muut minunkin puolesta. Lisätietoja Helsinki-päivästä saat täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply