Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bucket List lyheni: Norjan vuonoristeilymme lähtöpäivän fiiliksiä!

Sitä tunnetta kun painat bucket listilläsi olleen risteilyn varausnappia on vaikea kuvailla. Sydän on täynnä iloa ja suurta jännitystä, aivan kuin lottovoitto olisi osunut kohdalle. Me varasimme Norjan vuonoristeilyn muutaman minuutin pähkäyksellä, emmekä todellakaan katuneet pikaista päätöstämme sekuntiakaan.

Lähes vuoden odottelun jälkeen astuimme vihdoin Royal Caribbeanin Serenade of the Seas -aluksen uumeniin lauantaina 9.5.2015. Takana oli kukonlaulun aikaan lähtenyt lento Norwegianilla, mutta me halusimme pelata varman päälle ja ottaa aikaisimman aluksen lähtöpäivänä olleen lennon. Näin varmistimme mielenrauhan sen suhteen, että Norwegianin mahdollisten ongelmien takia meillä olisi vielä aikaa päästä laivalle muiden yhtiöiden koneilla. Kyllähän aikainen onnistunut lento söi pikkuisen mieltä kun haimme rauhallista paikkaamme itsellemme aamuseitsämältä Kööpenhaminan Kastrupin kentällä, mutta hienosti me pärjäsimme Burger Kingin penkeillä hitaasti kuluneet tunnit.

Jännä miten tämä laivatyttö oli kuudesta aiemmasta Royal Caribbean/Norwegian Cruise Line -risteilystä huolimatta hieman hakusessa satamaterminaalissa. Sen verran tilanne jännitti kokenutta matkailijaa etten itse asiassa ymmärtänyt seurata ajan kulumista lähtöselvityksessä. Terminaalin kaaos oli kuitenkin hyvin hallittu, joten pian me astelimmekin jo miehen kanssa laivaan.

Woohoo! Siinä se on, avain viikon mittaiseen helppoon elämään.

Voitte arvata että pinkasimme laivaan tultuamme miehen kanssa aluksen buffettiin syömään lounasta, sillä ruokailulla on hyvin suuri osa Karibian-risteilijöillä. Jännästi pystyimme asentamaan saman tien omien vatsojemme rytmit tasaiseen syöpöttelyyn, joka piti huolen siitä ettei risteilyllä todellakaan tuntenut nälkää minuuttiakaan. Lounaan jälkeen kiertelimme vielä hieman laivaa ennen pääsyämme hyttiimme ja otimme makoisat päiväunet ennen pakollista pelastautumisharjoitusta.

Kyllä huomaa ettei meillä ollut mitenkään muistissa Royal Caribbeanin pelastautumisharjoitusta vuodelta 2010, sillä olimme hämillämme kun meidät käskettiin ulkokannelle. Pisteet siitä Royal Caribbeanille että meidät laitettiin kerääntymään sen pelastusveneen kohdalle jonne oikeastikin menisimme, sillä Norwegian Cruise Lines kokoaa ihmiset harjoituksen aikana laivan sisätiloihin. Kritisoin itse moista päätöstä aikoinaan kovastikin, koska minulla ei ollut oikeasti tietoa mille veneelle hädän hetkellä suuntautuisin, mutta risteilyjen saatossa totuin moiseen ratkaisuun. Niin mutta mikäs minua sitten tuossa Royal Caribbeanin ulkokeikassa pikkuisen ahdisti? Minulla oli hyvin kevyet vaatteet, inhoan kylmää ja siellä ulkona minä tönötin seisoa 10 asteen viimassa vähintäänkin 10 minuuttia. Mies lämmitteli minua kainalossaan niin paljon kuin pystyi, mutta loppuvaiheessa olin lähestulkoon tunnoton. Oiva muistutus jälleen siitä, että vaikka seisoskelinkin ehdan Karibian-risteilijän kannella, ei se tarkoittanut automaattisesti trooppisen kuumia kelejä. Lesson learned, seuraavalla kerralla otan takin.

Jääkalikka minussa ei tuntunut lämpiävän millään, mutta onneksi sain lähdön hetkellä parvekkeelle paljon kaivattuja herkkuja kaverikseni.

Loppuilta menikin syödessä, opiskellessa alusta ja nauttiessa tunnelmasta. Se oli kuitenkin heti ensimmäisenä iltana jo varmaa, että kaikista risteillyistä isoista aluksista Serenade of the Seas muodostui lempilaivakseni. Kooltaan hiukan alle 300-metrinen alus isoine ikkunoineen piti huolen siitä, ettei matkustajalle jäänyt epäselväksi missä oltiin. Juuri sitä mitä kaipaankin risteilyilläni, yhteyttä mereen.

Laivan kannelta 4 aina kannelle 12 ulottuva keskusaukio Centrum sai tämän naisen hyväksynnän sen siliän tien kun näin sen. Itse asiassa kyseisestä alueesta tuli miehen ja minun lempipaikka koko risteilyllä, sillä siellä järjestettiin vauhdikasta, meitä miellyttävää ohjelmaa ja alueella sijaitsi myös lempibaarimme Vintages. Viinibaari Vintagesin upeissa tuoleissa nautimme useampana iltana lasilliset viiniä, kuuntelimme hyvää musiikkia ja nautimme suurista ikkunoista avautuneista merimaisemista.

Tottahan toki kaverille kans. Huomannette tässä samalla miehen ja vaimon erilaiset viinimaut.

Täytyy myöntää, että teki hyvää pitkästä aikaa olla kahdestaan isolla risteilijällä, sillä pystyimme ottamaan kaiken ilon irti niin kohteista kuin laivan ohjelmastakin. Aterioimme pitkän kaavan mukaan ilman ”mennäänkö jo?” -kysymyksiä, nautimme viihteestä täysin siemauksin ja teimme retkiä, jotka oli suunnattu enemmänkin aikuiseen makuun. Alla onkin muutama kuva reissun päältä ja niiden perään esitän teille lukijoille kysymyksen, sillä tarvitsen apuanne.

Ah ja oih. Oli niin hienoa että menu vaihtui päivittäin Roayl Caribbeanilla. Kasvissyöjänä sain joka ilta erilaista ruokaa halutessani, mikä ilahdutti tätä naista suunnattomasti. Miksi? NCL:n puolella menu ei paljoa viikon aikana vaihtele pääruokaravintolassa, joten pisteet monipuolisesta menusta Royal Caribbeanille.

Mutta mikäs se siinä? Kutsuja pukkas yksi sun toinenkin, kyllähän sitä kelpasi juhliin osallistua.

Kapteenin kekkerit kaikille matkustajille. Skumppaa ja juhlahumua, pisteet jälleen Royal Caribbeanille.

Mielettömiä bileitä ja  juhlahumuista kansaa, kiitos todella hyvän risteilyisännän ja hänen tiiminsä.

Ja ne maisemat!

Päätän kuvien laittamisen nyt tähän, sillä niitä löytyy melkoisen kiitettävä määrä. Tarvitsisin kuitenkin teidän lukijoiden apua tulevia postauksia ajatellen. Tulen mm. tekemään erilliset postaukset laivasta ja sviittimatkustajan eduista Royal Caribbeanilla, mutta muu onkin vielä auki. Toivoisitteko reissustamme enemmän päiväkirjamaista kertomusta vai riittääkö pelkät kohteet? Onko jokin tietty juttu mikä kiinnostaisi tietää matkustamisesta risteilijällä, vai askarruttaako jokin muu asia? Heittäkää vapaasti ehdotelmia/kysymyksiä, sillä täällä päässä on tuskainen bloggaaja jolla käy aivot hiukkasen vapaalla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Martta tiistai, toukokuu 26, 2015 at 15:12

  Tuosta pelastusharjoituksesta NCL:llä olenymmärtänyt, että pelastusveneille ei saa normaalisti mennä edes hätämerkin tullessa, vaan nimenomaan omalle kokoontumispaikalle esim. laivan teatteriin. Sieltä henkilökunta sitten johdattaa veneille (on tullut ”muutaman” kerran katsottua hytissä pelastuskanavaa…:)). Itseäni kiinnostaisi erityisesti vertailu NCL ja RCL välillä kun jälkimmäinen on vasta tulevaisuuden suunnitelmissa.

  • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 26, 2015 at 18:29

   Se minua pohdituttaa että se kokoontumispaikka Royal Caribbeanilla oli nimenomaan siellä pelastusveneen luona. Muistatko yhtään että oliko NCL:n evakuointikartassa kuitenkin viittaus niihin pelastusveneisiin eikä teatteriin taikka ruokaravintolaan niinkuin meillä on mm. ollut. Saattaa sitten ehkä hätätilanteessa sotkea ihmisiä. Toisaalta eiköhän sitä evakuointihenkilöstöä ole ihan tarpeeksi ympäri laivaa ohjaamassa jos ja kun hätä tulee. Kiitos Martta vinkistäsi tuosta vertailusta. Oli tarkoituksena vertailla sviittimatkustamista NCL vs. RCCL mutta tuo vertailu normaalimatkustamisessa on erittäin hyvä ja varmasti toteutan sen. Ihanaa että sinulla välähti, minä kun olen melkoisen tyhjäpää nykyään! 😉

   • Reply Martta tiistai, toukokuu 26, 2015 at 20:47

    Olikohan se nyt hytin ovessa kun on se kartta (?), niin siinä muistaakseni on nimenomaan sen kokoontumispaikan kohdalla merkki eli meillä aina sattunut olemaan teatteri. Jos ei sinne paikalle hätäsignaalin soidessa pääse niin toki henkilökunta auttaa eksyneet lampaatkin laivasta. Muistan siitä videosta erityisesti kohdan, jossa sanotaan, että tietyille pelastusveneille ei ole tiettyjä matkustajia, vaan ryhmät johdatetaan veneille ilmeisesti sen mukaan kun kaikki ovat paikalla(??). Muilla yhtiöillähän matkustajilla on yleensä nimenomaan on se ”oma” pelastusvene (olemme matkustaneet myös Holland Americalla ja Costalla). Kiitos vielä mukavasta blogista!

    • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 26, 2015 at 22:09

     Kiitos tiedosta. Olen minä paraskin matkustaja kun en todellakaan ole katsellut sitä pelastautumiskarttaa tarkemmin. Tarttee katsoa kun seuraavan kerran matkustaa. Ja en itse asiassa ole katsellut koskaan sitä pelastautumisvideotakaan. Joku pelastusliivikohta televisiossa on joskus vilahtanut mutta se siitä. Hyi minua 🙂 Lämmin kiitos Martta sanoistasi koskien blogia, kiva kun tykkäät. Ja sen vielä sanon että punainen lanka oli melkoisen hukassa kun postauksia ei alkanut oikein syntymään, mutta tuo sinun antamasi vertailuidea sai minut kirjoittamaan innostuneena. Eiköhän tässä muutaman päivän sisällä tule tuotos esille!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, toukokuu 25, 2015 at 21:12

  Nyt on valitettavasti sanottava, etten osaa auttaa postauspäätösten tekemisessä, mutta kaikki ovat varmasti hyviä ideoita :). Todella kiva postaus tämä! Alkoi taas entistä enemmän houkutella tuo :P.

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 25, 2015 at 21:17

   Kiitti Jerry kommentistasi, vaikket osannutkaan auttaa postauspäätöksessä. Luin kännyllä tuon sinun Businessluokka-postauksesi ja vastaan siihen paremmalla ajalla (jumppa kesken). sen verran kuitenkin että saman probleeman kanssa mä painin täällä, punaisen langan löytäminen on pikkuisen hakusessa 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, toukokuu 26, 2015 at 08:31

    Itselläni tuota on liikkeellä aika usein, etten tiedä oikein, miten kirjoittaisin aiheesta. No, mutta hyvä, jos siinä businesspostauksessa pysyi edes jotenkin homma kasassa :P.

    • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 26, 2015 at 08:39

     🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, toukokuu 25, 2015 at 19:50

  Mie en sano mitään muuta kuin että olen jälleen ihan superkade ja että en koskaan kyllästy näihin sinun risteilykuviin. Skumpat ja mansikat, maisemat ja kuvat TUOLLAISESTA laivasta sisältä. huh. joo eksyin jo risteilysivustoille…

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 25, 2015 at 21:19

   Hahhah, mää tossa olen valinnut kuvia postaukseen ja tosi paljon niitä olis tulossa joten kuvien karsiminen vienee pitkään. Pikkuisen aikaa siis saat odottaa esittely-/viekottelupostausta laivasta.

 • Reply Annu maanantai, toukokuu 25, 2015 at 14:06

  Päiväkirja olis kiva mut kaikki käy!

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 25, 2015 at 14:51

   Hei Annu. Kiitti kommentistasi, otetaan toive huomioon ja kiva kuulla jos kaikki kuitenkin käy 🙂

  Leave a Reply