Suomen suurin matkablogiyhteisö

Serenade of the Seas, Superior Ocean View Stateroom with Balcony

 

Tämä nainen löysi taas helmen tavallisten parvekehyttien joukosta, sillä Royal Caribbeanin Serenade of the Seas -aluksen Superior Ocean View Stateroom with Balcony hämmästytti säilytystiloillaan. Matkustimme tässä hyttiluokassa Norjan vuonoristeilyllä 9.-16.5.2015, ja hyttimme valintaan vaikutti sen sijainti ja koko, sillä alukselta löytyy myös hieman pienempää Deluxe Ocean View Balcony -hyttiä.

Vuonna 2003 rakennetun aluksen hyteissä ikä toki näkyy, vaikka hyttejä on hieman freesattu vuonna 2012 tapahtuneen uudistuksen aikana. Hytin yleisilme on kuitenkin mielestäni kokonaisuutena ihan miellyttävä, kun puuhun on yhdistetty tummansinisiä elementtejä.

Hytin säilytystilat ovat todella hyvät. Vaatekaappi on jaettu kahteen puoleen (his & hers) ja välissä on melko sopivan kokoinen hyllykkö. Kampauspöydän alueelta löytyy kaksi peilikaappia, kuusi syvää laatikkoa, yksi matala laatikko ja jatkotaso. Minibaarikaappiin ei mahdu muuta, mutta television yllä olevaan kaappiin mahtuu lisää tavaraa. Yläkaapissa sijaitsee myös tallelokero, johon ei kuitenkaan valitettavasti saa normaalikokoista läppäriä. Koko kalusteen päädyssä on vielä kulmahyllyt pienille tavaroille ja parisängyn molemmin puolin on laatikolliset yöpöydät.

Pienet haukut minun täytyy antaa laukkujen säilytysmahdollisuuksista. Meillä oli matkallamme miehen kanssa lentolaukun ja pukulaukun lisäksi kaksi isoa matkalaukkua, jotka eivät mahtuneet sängyn alle. Saimme isoista laukuista toisen tungettua vaatekaappiin pukulaukun kanssa, mutta toisen ison laukun kohtaloksi tuli seistä parvekkeen liukumattoman oven edessä verhojen takana pullottamassa. Lentolaukku sentään mahtui juuri ja juuri sängyn alle. En tiedä onko uudemmilla laivoilla asia ratkaistu korkeammilla sängyillä, joten mielelläni kuulisin teiltä voiko sänkyjen alle laittaa isoa matkalaukkua muilla laivoilla.

Kylpyhuone on laivoille tuttu kylpyhuone laattalattialla, mutta suihkuverho on korvattu oikealla suihkukaapilla. Kylpyhuoneesta löytyy hylly käsienpesualtaan alta ja kivana lisänä toisessa nurkassa on myös pienoinen peilikaappi.

Kiitettävän kokoiselta parvekkeelta löytyy kaksi kangastuolia ja pieni pöytä. Aluksen rakenteiden takia muutamaa kerrosta ylempänä sijaitsee varjostava lippa, minkä takia ainakaan itse en suosittele varaamaan hyttiä heti lipan alta jos haluaa nauttia auringonpaisteesta.

Superior Ocean View Stateroom with Balcony #9552 hytin plussat ja miinukset:

Plussat:

– hytin koko ja sen pohjaratkaisu
– hytin säilytystilat
– kokovartalopeili ja paljon muita peilejä, joiden sijoittelun avulla pystyy helposti katselemaan itseään edestä ja takaa (meille naisille se on vain joskus must)
– ikäänsä nähden siisti hytti
– tilava parveke
– televisio jonka voi kääntää sänkyä kohti

Miinukset:

– hieman kulunut sisustus
– laatikostojen etulevyt tarvitsevat korjausta (ovat lähtemässä irti)
– matala sänky, jonka alle ei saa isoja laukkuja säilytykseen
– lituskat tyynyt (room steward toimittaa pyynnöstä muhkeammat tyynyt)

Muuta huomioitavaa:

Kahtena iltana oli vedenjakelun kanssa ongelmia ja jaksan uskoa ettemme olleet ainoita kärsijöitä. Yhtenä iltana suihkusta tuli vain kuumaa vettä vaikka kuinka väänsimme kylmälle ja toisena iltana suihkusta tuli vain pienesti lämmintä vettä vaikka kuinka väänsimme kuumalle. Tuo ongelma jatkui vielä aamulla, joten melko pitkästä katkoksesta oli kyse. Vanhan laivan ongelmia? Tiedä sitten.

Ja vielä erikseen kaikille sellaisille, jotka haaveilevat risteilystä Centrumillisella laivalla (eli sellaisella jolla on yksi monen kerroksen läpi ulottuva keskusaukio). Centrumissa järjestetään ohjelmaa myös myöhempään illalla, joten musiikki ja möykkä on melkoinen ohjelmien aikaan. Se on varmaa, että nuo äänet kuuluvat voimakkaana Centrumin lähellä oleviin hytteihin, joten suosittelen vakavasti varaamaan hytin kauempaa. Muista myös katsastaa muut hyvän hytin valintaan vaikuttavat seikat, lisäneuvoja saat kätevästi vaikkapa postauksestani Karibian tai Välimeren risteily haaveena? Pikkuvinkkejä varaamista suunnitteleville.

Rupesiko Royal Caribbean risteilyt kiinnostamaan? Royal Caribbeanin suomenkieliselle etusivulle pääset suoraan tästä.

No, mitäs tykkäsitte hytistä? Kiva vai ei?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, toukokuu 18, 2015 at 20:59

  Kiva ja kattava arvostelu taas kerran :)! Vaikken vielä ole päässyt itse risteilyille, pääsen sentään matkalle mukaan näiden postausten välityksellä ;). Itselläni on ehkä se suurin kysymysmerkki, että minkä kokoinen ja tasoinen hytti riittäisi. Tämä ei varsinaisesti ollut kysymys, koska se riippuu laivasta, laivayhtiöstä, risteilyn pituudesta ja määränpäästä, mutta silti se mietityttää kovasti. En haluaisi maksaa turhaan mistään överisviitistä, jos pienempikin riittäisi, mutten missään nimessä halua, että matkan aikana tilan vähyys alkaa ahdistaa tai masentaa :P.

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 18, 2015 at 22:01

   Hyviä pohdintoja ja niin totta. Kaikki riippu kertomistasi asioista, laivayhtiöstä, risteilyn pituudesta, määränpäästä jne. Meille noilla pidemmillä risteilyillä vähintäänkin parvekehytti on ollut välttämättömyys, sillä parveke antaa aina lisätilaa jotenkin hyttiin. Mikään ei ole parasta kuin astella parvekkeen ovesta ulos aamulla haistelemaan ilmaa taikka ihailla auringonlaskuja omalta parvekkeelta. Täytyy kumminkin myöntää etten minä muutaman yön risteilyllä (joita nuo Karibian-risteilijät myös tekevät) maksaisi maltaita parvekehytistä. Saattaisin tyytyä ikkunahyttiin mutta en minä toisaalta noin lyhyelle risteilylle lähtisikään. No, tulipa tarinointia täällä mutta itse suosittelisin teille vähintäänkin parveketta. On siinä parvekehytissäkin aina pientä luksusta 😉

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, toukokuu 19, 2015 at 11:03

    Hyvä vastaus ja pitäähän sitä tarinointia ollakin ;).

    • Reply Kthetraveller tiistai, toukokuu 19, 2015 at 13:00

     No hyvä jos et kyllästynyt 🙂

 • Reply Annu maanantai, toukokuu 18, 2015 at 18:42

  Mä tykkään. Kyllä tommoses vois matkustaa 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 18, 2015 at 18:51

   Hienoa kuulla, Annu. Hytti oli todella kotoisa 🙂 Kiitos viestistäsi.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, toukokuu 18, 2015 at 18:39

  Oikein kiva! Tuohan on ihanan kokoinen tuo huone ja söpö sänky. Pakko muuten kysyä, paistoiko paljon aurinko teidän reissun aikana? 🙂
  Laivaesittelyä ja kohdepostauksia sekä fiilistelyjä odotellessa!

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 18, 2015 at 18:50

   Kahtena päivänä muistaakseni paistoi, mutta melkoisen harmaata oli muutoin. Kahtena päivänä satoi vettä kuin Esterin you know, mutta onneksi meillä oli silloin bussiretket. Mää just rupeen väsäämään jotain fiilistelypostausta mutta jonkin aikaa menöö 🙂

 • Reply alex maanantai, toukokuu 18, 2015 at 17:26

  Viihtyisän näköinen hytti vaikkakin tuo vaalea puupaneli ei ehkä kuulu omiin huippusuosikkeihin – makuasioita tosin… Itse olen aina miettinyt näiden hieman kypsempään ikään ehtineiden risteilijöiden kohdalla tuntuuko ”luksukselta” kun pieniä ikääntymisen merkkejä rupeaa tulemaan. Voisin kuitenkin kuvitella, että laivan ohjelmatarjonnan ja pavelukulttuurin muodostama kokonaisuus kuitenkin ratkaisee positiivisen puolelle (reitin lisäksi). Paljoltihan tämä on kuitenkin siitä kiinni, kuinka laivaa ylläpidetään. Itselle kaikkein tärkein on kuitenkin viime kädessä siisteys: hieman ikääntyneempikin sisustus on OK kunhan se on puhdas ja ehjä!
  Säilytystilaa tuntui tosisaankin olevan ihan hyvin tuosa hytissä. Viime syksyllä Celebrity Reflectionilla risteillessämme meidän hytissä oli hyvin tilaa kahdelle isolle matkalaukulle (toinen ei ihan maksimikokoa, mutta väittäisin ettei isompikaan tehnyt tiukkaa….)
  Hyvä huomio muuten tuosta Centrum/Atrium -valokuilusta ja sieltä kuuluvista iltaohjelman äänistä. Reflectionilla mietimme tätä (meillä ei ollut ongelmaa asian kanssa, hytti tarpeeksi kaukana), ja arviolta n. 7-8 hyttiä hissiaulasta poispäin tuntui suhteellisen ”turvalliselta” etäisyydelta…

  • Reply Kthetraveller maanantai, toukokuu 18, 2015 at 18:37

   Hieno kommentti, kiitos Alex. Tuo on totta että meilläkin palvelukulttuuri, ohjelma ja se kokonaisuus ajoi hieman kuluneen hytin ohi, saaden kokemuksen kokonaisuudessaan hienoksi. Nautimme suunnattomasti reissustamme ja olihan tuossa laivassa jotain hyvin kotoista kun hytti oli joe hieman aikaa nähnyt 😉

  Leave a Reply