Suomen suurin matkablogiyhteisö

Persoonallinen Solo Sokos Hotel Aleksanteri ja Rock’n’Rose Room

Solo Sokos Hotel Aleksanterin alimmassa kerroksessa sijaitseva Rock’n’Rose Room on melkoinen poikkeavuus tyypillisten sviittien/juniorsviittien keskuudessa. Hurriganes -tähti Remu Aaltosen suunnittelema hyvin koristeellinen ja tummanpuhuva huone jakaakin varmasti mielipiteitä.

Huone muistuttaa Remun tähtihetkistä kultalevytauluin (oikeathan on visusti muualla turvassa), valokuvin ja soittimin. Itämaistyyliset lattiamatot sointuvat hyvin parkettilattiaan ja muhkeaan antiikkisohvaryhmään, jolle mahtuu istumaan isompikin porukka. Tuoreet ruusut, kattokruunut ja muut koristeelliset kalusteet viimeistelevät sisustuksen, eikä ilmaista Elvis-flipperiäkään kannata unohtaa.

Makuuhuoneen muhkea sänky on patjaltaan ihan hyvä, mutta tyynyjen osalta en pysty varmuudelta sanomaan niiden kunnosta. Syynä tämän bloggaajaan testikuntoon oli mahtavilla Sviibeillä, jotka pääsin järjestämään viime kuussa.

Tilavan oloisen huoneen varustukseen kuuluu kylpytakit, -tossut, minibaari sekä vedenkeitin kahvi- ja teevalikoimalla.

Kylpyhuone jatkaa samaa koristeellista teemaa, vaikkakin seinäkaakelit ovat kokovalkoiset. Kylpyhuoneesta löytyy erillinen suihkukaappi, mutta ammeessa on myös suihkumahdollisuus.

Hotelli itsessään jatkaa samaa persoonallista linjaa kuin Rock’n’Rose Room on, sillä poikkeuksella että värimaailma on huomattavasti vaaleampi. Väriä ei yleisiltä alueilta kuitenkaan puutu ja hyvin monet yksityiskohdat tekevät hotellista mielenkiintoisen tuttavuuden. Olen yksinkertaisen sisustuksen ja muutaman värin ystävä, mutta jotenkin kaikesta hallitusta (?) sekamelskasta huolimatta hotelli tuntui hyvin kotoisalle ja sopi asuinalueen henkeen.

Aamupalan ehdin nauttimaan kiireideni takia vain pikaisesti, mutta aamupala oli hieman suppeampi ja esillepanoon oli Solo Sokos Hotelleiden tapaan keskitytty enemmän kuin perusaamupalabuffetissa.

Pääsin itse yöpymään tässä kyseissä hotellissa huhtikuussa, jolloin järjestin työkavereilleni sviittijuhlat eli Sviibit. Hotellin palvelutasoa en ehtinyt testata paljoakaan, koska oleilin juhlien takia pääosin vain huoneessa ja kirjauduin hotellilta ulos heti pikaisen aamupalan jälkeen. Se mitä kumminkin ehdin henkilökunnasta aistimaan oli iloisuus ja oikea asiakaspalveluhenkisyys, eikä minulla siten ole pahaa sanottavaa asiakaspalvelusta.

Rock’n’Rose Roomin plussat:

– siisti, persoonallinen huone ilmaisflipperillä
– tilava huone
– erinomainen esim. juhlien järjestämiseen
– kylpyhuoneessa kaksi suihkua
– hotelli lahjoittaa HelsinkiMissiolle syrjäytymisvaarassa olevien lasten hyväksi tehtävään työhön osan Rock’n’Rose Roomin huonehinnasta yöpymisen yhteydessä.

Rock’n’Rose Roomin miinukset:

– sijaintinsa ja portaidensa vuoksi ei ehkä ihanteellisin liikuntaesteisille, joskin tilaa itse huoneessa on mukavasti.
– huone on katutasossa, näkymät ikkunasta parkkipaikalle
– persoonallisuus (joillekin sopii, joillekin ei)
– sängyn irtonaiset, heiluvat päädyt sekä yhdestä kohtaa revennyt sohva

Solo Sokos Hotel Aleksanterin plussat:

– hyvä sijainti, kävelymatkan päässä Kampin kauppakeskuksesta
– ystävällinen, asiakaspalveluhenkinen henkilökunta
– persoonallisen kodikas pienuutensa takia.

Solo Sokos Hotel Aleksanterin miinukset:

– persoonallisuus (joillekin sopii, joillekin ei)
– suppea aamupala (tähän tosin saattaa vaikuttaa se, että edellinen hotelliyöpymiseni oli Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa jonka aamupala on todella laaja.)

Solo Sokos Hotel Aleksanteri oli kyllä kaikkein persoonallisin, hauskin ja hullunkurisin hotelli missä olen yöpynyt. Ihastelin kaikkia yksityiskohtia vaikka suurin osa jäi varmaan näkemättä. Henkilökunta sai täydet pisteet vierailuni aikana, mutten jaksa uskoa että hotellin tiedossa ollut bloggaajastatukseni olisi kovin paljoa vaikuttanut henkilökunnan käyttäytymiseen. Jos hotellin sisustus ei haittaa, on tässä hyvä ehdokas jo trendikkään sijaintinsa takia. Kakkugallerian kahvilakin sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä, joten kannattaa piipahtaa siellä nauttimassa vaikkapa kuuluisa Kakkubuffet kun yövytte hotellissa.

Niin juu, ja Rock’n’Rose Room on todella näppärä Sviibbeihin. Been there, done that!

Suosittelen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Radisson Blu Aleksanteri, Helsinki perjantai, 20 toukokuun, 2016 at 11:32

  […] mukaan sisustettuja erikoishuoneita on lukuisia. Vai mitä sanotte vaikkapa Remun suunnittelemasta Rock’n’Rose -huoneesta tai kotoisasta Sunnuntai-huoneesta, jossa tuoksuu aina tuore […]

 • Reply Miila maanantai, 18 toukokuun, 2015 at 19:20

  OI, tuossa huoneessa onkin persoonallisuutta oikein olan takaa! Tämmöinen huone oliskin ihan mahtava varata iskälle lahjaksi, joten kiitti vinkistä 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, 18 toukokuun, 2015 at 19:46

   Ollos hyvä! Sokos Hotelleilla on niitä kamppiksia, paas kattellen josko saisit huoneen kivaan hintaan 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 20:36

  Mie ihastuin tuohon hotelliin, kun tutkin meille vaihtoehtoja Helsinkiin viimereissulle. Jos ei olis tullut tuota brändibloggaajan pestiä, olisimme varmasti varanneet tämän. Tuo Rock & Rose huone on ehdottomasti kiinnostava, mutta ei yhtään minun tyylinen 😀 Ehkä olen liian nuori ymmärtämään tuollaisen tyylin päälle. Perinteisempi sviitti olisi enemmän mun makuun. Pitäis päästä testailemaan enemmänkin :p

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 21:42

   Ymmärrän, Rock’n’Rose sviitti tosiaan jakaa mielipiteitä ja esim. se Jerryn testaama Jyskylän Solo Paviljongin sviitti oli sellainen minua miellyttävä. Vaalean ja simmeplin sisustusen ystävä siis täällä mutta kyllä tuolla Remun huoneessakin tuli uni 😉

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 15:28

  Olen itse yöpynyt tuossa hotellissa muutamaan otteeseen ja toinen kerta oli kyllä kamala. Huone haiskahti homeelta kun tulin sisään, mutta ajattelin nenäni nuuskivan väärin. Ja katin marjat. Kävin suihkussa pikaisesti seurauksella, että koko kylpyhuone lainehti ulos huoneeseen asti. Ymmärsin välittömästi miksi kylppäriin oli laitettu kuivausmela valmiiksi. Toisella kertaa taas saimme lasten kanssa kauniin kulmahuoneiston. Eli laatu todella vaihtelee.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 16:07

   Huhhuh! Kiva kun kommentoit ja kerroit myös omista kokemuksistasi, laatu siis tosiaan vaihtelee. Minä en paljoa kerennyt näkemään tai kokemaan niin itse hotellin esittely jäi hyvin suppeaksi. Toivottavasti tuo kuivausmelallinen huone on jo rempattu kuntoon tai otettu pois käytöstä.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 13:54

  Vautsi, onpa tosiaankin uniikki! Todella tialavan näiköinen vieläpä tuo huone. Ja ilmaisflipperi! Niin siistiä!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 13:59

   Voit arvata että sen flipperin ympärillä kävi mieletön kuhina! Ja olhan se messevää asustella tuommoisessa huoneessa ihan yksinäni sitten loppuillasta 🙂 Kiitti Lotta kommentista.

  Leave a Reply