Suomen suurin matkablogiyhteisö

Silja Serenade, FAME -musiikaali ja risteilytunnelmaa kerrakseen

Äiti, missä me teemme ruokaa? kyseli eräs ilmiselvästi ensikertalainen risteilymatkustajan alku kun jonotin vaihtamaaan FAME -musikaalin lippuja pöytäkarttaan. Näin äitinä tunsin suurta lämpöä tuota pientä risteilijää kohtaan, sillä omat lapset ovat ohittaneet moisen ihmetyksen ajan jo aikoja sitten. Omalla tavallaan se harmittaa, sillä mikään ei ole hienompaa kuin seurata pienen lapsen ihmetystä ja iloa suurella laivalla. Toisaalta meidän perheessä se risteilevä pieni lapsi taitaakin löytyä tästä matkabloggaajasta itsestään, joka laivalle päästyään jaksaa nauttia ja ottaa kaiken ilon irti risteilyelämyksestä. Niin, risteilyelämys, voiko sellaista Itämereltä löytää?

Olen risteillyt monasti Siljan laivoilla elämäni aikana joten Silja Serenadekin on meidän perheelle tuttu laiva. Vuosien saatossa tekemämme risteilyt ovat muuttaneet muotoaan ja nykyisin haemmekin miehen kanssa enemmän elämyksiä sisältäen mm. hyvää viihdettä ja ruokaa. Niinpä niin, kukapa ei laivalla laittaisi pienesti tai suuresti evästä suuhunsa, ryysisten buffetissa taikka rauhallisemmassa ravintolassa.

Tapojeni vastaisesti päätin astua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja aterioida menomatkalla perheeni kanssa Grande Buffetissa. Minä en ollut koskaan ryysisten ystävä ja Grande Buffetissa tosiaan oli juuri sellainen meno päällä joka ei innostanut tätä naista. Tunnelmaa alusten buffetravintoloihin ei saa millään, mutta Grande Buffetin ruoka sai tämän kasvissyöjän hyväksynnän täydellisesti. Maistelin tyytyväisenä valikoimaa ja hymistelin seisovien pöytien äärellä, eikä minulla tuntunut olevan minkäänlaista kiirettä hyttiin katsomaan jääkiekko-ottelua jonka säälittävän lopputuloksen me kaikki tiedämmekin jo.

Tuo tuossa on kuulkaas elämäni ensimmäinen sushiannos enkä tykännyt. Hyi minua kun kehtaan sanoa että maku toi mieleeni hevospilttuun, mutta onneksi soija paransi hieman makuelämystä. Kertokaahankin te viisaammat, onko noissa kasvisversioissa huomattaviakin makueroja. Kannattaisiko minun siis jatkaa edelleen sushien maisteluita?

Siljan West End musikaalien ajan Grande Buffetista löytyy myös Taste of SoHo -pöytä, jossa on tarjolla SoHon herkkuja West End -musikaalien lähikulmilta. Siinä samassa yhteydessä on myös juustoja, joiden ympärillä minäkin pyörin ahkeraan risteilyllämme. Seisova pöytä, mikä ihana tekosyy ahtaa itseensä yltiömäärä ruokaa.

Masentavan jääkiekko-ottelun jälkeen rahtasimme itsemme katselemaan FAME-musikaalia, johon meillä oli varattuna Premium -paikat tarjoilujen kera. Olin maaliskuun lopulla päässyt kutsuvieraana katsomaan Silja Symphonyllä esitettävää Saturday Night Fever -musikaalia, joten odotin mielenkiinnolla onnistuisiko FAME tekemään yhtä vahvan vaikutuksen tähän naiseen. Täytyy myöntää että esitys piti otteessaan 90 minuutin ajan. Lauluesitykset ja laulajat olivat hyviä, mutta onneksi lapset eivät ymmärtäneet kaikkea englannin kielestä muutaman kohtauksen aikana.

Pikku vinkki: Valitkaa Premium -paikat sillä ero Limited -paikkoihin on  huomattava. Erikoisruokavalioista kannattaa myökin muistaa mainita sillä Tapas-lajitelmaan kuuluu mm. kalaa.

Ilta jatkui myöhemmin vielä Jukka K:n hulvattoman esityksen katselulla, jonka jälkeen me aikuisetkin vetäydyimme hyttiin unten maille. Tosin pienen tyynyltä löytyneen yllätyksen kera.

Tenavat oli taas vauhdissa. Kyllä ne tietää miten äiti saadaan kiipeämään seinille.

Meille Siljan risteily oli tällä kertaa hyvin levollinen, ihan jo senkin takia ettemme lähteneet käymään koleassa Tukholmassa. Olisihan raitis ilma tehnyt hyvää itse kullekin, mutta me nautimme päiväsaikaan hiljaisesta laivasta ja leikkihuoneesta, jonne omatkin lapset intoutuivat menemään kun viidakkomeininkiä ei ollut. Tällä risteilyllä sain myös toteutettua pitkäaikaisen haaveeni siitä, että voisin istua Promenaden Wine Barin terassilla alkuillasta.

Monen monta matkaa promenadillisilla laivoilla, eikä yhtäkään viinilasillista alkuillasta ihmisten saapuessa laivalle. Nyt sekin puute on korjattu. Tämä ihmisten seuraamista rakastava nainen nautti viinilasillistaan pitkään ja hartaasti katsellen iloisia ihmisiä ja kuunnellen hyvää musiikkia myös myöhemmin illalla.

Jukka K.:n show teaser.

Entäpä Tavolàta, tuo italialainen ravintola joka sai minulta hieman ristiriitaisen vastaanoton vuosi sitten?

Bruschetta.

Keittiömestarin leikkelevalikoima.

Buffalomozzarella-pinaattiravioleja, grillattua parsaa ja Arrabiata-kastiketta.

Mansikkamoussea, Vin Santolla maustettuja biscotti-keksejä ja tuoreita mansikoita.

Ateriointihetki Tavolàtassa oli miellyttävä. Palvelu pelasi, henkilökunta oli ystävällistä ja ruoatkin maistuivat meille oikein hyvin. Vanhempien pelastus oli lasten oma buffetpöytä josta löytyi ne klassiset suosikit, joskin kuopus oli ehtinyt jo syödä kun me vanhemmat pääsimme vasta tilaamaan ruokiamme. Oma syy, sillä arvoimme menun ja ruokajuomien kanssa niin pitkään.

Siinäpä se meidän perheen leppoisa ja viihteen täyttämä risteily oli. Mites se risteilyelämys, josta pienoisesti mainitsin?

Silja-Serenade-keittiömestari-1080x1103

 

Tuossa kuvassa lienee nauravainen keittiömestari. Anteeksi kuvan herralle kun kuvasin häntä salaa mutta minun vain oli pakko ottaa kuva. Samanlaisen tötterohatun omaava mieshenkilö tervehti meitä iloisesti kun kävelimme Grand Buffetin ovista sisään. Tuo kuvassa näkyvä henkilö oli puolestaan tervehtimässä meitä kun saavuimme Fame -musikaaliin. En tiedä kiinnittikö muut ihmiset kyseiseen eleeseen paljoakaan huomiota, mutta omasta mielestäni oli erinomaista että kulissien takaa oli tullut arvovaltaisempia meille ruoka-annoksia tehtailevia henkilöitä. Arvostan sitä, että hierarkiassa korkeammalla olevat jalkautuvat mahdollisuuksiensa mukaan meidän tavallisten matkustajien joukkoon ja tekevät omalla panoksellaan siten risteilyelämyksestä himpun verran paremman.

Ajat muuttuvat. Enää ei riitä ”kiitos ja ole hyvä” sitä tuopposta ostaessa. On hienoa että Itämeren laivayhtiöt ovat ymmärtäneet asiakaspalvelun merkityksen ja sen, että Ruotsinristeily voi olla paljon muutakin kuin merimyymälä, buffet ja keskiyön show. Se, että Silja Line on tuonut musikaalit merelle on piristävä uutuus merimatkoille. Saturday Night Fever ja Fame -musikaaleja esitetään Silja Linen Helsingin laivoilla vielä tämän  toukokuun, joten varaa oma paikkasi musikaaleista nyt. Lisätietoa Siljan musikaaleista saat osoitteesta http://www.tallinksilja.com/fi/web/fi/musikaalit.

Kiitämme viihdettä, ruokaa ja asiakaspalvelua. Kritisoimme pienoista nikottelua kun halusimme vaihtaa Premium -tarjoilupaketin limun veteen, koska yksi lapsistamme ei juo virvoitusjuomia. Haukumme matkabloggaajaa, joka ahtoi Tavolàtassa itsensä liian ähkyksi menettäen hetkellisesti liikuntakykynsä. Ei enää koskaan tuollaista määrää ruokaa. Ei.

Yhteistyössä Tallink Silja Oy. Tarjotusta merimatkasta ja ateriakupongeista huolimatta mielipiteet täysin omia.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Mirva sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 15:35

  Hei
  Olemme lähdössä risteilylle parin viikon päästä. Minkäikäisten lasten kanssa olitte reissussa? Mitä mieltä olet tuosta musikaalin sopivuudesta lapsille? Minkälaisella ikäsuosituksella lähtisit liikkeelle? Kun reissuilla lasten kohokohtia ovat hotellien ym. iltaohjelmat ja nyt arvomme, että viemmekö lapset katsomaan Famea. Jostain syystä on laitettu suositusikärajaksi 12-vuotta.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 16:04

   Hei Mirva! Omat lapset olivat himpun alle 12-vuotiaita. Pelastuksemme oli se, etteivät he ymmärtäneet kohtauksia täysillä, sillä yhdessä kohtaa kyllä viitattiin ns. alaosastoon. Meidän lapset ovat yleensä katsoneet laivojen alkuillan normaalin ohjelmiston kiinnostuneina, mutta tuo 90 minuuttia (varsinkin kun kyseessä oli englanninkielinen esitys) ei jaksanut pitää ihan otteessaan lapsiamme. Päätyivät sitten pelaamaan pöydän alle kännyköillään lentotilassa 50 minuutin jälkeen. Tuo esitys on siten sellainen kaksipiippuinen juttu, joko sopii lapsille tai sitten ei. Suurin ongelma kuitenkin lienee se, että kyseessä on pääosin aikuisille suunnattu 90 minuutin show ilman väliaikaa.

 • Reply alex torstai, 7 toukokuun, 2015 at 22:24

  Ihan samoilla linjoilla taidetaan olla Siljan musikaalien suhteen (oma postaus Famesta ja paluumatkan Saturday Night Feveristä vielä postaamatta). Tajusin nyt jälkeenpäin tätä postausta lukiessani, että ilmeisesti oltiin samassa laivassa – harmi ettei törmätty.
  Käypä muuten pistäytymässä Matkoilla-blogin puolella – siellä hieman matkainspistä ja tunnelmia vuonoilta ennen teidän ensi viikon risteilyä! Innolla odotan matkaraportteja vuonoilta – eikun hyvää matkaa länteen & leppoisia tuulia! 🙂

  • Reply Kthetraveller torstai, 7 toukokuun, 2015 at 22:33

   Ohhoh! Olisi kiva ollut törmätä ja paiskata kättä toisen risteilijasielun kanssa 😉 Ehkä joku päivä sitten. Ja kiitti tuosta vuono-vinkistä, minä en ole kerennyt ollenkaan kattella muiden blogeja viime aikoina kun on tullut tehtyä hommia melko ahkeraan. Käyn katsastamassa viimeistään huomenna omat tunnelmasi vuonoilta.

   • Reply alex perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 09:05

    Sano muuta! No, eiköhän näitä uusiakin tilaisuuksi tule jossain vaiheessa.

    • Reply Kthetraveller perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 12:20

     Juups 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 23:53

  Kiitos hyvästä arvostelusta :). Kiva juttu, että kaikki näytti menneen hyvin ja pidit risteilystä.

  Ps. En itsekään pitänyt sushista ensimmäisellä kerralla, mutta nykyään rakastan sitä. Merilevä maistuu samalle kuin ruoho tai heinä haisee… ainakin alkuvaiheessa, joten ymmärrän tarkalleen, mitä tarkoitat :). Sushi on ihan yleisenäkin käsityksenä ns. ”aquired taste”, mikä tarkoittaa, että siihen pitää totutella. Varsinkaan suomalaisen makunystyrät eivät automaattisesti sovi sille, joten suosittelen testaamaan pari kertaa silloin tällöin. Voit huomata tykkääväsi siitä ;). Mutta toisaalta ei kaikki sovi kaikille :). Sen verran sanon, että kasvisversiot voivat olla aivan yhtä hyviä kuin kalaversiotkin. Tuolla ehdotettiin, että kannattaa maistella sushia ”sushin ystävän” kanssa, joten minä ja Tiia ollaan ainakin vapaaehtoisia, vaikkei asiantuntijoita ollakaan :P.

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 09:54

   Kiitos Jerry rohkaisevista sanoistasi. Minä olen pitkään jo pohtinut tuota sushin ottamista ruokavaliooni, joten jaksan uskoa että testaan sitä useammankin kerran kunhan kerkiän. Surullista sanoa että vaikka heilun Helsingin keskustassa arkisin joka päivä ja lentokentälläkin monasti, niin en ole silti päässyt KOSKAAN maistamaan Starbucks- kahveja. Tai kyllähän sitä pääsis, mutta ei saa aikaiseksi. Olemme puhuneet monesti töissäkin että Starbucksissa pitäisi käydä mutta tässä on tulos. NOLOA! Että kattellaan Jerry milloin saan rahdattua luuni sushi-paikkaan ja millä kokoonpanolla 😛

   • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 15:30

    Sushi on todella terveellistä, joten kannattaa ehdottomasti harkita sitä :). En pidä kahvista, mutta pidän joistain Starbucksin erikoiskahveista ihan mielettömästi :P. Eli kannattaa käydä maistamassa! Oikeastihan se on vain kiinni siitä, että päättää mennä vaikkapa tänään. Eilen kävelin keskustaan ihan vain sitä varten, että saisin yhden kahvin (20 min suuntaansa).

    Vaikka kiirettä pitää, ihminen kuitenkin monesti myös luo itselleen kiireen tuntua ja sellaisen fiiliksen, ettei vaikkapa ehtisi hakemaan kahvia tai käymään sushilla, vaikkei se välttämättä olisikaan totta ;). Se on rankka totuus :).

    • Reply Kthetraveller keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 18:27

     Jep. Totta turiset Jerry. Pakko ottaa kitseään niskasta kiinni -joku päivä 😉

 • Reply titti tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 06:07

  Täällä kans yks pikkulapsi hei! En oo koskaan ollut risteilyllä 😀 Hki-Tallinna väliä kyllä kulkenut tooosi paljon lapsuudessa, mutta risteilylle en koskaan ole vielä päätynyt. Voi että millaisia herkkuja! Olispa kiva irtiotto arjesta joskus 🙂

  • Reply Kthetraveller tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 08:44

   Oi että, sitten sinun on päästävä risteilylle! Siljalla ja Viking Linellä on välillä mielettömän hyviä tarjouksia joten ei muuta kuin katselemaan sitä itsellesi sopivaa lähtöä. Kiitos kommentistasi Titti 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 16:24

  Kuten oon aiemminkin sanonut, niin en ole risteilyihmisiä… MUTTA näitä sun risteilypostauksia on silti kiva lukea, varsinkin kun oot tollainen asiaan intohimoisesti suhtautuva risteilyexpertti! 🙂 Ja hei, mullakin meni 3-4 sushi-iltaa ennen kuin aloin tykkäämään siitä, ja nykyään suorastaan rakastan sitä. Mäkin suosittelen menemään johonkin hyvään sushiraflaan.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 16:37

   Kiitoksia Meri kommentistasi, taidan mä tosiaan olla pikkuinen risteilyekspertti ja lisää tulee ensi viikolla kun lähden lauantaina Royal Caribbeanin vuonoristeilylle! Mä en meinaa pysyä nahoissani ja pyörin jo ihan liekeissä 🙂 Aion maistaa tuota sushia varmasti toistamiseen, mutta ongelma on siinä että mikä on se ”THE PAIKKA” josta saisi kunnon kasvis-sushia kun ei ole tosiaan hajua noista jutuista. Minulle pitäisi opettaa ihan alusta saakka tuo syöntitapa jne, koska katselin buffan tiskillä että joku nainen kaatoi soijaa kippoon ja oletin että siihen se sushipala pitää sitten kastaa.

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 18:31

    Sun täytyy joku sushin ystävä ottaa mukaan ja suunnata jonnekin, mäkin oon aina ihan hukassa että mitä kannattaisi/pitäisi tilata ja miten paljon ja mitä mikäkin tarkoittaa jne. Helsingissä monet kehuu Sushibar + Winea parhaaksi paikaksi. Mun mielestä parasta sushia on tähän mennessä ollut Töölön Tokyo55:ssa. 🙂

    • Reply Kthetraveller maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 20:06

     Täytyy tosiaan metsästää joku sushin ystävä ja ottaa prokkikseks joku hyvä sushimesta. Kiitti noista vinkeistä niin juttelen noista duunissa.

 • Reply Martina maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 13:32

  Oi mitä herkkuja! Paitsi tuo sushi. En tiedä onko tilanteeseen tullut muutos (ei ilmeisesti), mutta ainakin viime marraskuussa maistaessani Siljan buffetin sushia, jouduin toteamaan sen olevan pahaa. Ja minä rakastan sushia ihan yli kaiken! Mutta näitä paloja en vaan saanut alas, vaikka kuinka yritin. Anna siis ihmeessä sushille uusi mahdollisuus jossain muussa ravintolassa. Vaikka Siljan buffet on muuten mieleeni, mentiin sushin kohdalla pahasti metsään. Hevospilttuun maku on mielestäni oikein osuva kuvaus, niin julmalta kuin se kuulostaakin.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 13:35

   Hahhah, hyvä tietää jos kyseessä on ns. pieleen mennyt sushi. Mielelläni minä kyllä testaisin sitten ”oikeata” sushia mutta untuvikkona en tiedä yhtään millaista makua minun pitäisi odottaa kyseiseltä ruoalta!

  Leave a Reply