Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä uudistunut m/s Mariella

Myönnän, että jotkut laivat ovat vain sattuneet varastamaan pienen palan tämän laivatytön sydämestä. Yksi noista laivoista on Viking Linen m/s Mariella, joka on seilannut Helsinki-Tukholma välillä valmistumisvuodestaan 1985 lähtien. Muistan vielä hyvin vahvasti sen, kun odotin laivaa valmistuvaksi Wärtsilän Turun Pernon telakalta ja Helsingin Sanomista luin kaikista hienouksista joita laivaan oli rakennettu. Ihastelin kallista kansille 6 – 8 ulottuvaa kristallikruunua, koristeellista à la carte ravintolaa, yökerhoa ja niitä isoja ikkunoita, joista pystyi helposti ihailemaan lempielementtiäni merta. 80-luvulla risteilyt olivat jotain ihan muuta kuin mitä ne nykypäivänä ovat, eikä esimerkiksi seisovassa pöydässä ollut olut- ja viinihanoja. Yökerhoissa oli pöytiintarjoilu ja kaikin puolin meno oli huomattavasti rauhallisempaa kuin nykyään. Voisipa sitä sanoa että risteilemisessä oli ennen vanhaan tiettyä glamouria, jota ainakin tämä laivatyttö kaipaa edelleen kovasti.

Minun on vaikea kuvailla sitä rakkautta jota voin kylmää metallia kohtaan tuntea. Mariella ei ole vain laiva vaan vanha Lady jolla on sielu, sielu jonka tuntee kun astuu ovesta sisään. Sielu syntyy jokaisesta ikkunasta, tavarasta, kalusteesta ja siitä hyväntuulisesta, työstä tykkäävästään henkilökunnasta jota laivalla on. Reippaana Mariella on kyntänyt Itämerta vuodesta toiseen ja totta tosiaan näyttänyt sen mihin on näinä vuosikymmeninä pystynyt. Hyvin huollettuna laiva ei ole paljoa reitilleen hajoillut, ja uudistukset ovat tuoneet mukanaan raikasta tuulahdusta vanhahtavaan sisustukseen.

Että näin. Tuollaisella tunnelmoinnilla ja rakkauden osoituksella ei voi olettaa muuta kuin matkabloggaajaa, joka lähestyi jokin aika sitten Viking Lineä kysyäkseen mahdollisuutta piipahtaa pikaisesti katsastamassa laivan uudistuksia. Eipä viestiäni kovin pitkään Viking Linen puolella pureskeltu kun soitto työnumerooni tuli sen siliän tien ja lupa irtosi. Tutustuin laivaan tiistaina ensisijaisesti töideni takia kokousmatkajärjestäjän näkökulmasta ja näin samalla muitakin laivan uusittuja tiloja. Aluksen siivous oli kesken, mutta ajoittaisesta epäjärjestyksestä, siivoojista ja korjausmiehistä huolimatta, alla esiteltynä uusittu m/s Mariella olkaattes hyvät! 


Aiemmin aluksen keulassa, kannella 8 sijainneet kaksi VIP-kokoustilaa pyörein 8 hengen pöydin ovat saaneet väistyä uuden ja upean Horizonin tieltä. Miellyttävän sisustuksen on suunnitellut Viking Linen oma arkkitehti ja pöydät sekä tuolit ovat ruotsalaisen Alexander Lervikin designia. Horizoniin mahtuu yhteensä korkeintaan 38 henkilöä, ja kahden pitkän pöydän tila voidaan jakaa tarpeen tullen kahteen 19 henkilön tilaan. Aika komeat näkymät sieltä kokoustiloista on, eikä kyllä tullut mieleen että kyseisissä tiloissa voi järjestää vaikkapa pyöreiden syntymäpäivien vastaanoton. Ihan pikkuvinkkinä vielä suuremmille kokousryhmille, että alukselta löytyy jopa 300 hengen auditorio.

Vanhat tutut ravintolat Ella’s ja Wine & Tapas ovat myöskin saaneet siirtyä uusien ravintoloiden myötä. Ella’s -ravintolan tilalle on tullut Ocean Grill, jossa grilliruoat valmistuvat avokeittiössä. Ocean Grill tarjoilee lisäksi maittavaa yöruokaa kello 2.30 saakka ja mukaan mahtuu muutakin lämmintä kuin se klassinen pyttipannu. Kasvissyöjillekin on tarjolla kasvisburgeri, mitä minunkin on kyllä maistettava kun seuraavan kerran päädyn Mariellalle. Ocean Grill -ravintolaan ei tarvita pöytävarausta.

Tapas & Wine on korvattu Itämeren mielenkiintoisimmalla uutuudella, teollisuushenkisesti ja hauskasti sisustetulla Platella. Tämä ravintola on saanut erinomaisia arvioita siellä jo vierailleilta ja yllätyksellisen maistelumenun on suunnitellut keittiömestari Tom Laaksonen tiimeineen. Sain maistella jälkiruokana tarjoiltavaa suussasulavaa suklaasikaria ja oli siinä jalat mennä tältä naiselta alta. Plateen kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen, joskin ilman pöytävaraustakin voi tulla. Maistelumenujen hinnat ovat mielestäni edullisia, sillä 5 ruokalajin menun saa 28 eurolla /hlö ja 7 ruokalajin menun 35 eurolla/hlö (ennakkomyyntinä 33 euroa). Menuvaihtoehtoina on kala, liha taikka kasvis, joten jopa meitä kasvissyöjiä hemmotellaan Platessa oikein kunnolla. Sen verran ehdin juttelemaan ravintolan henkilökuntaan kuuluvan kanssa, että vakuutuin Platen konseptista. Voin siis suositella kaikkia sisällyttämään Platen merimatkaan ja mielelläni lukisinkin kommentteja jos joku on jo siellä käynyt.


Sikari tuhkakupissa? Ei vaan suussasulava suklaajälkiruoka!

Viihdepuolella Bar Musicmeister on saanut mm. uudet verhot, mutta suurin muutos on tapahtunut entisessä Fun Clubissa jonka nimikin on nyt uudistuksen myötä Club Mar. LED-seinä tuo uutta ilmeikkyyttä yökerhoon uuden kalustuksen ja parannetun äänentoiston kanssa. Osan tiloista ahtaan näköiseksi tehneet verhot on poistettu ja aluksen perään on tehty miellyttäviä kevyin väliverhoin eroteltuja looseja. Itse pidin juuri noita tiettyjä paikkoja hyvinkin kutsuvina, ja haaveilin jo istuvani siellä samppanjalasin kera. Uudistuksen myötä myös asiakaspaikkojen määrää on saatu lisättyä hieman, mikä ilahduttanee ainakin meitä viikonloppuisin matkustavia.

Ravintolauudistusten myötä suurten ikkunoiden Arcade on kokenut onnistuneita muutoksia. Vanhat, ahtaanoloiset sohvaryhmät ovat saaneet väistyä istuinryhmien, uusien sohvien ja vinkeiden tynnyrituolien alta.

Hyttirintamalla on myös tapahtunut mukavia mullistuksia. Itsensä liian ähkyyn Viking Buffetin herkuista syönyt, valomerkkiin aluksen viihdeohjelmistosta nauttinut, raskaan työviikon raataja taikka pikkuiselle romanttiselle matkalle suunnannut arvostaa varmasti aluksen uusia comfort-luokan hyttejä. Pikkutietona vielä se, että Mariellan comfort-sänkyjen patjat ovat muutamaa senttiä paksummat kuin Viking Gracen.

AD2 Seaside Comfort (yhteensä 24 kpl) ulkohyteissä on 140 cm leveä muhkea sänky muhkein petivaattein, TV, WiFi, radio, puhelin ja hiustenkuivain. WC-tilat on uusittu osittain, mm. kostean tilan matto on vaihdettu lautakuvioiseen mattoon ja suihkuverho on uusittu. Kuvassa näkyvät ikkunaverhot tullaan vaihtamaan lähitulevaisuudessa pidempiin.

BD2 Inside Comfort (yhteensä 48 kpl) sisähyteissä on 140 cm leveä muhkea sänky muhkein petivaattein, TV, WiFi, radio, puhelin ja hiustenkuivain. WC-tilat on uusittu osittain, mm. kostean tilan matto on vaihdettu lautakuvioiseen mattoon ja suihkuverho on uusittu.

Luksushyteissä LXB/LXR (yhteensä 20 kpl) on myös tehty muutostöitä. Uudet seinät, matot ja osittain uusitut wc-tilat (kts. AD2/BD2). Comfort- hyttien sijaan näissä hyteissä on 160 cm leveät muhkeat sängyt. Hytissä olevat siniset tuolit tullaan tulevaisuudessa päällystämään mahdollisesti uudelleen.

Sviitit ja A2L -hytit ovat läpikäyneet tässä vaiheessa vain pienoisia muutoksia. Matot on vaihdettu/vaihdetaan lähitulevaisuudessa vaaleisiin,  Desso Air Masterin ilmaa puhdistavilla ominaisuuksilla varustettuihin tekstiilimattoihin ja WC-tiloja on ehostettu vaihtamalla mm. kostean tilan matto. Niin juu, ja kiinnostaako sviitissä olevan minibaarin sisältö? Katso alla oleva kuva.

Pienemmällä budjetilla matkaaville, mutta hytistä nauttiville on uutuutena tarjolla yhteensä 20 kpl B4T hyttejä. Aluksen keulassa kannella 6 sijaitsevissa hyteissä on television lisäksi WiFi. Perhematkailijoita ajatellen on Viking Lineltä ollut aika näppärä ratkaisu lisätä televisio ja WiFi edes joihinkin hyteistä.

Tutustuin uudistuksiin melko kireällä aikataululla ja kiireen myötä sain vasta pienoisen kuvan uudistuksista. Sen pystyn kuitenkin sanomaan, että nähdyt muutokset ovat mielestäni onnistuneita ja uudet hyttiluokat enemmän kuin tervetulleita. Keskustelin vierailullani hieman myös Mariellan erinomaisesta palvelusta, ja sain vahvistuksen sille minkä olin jo itse aiemmin kokenut. Tavoitteena onkin siis tarjota iloista palvelua kautta palveluketjun ja ylittää asiakkaan odotukset.

Onko todellakin näin, vai onko silmilläni m/s Mariellan punaiset silmälasit? Siitä voit lukea lisää täältä.

Kiinnostuitko? Viking Linen omille sivuille pääset suoraan tästä. Itse suosittelen varaamaan jonkin noista muhkeamman parisängyn omaavista hyteistä ja siihen mukaan kunnon makusteluhetken Platesta. Tuskin kadutte.

Työpaikkani kokous-/ryhmämatkajärjestäjän ominaisuudessa hankittu tutustumiskäynti. Lounaaksi saadusta fetasalaatista ja pienoisesta yrityslahjasta huolimatta mielipiteet ihan omia.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Päivä Tukholmassa, m/s Mariella ja testissä AD2 Seaside Comfort - Passionate Traveller tiistai, 1 maaliskuun, 2016 at 15:02

  […] Linen vanha rouva Mariella kävi keväällä 2015 läpi laajempia uudistuksia, jolloin mm. osa A- ja B-luokan hyteistä muutettiin kahden hengen parivuoteellisiksi […]

 • Reply Lotta tiistai, 7 heinäkuun, 2015 at 23:10

  Oi ihanaa mitä uudistuksia! Olen juuri kuun lopussa menossa poikaystävän kanssa 1,5vuotispäivää viettämään, enkä edes muistanut että Mariella on uudistunut! Entistä enemmän intoa täynnä lähen Mariellalle, viimeksi olen käynyt viime syksynä ja en usko että on Mariella ainakaan huonompaan päin muuttunut kun tykkäsin jo siitä silloinkin. Ihanaa!

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 8 heinäkuun, 2015 at 11:25

   Oi Lotta, olen varma että tykkäätte uusistuksista! Nauttikaahan 1,5 vuotispäivästänne ja toisistanne. Kiitti viestistäsi 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle torstai, 30 huhtikuun, 2015 at 13:39

  Hyvältä näyttää uudistukset 🙂 Mariellastahan on tullut ihan tyylikäs ja ilme on tätä päivää.

  • Reply Kthetraveller torstai, 30 huhtikuun, 2015 at 13:59

   Totta puhut. Kivasti saatu laiva tälle aikakaudelle. Kyllä tuolla kelpaisi seilata 😉 Kiitti viestistäsi Elina ja hyvää vappua!

 • Reply Rosita keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 21:48

  Meillä on tuossa ikkunalaudalla Viikkarilta saapunut lahjakortti odottamassa käyttöönottoa ja nyt ainakin tekee mieli käyttää se Mariellalla! Kiitos kuvista, oon lukenut remontista mutta näin kattavasti en ole vielä nähnyt kuvia 🙂

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 22:33

   No kiva jos tästä postauksesta on apua. Noissa lahjakorteissa on monasti maininta että paikkoja on rajoitetusti joten hopi hopi kattelemaan sopivaa lähtöä. Nopeat kun syövät hitaat 🙂

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 21:10

  En osaa sanoa onko hienompi vai vielä hienompi, kun en taida koskaan olla käynyt. 😀 Mie vaan tykkään näistä laivapostauksista ihan fiilistelyn kannalta ^^

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 29 huhtikuun, 2015 at 21:23

   Kiitoksia Maarit. Mä todella olen yhtä isoa fiilistä kun tuolle sulottarelle aina astun. Siinä pikkuisessa pampulassa (oi jösses mitä hellittelynimiä minulla on tuolle laivalle, mutta samalla tavalla minä noita minun omia lapsianikin kutsun) on sitä jotain…

  Leave a Reply