Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sviittijuhlat eli Sviibit Solo Sokos Hotel Aleksanterissa

Olin todella hämilläni ja otettu kun sähköpostiini kolahti kutsu järjestää Sviibit, eli sviittijuhlat erääseen Sokos Hotellin sviittiin. Pohdin kovasti vaihtoehtoja hieman erilaisille juhlille, mutta ilman tuttuja kampaajia, meikkaajia, koriste/sisustusfirmoja, niitä kallisarvoisia suhteita huomiotaherättävien Sviibbien järjestäminen oli suoranainen mission impossible. Kait sitä olisi saanut rakennettua itse väsäämällä yhtä sun toista, mutta rankat työt, lapsiperheen pyöritys ja menojen täyttämät viikonloput olivat niitä syitä jonka takia rupesin miettimään toista vaihtoehtoa. Mitäpä jos testaisinkin Solo Sokos Hotel Aleksanterin palveluatasoa ja Sviibbi -konseptia sillä tavalla, jolla järjestäisin oikeasti itsekin juhlani.

Tassu ylös kaikki ne, joiden elämä on kiireistä. Työpaineet ja arjen pyörittäminen, jopa viikonlopun aikataulut vain ovat sellaisia että juhlien järjestäminen vaatii ponnisteluja. Menun suunnitteleminen, koristelut, tarjottavien ostaminen, tekeminen ja ah, se siivous ennen ja jälkeen juhlien. Sanomattakin selvää, että tämä nainen on mieluummin käynyt muiden juhlissa kuin järjestänyt omia juhlia kotiin ja siitä se ajatus sitten lähti. Olin vieraillut useaan kertaan työkaverieni luona klassikoksi muuttuneissa ”tyttöjen illoissa”, joten päätin kutsua minulle rakkaita työkavereita Solo Sokos Hotel Aleksanterin Rock’n’Rose -sviittiin. Sovin päivän työkavereideni kanssa, kerroin että juhlat olisivat kotini sijaan Helsingin keskustan liepeillä mutta muutoin pidin asiat pimennossa. Otin yhteyttä hotelliin ja sovin seuraavalle viikolle tapaamisen lounastunnilleni Service Manager Tiina Kuikan (myöh. Tiina) kanssa.

23.3.2015 pidetty tapaaminen Tiinan kanssa oli hyvin miellyttävä, tarkistin sviitin ja keskustelimme hieman tarjottavista. Kasvissyöjänä toivoin kasvispainotteista tarjontaa, sellaista simppeliä eikä liian ”pikkurilli pystyssä” syötävää evästä. Samppanjaa piti olla alkumaljana ja sviitin koristeellisen ulkonäön takia toivoin muita koristeluja melko minimaalisiksi. Rock’n’Rose sviitin teemaan liittyen keskustelimmekin hyvin pienoisesti ruusuista ja musiikista, mutta muutoin jätin juhlasuunnittelut hotellin kontolle. Olinko laiska? En. Halusin testata pystyykö hotelli järjestämään minulle onnistuneet juhlat ns. hotellihuoneen avaimet käteen -periaatteella siten, ettei minun tarvitsisi pohtia juhlia sen kummemmin vaan voisin astua valmiiseen juhlatilaan kun on sen aika. 24.3 kerroin alustavan juhlijamäärän ja 6.4 Tiina lähestyi keittiöpäällikön suunnitteleman menuehdotelman kanssa. En voinut kuin huokaista ihastuksesta, sillä menu vaikutti juuri sellaiselta joka sopi rennolle tyttöporukalle. Tein vielä viime hetken viilauksia erikoisruokavaliotoiveen takia sähköpostitse ennen juhlia, tilasin passion-juustokakun Kakkugalleriasta ja jaoin työpaikan naisille viralliset kutsut juhlaviikolla.

Mikä sopikaan paremmin Rock’n’Rose -teemaan kuin viininpunainen ruusu ja kermanvaalea kutsu, joka oli sidottu rullalle ruusukoristeisella nauhalla. Mukaan vielä kylmää lähdevettä, jonka pystyi juoda ja käyttää vaikka pulloa maljakkona ruusulle. Työpaikan naiset olivat aidosti ilahtuneita kutsustani ja alkoipa mielialat meillä kaikilla olla melkoisen jännittyneitä kun Sviibit lähestyivät.

17.4. se Sviibbi -päivä sitten koitti. Tiina pisti väliaikatietoja juhlajärjestelyjen etenemisestä ja minä paiskin töitä työpaikalla minkä kerkesin. Kun sitten vihdoin pääsin lähtemään hotellille tuskanhikisenä, olin kaikkea muuta kuin levänneen oloinen. Voi ihanuus sitä miten ystävällisesti minut otettiin Solo Sokos Hotel Aleksanterissa vastaan ja tuntui kuin kiireet olisivat loppuneet siihen, vaikka tiesin ettei naisten saapumiseen ollut kovin paljoa aikaa. Vastaanotosta soitettiin sviittiämme koristelevalle Tiinalle, minä sain hotellihuoneen avaimet käteeni ja tallustin Rock’n’Rose sviittiin. Siellä niitä oli, ruusun terälehtiä pöydille siroteltuna juuri sillä tavalla kuin olin päässäni miettinyt mutten ollut sanonut mitään. Sviitissä eräs työntekijä testasi flipperin kuntoa ja komea menu oli laitettu jo valmiiksi esille. Keskustelimme ruokien tuomisista ja sain hengähtää hiukan aikaa ennen kuin lähdin hakemaan kakkua lähellä sijaitsevasta Kakkugallerian liikkeestä. Tiina oli aiemmin tarjoutunut noutamaan senkin jotta olisin voinut vain saapua suoraan hotellille, mutta päätin noutaa kakun itse sillä tarvitsin raitista ilmaa. Palatessani Kakkugalleriasta otti Tiina kakkuni hotellin hoiviin siksi aikaa kunnes oli aika tuoda ruoat tarjolle.

Siitä se sitten lähti. Naiset saapuivat pian ja aloitimme Ihanien Naisten illan lasillisella samppanjaa, johon oli lisätty baarimestarin suunnittelemaa ja valmistamaa ruusunlehtiuutetta. Muutama alkoholitonkin malja oli mukana, ja sen jälkeen pääsimme tarjottavien ruokien kimppuun. Ilo oli ylimmillään, puhe sorisi, nauru raikui ja välillä pelattiin innosta puhkuen Elvis -flipperiä kunnon moovien kera. Ravintolasta lainatut vinyylilevyt ja niiden suloiset sävelet saivat naiset muistelemaan nuoruuttaan ja meillä oli vaan kerrassaan niin hyvä olla.

Ilta jatkui vielä The Voice of Finland -kisakatsomolla, ja me naiset keräännyimme television ääreen isoon sänkyyn sekä penkeille istumaan.

Ilta oli oikein onnistunut vaikka yksi kiistelyn aihe meille tuli kun pohdimme viinilasin yhden osan oikeaa nimeä. Kun googlettaminen ei tuonut tulosta, päätimme marssia hotellin baariin kysymään asiaa. Ystävällinen henkilökunta ryhtyi selvittämään vastausta ja kun hekään eivät sitä täysin tienneet, ehdottivat he tuovansa vastauksen meille kun se selviää. Emmepä me kerenneet kovin pitkään oleilla sviitissämme kun oveen jo koputettiin.

Minä nautin leppoisasta illasta suunnattomasti, ja niin nautti työkaverinikin. Pienen flipperipelin minä pelasin naisten kotiinlähdön jälkeen, menin lämpimään kylpyyn, möngin pehmoisaan sänkyyn ja heräsin pikkuisen pöllömystyneenä uuteen aamuun. Valitettavasti aamupalan ehdin nauttimaan vain pienesti sillä lauantai oli jo buukattu täyteen muista menoista.

Kiitos Solo Sokos Hotel Aleksanteri. Te rakensitte meille mukavat ja vaivattomat juhlat.

Yhteistyössä Sokos Hotels, mukana projektissa Pieni Ideapuoti ja Kakkugalleria. Mielipiteet tuttuun tapaan ihan omia. 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Martina tiistai, 28 huhtikuun, 2015 at 09:05

  Voi että miten ihanat Sviibit! Kuulostaa ihanan vaivattomalta kaiken kiireen keskellä, joten nyt ei voi vedota ajanpuutteeseenkaan jos ei mukamas ehdi ja jaksa järkätä bileitä. Aloin heti miettiä minkälaiset sviibit haluaisin itse järjestää. Kiva postaus! Ja ihanaa että juuri sinä pääsit toteuttamaan tämän! 🙂

  • Reply Kthetraveller tiistai, 28 huhtikuun, 2015 at 09:16

   Voi kuules uskoa että tuli oikeaan saumaan nuo Sviibit sillä itse olin hieman aiemmin päättänyt erään todella henkisesti ja psyykkisesti rankan projektin. Juups, mun työ voi olla henkisesti ja psyykkisesti rankkaa välillä, jaan nuo kaksi eri kategorioihin nääs. Meillä oli niin kivaa noissa sviibeissä ja pasta tosiaan oli että pystyi luottavaisin mielin antamaan hotellille vapaat kädet ja lopputulos miellytti meitä kovastikin. Ja ihanaa oli myös se, että kun olin itse räjähtänyt töistäni henkilökunnan luontainen ystävällisyys ja avuliaisuus sai olonkin jotenkin rauhoittumaan eikä stressannut juhlista. Oli hyvä olla!

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 19:44

  Hyvältä näyttää! Tuo koko Sviibbi idea on ihan huippu! Munkin mielestä sopis hyvin illan istujaisten lisäksi myös juuri polttareihin ja kannatusta saa yllättäen myös bloggaajatapaaminen sviitissä! 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 20:43

   Siis toi Sviibbi-idea on tosiaan huippu ja parasta on se että voi jäädä elbaamaan juhlien jälkeen. Niinkuin ananas2go:lle tossa sanoin, blogimiitti olis nasta 🙂

 • Reply ananas2go maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 19:42

  Ihanaa, että oli noin onnistuneet juhlat ja olit tyytyväinen hotellin palveluun ja henkeen! Mainio konsepti ja kiva, kun sait jäädä sitten vielä lepäilemään juhlien jälkeen.

  Blogimiitti joo! Jos vaikka suunnittelisi sampanjamatkaa, niin sviibeissähän se olisi tyylipuhdas alku?

  • Reply Kthetraveller maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 20:41

   Oi että, tässähän alkaa olla useampi bloggaaja sitä mieltä että miitti pitäs pistää pystyyn johonkin sviittiin. Voi sitä kameroiden räpsettä ja ihanaa puheen ja naurun määrää 🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 18:28

  Ei jestas mitkä partyt! Menu näyttää täydelliseltä, samoin teidän minishamppanja-ämpäri (saisko tuollaisen vapuksi omaankin hotellihuoneeseen? : D ) ja tuo sviitti! Seuraava bloggaajatapaaminen olis upea pitää sviitissä jossain komeassa hotellissa.

  Nyt kyllä harmittaa että olen meidän työporukan tällä hetkellä ainoa nainen!
  Niin, ja tulevaisuudessa kun kaverit on menossa naimisiin, tuollaiset sviibit olis mahtava pitää polttareina : )

  • Reply Kthetraveller maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 18:34

   Sieltäpä niitä ideoita räpsähti komiasti 🙂 Voit kuule uskoa että menun tarjottavat oli mielettömän hyviä, uppos naikkosiin nopeasti ja niitä kasviskääryleitä muistelen erityisen lämmöllä. Juu ja skumppia ja ja ja… Tässähän tulee ihan nälkä vaikka äsken söin.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 17:35

  Mäkin haluan tollaisen työkaverin! 😀 Ihanalta näyttää!

  • Reply Kthetraveller maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 18:11

   Hahhah, meitä ”tuollaisia työkavereita” on monta. Ilman mun ihania työkavereita duuni olis aika kökköä, sillä hyvä yhteishenki auttaa jaksamaan silloin kun duuni on henkisesti rankka. Meillä on kaiken lisäks välillä aivan kaamee työpaine ja joudumme repeämään moneen suuntaan + pitämään monia lankoja käsissämme joten noi Sviibit tuli kyllä tarpeeseen 🙂

 • Reply lena maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 16:53

  Tuli tosi hyvä mieli kun tätä postausta luki. Ihana juttu että tällainen mahdollisuus sinulle tuli ja ootko ehkä paras työkaveri ikinä? 🙂

  • Reply Kthetraveller maanantai, 27 huhtikuun, 2015 at 17:07

   Tuo mahdollisuus oli suoranainen lottovoitto. Olin niin ihmeissäni kun sain nuo bileet järjestettäväksi. Työkaverit tosiaan tykkäs kovasti Sviibeistä ja se flipperi oli kyllä niin ihqu 🙂

  Leave a Reply