Suomen suurin matkablogiyhteisö

Edullinen AC Coslada Aeropuerto by Marriott (Madrid) ****

Minä ja mieheni halusimme ottaa pienoisen irtioton arjesta lyhyen weekend getawayn turvin. Lapsillemme rakkaat isovanhemmat valjastettiin 5 eurolla (Onnibussin meno-paluuliput yhteensä kahdelle hengelle) hoitamaan lapsiamme viikonlopuksi ja niinpä varasimme reissun Madridiin. Lensimme Finnairin reittilennolla perjantai-iltana ja paluu Suomeen tapahtui maanantai-aamuna. Varsinaista Madrid -lomaa tuli siis oikeastaan lauantai ja sunnuntai, minkä takia päädyimme katsastamaan lentokenttähotelleja varteenotettavina vaihtoehtoina. Hintaan piti kuulua aamupala ja ilmainen lentokenttäkuljetus, hotellin piti olla pärjännyt hyvin eri sivustoilla (mm. Tripadvisor) ja hinnankin piti olla edullinen, sillä kaikesta reissaamisesta johtuen tietty säästökamppanja oli enemmän kuin tarpeen.

Päädyimme siihen vaihtoehtoon, että lauantaille ja sunnuntaille ottaisimme Crowne Plaza Madrid Airport -hotellista sviitin, mutta perjantaille ottaisimme pienemmän huoneen juuri senkin takia että saapuisimme myöhään hotellille. Crowne Plazan perushuonekin arkena oli hieman yli 100 euroa veroineen, joten päädyimme varaamaan huoneen AC Coslada Aeropuerto by Marriott -hotellista, joka sijaitsi muutaman sadan metrin päässä Crowne Plazasta. AC Cosladan perushuoneelle tuli hintaa aamupaloineen ja veroineen 67 euroa, joten säästöä tuli hieman yli 40 euroa tällä hotellinvaihtotempulla.

Olin hieman epäileväinen AC Cosladan lentokenttäkuljetukseen, sillä sitä jos mitä oli haukuttu eri sivustoilla. Mies oli tarkistellut asioita hotellin kanssa ja oli itsekin epäileväisellä kannalla, mutta minibussi oli myöhässä sovitusta ajasta vain 7 minuuttia. Minibussissa oli jo valmiiksi pari amerikkalaista matkustajaa, joten minibussi oli varmastikin ollut toisella terminaalilla sanottuna aikana.

Hotelli sijaitsee melkoisen masentavalla alueella, sillä Espanjan kuralle mennyt talous näkyy alueella hyvin. Aluetta on alettu aikoinaan rakentamaan ahkerasti mutta rakennusrahojen tyrehtyessä alue on jäänyt pahasti kesken. Tyhjiä taloja, keskeneräisiä rakennuksia, kuoppaisia katuja ja rakennusjätettä siellä täällä sai tämän naisen nielaisemaan kerran. Ristinsielua ei ollut missään, joten ainakin päiväsaikaan ja alkuillasta alueella jalkaisin liikkuessamme tunsimme olomme turvalliseksi.

Saanko esitellä näkymät huoneemme ikkunasta. Tiedä sitten alkaako kesä tuomaan alueeseen lisää eloa mutta itse koin koko paikan suorastaan hylätyksi. Ainoa elonmerkki oli ajoittain yltämme lentävät koneet, jotka muistuttivat siitä ettei meitä oltu jätetty jonnekin unohdettavaksi.

Hotelli oli pieni, 4 -kerroksinen ja omasta mielestäni ihan mukavasti sisustettu. Sisääntuloaulassa sijainnut ”Lounge” vaikutti ihan mukavalle paikalle istua ja näytti sopivan hyvin myös työntekoon. Netti oli maksullinen, mutta Marriottin kanta-asiakkaille se olisi ollut ilmainen. Me emme jaksaneet keskittyä lyhyen visiittimme aikana ollenkaan nettailuun, joten emme testanneet myöskään netin toimivuutta.

Huone oli melko pieni, mutta toimi yhdelle yölle ihan hyvin. Huone oli siisti, kulumia ei näkynyt mutta sängylle hieman haukkuja sillä se tuntui jonkin verran kapealta ja oli äänekäs. Neljä tyynyä eivät nyt ihan huippuja olleet, mutta ajoivat asiansa. Pidin kyseistä sänkyä kyllä huoneen huonoimpana kohtana.

Huone oli tummasti sisustettu, ja miellytti silmääni vaikka olen skandinaavisemman vaalean sisustuksen ystävä. Ilmastointi toimi hyvin, mutta toisaalta ulkona olleen viileän kelin johdosta ilmastointi ei myöskään joutunut tositoimiin. Hotellimme sijaitsi lentoreitillä, joten yltä lentävien koneiden ääni kuului huoneeseen. Suurta meluhaittaa lentoliikenteestä ei kuitenkaan ollut sillä liikenne hiljeni iltaa myöten.

Kylpyhuone oli moderni ja miellytti ainakin minun ja mieheni silmää. Laminaattilattia tuntui hieman erikoiselta ratkaisulta kylpyhuoneessa, mutta kylpyammeen suihkuseinä piti veden hyvin sille kuuluvalla puolellaan. Käsisaippualle ei ollut mitään astiaa minne laskea saippua käytön jälkeen, mistä pienoinen miinus.

Buffet-aamupala oli melko suppea: kolmea-neljää erilaista kahvia automaatista, muutama erilainen vaalea leipä, tomaatti ainoana vihanneksena, juustoa ja leikkeleitä. Aamiaishuone oli siisti, mutta me saimme aamupalahetkelle oikean Serranon suvun, joten kaamea kälkätys ja huutaminen sekä rynniminen piti huolen siitä että me hiljaiset suomalaiset vedimme leivät lähes väärään kurkkuun emmekä nauttineet aamiaishetkestä kovinkaan paljoa. Siinä tilanteessa ei myöskään rynnivien yliäänekkäiden espanjalaisten keskellä tehnyt mieli ruveta kuvailemaan aamiaistarjoiluja joten aamiaiskuvia ei valitettavasti ole tänne laittaa.

Kuvan sentään sain napattua aamiaisravintolastamme edellisenä iltana kun espanjalaisista ei ollut tietoakaan…

Hotellin plussat:

– edullinen hinta
– erittäin siisti hotelli ja siistit huoneet
– ystävällinen, hymyilevä henkilökunta joka puhui sujuvaa englantia (ainakin vastaanotossa)
– ilmainen lentokenttäkuljetus
– sopinee budjettia vahtivalle liikematkailijalle, rauhallisessa aulassa hyvät mahdollisuudet työntekoon.

Hotellin miinukset:

– ei ihan lentokentän vieressä
– harvoin liikkuva lentokenttäkuljetus
– suppeahko buffetaamupala
– lähialueen kunto, lähistöllä ei ole mitään erikoista

Menisinkö uudestaan?

Hotelli on suorastaan tylsällä alueella. Näkymät ovat masentavat ja aamupalakin on kasvissyöjän ja muun kuin pullaleipää suosivan kauhistus. Se että Marriotilla on kuitenkin jotain tekemistä hotellin kanssa pitää huolen siitä että hommat toimii, hotelli on siisti ja henkilökunta on palvelualtista. En siis laittaisi tätä hotellia mustalle listalle todellakaan, vaan voisin käyttää sitä juuri yhden yön yöpymiseen lentojen välissä kunhan ottaa huomioon sen ettei hotelli ole ihan kentän laidalla. Korkeaa hintaa en kumminkaan hotellista maksaisi vaan tuo 67 euroa veroineen ja aamupaloineen (2 hlöä) on sopiva vuorokausihinta. Hotellin sivuille pääset suoraan tästä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 22:02

  Huone näytti kyllä kivalta, mutta harmi, että aamiainen oli noin suppea :/

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 22:08

   Juu se pisti harmittaen sillä aamupalalla on meikäläiselle todella iso merkitys. Kiitti kommentista, brändiuskollisuus -postaus on muuten työn alla mutta aikaa se ottaa 😛

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, huhtikuu 9, 2015 at 10:55

    Sama juttu :).
    No problem! Ihan rauhassa :). Kiva vain, jos teet sen jossain vaiheessa, mutta älä ota turhia paineita 🙂

    • Reply Kthetraveller torstai, huhtikuu 9, 2015 at 11:01

     Hah, ei ole paineita, kuvat oikeastaan puuttuu enää 🙂

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 20:18

  Vain tomaatteja! Buu. Mutta onneks teillä oli se ihana sviitti toiseksi vaihtoehdoksi 🙂
  Huone näyttää kyllä muuten ihan kauniilta ja hotelli siistiltä ja kivalta. En ehkä lähtis ykkösvaihtoehdoksi ottamaan. Sen verran peruskauraa. ^^

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 20:53

   Niinpä. Peruskauraa kaipaavalle tää on ihan ok, mutta kyllä vaan sanon että lentokenttähotellit voivat tosiaan olla joko kivoja tai sitten melko masentavia. Honkkarin SkyCity Marriott ja Miamin Hilton olivat kyllä niin mukavia että ihan hämmästelin Madridin toisenlaista fiilistä. En tiedä johtuiko siitä että olimme sesonkiajan ulkopuolella liikkeellä ja hotellit olivat hiljaisia vai oliko kyseessä ns. pysyvä olotila. Anyway, jos haluaa saada itselleen olotilan että asustelee jossain aavekaupungissa niin nuo meidän Madrid -hotellit ovat oikein oivia ainakin talvella siihen 😉

  Leave a Reply