Suomen suurin matkablogiyhteisö

Madridin nähtävyydet kahdessa päivässä

Pitkät työpäivät, kiireinen perhearki ja Madridin nähtävyyksien etukäteissuunnittelu ei ollut todellakaan hyvä yhdistelmä. Yritin kovasti tutkia ennakkoon mitä haluaisin nähdä Madridissa, mutta epätoivoisella hakemisella törmäsin vain ravintolaan/terassiin jossa oli pukukoodi, must see aukioihin sekä kuninkaalliseen palatsiin, jota kaikki sivustot kehuivat. Mitä kummaa nyt yhdessä palatsissa voi olla, sillä ainakaan Tukholman kuninkaanlinna ei tätä naista säväyttänyt?

Päätinkin siis sanoa miehelle että haluan nähdä Madridissa ainakin kehutun kuninkaallisen palatsin, jonkun kauniin puiston, nauttia oluen/viinilasillisen jonkun aukion terassilla ja kenties eksoottisen drinkin tai lasin samppanjaa kaupungin kattojen yllä jossain näköalabaarissa. Kaikki muu oli plussaa, sillä olen aina nauttinut leppoisista kävelyistä kauniiden rakennusten keskellä, ihmisten seuraamisesta sekä yleisestä tunnelmasta.

Aikaa Madridissa kiertelyyn meille jäi vain kaksi päivää, joista ensimmäinen meni hieman kevyemmin sillä halusimme panostaa myös hotellihuoneen poreammeesta nauttimiseen. Niinpä katsastimme paikkoja, kävelimme ympäriinsä ja istuimme haluamalleni oluelle Plaza Mayor -aukiolle, jossa pidettiin aikoinaan niin näytelmien ensi-iltoja, härkätaisteluita kuin oikeudenkäyntejä ja niitä seuranneita teloituksia. Nykyisin aukiolla pidetään edelleen erilaisia yleisötapahtumia ja vaikka hinnat ovat ns. ”aukiohintoja”, on aukion laidalle kiva istahtaa nauttimaan joku juoma taikka pikkueväs.

Plaza Mayor

Puerta del Sol

Toisena päivänä suunnistimme Puerta del Sol’n aukion kautta kuninkaalliselle palatsille (Palacio Real de Madrid), joka sai minut haltioituneeksi. Olen tainnut aiemmin mainita minun täytyneen olla edellisessä elämässä oikea prinsessa, koska kaipaan elämääni tänäkin päivänä samoja elementtejä. Kävelinkin ympäri palatsia hämmästellen ja ihastellen, sillä kaikki pienetkin yksityiskohdat ja kerrassaan komeat puitteet vain tuntuivat kolahtavan minuun täysillä. Kuninkaallinen perhe ei 2.800 huoneen suuruisessa palatsissa enää asustele, vaan sitä käytetään nykyään valtiollisiin juhliin. Valitettavasti kyseissä palatsissa ei saanut kuvata enkä uskaltanut sitä myöskään yrittää, sillä vartijoita oli joka puolella mutta Palacio Real de Madrid on se paikka, jonka suosittelen vahvasti pistämään visiteerauslistalle. 11 euron sisäänpääsymaksu sisälsi myös palatsin sisääntulokerroksessa olleen muotokuvanäyttelyn, joka on esillä vielä muutamia viikkoja.

Osana palatsia on myös kaunis ja rauhallinen Sabatini-puutarha, joka suorastaan kutsui vaeltelemaan pensaslabyrintin keskelle.

Seuraavana kohteena meillä oli Casa de Campo -puistoon vievä kaapelihissi Teleférico de Madrid. 2,5 kilometrin pituinen kaapelihissiajelu taittui noin 10 minuutissa ja matkan aikana kuulimme englanninkielisen selostuksen ympärillä nähtävistä paikoista. Huipulla sijaitsi ravintola, jossa oli terassi sekä pienoinen kiipeily/peuhaamispaikka lapsille. 1 700 hehtaarin Casa de Campo on muuten mukava alue vaikkapa picniciä varten, ja sieltä löytyy myös mm. huvipuisto sekä kesäisin avoinna oleva uima-allas.


Alle 15 euron hintaisella kahden päivän lipulla huristelimme julkisilla ristiin rastiin ja päädyimmekin Teleféricon jälkeen Parque del Retiro -puistoon, jonka suurin kauneus jäi kylmän ja pilvisen päivän varjoon. Pienoinen viima alkoi tuntua jo siihen malliin kropassa, ettemme intoutuneet kiertelemään laajaa puistoaluetta sen kummemmin, emmekä soutelemaan vähemmän romanttisesti hampaat kalisten kauniilla tekojärvellä.

Yritimme vielä illalla metsästää kattoterassia/näköalabaaria jossa olisimme nauttineet haluamani eksoottisen drinkin, mutta harmiksemme saimme kuulla että muutama yrittämämme paikka oli suljettu talvikauden. Päädyimmekin kaupan kautta 3,5 euron skumppapullon ja hedelmien kanssa takaisin hotellille nauttimaan lämpimän porekylvyn rentouttavista poreista. Viisas ratkaisu sanoisinko, sillä lämpötila Madridissa laski laskemistaan ja yöllä se kävi pakkasen puolella.

Mitäpä pidin Madridista parin päivän visiitin kokemuksella? 

Madrid on kaunis, viihdyttävä kaupunki. Julkinen liikenne toimi hyvin, tunnelma meidän aikaan oli ihan miellyttävä ja menisin sinne toistekin, mutta hieman keväämmällä, sillä kylmä keli rajoitti hieman ulkokohteista nauttimista.

Oopperaa oopperan vieressä, kuninkaallinen palatsi takana. Upeita ääniä upeassa ympäristössä, mikäs sen mahtavampaa.

Mitenkäs siisteys?


Kaikesta näkemästäni huolimatta jätehuolto toimii paremmin kuin murheenkryyni -Italiassa. Pistäpä kaupunkikohteeksesi Madrid jos et ole siellä vielä käynyt. Suosittelen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 5 huhtikuun, 2015 at 17:14

  En ole vielä päässyt Madridiin asti, vaikka Espanjassa olenkin vieraillut parikymmentä kertaa :). Kyllähän tuonnekin on jokin kerta päästävä :).

  Ps. Laitoin blogihaasteen. Käy katsomassa sopisiko se sinulle :).

  https://www.rantapallo.fi/pakoarjesta/brandiuskollisuus/

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 huhtikuun, 2015 at 17:36

   Kiitti, katon blogihaasteen pian. Tein justiinsa yhtä blogihaastetta ja tulos on kamala. En tiedä mikä mättää Rantapallossa mutta kuvat hävis bittiavaruuteen ja testit vaihtoi kokoa lennosta. En tykkää!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 5 huhtikuun, 2015 at 18:00

    Kiva, jos katsot :).

    What :O?! Justiinsa sanottiin omankin blogin puolella, että tänään kuvat eivät näy kunnolla :O.

    • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 huhtikuun, 2015 at 18:17

     Mä sain ainakin nyt taisteltua jotain näkyviin, tai ainakin itse näen ne…

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 5 huhtikuun, 2015 at 08:58

  Lueskelen nykyisin kaikki näkemäni Madrid-jutut kun edellisestä käynnistämme Madridista on jo aikaa (ja sekin oli lyhyt), joten pitäisi joskus päästä tekemään kertausvisiitti. Kyseisestä käynnistä erityisesti jäi mieleen, että jätimme Prado-museon viimeiselle päivälle ja sitten se sattui olemaan ilmaispäivä museoissa ja jonot olivat ihan mahtavat. Olisimme niin mielellämme maksaneet pääsymaksun ja päässeet sisään nopeammin ja vähän vähemmällä ”kaverimäärällä”!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 huhtikuun, 2015 at 13:44

   Voi ei, tuo on niitä juttuja mikä olisi harmittanut minuakin. Oli nähtävyys sitten mikä tahansa, liian suuri ihmismäärä ei vaan saa pisteitä minulta ja mielelläni maksaisin tarpeen tulken hieman ekstraa nopeutetusta sisäänpääsystä ja vähemmästä ihmismäärästä. Toivottavasti pääsette pian Madridiin.

 • Reply Ansku BCN lauantai, 4 huhtikuun, 2015 at 13:15

  Madrid on kyllä kiva kaupunki, pitäisikin käydä siellä taas pian. Jotenkin vaan, jos joku paikka on liian lähellä, siellä käyntiä tulee vaan lykättyä, koska ”ehtiihän sinne myöhemminkin”. Meiltä pääsisi tosi näppärästi vaikka AVE:lla Madridiin, mutta eipä tule kyllä usein mentyä 🙂

  • Reply Kthetraveller lauantai, 4 huhtikuun, 2015 at 13:51

   Tuo on muuten totta. Meille Tallinna on semmoinen kaupunki joka on meille lähellä muttei sinne ole tullut mentyä kun ”kyllähän sinne kerkee myöhemminkin”. Mutta asiasta toiseen, olen kyllä ihastunut Espanjaan. Pakko ruveta pohtimaan uutta reissua sinne!

  Leave a Reply