Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväreissu Tallinnassa ja lapset yhtä hymyä!

Hip hei, eihän tämä laivatyttö pysynyt kuivalla maalla viikkoa pidempään kun astuimme koko perheen voimin Viking XPRS:n sisuksiin eilen. Tiedossa oli mukava pikapiipahdus Tallinnaan ja sataman lähettyvillä olevaan Energian oivalluskeskukseen joka sai meidät kaikki (aikuisetkin) leikkisiksi. Nautimme suunnattomasti tuosta vierailusta ja teen teen siitä ihan erillisen postauksen piakkoin. Suosittelen kuitenkin jo tässä vaiheessa kaikkia lapsiperheitä pistämään Energian oivalluskeskuksen visiteerauslistalle, sillä sen verran korkealle nuo meidän tenavat paikan rankkasivat eikä meiltä vanhemmiltakaan haukuttavaa löytynyt. Tai no joo, aika loppui kesken kun pari tuntia hujahti aivan liian nopiaan.

Edit: Linkki Energian oivalluskeskusta koskevaan blogipostaukseeni tässä.

Tsäp ja taas pamahti pikkuinen sähköisku!

Kröhöm, pitäisikö tuota selfien ottamista harjoitella pikkuisen…

Viking XPRS on käynyt läpi pikkuisia uudistuksia tässä alkukevään aikana ja joitain jo kerkesin nähdäkin. Luulin saavani kuvia paikoista mutta se ihmispaljous oli sen verran ”häiritsevää” etten viitsinyt kaivaa kameraa esille. Muutoinkin sellaista minäminä -rynnimistä oli havaittavissa joten olin onnellinen kun olimme varanneet hytin päiväreissulle. Pienihän se B2S oli (kutsumme sitä vaatekaapiksi), mutta sekin tuntui paremmalle vaihtoehdolle kuin epätoivoinen istuinpaikkojen metsästäminen tupaten täynnä olevista kahviloista/baareista.

Jotain positiivista kerkesimme sentään Viking XPRS:n uudistuksista huomata, sillä Food Gardenin konseptia lähentelevä Wine & Dine oli hyvä uutuus. Varasimme paikat ravintolasta paluumatkalle kun buffetin rynnivä kansa ei innostanut meitä ollenkaan. Nautimme merimaisemista rauhallisessa ravintolassa ja vaikkei pääruoka yltänytkään Food Gardenin tasolle, niin emme ainakaan kävelleet naama närkästyneenä ovesta ulos varsinkin kun asiakaspalvelu pelasi ravintolassa hyvin.

Viking XPRS:n Wine & Dine ravintolassa tilaat siis pääruokasi listalta, mutta alku- ja jälkiruoan voit hakea erillisestä maksusta ravintolassa olevasta pienestä noutopöydästä. Tarjonta on huomattavasti suppeampi kuin Viking Linen Food Gardenissa, mutta kyllä minä kasvissyöjänä löysin itselleni sieltä syötävää alkuruoistakin. Makuelämyksen maksimoiseksi suosittelen kuitenkin ehkäpä testaamaan Michael Björklundin Makuja Smakbystä -erikoismenua, jota myös Pallontallaajien Archie Gone Lebanon -Inka testasi tyytyväisin mielin risteillessään Ruotsiin. Inkan tunnelmista voit lukea täältä.

Loppumatka menikin sulatellessa tuhtia evästä pienoisessa hytissä sen jälkeen kun olimme hoitaneet ostokset merimyymälässä. Ei innostanut ollenkaan mennä lasten kanssa katselemaan lauantaimenoa laivalla kun vapaita istunpaikkoja ei ollut. Iso haukku siis auttamattoman pienelle Viking XPRS:lle, ja Eckerön Finlandia voittaakin Itämeren ylittävissä pikalaivoissa mennen tullen. Olen tyytyväinen että Viking Line tuo lisävahvistusta Helsinki-Tallinna -reitille kesää myöten, sillä tarvetta lisäkapasiteetille ilmiselvästi on.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Roope maanantai, maaliskuu 30, 2015 at 09:42

  Helsinki-Tallinna -liikenteen myymälöissä ei ole voinut moneen vuoteen tehdä verovapaita ostoksia 😉 Onneksi kuitenkin merihintaisia…

  • Reply Kthetraveller maanantai, maaliskuu 30, 2015 at 09:59

   Hyvä huomio Roope, tuo verovapaa -sana juontaa juurensa syvältä pääkopastani jolloin merimyymäläkin oli TaxFree-myymälä. Korjaan asian postaukseen. Kiitti kommentistasi! 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, maaliskuu 29, 2015 at 18:52

  Mää vaan niin tykkäilen näistä sun risteilypostauksista! 🙂

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, maaliskuu 29, 2015 at 19:26

   Hahhah, oi kiitos muru. Seuraava virallinen risteilypostaus saattaakin näillä näkymin tulla vasta vuonoristeilyn tunnelmista mutta mistäpä sitä tietää 😉

  Leave a Reply