Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliarvostelu: Crowne Plaza Madrid Airport, Suite & Lounge

Niinpä niin, messuhallimainen lentokenttähotelli ei niin kutsuvalla alueella sen jälkeen, kun on nauttinut Hilton Miami Airportin resorttimaisuudesta ennen lokakuista Karibian risteilyämme. Pohdimme Hiltonin kanta-asiakkaina alustavasti Hilton Madrid Airportia, mutta mieheni aiemman kyseisen hotellin Executive Room/Lounge kokemuksen perusteella huone oli ylihinnoiteltu. Me nautimme estetiikasta, joten Crowne Plaza Madrid Airport (****) on meidän silmissämme kaikkea muuta kuin esteettisesti kaunis. Miksi kummassa me nyt sitten sinne päädyimme?

A) Saavuimme Madridiin perjantaina klo 21 maissa ja lähdimme takaisin Suomeen maanantai-aamuna hotellilta klo 8:n jälkeen joten lentokenttähotelli tuntui varteenotettavimmalta vaihtoehdolta tuossa vaiheessa.
B) Hotellilla piti olla hyvät arvostelut mm. Tripadvisorissa
C) Vaimo, eli minä, halusi elämäänsä pienoista luksusta ja romantiikkaa
D) Kunnon aamupala oli ehdoton edellytys
E) Yöpymisen hinta piti olla kohtuullinen sisältäen liikkumiskulut kentälle ja Madridin keskustaan, sillä Norjan vuonoristeily tuli maksettavaksi samaan Visa-kuukauteen ja aiheuttaa pienoisen loven rahaliikenteeseen.

Pienoinen sviitti porealtaalla, Lounge-palvelulla ja kunnon buffet aamupalalla hintaan 128 euroa/yö sisältäen verot? Siinäpä syy minkä takia hylkäsimme huomattavasti kalliimman eikä hyväksi havaitun Hiltonin ja päätimme testata IHG-hotelliketjuun kuuluvaa Crowne Plazaa joka oli saanut hyviä arvosteluja usemmalla sivustolla. (Tripadvisor: 4 palluraa, Hotels.com: 4,3/5, Booking.com: 8,5/10). Tähän perään kuitenkin huomautuksena että me varasimme astetta pienemmän sviitin yllä mainittuun hintaan, mutta meidät upgreidattiin hotellin suurimpaan sviittiin.

Varaussivustojen kanssa oli hieman ongelmia, sillä hotellin omilla sivuilla esitellyt huoneet eivät olleet samanlaisia kuin mitä eteen tupsahti huonetta varatessa. Kaiken kukkuraksi välillä jonkin tason Executive-huoneisiin luvattiin sisäänpääsy Club Loungeen ja välillä taas kyseistä mainintaa ei ollut. Meitä tuo Lounge-etu kiinnosti joten päädyin lähestymään hotellia suoraan sähköpostitse kysyen mihin huoneluokkiin kuului sisäänpääsy Loungeen. Olin positiivisesti yllättynyt kun sähköpostiini vastattiin puolen tunnin sisällä, ja sama ripeys jatkui myös sen jälkeen kun jouduin tekemään muutaman lisäkysymyksen ennen ja jälkeen varauksen. Pisteet siis siitä.

Hotelli sijaitsee melkoisen masentavalla alueella, sillä Espanjan kuralle mennyt talous näkyy alueella hyvin. Aluetta on alettu rakentamaan aikoinaan ahkerasti mutta rakennusrahojen tyrehtyessä alue on jäänyt pahasti kesken sillä tyhjiä taloja, keskeneräisiä rakennuksia, kuoppaisia katuja ja rakennusjätettä on siellä täällä (ei hotellin lähialueella). Metroasemalle vievien bussien pysäkille on kävellen matkaa viitisen minuuttia ja pysäkille tulee busseja 5-7 minuutin välein. Avenida de Américan metroasemalle bussilla huristelee 15 minuutissa ja lysti maksaa 2 euroa suunta. Vaikka alue onkin karu, koimme me ainakin olomme turvalliseksi hotellin lähistöllä liikuttaessa.

Kolmikerroksinen, 125 huoneinen hotelli on pieni ja mielestäni persoonaton. Sisustukselta ei kannata odottaa kovin suuria mutta hotelli on toimiva. Hotellista löytyy Business Center, kuntosali, parkkihalli, kaksi ravintolaa, isohko ravintolaterassi ja Club Lounge, mikä kuuluu sviittiasiakkaiden etuihin. Me tiesimme ettei Club Lounge ole mitään Hiltonin Executive Loungen kaltaista, mutta lähdimmekin hakemaan sitä etua että voimme hakea ilmaiseksi alkoholittomia juomia ja muuta pientä naposteltavaa ympäri vuorokauden.

Sviittimme (jonka väitetään olevan lähes 70 m2, mutta epäilen sitä) on tilava. Mielestäni huoneen voisi kenties sisustaa järkevämmin, sillä huoneeseen jää iso käyttämätön lattiatila. Suurin erikoisuus on läpinäkyvä suihkukaappi joka ulottuu huomattavasti huoneen puolelle. Ilmastointi toimii ja äänieristys on hyvä ottaen huomioon että hotellimme sijaitsee lentoreitillä. Liukuovikaapistossa on jonkin verran tilaa, mutta huomaa että se on ymmärrettävästi mitoitettu muutaman yön yöpymiseen. Aamuisin huoneen oven ulkopuolelle toimitetaan englanninkielinen lehti kopioituna.

Sänky on miellyttävä, tyynyt hyvät eikä sängyn alla ollut meidän aikana pölypalloja taikka roskia. Pieni haukku kuitenkin helmalakanalle joka näytti siltä että sille oli kaatunut nestettä. Tervetuliaislahjana tulee nukahtamista/nukkumista avittava aromaterapiapakkaus, jota testasin innoissani toisena iltana. Uni tuli hienosti ja nukuin makeasti, mutta syynä saattoi olla myös ahkera päivä Madridissa.

Kylpyhuoneessa on kaksi käsienpesuallasta, kattava määrä hygieniatuotteita, aiemmin mainittu erikoinen suihku (sadesuihku ja pienempi suihku), poreamme ja WC (pönttö ja bidee), joka on ihan erillisessä tilassaan. Matalalle poreammeelle hieman haukkuja, sillä se vaatii asettautumista pötkölleen ja on oikeastaan tarkoitettu yhdelle ihmiselle. Me halusimme miehen kanssa kahdestaan poreisiin, joten vänkäämällä ja asentoja vaihdellen viihdyimme kuitenkin mieheni kanssa ammeessa pitkään molempina iltoina.

Huoneeseen pääset tutustumaan tarkemmin Youtube-videoni kautta ja siitä näet myös kylpyhuoneen paremmin.

Meidän majoittuessamme tässä hotellissa aamiainen oli jokseenkin kattava, mutta tuoreita kasviksia ei ollut. Mies kritisoi mautonta ja haaleaa lämmintä aamupalaa, mutta palvelu pelasi ja aamiaisravintola oli rauhallinen ja selkeä. Aamupalamehuja oli vain kahta laatua ja innostuinkin hakemaan aamuisin mehuja Club Loungen puolelta jossa oli kattavampi valikoima.

Huonepalvelua testasimme yhtenä iltana ja se toimi hyvin. Pizzani ei kovin kummoinen ollut, mutta mies kehui omaa hampurilaistaan. Annosten hinta toimituskuluineen oli noin 30 euroa.

Alla vielä Crowne Plaza Madrid Airportin plussat ja miinukset miehen ja minun mielestä.

Hotellin plussat:

– siisti, rauhallinen hotelli
– ystävällinen, kielitaitoinen henkilökunta ja nopea palvelu
– ketjuhotelleille kuuluva varmuus kaikessa
– toimiva WiFi (Youtube ei pätkinyt)
– hyvä, tilava huone hyvällä sängyllä
– ilmainen minibaari ensimmäisenä iltana (vesipullo, Pepsi ja appelsiinilimu)
– ilmainen lentokenttäkuljetus (24 h)
– hotellin sijainti helppo Madridiin liikkumista ajatellen vaikka hotelli on 3-7 km lentokentän terminaaleista ja 12 km Madridista

Hotellin miinukset:

– lähialue karu mutta rauhallinen
– tyypillinen, persoonaton lentokenttähotelli
– Club Lounge ei innostanut viettämään siellä aikaa ja hidas siivous pisti miettimään kuinka pitkään tuotteita oli pidetty esillä. Kyseessä oli enemmänkin sviittiluokkaisten ”ulkoinen Private Mini Bar”
– lämmin aamupala oli haalea

Ja tuttuun tapaan kysymys menisinkö uudelleen?

Crowne Plaza on taattua laatua, ainakin kentälle menevä lentokenttäkuljetus toimii ja henkilökunta on palvelualtista mistä iso kiitos. Crowne Plazaan voi siis luottaa, mutta isoa hintaa en hotellista sen ympäristön ja persoonattomuuden takia maksaisi. Sviitti ei tuntunut sviitiltä sillä siihen ei tullut mitään erikoispalveluita suppeaa Club Loungea lukuunottamatta. Lentokenttähotelliksi Crowne Plaza on siis ok, luotettavana hotellina voisin yöpyä siellä lentojen välissä mutta muissa yöpymistarkoituksissa kaipaisin kyllä persoonallisempaa ja hotellia.

Yöpymisten lähtöhinta tälle hotellille 54 EUR/huone + verot. Kiinnostuitko? Crowne Plaza Madrid Airportin sivuille pääset tästä.

Mitäs mieltä itse olet huoneesta? Vaatiiko omituinen suihkuratkaisu asennetta/hyvää itsetuntoa? Onko hinta kohdillaan?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, maaliskuu 26, 2015 at 17:38

  Näyttää kyllä todellakin ulkoa ankealta, mutta mitä muuta oikein voi normaaleilta lentokenttäympäristöiltä odottaakaan. Miami on ehkä vain virkistävä poikkeus!
  Huone on kyllä minun mieleen ja erittäin suurella mielenkiinnolla testaisin miten hauskaa olisi käydä tuossa suihkussa. Olen pienten hygieniatuotteiden ystävä joten olisin varmasti ollut tuolla onnellinen. Harmillista että poreisiin mahtui niin huonosti! Jos kerta sviittiä mainostetaan kunnon altaalla, niin pitäisi sen nyt olla sitten sopivan kokoinen edes.

  • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 26, 2015 at 17:47

   Sä olisit ollut onnellinen hygieniatuotteista varmasti mutta ei ne kyllä Hiltonin tuoksuja voita. Kiva jos tykkäsit huoneesta, kyllä siinä pärjäsi 😉

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, maaliskuu 26, 2015 at 13:00

  Hieno arvostelu taas, kuten aina :)! Kysyn heti, kun vielä muistan: miltä tuntui käyttää tuollaista tyynysuihketta?

  Tuo suihku on aika erikoinen ratkaisu. On ehkä pakko myöntää, etten oikein haluaisi suihkutella tuossa, kun tuntuisi, että olisi huoneen puolella :P. Mutta muuten suihku näytti kivalta. Muukin huone näytti hyvältä ja toimivalta, mutta tosiaan sisustukseen olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota. Ehkä jäi hieman ankea fiilis kuitenkin (tilankäytön takia), mutta toisaalta sitä saa odottaa lentokenttähotellilta.

  Hyvä pitää tämä mielessä, jos joskus tarvitsee yöpymispaikan lentokentältä :).

  • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 26, 2015 at 13:30

   Kiitti Jerry kommentista. En ottanut paljoa hotellista kuvia koska se oli niin tylsän oloinen. Tyynysuihke oli virkistävän tuoksuinen (kumma kyllä) ja nenän alle siveltiin roll onilla jotain eucalyptus/minttu tms. hajua. Hieman olen ihmetellyt tuota tyynysuihketta enkä ole uskaltanut kotona käyttää rakkaaseen tyynyyni. Taidan joku päivä testata sitä johonkin toiseen tyynyyn mutta kotona tuntuu että se tyynysuihkeen suihkuttelu menee vain harakoille 😉

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, maaliskuu 26, 2015 at 16:45

    Kuvia oli kuitenkin oikein hyvä määrä ja video kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa… vai miten se menikään ;).

    Jep, tyynysuihkeet vähän mietityttää, joten ei ole tullut kokeiltua :P.

    • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 26, 2015 at 16:53

     Lupaan kertoa heti kun suihketta on testattu. Voisinhan minä oikeastaan ottaa jonkun toisen tyynyn sunnuntaina ja nukkua sen + suihkeen kanssa ja kertoa miten kävi. Olen vain ronkeli tyynyjen kanssa joten nukkuisin varmasti rauhattomasti kun oma tyyny ei ole pään alla. Meidän vierastyynyt ei ole niin hyviä kuin oma tyyny, voi että mä olen kiva majoitusemäntä…

 • Reply lena / london and beyond torstai, maaliskuu 26, 2015 at 12:12

  Haha, mua aina ihmetyttää nuo suihkut / kylppärit josta näkee huoneeseen. 😀
  Meillä oli Thaimaassa yhdessä hotellissa sellainen, mutta siinä oli puinen verho kuitenkin.

  Ehdottomasti voisin harkita ko. hotellissa yöpyväni, lentokenttähotelleilta tosin ei koskaan mitään sen suurempaa voi odotella (paitsi teillä taisi olla se Miamin poikkeus), joten vaikuttaa aivan kelpo hotellilta. 🙂 Voi kun pääsisi Madridiin joku päivä, kiinnostaisi kovasti!

  • Reply Kthetraveller torstai, maaliskuu 26, 2015 at 12:22

   Meillä on kaikissa muissa hotelleissa ollut kyllä verhot/sälekaihtimet kylppärissä jos siellä on ollut ikkuna joten Crowne Plazan suihku kyllä vaati pikkuisen asennetta 😉

   Miamin lentokenttähotelli oli tosiaan poikkeus näissä lentokenttähotelleissa, mutta tykkäsin myös Honkkarin SkyCity Marriottista. Helmiä siis löytyy 🙂

  Leave a Reply