Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä Viking Gracen sviitti Organic (SU2)

Aluksen keulassa, komentosillan alapuolella kannella 8 sijaitsevat Viking Gracen isoimmat sviitit, 45 m2:n poreammeellinen Romantic (#8630) ja saunallinen Organic (#8830). Pääsin ilokseni tutustumaan Organic -sviittiin viimeisimmällä merimatkalla, joten tein esittelyn kyseisestä sviitistä tänne blogin puolelle.

Sviitin sisustus on vaaleasävyinen ja rauhallinen verrattuna Romantic-sviitin kylmän harmaisiin sävyihin. Kokolattiamaton sijasta Organic-sviitissä on laminaattilattia joka tuo lisää lämpöä hytin väritykseen. Vihreä on saanut jäädä, joten mm. vaatetangon takana tilanjakajassa aiemmin sijainneet viherköynnökset on poistettu. Vaatekaappeja ei siis tässä hytissä ole ollenkaan, joten vaatetangossa roikkuvat vaatteet jäävät näkyviin oleskelutilassa istuville ja paistavat myöskin läpinäkyvän mutta hieman tummennetun lasiseinän kautta makuuhuoneen puolelle.

Oleskelualuetta hallitsee iso kulmasohva josta saa vuoteet kahdelle alle 18-vuotiaalle henkilölle. Kulmasohvan lisäksi tilassa on pöytä, kaksi nojatuolia, televisio sekä minibaari, jonka sisältö (0,75 litran kuohuviinipullo ja virvoitusjuomia) kuuluu sviitin hintaan. Sviitin hintaan kuuluu myös aamiainen, jonka voi nauttia joko Oscar à la Cartessa taikka hytissä kunhan sen vain muistaa tilata aamiaista edeltävänä iltana.

Ovesta sisään tultaessa heti vasemmalla sijaitsee tilava wc jossa on kauniit ruskeat kaakelit ja miellyttävä valaistus takaseinässä.

Hytin kahdesta ikkunasta on näkymät suoraan aluksen keulaan ja merelle. Ikkunoiden alla on mukavasti pari rahia vaikkapa maisemien ihailuun, sillä tilaa on hieman rajallisesi vinon seinän takia.

Sänky on todella miellyttävän näköinen, ja Romantic-sviitissä nukutun yön kokemuksella voin sanoa että se on myös todella mukava. Pehmoiset peitot ja tyynyt sekä muista hyttiluokista erottuvat pussilakanasetit tuovat sellaista luksusta matkaan, että jo niistä kannattaa maksaa hieman ekstraa hytin muodossa.

Suuresta televisiosta voi katsella ohjelmia sängystä käsin ja television vieressä on viherkasvi. Kampauspöytä löytyy ulko-oven vierestä ja iso kylpyhuone puolestaan television lähettyviltä. Hieman vilausta kylpyhuoneesta näkee jo makuuhuoneesta käsin, sillä kylpyhuoneen ja makuuhuoneen välillä on pienoinen lattiasta kattoon ulottuva ikkuna, jonka kautta kylpyhuoneeseen tulvii päiväsaikaan vaikkapa luonnonvaloa hytin puolelta. Ikkunan voi myös peittää verhoilla halutessaan.

Kylpyhuoneessa on lasiovella erotettu WC:n puoli sekä suihkupuoli, jossa on sadesuihkun lisäksi pienempi suihku ja peseytymistuotteina laadukkaat Comfort Zonen tuotteet. Sviitin erikoisuus on tilavan oloinen infrapunasauna, jossa olisin viihtynyt varmasti itsekin.

Huomiona erikseen vielä se, että kylpyhuoneen wc-puolelta löytyy vessanpöntön kohdalta liikuntarajoitteisille tarkoitetut käsinojat, mutta en kyllä nopealla katselulla pitänyt sviittiä kovinkaan soveltuvana liikuntaesteisille. Toisella puolella liikkumista oleskelualueen ja makuuhuoneen välillä estää tukipylväs ja toisella puolella taas kampauspöydän ja sängyn väli tuntuu hieman kapoiselta. Alla olevasta Youtube-filmistä pääset tutustumaan tarkemmin Organic -sviittin.

Olen itse matkustanut useaan otteeseen aluksen keulassa sijaitsevissa hyteissä ja voin sanoa että näkymästä kannattaa maksaa. Erityisesti saaristossa matkustettaessa näkee saariston kauneuden ja upeat merimaisemat. Pikku vinkkinä että Viking Gracen keulasta löytyy myös hieman edullisemmat 41 m2:n sviitit Ocean ja Flow, sekä muutamia Premium ja SD2 hyttejä joiden hinnat ovat jo ihan eri luokkaa. Kyseisten hyttien (PRM ja SD2) saaminen on kuin kuitenkin epävarmaa, joten suosittelen varaamaan jonkun sviiteistä jotta keulanäkymät on taattu. Viking Linen varaussivustolle pääset suoraan tästä.

Mahtavat maisemat!

No, mitäs mieltä olette Organic -sviitistä? Mikäli Romantic-sviitti tuntuu kiinnostavan enemmän, löytyy esittelyni siitä täältä.

Ajantasaiset kuulumiseni löytyvät parhaiten seuraamalla Facebookia ja Instagramia joten tykkäämällä pysyt helposti perillä tämän menevän bloggaajan menoista.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 21:55

  No onhan upea laivan hytti! Hotellihuone tulee minullekin mieleen ja samalla mietin tulisiko sitä oltua hytissä enemmän jos se olisi tuollainen! Varmasti! Niillä harvoilla laivareissuilla joilla olen ollut, se hytti on oikeasttaan ollut vain sellainen välttämätön paha, että on paikka jonne päänsä kallistaa. 🙂

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 22:06

   Kyllä siellä hytissä tosiaan tulee oltua huomattavasti pidempään silloin kun ”seinät ei kaadu päälle”. Ja jos sänky on vielä ultimaattisen mukava niin kroppa suorastaan huutaa päästä pötköttämään sänkyyn useasti. Suosittelen testaamaan joskus tuollaisen isomman hytin jos mahdollista. Kiitti kommentistasi Virpi!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 21:51

  Makealta näyttää! Kyllä mulle kelpaisi erittäin hyvin 😀 Mua ei haittaa ollenkaan, ettei näitä laivan hytiltä. Se on vaan plussaa.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 22:03

   Se on ihanaa että jotkut hytit tosiaan näyttää muulle kuin hytille. Varsinkin sellaisista hyteistä tykkään jotka tuntuvat kodilta samantien kun sinne astuu. Mielellään maksaakin sitten siitä tunteesta 🙂 Kiitti kommentistasi Elina!

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 18:38

  Onpa upea! Kaunis ja tyylikäs sisustus, mä myös pidän tuosta sängyn sijoittelusta keskelle!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 19:14

   Kiitos Sanna! Hieman jäi auki saako sängyn yläpuolella olevan katon valaistuksen väriä vaihdettua niinkuin Romantic-sviitin puolella mutta kyllä tuollakin valaistuksella pärjää.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 17:22

  Hmm… omat mielipiteeni ovat ehkä vähän ristiriitaiset tuon sviitin fiiliksen suhteen. Toisaalta se näyttää ihan hotellin sviitiltä, kuten Maaritkin edellä sanoi. Hytti näyttää muuten kivalta, mutta jokin juttu tuossa huonekalujen sijoittelussa ja/tai ikkunoiden verhoissa mättää. Eli itselleni tulee hieman sekava ja rauhaton fiilis tuosta. Kuin sitä ei olisi mietitty loppuun asti. Muuten kaikki näyttää laadukkaalta ja hienolta, mutta jokin vain jäi vaivaamaan.

  Hyvä postaus kuitenkin, kuten aina :)!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 17:59

   Kiitos Jerry kommentista. Itse olisin kaivannut molemmissa sviiteissä (Romantic ja Organic) näkymää saunasta/porealtaasta ulos merelle joten ei ne ihan nappeleita ollut. Sviitit Flow ja Ocean ovat hieman erilaiset ja ainakin toisen suihkussa on ikkuna merelle. Kannattaa kattella Viking Linen sivuilta josko jompikumpi kolahtais enemmän.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 18:13

    Hyvä vinkki, kiitos :)! Mutta tuo olisi hieno juttu, jos näkymä tosiaan olisi ulos saunasta/ammeesta.

    • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 19:18

     Voit uskoa että nautin todella paljon Norwegian Getawayn sviitissä kylpemisestä kun ikkuna oli edes parvekkeelle josta näki merelle. Näkymä merelle kylpyhuoneesta/saunasta pitäisi olla vakiona sviiteissä.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:28

  Hyvä esittely! Kyllähän tuo himpun verran eroaa niistä autokannen alapuolella olevista luukuista, joissa oon kaikki viimeisimmät laivareissuni pääni tyynyyn iltaisin kallistanut… 😀

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 17:53

   Jep, kyllä tuo hytti eroaa pikkasen snorkkeliosaston hyteistä. Viking Gracella ei oo muuten snorkkeliosastoo eli autokannen alapuolisia hyttejä ollenkaan. Nopea pääsy ihmisten ilmoille taattu 😉

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:06

  Tuo ei näytä ollenkaan laivahytiltä! Pikemminkin se vois olla ihan hotellin sviitti. Todella kaunis sisustus ja tykkään siitä että sänky on keskellä eikä missään seinää vasten.
  Näköaloista maksaisin itsekin 🙂

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 16:16

   Totta turiset! Sängyn sijoittelu on kiva ja kyllä ihan voi tuntea vieläkin sen miltä sänky tuntuu pötköttäessä. Muistan kyllä ikuisesti kun pujahdin Romantic-sviitin lakanoihin. Jösses mikä nautinto!

  Leave a Reply